Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Πώς αποθηκεύουμε τον χυμό λεμονιού;

Πώς αποθηκεύουμε τον χυμό λεμονιού;

ΓΕΝΙΚΑ

Τα λεμόνια σερβίρονται συχνά ως λεμονάδα ή ως διακόσμηση σε ποτά όπως το παγωμένο τσάι ή αεριούχα αναψυκτικά, με μια φέτα είτε μέσα στο ποτήρι είτε στηριγμένη στο χείλος. Χρησιμοποιούνται στην Ένα κομματάκι λεμόνι προστίθεται επίσης συχνά στο νερό για να δώσει λίγη γεύση. Ο χυμός λεμονιού χρησιμοποιείται πολύ σε φαγητά με ψάρι. Επιπλέον, χρησιμοποιείται πολύ, μαζί με άλλα υλικά, για μαρινάρισμα κρέατος πριν από το μαγείρεμα. Τα λεμόνια γίνονται επίσης μαρμελάδα (εσπεριδοειδών), είτε μόνα τους είτε σε συνδυασμό με πορτοκάλια και πολλά άλλα. Τα λεμόνια σε  100 χιλιοστόλιτρα λεμονοχυμού περιέχουν περίπου 50 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης C και 5 γραμμάρια κιτρικού οξέος. π Παρακάτω θα δείτε τον τρόπο με τον οπίο αποθηκεύουμε τον χυμό λεμονιού
ΥΛΙΚΑ
Λεμόνια
Παγοθήκες
Σακούλες πλαστικές 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Στύβουμε τα λεμόνια μας και βάζουμε το χυμό λεμονιού στις παγοθήκες μας. Τοποθετούμε τις παγοθήκες στην κατάψυξη μέχρι να γίνουν παγάκια. Στην συνέχεια βγάζουμε από τις παγοθήκες τα παγάκια λεμονιού και τα τοποθετούμε σε μια σακούλα. Και τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη. Στην σακούλα βάζουμε και μια ταμπέλα με την ημερομηνία αποθήκευσης του χυμού για να ξέρουμε πότε τα αποθηκεύσαμε. Κάθε φορά λοιπόν που θέλετε να βάλετε κάπου χυμό λεμονιού βγάζετε όσα παγάκια λεμονιού θέλετε και τα χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα ή αλλού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Φόρτωση...

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button