Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

Τα έδωσε όλα ο Τσίπρας. Μέτρα 8 δις για τους επόμενους 18 μήνες


 
Του Gustave Rey 
Σύμφωνα με την ολοκληρωμένη πρόταση της κυβέρνησης που διέρρευσε απο το Μαξίμου έρχονται μέτρα 8 δις ευρώ για την επόμενη διετία. Τα έσοδα προέρχονται στην πλειοψηφία τους απο φόρους.
Το πακέτο του 2015 θα είναι αυξημένο κατά 700 εκατ ευρώ, στα 2.7 δις. Για το 2016 το πακέτο απο 3,6 δις θα είναι τελικά 5,2 δις.
Αναλυτικά η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης
Non Paper, 22.06.2015

ΣΚΟΠΕΛΟΣ τραυματισμένη χελώνα εθεάθη να κολυμπάει αποπροσανατολισμένα στην παραλία της Σκοπέλου.


Σχεδόν 8 δισ. ευρώ μέτρα στη νέα πρόταση της κυβέρνησης - Καίριο πλήγμα σε μισθούς και συντάξεις


Το έγγραφο που διέρρευσε σε διεθνή ΜΜΕ
Καίριο πλήγμα  για το λαϊκό εισόδημα, τους μισθούς και τις συντάξεις, επιφέρουν τα ύψους  8 δισ. ευρώ μέτρα για το 2015 και το 2016, που περιλαμβάνονται στην νέα πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές.Σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε σε διεθνή ΜΜΕ, η κυβέρνηση προτείνει μέτρα ύψους 2,7 δισ. ευρώ για το 2015 και 5,2 δισ. ευρώ για το 2016. Τα μέτρα περιλαμβάνουν και αύξηση φορολογικών εσόδων και αύξηση των εισφορών σε κυρίες και επικουρικές συντάξεις που συνιστούν έμμεση αλλά πραγματική και ουσιαστική μείωση του εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους! Συγκεκριμένα:

ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΑΠΠΟΥ με ΑΚΗ ΠΑΝΟΥ Ζωντανό 1989

Σποράδες Ξένοι τουρίστες με εθελοντική δράση στη ΣκόπελοΠληθώρα μονοπατιών διαθέτει η Σκόπελος
Οι ξενοδόχοι της Σκοπέλου συνδράμουν τις πρωτοβουλίες καθαρισμού μονοπατιών από αλλοδαπούς
Η ενίσχυση και ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού κατέχει εξέχουσα θέση στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η Ενωση Ξενοδόχων Σκοπέλου, έχοντας ως στόχο την προβολή του νησιού μέσα από διαφορετικές προτάσεις.
Οι επαγγελματίες του νησιού προωθούν πρωτοβουλίες και δράσεις που εντάσσονται στο συγκεκριμένο πεδίο, συνδράμοντας παράλληλα την εθελοντική προσπάθεια καθαρισμού των μονοπατιών του νησιού, από αλλοδαπούς φυσιολάτρες.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ Η ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ Η Αθήνα μάς έστειλε λάθος πρόταση-είμαστε στο απόλυτο σκοτάδι!

60' Ελλάδα - Σκόπελος

Σκόπελος, ο καιρός για 7 ημέρες

Πρόσκληση 10ης Συνεδρίασης ΔΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ


Η χαμένη ευκαιρία

livanosΜια μοναδική ευκαιρία να γίνει η Ελλάδα ένα πραγματικά δημοκρατικό κράτος χάθηκε μετά το τέλος της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα. Αν το ΕΑΜ είχε καταφέρει να διατηρηθεί ενωμένο -και να μην υποκύψει στις αθλιότητες και τους εκβιασμούς του άθλιου Γεωργίου Παπανδρέου-, η πορεία της Ελλάδας θα ήταν διαφορετική.
Το ΕΑΜ μπορεί να δημιουργήθηκε από κομμουνιστές αλλά δεν ήταν κομμουνιστικό.
Στους κόλπους του ήταν άνθρωποι που κάθε άλλο παρά κομμουνιστές ήταν. Η αντίσταση κατά των Γερμανών κατακτητών ένωσε ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.
Η λανθασμένη στάση του ΕΑΜ στον Λίβανο και την Καζέρτα οδήγησαν στην Βάρκιζα, όπου το παιχνίδι χάθηκε οριστικά.

Ντροπή Έλληνες! Ένα συγκλονιστικό απόσπασμα από τα απομνημονεύματα ενός πραγματικού Έλληνα.

Τότε, εκεί που καθόμουν εις το περιβόλι μου και έτρωγα ψωμί,
πονώντας από τις πληγές, όπου έλαβα εις τον αγώνα και περισσότερο πονώντας δια τις μέσα πληγές όπου δέχομαι δια τα σημερινά δεινά της Πατρίδος, ήλθαν δύο επιτήδειοι, άνθρωποι των γραμμάτων, μισομαθείς και άθρησκοι, και μου ξηγώνται έτσι:«Πουλάς Ελλάδα, Μακρυγιάννη».

Εγώ, στην άθλιαν κατάστασίν μου, τους λέγω: «Αδελφοί, με αδικείτε. Ελλάδα δεν πουλάω, νοικοκυραίγοι μου. Τέτοιον αγαθόν πολυτίμητον δεν έχω εις την πραμάτειαν μου. Μα και να…τo ’χα, δεν τό’ δινα κανενός. Κι’ αν πουλιέται Ελλάδα, δεν αγοράζεται σήμερις, διότι κάνατε τον κόσμον εσείς λογιώτατοι, να μην θέλει να αγοράσει κάτι τέτοιο».

Έφυγαν αυτοί. Κι’ έκατσα σε μίαν πέτραν μόνος και έκλαιγα. Μισός άνθρωπος καταστάθηκα από το ντουφέκι του Τούρκου, τσακίστηκα εις τις περιστάσεις του αγώνα και κυνηγιέμαι και σήμερον. Κυνηγιώνται και άλλοι αγωνιστές πολύ καλύτεροί μου, διότι εγώ είμαι ο τελευταίος και ο χειρότερος. Και οι πιο καλύτεροι όλων αφανίστηκαν.

Στήνουν «σκηνικό τρόμου» με άδεια ΑΤΜ- Δείτε τις φωτογραφίες από το Ηράκλειο που κάνουν το γύρο του κόσμου!

Ένα πραγματικό σκηνικό τρόμου, με τους Έλληνες να φτάνουν στα ΑΤΜ των τραπεζών και να τα βρίσκουν …


άδεια, στήνουν μέσα ενημέρωσης στην Ευρώπη, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες από τράπεζα στο Ηράκλειο! Οι φωτογραφίες, έξω από το υποκατάστημα της Alpha Bank απέναντι από τη Λότζια, προβλήθηκαν από τη βρετανική οικονομική ηλεκτρονική σελίδα This is Money, η οποία χρησιμοποίησε μάλιστα δηλώσεις φοιτητή του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος- για ειρωνεία της... τύχης και των στοχεύσεων- ξεκαθαρίζει ότι δεν θέλει αυτή την Ευρώπη, θα έπρεπε να την εγκαταλείψει η Ελλάδα, καθώς ήταν λάθος που εντάχθηκε, και ότι θα ζούσαμε καλύτερα με τη δραχμή παρά με το ευρώ.

Θρίλερ Μπουρίνι αναποδογύρισε βάρκα με δύο ψαράδες

Το χάρο με τα μάτια τους είδαν το απόγευμα δύο ερασιτέχνες ψαράδες, στην Αγία Μαρίνα. Μπουρίνι αναποδογύρισε τη βάρκα τους και τους έσωσε η ψυχραιμία τους!

Οι δύο φίλοι από τη Λαμία, ηλικίας 56 και 53 ετών, ψάρευαν ανοιχτά της Αγίας Μαρίνας, κοντά στις ιχθυοκαλλιέργειες και το απογευματινό μπουρίνι, που μέσα σε λίγα λεπτά σάρωσε το Μαλιακό Κόλπο, τους αιφνιδίασε.


Η βάρκα αναποδογύρισε και οι δυο ψαράδες βρέθηκαν στη θάλασσα, κάτω από τρομερά δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

«Μένουμε Ευρώπη»


    Χέριααπλωμένα για μια σακούλα τρόφιμα. Αλλά μη χαλάμε τη ζαχαρένια μας. Σημασία έχει να «Μένουμε Ευρώπη». Ε;

***
    Ουρές εκατοντάδων μέτρων για ένα κομμάτι φαγητό. Και τι πειράζει αφού «Μένουμε Ευρώπη». Ε;

***  
    Συνωστισμόςχιλιάδων ανθρώπων, διαπληκτισμοί, πλιάτσικο για ένα δωρεάν «γεύμα», άνθρωποι να ψάχνουν φαγητό σε κάδους σκουπιδιών. Το παν, όμως, είναι να «Μένουμε Ευρώπη». Ε;

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΦΟΡΟΙ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΕΥΘΕΩΣ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ Φορολογικό μακελειό αλά ISIS για να διασωθεί το διεφθαρμένο Δημόσιο


 

Επειδή η κυβέρνηση Τσίπρα-όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις έκαναν ότι μπορούν ώστε να υπερασπισθούν το νοσηρό και διεφθαρμένο δημόσιο καθώς και τις σχέσεις τους με τους μηντιάρχες και την διαπλοκή, ο ιδιωτικός τομέας αλλά και τα νοικοκυριά θα κληθούν να πληρώσουν την φορολογική επιδρομή πού πρότεινε η κυβέρνηση στου δανειστές στην προσπάθειά της να διασώσει το πελατειακό κράτος.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Δημητρέλη στο Capital.gr>
Ο συνολικός φορολογικός λογαριασμός στην οικονομία για τη διετία 2015-2016 ξεπερνά τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει:

“Μη σε πετύχω ρε καθίκι πουθενά, θα σε φτύσω σιχαμένε”!

golema

Απολαύστε τους… 
Η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη, πως  σε περίπτωση χρεοκοπίας η Ελλάδα, θα μοιάζει με την Ουκρανία, όπου  κάποιες γυναίκες πήγαιναν είτε παραδουλεύτρες είτε δούλευαν ως εκδιδόμενες… προκάλεσε την οργή της τηλεκριτικού Ντέπυς Γκολεμά, η οποία με ανάρτησή της, τον  αποκάλεσε «σίχαμα» και «καθίκι» επειδή όπως έγραψε «η μάνα μου με μεγάλωσε πλένοντας σκάλες, με έκανε άνθρωπο και όχι σίχαμα σαν εσένα».

Επιστολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στον Υπουργό Υγείας για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και άλλες δομές δημόσιας υγείας

•Κώστας Αγοραστός: "Αφουγκραστείτε τηνκρίσιμηκατάσταση της ιατρικής κοινότητας και λάβετε αποφάσεις στήριξης της δημόσιας υγείας"
Τις σοβαρές επιπτώσεις που προκαλούν στην ποιότητα της παροχής υπηρεσιών δημόσιας Υγείας σειρά προβλημάτων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες της Κεντρικής Ελλάδας, επισημαίνει με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας ΠαναγιώτηΚουρουμπλή, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.
Ο κ. Αγοραστός ζητά καταβολή των δεδουλευμένων ώστε να σταματήσει η επ" αόριστον επίσχεση εργασίας και ορισμό νέας διοίκησης στο νοσηλευτικό ίδρυμαγια να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία. Επίσης, ζητά την πληρωμή των εφημεριών και στα Κέντρα Υγείας καθώς και την κάλυψη των κενών ιατρικού και λοιπού προσωπικούόλων των νοσοκομείων της Θεσσαλίας.
Αναλυτικά η επιστολή του κ. Αγοραστού προς τον κ.Κουρουμπλή:

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ- ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 22/6 5 ΜΜ


Στο ίδιο σημείο που ξεψύχησε ο Δημήτρης Χριστούλας, καλώντας το λαό να ξεσηκωθεί στους δυνάστες του, τιμάμε τη μνήμη του και δεν αφήνουμε σπιθαμή στους σύγχρονους μαυραγορίτες, γδάρτες των ονείρων μας.

Εκεί που τον Δεκέμβρη του '44 ο ιμπεριαλισμός του τότε, δολοφονούσε τους αγωνιστές του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ, στους ίδιους δρόμους που σκότωσαν τον Πέτρουλα, εκεί που το 2011 οι σύγχρονοι μπουραντάδες των ΔΕΛΤΑ επιτίθονταν στους εξαγριωμένους διαδηλωτές που εξεγείρονταν ενάντια στην επιδρομή των μνημονίων, καλούμε όλες τις προλεταριακές - λαϊκές δυνάμεις να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στο μαύρο μέτωπο που τολμά να πατήσει το πόδι του στο δρόμο, ως άλλο "Μεϊντάν", για να διατρανώσει τη στήριξή του στον ιμπεριαλισμό, την ελληνική αστική τάξη και το κράτος της. Αυτοί που συνεχίζουν να παρασιτούν σε βάρος των φτωχώτερων στρωμάτων της κοινωνίας είναι αυτοί που φόρτωσαν την κρίση στις πλάτες των εξαθλιωμένων.


Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 22/6, 5 ΜΜ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ - ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑ

Πρωτοβουλία συντρόφων- συντροφισσών

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Ο ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΙΡΙΧΤΗ ΦΩΝΟΥΛΑ "ΠΡΟΦΗΤΕΥΕΙ" ΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ Δ΄ΡΑΪΧ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΥΛΕΥΤΡΕΣ Η' ΠΟΥΤΑΝΕΣ

Προχθές στον "Παραπολιτικά 90,1 FM" απλώς επανέλαβε ότι είχε πει το 2011 όταν ήταν το πρωτοπαλλήκαρο του Καρατζαφύρερ. Τότε δηλαδή που έβριζε τον σημερινό νταβατζή του, δηλωνοντας με πολλούς και πάντα γλοιωδεις -γλαφυρούς τρόπους, πως στη ΝΔ δεν θα προσχωρήσει ούτε νεκρός.
Τότε λοιπόν ακόμα και στον τηλεοπτικό σταθμό blue sky, που δεν θα τον έλεγες και "αριστερό", τους είχε σηκωθεί η τρίχα μέχρι το ταβάνι τόσο ώστε σε εκπομπή που τον είχαν καλεσμένο τον πέρασαν "γεννεές 14".
Σήμερα βέβαια πολλοί απο αυτούς τους "εθνικόφρονες", φοράνε τα καλά τους και κατεβαίνουν στο Σύνταγμα με δαύτον για να υπερασπιστούν την δια της...

Σκατομαλάκα... οι πουτάνες και οι παραδουλεύτρες πληρώνονται κάνοντας η κάθε μια τη δουλειά τους...

Η Ντέπυ Γκολεμά για το άθλιο σχόλιο του νεοφασίστα υπουργού της κυβέρνησης γερμανοτσολιάδων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ...

Εορτή του Αγίου Ευσεβίου

Εορτή του Αγίου Ευσεβίου
Τη μνήμη του Αγίου Ευσεβίου τιμά σήμερα, 22 Ιουνίου, η Εκκλησία μας.
Ο Άγιος Ευσέβιος, έζησε στους ταραγμένους χρόνους που η Εκκλησία υπέφερε από τις κακοδοξίες του Αρείου. Αυτοκράτορας την εποχή εκείνη ήταν ο γιος του Μεγάλου Κωνσταντίνου, Κωνστάντιος, ο οποίος υποστήριζε τη δυσεβή αυτή αίρεση και κατεδίωξε σκληρά όσους έφεραν αντιρρήσεις και αντιστάθηκαν στις προθέσεις του.

Από την ανάπτυξη του τουρισμού κερδίζουν μια χούφτα επιχειρηματικοί όμιλοι

Ο «Ριζοσπάστης» συζητάει με τον Νίκο Παπαγεωργίου, πρόεδρο του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής

Για τις εξελίξεις στον Τουρισμό, ο «Ριζοσπάστης» συζήτησε με τον Νίκο Παπαγεωργίου, πρόεδρο του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.
***
-- Τι τάσεις καταγράφονται σε ό,τι αφορά την τουριστική κίνηση τη σεζόν που «τρέχει» και ποια είναι τα μεγέθη για τον κλάδο του τουρισμού στη χώρα μας;
-- Οι εργοδοτικές οργανώσεις και η κυβέρνηση μιλάνε φέτος για πάνω από 810.000 διεθνείς αφίξεις μέχρι τέλος Μάρτη, γεγονός που συνεπάγεται αύξηση κατά περίπου 29% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014. Αντίστοιχη αύξηση είχε και η Αθήνα, κατά 29,5%. Πρόκειται για νούμερα εντυπωσιακά αν σκεφτεί κανείς ότι έρχονται μετά από δυο συνεχόμενες χρονιές - ρεκόρ σε έσοδα και αφίξεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου