Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Προχωρά η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης - Θαλάσσια σύνδεση και με Κρήτη-Σποράδες θέλει ο Μπουτάρης

Προχωρούν οι διαβουλεύσεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, το διήμερο 19 και 20 Φεβρουαρίου θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη αντιπροσωπεία από τη Σμύρνη, με επικεφαλής τον δήμαρχο αλλά και τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου, ώστε να συζητηθεί το θέμα της σύνδεσης των δύο πόλεων μέσω θαλάσσης.
« Φαίνεται ότι θα μπορέσει να υπογραφεί μια σύμβαση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας για τη σύνδεση με ferry boat,τον Μάρτιο οπότε και θα προγραμματιστεί συνάντηση Νταβούτογλου και Τσίπρα στη Σμύρνη, για πολλά ζητήματα. Ενδιάμεσος σταθμός στη γραμμή θα είναι η Μυτιλήνη. Ας ελπίσουμε ότι αυτή θα είναι η αρχή μιας καλής κατάστασης στον ακτοπλοϊκό τομέα» σημείωσε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπενθύμισε επίσης ότι τον προσεχή Ιούνιο η Hellenic Seaways και το Νήσος Σάμος θα πραγματοποιεί δρομολόγιο στις γραμμές Πειραιάς-Μεστά Χίου-Μυτιλήνη-Λήμνος-Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ο ίδιος, σε συνάντηση που θα έχει την επόμενη Πέμπτη στην Αθήνα στα Υπουργεία Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, θα θέσει στους υπουργούς το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την Κρήτη και τις Σποράδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger