Από το xblog.gr
Τον τελευταίο καιρό αποφεύγω τις εκπομπές με καλεσμένους βουλευτές. Καθημερινά βλέπεις τις ίδιες φάτσες εναλλάξ στα τηλεοπτικά πάνελ όλων των τηλεοπτικών σταθμών, να μιλάνε χρησιμοποιώντας τον ίδιο ακριβώς ξύλινο λόγο, όπως κάνουν εδώ και χρόνια.
Είπα να κάτσω σήμερα να δω τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Αιγάλεω. Ο άνθρωπος που πριν από μερικούς μήνες μας έλεγε «Η ελπίδα έρχεται» και τελικά ελπίδα δεν είδαμε. Αντιθέτως είδαμε ένα δημοψήφισμα που ούτε ο ίδιος δεν ξέρει γιατί το έκανε και μετά καπάκι ξανά εκλογές γιατί λέει θέλει ισχυρή λαϊκή εντολή και τρίχες κατσαρές.

Άκουσα λίγα λεπτά από την ομιλία του στην αρχή και μετά έκλεισα την τηλεόραση, γιατί διαφορετικά θα την έσπαγα με τις αρλούμπες που έλεγε.
Λίγο πριν γράψω αυτό το post, είδα στα news sites το κείμενο της ομιλίας του και θα επικεντρωθώ σε δύο σημεία.
Σημείο 1ο:
Πολίτες του Αιγάλεω,
Γνωρίζετε όλοι ότι βγαίνουμε από μια δύσκολη μάχη. Αλλά επίσης καλά γνωρίζετε ότι σε αυτή τη μάχη δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε μόνο, τους δανειστές και τους ακραίους συντηρητικούς κύκλους εκτός Ελλάδας. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε και ένα καλά μελετημένο σχέδιο, που είχαν καταστρώσει σε συνεννόηση με αυτούς τους ακραίους κύκλους και δυνάμεις εντός της χώρας. Οι εκπρόσωποι του παλιού κατεστημένου. Αυτοί που πέντε χρόνια τώρα, υπέγραφαν ό,τι τους έβαζαν μπροστά τους και όσοι τους στηρίζουν.
Από τη ΝΔ, ως τους κάθε λογής κήρυκες της άνευ όρων υποταγής, που μας καλούσαν να συμβιβαστούμε από την πρώτη μέρα. Από τα ΜΜΕ της διαπλοκής που έστελναν και στο τελευταίο ελληνικό σπίτι τα τοξικά μηνύματα φόβου των πιο ακραίων κύκλων της Ευρώπης. Έως το σύμπλεγμα των συμφερόντων που είχε σκοπό να ξεμπερδέψει με την Αριστερά και το φρόνημα του λαού, έστω κι αν έριχνε τη χώρα στο γκρεμό.
Αλέξη, να σου υπενθυμίσω ότι οι «εκπρόσωποι του παλιού κατεστημένου» όπως είπες, σε στήριξαν για να περάσεις το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο!
Σημείο 2ο:
Εγώ που ποτέ δεν τόλμησα να πω ότι μπροστά μας έχουμε δρόμο σπαρμένο με ροδοπέταλα, θα σας πω ένα πράγμα:
Τα πιο δύσκολα είναι πια πίσω μας. Μπροστά μας δεν βρίσκεται ούτε το χάος, ούτε η πτώχευση, ούτε το Grexit, ούτε όμως η υποταγή, ούτε τα κορακίστικα του παλιού που ξαφνικά αναθάρρησε από την αραίωση των γραμμών μας, και σηκώνει κεφάλι. Μπροστά μας βρίσκεται η δυνατότητα να ξεφύγουμε από τη μέγγενη.
Μπροστά μας βρίσκεται ελπίδα. Όχι μια ελπίδα ως μάνα εξ ουρανού. Όχι ως θαύμα που θα μας σώσει αλλά μια ελπίδα που θα ρθει από τους αγώνες, το πείσμα, την επιμονή, την αποφασιστικότητά μας να κάνουμε μια νέα αρχή.
Να ξεκολλήσουμε τη πατρίδα μας από τη λάσπη. Αυτή, λοιπόν, την ελπίδα που πολλοί θέλουν να σβήσουν δεν θα την αφήσουμε απροστάτευτη στα χέρια τους. Είμαστε εδώ Και μπορούμε να βλέπουμε και να διεκδικούμε το αύριο.
Αλέξη σύνελθε, δε ξέρεις τι λες. Δεν έχεις ιδέα τι γίνεται γύρω σου. Αγνοείς παντελώς την οικονομική ασφυξία που έχεις προκαλέσει με αυτά που έκανες ή καλύτερα με αυτά που δεν έκανες τους τελευταίους μήνες.
Για την «ελπίδα που έρχεται» μας μίλησες πριν από μερικούς μήνες. Τότε που έλεγες ότι θα καταργήσεις το μνημόνιο, χωρίς να μας πεις βέβαια ότι θα μας «φορέσεις» νέο μνημόνιο και πιο βαρύ, τότε που έλεγες ότι θα επαναφέρεις την 13η σύνταξη την οποία περίμεναν πως και πως τα γεροντάκια, τότε που έλεγες ότι θα καταργήσεις τον ΕΝΦΙΑ και άλλα πολλά.
Θυμάσαι Αλέξη;
Θυμάσαι, αλλά κάνεις ότι δε θυμάσαι.
Όπως αποδείχθηκε από τις πράξεις και όχι από τα λόγια σου, γιατί από λόγια έχουμε χορτάσει τόσα χρόνια τώρα, είσαι κι εσύ ένας ψεύτης και απατεώνας, που, χρησιμοποιώντας ψεύτικες υποσχέσεις και «θα», εκμεταλλεύτηκες με τον χειρότερο τρόπο έναν λαό που είχε ανάγκη από κάποιον «ηγέτη» που θα πάρει τη χώρα στις πλάτες του και θα φέρει καλύτερες μέρες για όλους.
Χίλιες φορές να έβγαινες και να έλεγες, Αλέξη, ντόμπρα στους πολίτες «Κύριοι, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, δε μπορώ να υποσχεθώ τίποτα, θα κάνω το καλύτερο δυνατό για τη χώρα», παρά να ανέβεις στην εξουσία και να το βάζεις στα πόδια λίγους μήνες μετά και τώρα να ζητάς «ισχυρή εντολή». Να την κάνεις τι;