Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

Σχόλιο για την αύξηση στην «εισφορά αλληλεγγύης» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

eisfora-allileggyis11Όπως είναι γνωστό, ένα από  τα πρώτα σκληρά αντεργατικά μνημονιακά μέτρα ήταν η επιβολή χαρατσιού στους μισθούς που είχε ψευδεπίγραφα ονομαστεί ‘’Ειδική εισφορά αλληλεγγύης’’.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Ν. 3986/2011, θεσπίστηκαν συντελεστές παρακράτησης μισθών από 1% έως 4%, υποτίθεται έκτακτα και προσωρινά ως το 2014
Τα κρατικά έσοδα από αυτό το φόρο επί του εργατικού εισοδήματος είναι περίπου 1,4 δις ετησίως. Δηλαδή περίπου 7 φορές πάνω από το λεγόμενο πακέτο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Εννοείται πως πάγιο αίτημα των εργαζομένων και  των συνδικάτων ήταν η κατάργηση του χαρατσιού, που παρεμπιπτόντως έχει επιβεβαιωθεί ότι ουδέποτε τα έσοδά του πήγαν στον ΟΑΕΔ για δράσεις «αλληλεγγύης», αλλά, αντίθετα, πήραν το δρόμο για πληρωμές δόσεων του χρέους. Αντίστοιχη ήταν και η θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η χώρα δε θα γίνει προτεκτοράτο! (Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για τις νέες δηλώσεις του Π. Καμμένου)

Η χώρα δε θα γίνει προτεκτοράτο

Να μπει τέρμα στην φιλοιμπεριαλιστική κατρακύλα της κυβέρνησης

Ο υπουργός άμυνας Π. Καμμένος ξαναχτύπησε! Μετά την πρόταση του για νέα βάση του ΝΑΤΟ στην Κάρπαθο (δες εδώ) ήρθαν οι δηλώσεις του για την ετοιμότητα της χώρας να βοηθήσει στον «πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία». Στη ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής, στη Σούδα κάλεσε το ΝΑΤΟ να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στην περιοχή την ΝΑ μεσογείου. Συγκεκριμένα κάλεσε το ΝΑΤΟ να αναδιατάξει την πολιτική του στη Νότια Πτέρυγά του, εκεί που οι κίνδυνοι είναι πλέον συγκεκριμένοι… και επανέλαβε την ετοιμότητα της χώρας «να διευκολύνουμε τις δυνάμεις της Συμμαχίας, ώστε να αναπτύξουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, και να ασφαλίσουμε τους ενεργειακούς διαύλους και τον ενεργειακό εφοδιασμό».

ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ


Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω γράψει πως στη «χώρα» μας, τα άτομα με αναπηρίες αντιμετωπίζονται με τον πλέον ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ τόσο από την … «πολιτεία», όσο και από τους απλούς «ιθαγενείς» της, μιας μεγάλης (τουλάχιστον) μερίδας, ενώ, στην καλύτερη των περιπτώσεων, αντιμετωπίζονται με πλήρη ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.
Σου λέει ο άλλος, «μακριά από το σπίτι μου, και ας είναι και στον γείτονα»! Κάποιοι τώρα, θα με χαρακτηρίσουν υπερβολικό, θα πουν πως «ισοπεδώνω» τα πάντα, και άλλα πολλά, ψάχνοντας για ένα βολικό άλλοθι, για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου