Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΙΠΕ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Ενάντια στη λογική της ανάθεσης της διαχείρισης των ζωών και του περιβάλλοντός μας, η DIY music Μovement απο τη Χαλκίδα και κάποια άτομα απ’ τη »πρωτοβουλία κατοίκων ενάντια στη ΒΙΠΕ» συντάξαμε το παρόν κείμενο με αφορμή τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 13/06/2015 στη Χαλκίδα από τη DIY Music Movement για την ανάδειξη του ζητήματος της ΒΙΠΕ. Για εμάς όλα συνεχίζονται και τίποτα δε τελειώνει μέχρι την καταστροφή του καπιταλιστικού συστήματος στο οποίο με όρους επιβολής συνεχίζουμε να επιβιώνουμε, καθώς και οποιουδήποτε άλλου εξουσιαστικού μοντέλου θα ήθελε να το αντικαταστήσει.

Από το 2010 ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ επιχειρεί να δημιουργήσει ΒΙΠΕ( βιομηχανική περιοχή) στη περιοχή Φούρνοι Μαντουδίου της Β. Εύβοιας . Από τις τρεις δυνατές χωροθετήσεις που προβλέπει ο νόμος ,η χειρότερη για το περιβάλλον είναι η ΒΙΠΕ. Οι άλλες δύο χωροθετήσεις ,ΒΙΠΑ(βιομηχανικό πάρκο) και ΒΙΟΠΑ(βιοτεχνικό πάρκο) επιτρέπουν την εγκατάσταση μονάδων μέσης και χαμηλής ρύπανσης αντίστοιχα. Στη περίπτωση της Β. Ευβοιας ο χωροταξικός σχεδιασμός  λόγω της εξορυκτικής/μεταλλουργικής δραστηριότητας, συνάδει με το καθεστώς ΒΙΠΑ(βιομηχανικό πάρκο) που είναι μέσης όχλησης και όχι με αυτό της ΒΙΠΕ .

Όλοι εσείς που θέλετε ευρώ πάση θυσία...

«Στάχτη» έγινε αποθήκη σπιτιού στη Σκιάθο

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
«Στάχτη» έγινε αποθήκη τριώροφου σπιτιού, από πυρκαγιά που ξέσπασε στις 9.30 σήμερα το πρωί, από άγνωστη αιτία, στα Μεσόγια της χώρας Σκιάθου.
Επί τόπου πήγαν τέσσερα υδροφόρα οχήματα με επτά πυροσβέστες, που κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο, για να μην επεκταθεί και τελικά την κατάσβεσαν, χωρίς να καταφέρουν να σώσουν ρούχα και έπιπλα που περιείχε.
Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και η ζημιά υπολογίζεται σε περίπου 10.000 €.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Όλα έτοιμα για το πρώτο σερβίς στην άμμο

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΠΕ η επίσημη συνέντευξη Τύπου των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Beach Volley 2015 (Masters & Juniors) παρουσία εκπροσώπων της Ομοσπονδίας, των συνδιοργανωτών και των αθλητών.
Ο πρόεδρος της επιτροπής των πρωταθλημάτων beach volley της ΕΟΠΕ, Θανάσης Ρέρρας προλογίζοντας την Συνέντευξη Τύπου για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα beach volley ανδρών και γυναικών για το 2015, επεσήμανε: «Σας καλωσορίζουμε στα γραφεία της ΕΟΠΕ για μια ακόμη χρονιά στην παρουσίαση των πανελληνίων Πρωταθλημάτων beach volley ανδρών και γυναικών για το 2015.

ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Κ. Δελημήτρου (συνυπογράφουν Αλ. Μεϊκόπουλος-Κ. Παπανάτσιου) για το Ειρηνοδικείο Σκοπέλου
Αθήνα, 5 Ιουνίου 2015

Ερώτηση
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Θέμα: «Ακαταλληλότητα  κτηρίου Ειρηνοδικείου Σκοπέλου».

Το Ειρηνοδικείο Σκοπέλου, το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες των Β. Σποράδων, αντιμετωπίζει μια σειρά προβλημάτων τόσο υλικοτεχνικής φύσης όσο και στελέχωσης με αποτέλεσμα η ομαλή λειτουργία του να καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη. Τα προβλήματα είναι έντονα, καθώς το Ειρηνοδικείο της Σκιάθου έχει καταργηθεί και το μοναδικό Ειρηνοδικείο, που παραμένει για τις ανάγκες των Σποράδων είναι αυτό της Σκοπέλου. Ενδεικτικό του μεγάλου φόρτου εργασίας είναι το γεγονός, ότι το Ειρηνοδικείο Σκοπέλου εξυπηρετεί 15.000 πολίτες κατά τους χειμερινούς μήνες και 200.000 κατά τους θερινούς.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Σαν σημερα δολοφονείται από Ουνους και τουρκους ο εθνομάρτυρας του Ελληνισμού και της ελευθερίας.


«Λύσσαξε Τούρκε δεν εξαλείφεις μ` ημάς και τον σπόρον της ελευθερίας, οι εκδικηταί μας γλήγορα θ` αναβλαστήσωσι!». «Ω Βασιλεύ του κόσμου, ορκίζομαι σε Σε,
στην γνώμην των τυράννων να μην ελθώ ποτέ,
μήτε να τους δουλεύσω, μήτε να πλανηθώ,
εις τα ταξίματά τους να μην παραδοθώ.
Εν όσω ζω στον κόσμο ο μόνος μου σκοπός
για να τους αφανίσω θε να `ναι σταθερός.
Ο Ρήγας Φεραίος γνωστός και ως ο Βελεστινλής, γνωστός για τη γεωγραφική του ευρυμάθεια και για το ότι «..η συγκριτική γεωγραφία ήταν από τις προσφιλέστερες ενασχολήσεις του», όπως σημείωσε το 1824 στο Παρίσι, ο λόγιος Κωνσταντίνος Αγαθόφρων Νικολόπουλος, γεννήθηκε το 1757 στο Βελεστίνο, αρχαίο όνομα Φεραί, και θανατώθηκε στις 12 Ιουνίου 1798 στο Βελιγράδι.

Ξύπνησε μαλάκα Έλληνα .....

Κάποτε θα ξυπνήσουμε, και τα ποδια μας από της αλυσίδες δεν θα μπορούμε να τα σύρουμε...

Η ατάκα της ημέρας.... Πόσοι ντερλικώνουν στην Σκόπελο και αν τι ευχάριστό στο νησί μας το βρίζουν και από πάνω...


Κάποια τσολιά μαζώματα δηλαδή λάδωσαν τα άντερα τους στην Σκόπελο και αν τι να ευχαριστούν τον Θεό και τους Σκοπελίτες λένε και λόγια από πάνω δεν τους αρέσει το νησί μας ε ρε λαμόγια αν τε στον διάολο από εκεί που ήρθατε λοιπόν που ψωμο λεισάγατε αι σιχτίρ πρωί πρωί ,αυτά για

Φανερά και κρυφά μέτρα

Οσο συγκεκριμενοποιείται το ακριβές περιεχόμενο της επικείμενης συμφωνίας κυβέρνησης - δανειστών, τόσο καλύτερα μπορεί να δει κανείς ότι πίσω από τις γραμμές κρύβονται κι άλλα μέτρα, πέρα από αυτά που περιγράφονται στα κείμενα που διαρρέουν.
Ενα το κρατούμενο είναι η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, της εισφοράς αλληλεγγύης, οι αυξήσεις στον ΦΠΑ, το τέρμα των λεγόμενων «πρόωρων» συνταξιοδοτήσεων, η συνέχιση και κλιμάκωση των ιδιωτικοποιήσεων.
Ολα αυτά θα έχουν άμεση επίδραση στην τσέπη των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Αθροίζονται στους ψηφισμένους αντιλαϊκούς νόμους που παραμένουν σε ισχύ και από αυτήν την άποψη θα χειροτερέψουν οι όροι που ζει και βγάζει το ψωμί της η εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Σαν σήμερα... 12 Ιούνη

Ο Ρήγας Φεραίος
1798 Εκτελείται δια στραγγαλισμού ο Ρήγας Φεραίος (Βελεστινλής), ο ιδεολόγος-επαναστάτης της ανερχόμενης ελληνόφωνης αστικής τάξης, ο οποίος, μέσα από τα έργα του «Θούριος», «Νέα Πολιτική Διοίκησις», κ.α. καλούσε σε εξέγερση όλους τους λαούς της Βαλκανικής («Χριστιανούς και Τούρκους»), με σκοπό το γκρέμισμα της οθωμανικής κυριαρχίας και τη δημιουργία μιας Βαλκανικής ομοσπονδίας. Το αστικοφιλελεύθερο πολιτικό του πρόγραμμα προκάλεσε, μεταξύ άλλων, και τη μήνη της Εκκλησίας που καταδίκασε τόσο τον ίδιο όσο και τις ιδέες του.
Ο Ρήγας Φεραίος ήρθε σε επαφή με το Διευθυντήριο της Γαλλικής Επανάστασης, ίδρυσε μυστική Εταιρία (κατά τα πρότυπα όλων των αστικοδημοκρατικών επαναστατικών κινημάτων της εποχής) και ανέπτυξε δράση στα εμποροβιοτεχνικά κέντρα των Ελλήνων, στον ελλαδικό χώρο και τα Βαλκάνια. Σύντομα όμως συνελήφθη από την αυστριακή αστυνομία, παραδόθηκε στις οθωμανικές αρχές και εκτελέστηκε το 1798.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου