Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ισόβια κάθειρξη σε 29χρονη για τη δολοφονία της Σκοπελίτισας γιαγιάς της

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το βράδυ της Δευτέρας στην 29χρονη Αικατερίνη Βιδάλη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω, κρίνοντας την ένοχη ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστείας της 69χρονης γιαγιά της Ουρανίας Γερολύμου.

Για την πρώτη πράξη της επέβαλε συγκεκριμένα ισόβια και για την δεύτερη ποινή κάθειρξης 10 ετών, ενώ δεν της αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.
Το δικαστήριο έκρινε αθώο για τις ίδιες πράξεις τον 26χρονο ετεροθαλή αδελφό της Κυριάκο Μαρκόπουλο, τον οποίο έκρινε ωστόσο ένοχο οπλοκατοχής και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών.

Αθώοι κρίθηκαν στην ίδια υπόθεση ένας 22χρονος και ένας 24χρονος, που ήταν κατηγορούμενοι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αντίστροφη της προτάσεως του Εισαγγελέα της έδρας ο οποίος είχε εισηγηθεί την απαλλαγή της 29χρονης, διότι τα στοιχεία σε βάρος της δεν ήταν επαρκή και την ενοχή για την δολοφονία και τη ληστεία του 26χρονου αδελφού της.

Ο κ. Εισαγγελέας πρότεινε εξάλλου να κηρυχθεί ένοχος για την πράξη της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος μόνο ο 22χρονος κατηγορούμενος στην υπόθεση και να απαλλαγεί ο 24χρονος στα χέρια του οποίου κατέληξε η τηλεόραση της δολοφονηθείσας.

Στη δίκη κατέθεσαν ο γιoς της Ουρανίας Γερολύμου, ένας αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και ο Ιατροδικαστής Ρόδου ενώ ως συνήγοροι υπεράσπισης κατέθεσαν η μητέρα των κατηγορουμένων, ο πρώην σύντροφος της Βιδάλη και οι μητέρες των δύο ανδρών που κατηγορήθηκαν για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger