Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

Δεν έχει τέρμα!


Οσο περνάνε οι μέρες, ο εκβιασμός προς το λαό από την πλευρά της κυβέρνησης θα εντείνεται, προκειμένου να αποδεχτεί ως «θείο δώρο» το νέο αντιλαϊκό σχέδιο συμφωνίας, την πρόταση δηλαδή που έχει ήδη καταθέσει προς τους εταίρους της ενισχυμένη με μερικά επιπλέον αντιλαϊκά μέτρα. Ολους αυτούς τους μήνες, ζούμε μια διαδικασία συστηματικής συμπίεσης ακόμα πιο κάτω των απαιτήσεων και των προσδοκιών της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Ηδη από την προεκλογική περίοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ δούλεψε συστηματικά, ώστε οι εργαζόμενοι και τα φτωχά - λαϊκά στρώματα να φτάσουν στις κάλπες με τη λογική του μικρότερου κακού, με αποψιλωμένες απαιτήσεις, προσαρμοσμένες στις δυνατότητες μιας διαπραγμάτευσης, που θα γινόταν με στόχο την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου παρ' όλο που αυτό κρυβόταν τεχνηέντως πίσω από εύηχα συνθήματα. Ταυτόχρονα περιόριζε τις όποιες προσδοκίες των εργαζομένων στα λίγα ψίχουλα που υπήρχαν στο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Θυμίζουμε ότι τότε από τα προπαγανδιστικά επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ διακινούνταν η εικόνα του εργαζόμενου που έλεγε στον Τσίπρα: «Ενα να κάνεις απ' αυτά που υπόσχεσαι εγώ θα σε ψηφίσω». Ενώ η κύρια προπαγανδιστική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι η κυβέρνησή του θα βάλει φρένο στην αντιλαϊκή «μνημονιακή» πολιτική, στο λεγόμενο μέιλ Χαρδούβελη κ.λπ.

Γιγαντοπανό στην πρόσοψη του υπουργείου Οικονομικών ανάρτησε το ΠΑΜΕ (ΦΩΤΟ)

Το γιγαντοπανό που ανάρτησε το ΠΑΜΕ στην πρόσοψη του υπουργείου Οικονομικών
Εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πραγματοποιούν κινητοποίηση στο Υπουργείο Οικονομικών. Με μια συνδυαστική κίνηση,  ανέβηκαν στην ταράτσα του υπουργείο και κρέμασαν ένα τεράστιο πανό στην πρόσοψη του κτιρίου με σύνθημα: «Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε! Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ! Μπλόκο στα νέα μέτρα και στα μνημόνια διαρκείας».

Σποράδες 1.571 αφίξεις χθες στο αεροδρόμιο της ΣκιάθουΚανονικά πραγματοποιούνται οι πτήσεις στο αεροδρόμιο της Σκιάθου
Εναλλακτική λύση για τις πτήσεις ~  Τα ραδιοβοηθήματα της Θεσσαλονίκης διευκολύνουν τα αεροπλάνα που προσεγγίζουν το αεροδρόμιο Σκιάθου
Κανονικά συνεχίζονται οι πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου, έως ότου δοθεί εκ νέου πιστοποίηση στο ραδιοβοήθημα της Σκοπέλου, μέσω εναλλακτικών λύσεων τις οποίες υιοθετούν και άλλα αεροδρόμια ανά την Ελλάδα. Σύμφωνα με την εναλλακτική διαδικασία που εφαρμόζεται τις τελευταίες μέρες, δεν λαμβάνεται υπόψη το ραδιοβοήθημα της Σκοπέλου που είναι εκτός λειτουργίας διότι έχει λήξει η πιστοποίηση, αλλά η ένδειξη του ραδιοβοηθήματος της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διευκολύνονται τα αεροπλάνα που προσεγγίζουν το διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου