Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Ο λαός δεν ξεχνά, θέλει νέα Δεξιά

Το παρόν και το μέλλον του κόμματος της Δεξιάς
Στο πλαίσιο της γενικής έρευνας της Prorata, που την έχουμε ήδη παρουσιάσει σε δύο μέρη, τέθηκαν ειδικές ερωτήσεις για την κατάσταση, την ηγεσία και το μέλλον της Κεντροδεξιάς, οι οποίες απαντήθηκαν μόνο από ψηφοφόρους της Ν.Δ., είτε το 2012 ή/και το 2015.
Η κεντρική άποψη που επικρατεί μεταξύ των ψηφοφόρων είναι η θετική εκτίμηση που έχουν (56%) για την πρωθυπουργία του Κώστα Καραμανλή (πίνακας 1) και αυτό μπορεί να συνδυαστεί (μετά την εμπειρία της συγκυβέρνησης και την ήττα της παράταξης υπό την ηγεσία του Αντ. Σαμαρά τον περασμένο Ιανουάριο) με ένα εντυπωσιακά υψηλό ποσοστό (36%) των οπαδών της Ν.Δ., όπως προκύπτει, το οποίο υποστηρίζει ότι η Ν.Δ. μπορεί να «αντικατασταθεί» από ένα νέο κόμμα.
Ετοιμοι για μετασχηματισμό του κόμματος και συγκυβέρνηση με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. Για τη διεκδίκηση της ηγεσίας της παράταξης ξεχωρίζουν οι «κεντρώοι» Αβραμόπουλος και Μπακογιάννη.

Ενα άλλο εύρημα, πάντοτε μεταξύ των ψηφοφόρων της Ν.Δ., είναι η φυσιολογική επικράτηση της Ντόρας Μπακογιάννη (με 54%), ως και η παλαιότερη από τα εν ενεργεία πολιτικά στελέχη της οικογένειας Μητσοτάκη, στο ερώτημα ποιος «εκφράζει περισσότερο τον “μητσοτακικό πόλο” στο κόμμα της Ν.Δ.».
*Ολόκληρη η έρευνα της Prorata στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger