Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

Σποράδες Εργασίες αποκατάστασης μεταβυζαντινού μνημείου στη ΓλώσσαΑνοιξε ο κύκλος ανάδειξης της ιστορικής Ιεράς Μονής Ταξιαρχών στη Γλώσσα
Ξεκίνησαν στις αρχές του μήνα οι εργασίες αποκατάστασης της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Γλώσσας Σκοπέλου, συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007-2013» και εκτελείται με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και επιβλέπουσες την κ. Ρέα Γεωργίου, αρχιτέκτονα και την κ. Αννα Γιαλούρη, αρχαιολόγο, με στόχο να ανακτήσει την παλιά του όψη το πολύ σημαντικό μεταβυζαντινό μνημείο της Μαγνησίας.
Η τοπική κοινωνία δέχτηκε με ιδιαίτερα μεγάλη ικανοποίηση τη διαδικασία έναρξης των εργασιών, δεδομένου ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την αποκατάσταση ενός ιστορικού μοναστηριού της περιοχής μας.

Όταν τους αποκαλούν ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΓΛΑΝΙΑ... το φέρουν δήθεν βαρέως!

Το Spiegel σοκάρει! Ο «σεισμός της Αθήνας» καταστρέφει την Ευρώπη... Kι αν ο Τσίπρας είχε αδένες (στην κοθομιλουμένη αρχίδια), στα τέσσερα θα παρακαλούσε η Τρόικα να κάνει8 διαγραφή χρέους!

Από το "PRESS-GR"
Με τον υπέρτιτλο «Σεισμός» στο πρωτοσέλιδο του αναμένεται να κυκλοφορήσει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το Σάββατο 20 Ιουνίου και με φωτογραφία τα μνημεία της Ευρώπης που «καταρρέουν» από έναν ισχυρότατο σεισμό που έχει ως επίκεντρο την Αθήνα και το μνημείο της Ακρόπολης.
Οι υπεύθυνοι του περιοδικού έχουν...

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΠΑΓΙΔΟΘΕΣΙΑΣ                                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
ΘΕΜΑ: Εκδήλωση ενδιαφέροντος σε συνέχεια ανοικτού δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάληψη του έργου της παγιδοθεσίας του προγράμματος Δακοκτονίας 2015 με τη διαδικασία  της διαπραγμάτευσης.

ΣΧΕΤ.: 1) η αριθ. 3/2015 διακήρυξη με θέμα : Προκήρυξη ανοικτού δημόσιου διαγωνισμού για την  ανάδειξη αναδόχου του έργου «Παροχή υπηρεσιών για τον έλεγχο των δακοπληθυσμών με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας με παγίδες τύπου Mcphail στους ελαιώνες στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2015 στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων» 
                2)Η αριθ.698/2015 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Θεσσαλίας περί έγκρισης α) αποτελεσμάτων ως προς την υποβολή προσφορών για το έργο «Παροχή υπηρεσιών για τον έλεγχο των δακοπληθυσμών με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας με παγίδες τύπου Mcphail στους ελαιώνες στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2015 στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων» (διακήρυξη3/2015) και

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη είχε συνάντηση με τους
Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη είχε συνάντηση με τους κκ. Αναστασίου Αριστοτέλη –Πρόεδρο του Συλλόγου ΡΟΜΑ της συνοικίας Προσφυγικών, Μπάφα Παναγιώτη – Πρόεδρο της συνοικίας Αλιβερίου και Δημόπουλο Κων/νο – Πρόεδρο της συνοικίας Αγίας Παρασκευής με σκοπό να συζητηθούν θέματα που αφορούν την επίσπευση των διαδικασιών καθορισμού του αριθμού των αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου και την απευθείας ενημέρωση των Προέδρων των συλλόγων για προγράμματα και δράσεις που τους αφορούν.

Καλεσαμα σε συσκεψη απο τη Λεσχη εργαζομένων και νεολαίας την Κυρική 21/06Κάλεσμα σε σύσκεψη εργατικών σχημάτων, λαϊκών συνελεύσεων, κοινωνικών πρωτοβουλιών και αγωνιστών
Όχι σε νέα συμφωνία-μνημόνιο. Αγώνας για την ανατροπή παλιών και νέων μνημονίων

Οι προτάσεις για νέα συμφωνία που έχουν κατατεθεί τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και από αυτή της ΕΕ και των δανειστών παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις τους, διαμορφώνουν μια κατάσταση ενός νέου μνημονίου με επιπλέον μέτρα λιτότητας και φοροληστείας. Οι οβιδιακές μεταμορφώσεις της κυβέρνησης που ξεκίνησαν με το σκίσιμο των μνημονίων , συνεχίστηκαν με την κατάργηση τους εντός του ευρώ και της Ε.Ε  μετεξελίσσονται σε προσπάθεια να ζήσουμε στο “κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι” και στη συνέχεια ουσιαστικά της μνημονιακής κόλασης.

Έργα αναπλάσεων στη Σκόπελο, προϋπολογισμού 379.500 €


ΣΚΟΠΕΛΟΣ
Σημαντικές παρεμβάσεις αναπλάσεων σε τρεις περιοχές της Σκοπέλου πρόκειται να πραγματοποιηθούν μετά από την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, της προέγκρισης συμβασιοποίησης του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ», προϋπολογισμού 379.500 €. Κύριος του έργου είναι ο δήμος Σκοπέλου και φορέας υλοποίησης η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.
Το έργο περιλαμβάνει τρείς παρεμβάσεις:

Σκόπελος... στην Σκόπελο απόψε το βράδυ το μεγαλύτερο γιοτ όλου του κόσμου το SuperYacht Chopi Chopi με 2 βασιλιάδες 1 σουλτάνο και 7 πρίγκιπες επιβάτες επισκέφτηκαν την ταβέρνα σπιτάλια και γευμάτισαν ελληνικούς μεζέδες και πολλά φαγητά


το Σκόπελος νιους μετά από το φαγητό δέχτηκε πρόσκληση και  θα το επισκεφθεί το πρωί είναι

Τελευταία βουτιά για ηλικιωμένο στην

Τελευταία βουτιά για ηλικιωμένο στην Ηλεία
Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, χθες το μεσημέρι από τη θαλάσσια περιοχή

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου