Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Λαφαζάνης: Ήθελαν να γονατίσει η χωρα, όμως έχουμε «σχέδιο Β»

Λαφαζάνης: Ήθελαν να γονατίσει η χωρα, όμως έχουμε «σχέδιο Β» - Media

Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη, αλλά δεν μπορεί να αποτελέσει αφορμή για εκμετάλλευση, είπε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξη, που παραχώρησε στον απεσταλμένο του δορυφορικού δικτύου "Ρωσία-24", εκτιμώντας ότι ο ελληνικός λαός θα απορρίψει με σαφήνεια τον "εκβιασμό" των θεσμών της ΕΕ.
"Δεν θεωρούμε ότι στην Ελλάδα όλα καταρρέουν και η χώρα οδηγείται στην καταστροφή. Δεν είναι έτσι. Ναι, όντως οι τράπεζες είναι κλειστές, αλλά όπως βλέπετε και στην Αθήνα και στις άλλες περιφέρειες της χώρας η ζωή συνεχίζεται. Ναι, όντως κλείσαμε τις τράπεζες, όχι όμως γιατί ξυπνήσαμε στραβά και αποφασίσαμε να το κάνουμε. Τα τελευταία χρόνια οι ευρωπαϊκές δομές ακολουθούσαν λανθασμένη πολιτική απέναντί μας. Και δεν θέλουν να συνεχίσουν τη διαδικασία έκτακτης χρηματιστικής βοήθειας στη χώρα μας.

Ο ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!!! ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ

ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ
Ανοιχτό άφησε ο Γιάννης Δραγασάκης το ενδεχόμενο να ακυρωθεί το δημοψήφισμα στην περίπτωση που υπάρξει συμφωνία. «Είναι πολιτικό θέμα, μπορεί να αποφασίσει κάτι διαφορετικό η...
κυβέρνηση, το κάναμε για να επιτύχουμε συμφωνία» δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε πως πρέπει να βρεθεί μία λύση ανάμεσα στην Αθήνα και τους θεσμούς αλλά όχι στη βάση της υποταγής, ούτε σε μία τυφλή ρήξη.

«Μιλάμε για ένα πρόγραμμα το οποίο έχει αποτύχει. Το πρόγραμμα σήμερα έληξε τυπικά, ωστόσο είχε τελματωθεί από πέρσι το καλοκαίρι» είπε ο κ. Δραγασάκης και πρόσθεσε: «Θέλουμε συμφωνία, αλλά μία συμφωνία βιώσιμη και γι' αυτούς και για εμάς. Να πετύχουμε μια συμφωνία που θα εκπληρώνει κάποια κριτήρια» υπογράμμισε ο Γιάννης Δραγασάκης.

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ, ΣΕ ΠΑΛΙΑ & ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.


Αφίσα που κολλιέται στις γειτονιές της Αθήνας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΓΑΔΑΚΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ



Βόλος , 30 Ιουνίου 2015


Δελτίο Τύπου της βουλευτού Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Παπανάτσιου σχετικά με τις προτάσεις των Δανειστών που αφορούν τον αγροτικό τομέα


Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015 οι Έλληνες καλούνται να αποφασίσουν αν δέχονται ή όχι την πρόταση που υπέβαλλαν οι δανειστές στην ελληνική κυβέρνηση  υπό μορφή τελεσίγραφου.
Η κυβέρνηση ήδη έχει απαντήσει αρνητικά στην πρόταση καθώς η εφαρμογή της θα στραγγαλίσει την ελληνική κοινωνία και όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας.

Ειδικά για τον αγροτικό κόσμο τα μέτρα που ζητούνται είναι τα παρακάτω:

Δελτίο τύπου ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας



Η ΝΕ Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον λαό του Βόλου και της Μαγνησίας να πάρει αγωνιστικά μέρος την μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώνει η Επιτροπή Μαγνησίας Στήριξης του ΟΧΙ αύριο στις 8.30 μμ στην παραλία, στο ύψος της Τράπεζας Ελλάδας.

Ας κάνουμε αυτή την συγκέντρωση γιορτή της Δημοκρατίας, της Ελπίδας, της Κοινωνικής προοπτικής και της εθνικής αξιοπρέπειας

30/06/2015

Το υποκατάστημα της εθνικής τράπεζας Σκοπέλου θα είναι αύριο ανοικτά Για την πληρωμή των συνταξιούχων


ethniki-trapeza-atm-trapezes
Τη λίστα με τα υποκαταστήματα των τραπεζών που θα ανοίξουν από αύριο Τετάρτη 1η Ιουλίου, για την εξυπηρέτηση της πληρωμής των συνταξιούχων και

Δισ. επί Δις

ΣΤΑΘΗΣ
«Μήπως το ευρώ πέθανε το Σάββατο το απόγευμα;» αναρωτιέται ο Βρετανός δημοσιογράφος Πολ Μέισον. Δεν νομίζω, όχι ακόμα, αλλά ο υπερσυντέλικος του πράγματος έχει συμβεί. Και κατά τούτο
η Ελλάδα υφίσταται (από τώρα) τα τετελεσμένα του αύριο. Για τρίτη φορά μέσα σε έναν αιώνα, 1914-2014 (συν 1), η Γερμανία πάει να θανατώσει την Ευρώπη. Αλλά σ’ αυτό θα επανέλθουμε, ας δούμε πρώτα  τα πράγματα και τα γεγονότα.
Λίγο πριν να καταρρεύσουν (εν τέλει) οι...

ΕΠΕΙΓΟΝ! Τι απαντά το Eurogroup στον Τσίπρα: Να εξετάσουμε το αίτημά σου, αλλά... Eίπαμε, όταν αρχίζεις "διαπραγμάτευση" μνημονίου ήδη στον έχουν ακουμπήσει και μετά πάει η παρθενιά! Έστω και τώρα το ΟΧΙ να γίνει έξοδο από το 4ο Ράιχ κι εθνικό νόμισμα!

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες εκλαμβάνουν ως κίνηση ελιγμού από την Αθήνα την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για ένα διετές πρόγραμμα χρηματοδοτημένο μόνο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) με ταυτόχρονη διευθέτηση του χρέους. Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους η νέα ελληνική πρόταση δεν ικανοποιεί δύο βασικούς όρους που έθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ κατά τη...

Σκόπελος η μαλάκια δεν έχει τέλος παραλίγο ξύλο για ένα κωλόχαρτο!!


σε μεγάλο κατάστημα της Σκοπέλου αρπάχτηκαν για ένα τελευταίο κωλόχαρτο που ήταν στα ράφια πιο θα προλάβει .ρε παλιό μαλάκες το χέσιμο σας νοιάζει τώρα και όχι να φύγουμε από την

Σποράδες Φόβοι για ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο της Σκιάθου



Μέχρι στιγμής πραγματοποιούνται κανονικά οι πτήσεις στη Σκιάθο
Τουρ οπερέιτορς εκτιμούν ότι θα προκύψει πρόβλημα εάν σημειωθούν μαζικές ακυρώσεις
Εντονη είναι η ανησυχία των τουριστικών πρακτόρων των νησιών, οι οποίοι εκφράζουν φόβους ότι θα σημειωθούν ενδεχομένως ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, σε περίπτωση κατά την οποία σημειωθούν μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων από το εξωτερικό. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, δεν διαφαίνεται τέτοιος κίνδυνος, όπως δείχνουν οι προγραμματισμένες πτήσεις που πραγματοποιούνται κανονικά χωρίς προβλήματα, αλλά υπάρχει διάχυτη ανησυχία μεταξύ των επαγγελματιών που ασχολούνται με τον τουρισμό. Οι τουριστικοί πράκτορες και των τριών νησιών έχουν αναπτύξει ευρύ πεδίο διαλόγου με το εξωτερικό, απαντώντας καθησυχαστικά στα δεκάδες ηλεκτρονικά μηνύματα που δέχονται από τουρίστες που έχουν πραγματοποιήσει κρατήσεις και ζητούν πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ !!




Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι, κεραυνούς και θυελλώδεις ανέμους, αναμένεται το ερχόμενο 24ωρο σε όλη σχεδόν την Ελλάδα.

3 από 18 ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΤΟΥ! ΡΗΞΗ ΜΕ ΕΥΡΩ – ΕΕ – ΔΝΤ. Δημοψήφισμα 5 Ιουλίου, ψηφίζουμε ΟΧΙ

Ανακοίνωση της Ο.Κ.Δ.Ε. σχετικά με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου


ΟΚΔΕ1

  1. Οι απαιτήσεις/εκβιασμοί των δανειστών–τοκογλύφων, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ –ενθαρρυμένοι από τις διαρκείς και οδυνηρές υποχωρήσεις της κυβέρνησης– για να επιβάλλουν στον ελληνικό λαό μια νέα επαίσχυντη συμφωνία, ανάγκασε την κυβέρνηση να σταματήσει (προσωρινά;) τη λεγόμενη «διαπραγμάτευση» και να καταφύγει στον λαό, ζητώντας του με δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου να απορρίψει τα απάνθρωπα μνημονιακά μέτρα τους. Μέτρα όπως: μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα, μειώσεις μισθών και συντάξεων, παράλογες αυξήσεις του ΦΠΑ σε είδη πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση όλων των ευεργετικών φοροαπαλλαγών για τις εργατικές και λαϊκές μάζες και ανελέητη φορολογική αφαίμαξη, παράλογες αυξήσεις των ορίων συνταξιοδότησης… και άλλα πολλά που οδηγούν την ελληνική οικονομία και κοινωνία σε ολοκληρωτική καταστροφή. Και όχι μόνο αυτό, ζητούν όλο και πιο σκληρά μέτρα, στέλνουν τελεσίγραφα, καταπατούν την λαϊκή και εθνική κυριαρχία θαρρείς και απευθύνονται σε αποικία, με εμφανή στόχο να ταπεινώσουν και να ξεζουμίσουν τον ελληνικό λαό.

«ΟΧΙ»! - «ΟΧΙ»! - «ΟΧΙ»! .... (τριπλό ΟΧΙ)!!!

 

Του Αθανάσιου Καρανάσιου,

Βιώνοντας ιστορικές δραματικές στιγμές, ο σημερινός αγώνας της πλειονότητας του Ελληνικού Λαού έχει (και πρέπει να έχει!) ιδεολογικοπολιτικά και ταξικά κριτήρια, ενάντια σε τρεις στόχους: Τους ξένους κατακτητές/ιμπεριαλιστές, τους ντόπιους υποστηρικτές - συνεργάτες τους και τα οποιαδήποτε επιχειρούμενα νέα μνημόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Προέχει η Ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας!
Η συνημμένη φωτογραφία είναι από τη χθεσινοβραδινή (29/6/2015) μεγαλειώδη συγκέντρωση-διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος ενός υπερήφανου και ανυποχώρητου Ελληνικού Λαού, που στεντόρεια και σθεναρά διαλαλεί στην παγκόσμια κοινότητα ένα ακόμα «ΟΧΙ»!!! Ενός δοξασμένου Λαού των Ελλήνων, που δίδαξε Πολιτισμό, Επιστήμες, Φιλοσοφία, Ελεύθερη Σκέψη, Ανθρωπισμό και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε όλη την οικουμένη. Γι αυτό τον ζηλοφθονούν και τον μισούν. Γι αυτό επιδιώκουν να τον ταπεινώσουν, να τον εξοντώσουν!

ΜΟΝΟ 5 ΕΥΡΩ ΒΕΝΖΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΣΠΟΡΑΔΕΣ Τα καλοκαιρινά δρομολόγια του υδροπτέρυγου «Ερατώ»

ΕΡΑΤΩ
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του επιβατηγού υδροπτέρυγου «Flying Dolphin Ερατώ», από 30 Ιουνίου, μέχρι 6 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή το «Ερατώ» θα αποπλέει στις 6.30 το πρωί από Αλόννησο με άφιξη στις 9 στο Βόλο, ενώ στις 14.00 θα αποπλέει ξανά με προορισμό Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, Αγ. Κωνσταντίνο, Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο.
Κάθε Τρίτη θα αποπλέει στις 6.30 από Αλόννησο με άφιξη στις 8 το πρωί στο Βόλο, ενώ στις 18.00 θα κάνει το δρομολόγιο Βόλος, Σκιάθος, Σκόπελος Αλόννησος.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΚΕ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Η ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ του ΚΚΕ σας καλεί στην κεντρική πολιτική συγκέντρωση ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής που θα πραγματοποιηθεί
           την Πέμπτη 2 Ιουλίου, στις 8:30 μ.μ.,
            στο Δημοτικό  Καφενείο (Παραλία)
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

.                                 ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ του ΚΚΕ

ΕΚΤΑΚΤΟ !! ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ?



ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ ΤΩΡΑ !! ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΟΥΤΙΝ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ !!




Αξιόπιστη πηγή του εξωτερικού με πληροφορεί πως...

Ρε μπουχεσα Κώστα Καραμανλή, σε έπιασα!

karamanlisΞαφνικά, μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, εμφανίστηκε ο Κώστας Καραμανλής. Ο Κώστας Καραμανλής, ο πρωθυπουργός ο οποίος οδήγησε με την πενταεετή του διακυβέρνηση την χώρα στην χρεοκοπία -αν και διαβεβαίωνε τους Έλληνες πως η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη- έκανε δηλώσεις για «άφρονες επιλογές που εξωθούν την χώρα σε περιπέτειες», και αναλαμβάνει τώρα πρωτοβουλίες για εθνική συνεννόηση.
Ο Κώστας Καραμανλής εξαφανίστηκε μετά τις εκλογές του 2009, δεν μιλούσε, ο εισαγγελέας δεν τον κάλεσε, και το έπαιζε χρυσή εφεδρεία.
Μιμήθηκε τον θείο του, Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος έφυγε στο Παρίσι, για να μην αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για τις εκλογές βίας και νοθείας του 1961, αλλά και τα οικονομικά σκάνδαλα που αφορούσαν μέλη της κυβέρνησής του και της οικογένειάς του, περιμένοντας τη χούντα να τον φέρει πίσω σαν σωτήρα.
Άλλωστε, αυτός ήταν ο σκοπός της χούντας: να πάει την ηττημένη Δεξιά από το 30% στο 54%, πετώντας από την κυβέρνηση την Ένωση Κέντρου. Και το πέτυχε αυτό η χούντα. Γιατί η χούντα ήταν δεξιά, κι ας ντρέπονται κάποιοι δεξιοί.Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στο Παρίσι, ο Κώστας Καραμανλής στη Ραφήνα.

Καμία συμμετοχή στο δημοψήφισμα - Καμία συμμετοχή στα ψευτοδιλήμματα


Καμία συμμετοχή στο δημοψήφισμα-Καμία συμμετοχή στα ψευτοδιλήμματα. Το μόνο πραγματικό δίλημμα είναι η συνέχιση της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης με ακόμα πιο δυσμενείς όρους και με την βούλα της «κοινωνικής συναίνεσης» ή οι αυτοοργανωμένοι, ριζοσπαστικοί, αντιιεραρχικοί αγώνες ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τους υπερκρατικούς μηχανισμούς για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος. Ούτε ευρώ-ούτε και δραχμή. Κοινωνικός αγώνας και πάλη ταξική.

SRARXIDIAMAS!!!!

Αντέχει ή όχι ο Τσίπρας;

Του Γιώργου Δελαστίκ
Οι Γερμανοί λυσσομανούν εναντίον των Ελλήνων.
Δεν τους αρκούν η επιδιωκόμενη από το Βερολίνο καθυπόταξη του ελληνικού πληθυσμού, η φτωχοποίηση και ο εξανδραποδισμός του.
Θέλουν να κατασπαράξουν και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και να ανατρέψουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,

αφού προηγουμένως τους κατεξευτελίσουν ώστε η πραξικοπηματική απομάκρυνσή τους από την εξουσία να μην τους ηρωοποιήσει. Να φύγουν όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, εν μέσω περιφρόνησης και αδιαφορίας για την...

Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος


Εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών,Το ΚΚΕ καλεί το λαό να αξιοποιήσει το δημοψήφισμα ως ευκαιρία, για να δυναμώσει η αμφισβήτηση στην ΕΕ, να δυναμώσει η πάλη για τη μοναδική ρεαλιστική διέξοδο από τη σημερινή βαρβαρότητα, που έχει μόνο ένα περιεχόμενο: ΡΗΞΗ - ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.
Με τη δράση και την επιλογή του να απαντήσει στην κοροϊδία του κάλπικου ερωτήματος, που θέτει η κυβέρνηση και να απορρίψει τόσο την πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ, όσο και την πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Και οι δύο προτάσεις περιέχουν βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, που θα έρθουν να προστεθούν στα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Και οι δύο υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και τα καπιταλιστικά κέρδη.
Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα θα μεταφραστεί από την ελληνική κυβέρνηση ως έγκριση της δικής της αντιλαϊκής πρότασης των 47+8 σελίδων. Το ΝΑΙ θα μεταφραστεί ως συγκατάθεση στα βάρβαρα μέτρα της τρόικας και «παραμονή στην ΕΕ με κάθε θυσία», όπως λένε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ. Και οι δύο απαντήσεις οδηγούν στο ΝΑΙ στην ΕΕ και την καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Ο λαός να μην επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη.

“ΌXI” και ξανά “ΌXI” και πάλι “OXI”!


“ΌXI” και ξανά “ΌXI” και πάλι “OXI”!
      Ερώτηση 1η: Μόλις πριν από 5 μήνες δόθηκε μια καθαρή λαϊκή εντολή: Να μπει τέλος στη λιτότητα, να καταργηθούν τα Μνημόνια. Γιατί λοιπόν χρειάζεται δημοψήφισμα η Κυβέρνηση για να εφαρμόσει μια λαϊκή εντολή η οποία της έχει δοθεί ήδη με τις εκλογές και μάλιστα ξεκάθαρα; Εκτός εάν το δημοψήφισμα γίνεται για άλλο λόγο. Αλλά για ποιόν;
    Ερώτηση 2η: Ο κ. Τσίπρας λέει ότι είναι άλλο πράγμα να έχεις την κυβέρνηση και είναι άλλο πράγμα να έχεις την εξουσία. Σωστά. Η κυβέρνηση επίσης καταγγέλλει ότι στο εσωτερικό της χώρας πολιτικοί της αντίπαλοι, μιντιακά συγκροτήματα κ.λπ. δρουν με όρους «πέμπτης φάλαγγας» και σαν «εσωτερική τρόικα». Γιατί λοιπόν η Κυβέρνηση δίνει περιθώριο κινήσεων σε αυτή την «πέμπτη φάλαγγα»; Γιατί, αντί να εφαρμόσει την πολιτική της κατάργησης των Μνημονίων για την οποία ψηφίστηκε στις εκλογές επιτρέπει σε αυτήν την «πέμπτη φάλαγγα» - όπως η ίδια την χαρακτηρίζει - να μετατρέψει τις απειλές, την κινδυνολογία, τους εκβιασμούς σε σκηνικό απόλυτης τρομοκράτησης του λαού με κίνδυνο την υφαρπαγή του «ναι» από λαϊκά στρώματα;

Ρε Ελληνα κανε μια χαρη στον εαυτο σου και πάψε να φοβασαι! Κανε μια χαρη στα παιδιά σου ρε, που σε βλέπουν να λιγοψυχάς μπροστά σε ενα αδειο ΑΤΜ... γράψε στ' αρχίδια σου και τους βολευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν ουρά στα ATM της βουλής...

«Ρώτησα τον μπούτσον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γ. Καραϊσκάκης
Ρε Ελληνα κανε μια χαρη στον εαυτο σου και πάψε να φοβασαι..!!
Κανε μια χαρη στα παιδιά σου ρε, που σε βλέπουν να λιγοψυχάς μπροστά σε ενα αδειο ΑΤΜ και παψε να φοβασαι.!!
Κανε μια χαρη στους προγονους σου ρε, που πεθάναν για να εισαι Ελεύθερος, και παψε να φοβασαι.
Δέκα παλληκάρια στήσαμε χορό
στου Καραϊσκάκη το κονάκι
πέφταν τα...

Ρίτσος - Ρωμιοσύνη

Αυτό είναι το ΦΕΚ για τα capital controls Τι προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης

Τι προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης

Ημερήσιο όριο 60 ευρώ - Περιορισμοί στις μεταφορές κεφαλαίων προς το εξωτερικό - Πρόβλεψη να ανοίξουν τα ATM αργά το βράδυ της Δευτέρας

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας το κλείσιμο των τραπεζών θα ισχύει από σήμερα, Δευτέρα, έως και τις 6 Ιουλίου και αφορά εκτός από τις τράπεζες, ελληνικές και ξένες, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και όλα τα Ιδρύματα πληρωμών ηλεκτρονικού χρήματος.

Δωρεάν οι συγκοινωνίες στην Αθήνα - ΤΩΡΑ

Θάνατος - μυστήριο ΓΙΑ 47ΧΡΟΝΟ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ FLYING CAT


Ο Γιάννης Τσιμπογιάννης βρέθηκε νεκρός στο βυθό της θάλασσας στη Σκόπελο
Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το θάνατο ενός 47χρονου καπετάνιου από τη Γλώσσα Σκοπέλου. Βρέθηκε νεκρός στο βυθό της θάλασσας, σε βάθος πέντε μέτρων κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Πρόκειται για το Γιάννη Τσιμπογιάννη - καπετάνιο σε Flying Cat στη γραμμή Βόλου - Βορείων Σποράδων, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή Δρακιώτη, στη Σκόπελο.
Φως στα αίτια του θανάτου του άτυχου 47χρονου αναμένεται να ρίξει η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

ΦΩΤΟ – ΣΟΚ! Λάρισα, κεντρική πλατεία… – Δεν έχει ξαναγίνει αυτό στην Ελλάδα! Θα πάθετε πλάκα με την ουρά σε ΑΤΜ!

atm1

Mιλάμε για τον απόλυτο χαμό…Δεν έχει ξαναγίνει αυτό ποτέ στην Ελλάδα…
foto - sok
Kostas Giannakidis
Λάρισα, κεντρική πλατεία.
(φωτογραφία @Lpapastergiou twitter)

Ανεστάλη η απεργία της ΠΝΟ για την Τρίτη – Κανονικά τα πλοία

Ανεστάλη η απεργία της ΠΝΟ για την Τρίτη – Κανονικά τα πλοία - Media
 
Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των πλοίων την Τρίτη 30 Ιουνίου, καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε την αναστολή της 24ωρης πανελλαδικής κινητοποίησης, λόγω των τελευταίων εξελίξεων στη χώρα και την κρισιμότητα των στιγμών.
Σε ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ αναφέρει ότι σε καμία περίπτωση ο αγώνας των ναυτικών για την επίλυση των οξυμένων και καυτών προβλημάτων για τα οποία είχε προκηρυχθεί η απεργία δεν αναστέλλεται και θα αποφασισθεί και θα μεταφερθεί σε μεταγενέστερο χρόνο που θα καθορισθεί με απόφαση της διοίκησης.

Ενα βρακί μας έμεινε κι αυτό 'ναι μπαλωμένο, πείτε πότε το θέλετε να το'χουμε χεσμένο!

ΕΠΑΜ «ΟΧΙ» στο νέο Ράιχ, το χρέος και το ευρώ


Η εξαγγελία προκήρυξης δημοψηφίσματος έρχεται ως φυσική συνέχεια του σχεδιασμού του θεάτρου της “διαπραγμάτευσης” με τους τυράννους της πατρίδας. Φυσική συνέχεια, αφού η τερατώδης συμφωνία των υποτιθέμενων εταίρων δεν θα μπορούσε να υπερψηφιστεί από όλους τους βουλευτές της συγκυβέρνησης με αποτέλεσμα την επί της ουσίας απώλεια της δεδηλωμένης.
Η κυβέρνηση μας ζητά να πούμε όχι στην πρόταση των δανειστών, αλλά δεν μας αναφέρει τι προτείνει η ίδια να γίνει. Να αποδεχτούμε τη δική της πρόταση των περίφημων πια 47 σελίδων, που μας οδηγεί στο ίδιο καταστροφικό αποτέλεσμα με εκείνο των δανειστών, ή να συνεχιστεί μια ατέρμονη και στο διηνεκές διαπραγμάτευση με τη χώρα να καταστρέφεται και το λαό να εξαθλιώνεται;
Διότι προφανώς το δημοψήφισμα θα είχε νόημα, αν σε αντιπαραβολή ετίθεντο από τη μια πλευρά οι «προτάσεις» των δανειστών και από την άλλη πλευρά μια ρηξικέλευθη πρόταση διεξόδου με άρνηση όλων των πολιτικών που μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.
Δεν τίθεται όμως έτσι το δίλημμα προς τον ελληνικό λαό. Διότι τότε θα γίνονταν σε όλους φανερό, ότι ομαλή πορεία της χώρας με σεβασμό στη δημοκρατία και με οικονομική ανάπτυξη, είναι αδύνατη στο στενό πλαίσιο που έχουν επιβάλει οι δανειστές και έτσι η ανατροπή και η ρήξη μαζί τους -κήρυκας των οποίων υπήρξε κάποτε και ο ΣΥΡΙΖΑ- είναι αναπόδραστη.
Παρ’ όλα αυτά, η ευκαιρία που δίνεται στον ελληνικό λαό με την αποτύπωση ενός βροντερού ΟΧΙ στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι μεγάλη. Αφού -και εφ’ όσον βέβαια πραγματοποιηθεί τελικά το δημοψήφισμα- αυτό που θα κυριαρχήσει δεν θα είναι τα παραπειστικά ερωτήματα που θέτει η κυβέρνηση αλλά θα είναι το ΝΑΙ στην υποδούλωση της Ελλάδας, ή το ΌΧΙ στο νέο Ράιχ, το χρέος και το ευρώ.

Σκόπελος εμείς που δεν έχουμε μια στα αρχίδια μας και η τράπεζες και τα ΑΤΜ και η γαμημένοι Ευρώπη σας ουστ


Μάχη ολόψυχη για ένα λαϊκό OXI! Όταν ‘’η ρήξη έρχεται ως αναπότρεπτη καταιγίδα…’’

chain11Παναγιώτης Μαυροειδής
Πριν δυόμιση μήνες νωρίτερα, γράφαμε τούτο: «Η ρήξη έρχεται ως αναπότρεπτη καταιγίδα (αβέβαιης έκβασης), ακριβώς επειδή η ευρωζώνη και γενικά τα αρπακτικά του κεφαλαίου, δεν μπορούν παρά, σε εποχή κρίσης και ισχνών αγελάδων, να τα θέλουν όλα».(Να βάλουμε εμείς τον πήχη…). Σε πολλούς είχαν φανεί ως λόγια παρηγοριάς και ακόμη περισσότεροι προτιμήσαμε να κρατούμε μικρά καλάθια, σαν εκείνους που φοβούνται να ερωτευθούν από το φόβο της ματαίωσης.
Να λοιπόν που έγινε σκόνη η περιβόητη πολιτική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ «ούτε αμοιβαία καταστροφική ρήξη, ούτε απόλυτη υποταγή». Όσο και αν ο ΣΥΡΙΖΑ πίστευε, ορκιζόταν και διαπραγματευόταν να απαλύνει τις επιπτώσεις των μνημονίων και της πληρωμής του χρέους, μέσα στην ευρωζώνη, βρέθηκε να είναι η ίδια πολιτική δύναμη που λούστηκε τα φτυσίματα και τις αλαζονείες γκαιμπελίσκων τύπου Ντάισελμπλουμ και Σόϊμπλε. Απέναντι σε μια κυβέρνηση σαφώς «φιλοευρωπαϊκή», ορθώθηκε το πραγματικό και απαίσιο πρόσωπο της  ΕΕ του κεφαλαίου και της ιμπεριαλιστικής επιβολής.

Στο Δημοψήφισμα λέμε ΟΧΙ μέχρι το τέλος. ΡΗΞΗ όχι ΥΠΟΤΑΓΗ



 Η πεντάμηνη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα απέδειξε καθαρά ότι ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωζώνη σημαίνουν μνημόνια φτώχιας, βάρβαρη λιτότητα και  τεράστια ανεργία για το λαό, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, ντροπιαστική επιτροπεία και κατάλυση κάθε λαϊκής κυριαρχίας. Ο κάθε εργαζόμενος είδε την βαθιά αντιδραστική φύση αυτών των θεσμών, που βάζουν πάνω από όλα τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των πολυεθνικών και του κεφαλαίου που εκπροσωπούν. Η άθλια στάση των δανειστών στοχεύει όχι μόνο στην επιβολή αυτής της αντιλαϊκής λαίλαπας αλλά και στην συντριβή του λαού, στην πλήρη καθυπόταξή του, στην μη αμφισβήτηση του δρόμου της καπιταλιστικής ανασυγκρότησης.      

Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για την τραμπούκικη επίθεση στα γραφεία του ΝΑΡ

Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για την τραμπούκικη επίθεση στα γραφεία του ΝΑΡ
Η ΟΚΔΕ καταγγέλλει την επίθεση ενάντια σε μέλη του  Νέου Αριστερού Ρεύματος (ΝΑΡ) και της νεολαίας κομμουνιστική απελευθέρωση (νκα) που σημειώθηκε στις 25/6 έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στην πλατεία Κάνιγγος προκαλώντας ευτυχώς μόνος υλικές ζημιές. Σύμφωνα με την καταγγελία του ΝΑΡ η επίθεση έγινε από ομάδα 20 ατόμων – που αυτοπροσδιορίζονται ως «αναρχικοί» – η οποία επιτέθηκε σε άτομα που βρίσκονταν στα γραφεία και προσπάθησε να εισβάλει σε αυτά.
Τέτοιες πρακτικές ενάντια σε αγωνιστές και οργανώσεις του εργατικού κινήματος είναι ξένες και εχθρικές ως προς τις παραδόσεις του εργατικού και επαναστατικού κινήματος και ως τέτοιες πρέπει να απομονωθούν από όλους. Στις κρίσιμες στιγμές που έχουμε μπροστά μας τέτοιες πρακτικές αντικειμενικά βοηθούν μόνο την αντίδραση.
Η ΟΚΔΕ δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στους συντρόφους του ΝΑΡ και της νκα.
27/6/2015

Επίσημες συστάσεις στους τουρίστες στην Ελλάδα: Να έχετε μαζί σας ευρώ

Επίσημες συστάσεις στους τουρίστες στην Ελλάδα: Να έχετε μαζί σας ευρώ

Βρετανία, Γερμανία, Βέλγιο, Φινλανδία, Ολλανδία, Σουηδία και Πολωνία ζητούν από τους τουρίστες να έχουν μετρητά λόγω των εκτάκτων συνθηκών στην Ελλάδα

την κατάσταση της οικονομίας και των ΑΤΜ πολλά από τα οποία έχουν στερέψει από χρήματα μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την πρόταση των θεσμών.

Ρε δε γ@μιόμ@στε, που θα σώσετε εσείς την Ελλάδα

Ρε δε γ@μιόμ@στε, που θα σώσετε εσείς την Ελλάδα

Παρακολουθώντας τη χθεσινή δήθεν θυελλώδη συνεδρίαση της Βουλής, αναρωτήθηκα ποιοι μπορεί να είναι άραγε οι σωτήρες της χώρας και των πολιτών της, με τα συσσωρευμένα προβλήματα πολλών δεκαετιών.

Σωτήρας πέραν του Ιησού ιστορικά είναι συνήθως ο λαός, ο οποίος καλείται να πληρώσει τη νύφη, μετά τις απερισκεψίες ή τις αστοχίες των ηγετών του.

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΑΧ ΡΕ ΕΛΛΑΔΑ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ

Πως σε κατάντησαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΩΤΗΡΕΣ σου, ΟΛΟΙ εκείνοι που σε κυβέρνησαν, οι «επαγγελματίες» πολιτικοί, οι ΕΜΠΟΡΟΙ σου….. ΟΛΟΙ εκείνοι που δεν έχασαν ευκαιρία να ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ κάποιο κομμάτι σου στο όνομα (πάντα) της προόδου, και αφού είδαν πως …. ΜΠΟΡΟΥΝ, πως ΚΑΝΕΙΣ δεν τους ενοχλεί, έβαλαν μπροστά να ξεπουλήσουν και τους Έλληνες.
ΑΔΕΛΦΙΑ, τι κάνουμε; Πήρατε χαμπάρι ΠΟΥ μας έχουν οδηγήσει, και εμείς ακόμα μιλάμε, και υπερασπιζόμαστε ΠΟΙΟΥΣ ΜΩΡΕ; Εκείνους που μας ΠΡΟΔΩΣΑΝ; Εκείνους που μας κατέστρεψαν; ΡΕ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;
Μας έχουν χρεώσει όχι για μια, αλλά για ΔΕΚΑ ζωές, φέρνουμε παιδιά σε έναν κόσμο που θα τα κατασπαράξει, και εμείς θα φύγουμε, σε αυτά όμως αφήνουμε το ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ, και ακόμα μαλώνουμε και υπερασπιζόμαστε ΤΙ ΜΩΡΕ; Τα κόμματα;
Μας κάνουν ότι θέλουν, με τη βοήθεια των υποτιθέμενων μέσων ενημέρωσης, μας εκβιάζουν, μας τρομοκρατούν, και γελούν πίσω από τις πλάτες μας ΟΛΟΙ εκείνοι που είναι εξασφαλισμένοι για μια ζωή, εκείνοι και οι οικογένειες τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Π.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ)



Δεν νομιμοποιούμε τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής!
Δεν νομιμοποιούμε τους ιμπεριαλιστικούς εκβιασμούς!
Αποχή από το δημοψήφισμα!
Ο λαός μιλάει με τους αγώνες του!
Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ!
Για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής κυριαρχίας!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεκινώντας από τη βασική προεκλογική θέση «ανήκουμε στη Δύση» καλούσε επί πέντε μήνες το λαό της χώρας να προσδοκά «ελπίδα» και «διέξοδο» από τον κοινωνικό-εργασιακό μεσαίωνα, μέσα από τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Δηλαδή μέσα από τις διαβουλεύσεις της με τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ, δηλαδή αυτούς που έχουν διαμορφώσει τους όρους και το πλαίσιο καταλήστευσης της χώρας και του λαού. Αυτούς, τους ληστές και τους φονιάδες των λαών, αναγόρευσε σε «συμμάχους», «εταίρους» και «εγγυητές» της δημοκρατίας και της προόδου για το λαό και τη χώρα.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Εορτή της ευρέσεως των Ι.Λειψάνων των Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου

Εορτή της ευρέσεως των Ι.Λειψάνων των Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου
Την εύρεση των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου τιμά σήμερα, 28 Ιουνίου, η Εκκλησία μας.
Αγωνίσθηκαν και οι δύο στα χρόνια του Διοκλητιανού (292 μ.Χ.). Ο Κύρος καταγόταν από την Αλεξάνδρεια και ο Ιωάννης από την Έδεσσα. Άριστα καταρτισμένοι στην ιατρική επιστήμη, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς στους φτωχότερους συνανθρώπους τους.
Και όχι μόνο δεν έπαιρναν χρήματα από κανένα, αλλά και οι ίδιοι έδιναν τα δικά τους, μέχρι που έμειναν φτωχοί. Γι' αυτό και επονομάστηκαν Ανάργυροι. Μαζί με την ιατρική βοήθεια που προσέφεραν στους πάσχοντες, μετέδιδαν σ' αυτούς και τη σωτήρια αλήθεια του Ευαγγελίου.
Τα λόγια τους έδωσαν φως του Χριστού σε πολλούς ειδωλολάτρες.
Powered By Blogger