Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Παρεμβάσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στα νησιά των Σποράδων


Ολοκληρώθηκε από τα αρμόδια συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων ο καθαρισμός πρανών και η αποψίλωση χόρτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκιάθου.
Ανάλογες εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αυτές τις ημέρες και στο οδικό δίκτυο της Σκοπέλου, με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας για τους κατοίκους των νησιών, αλλά και των επισκεπτών ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, “αν και υποστελεχωμένα τα συνεργεία, με το πέρας της ολοκλήρωσης των εργασιών στις Β.Σποράδες, θα επανέλθουν στη «μάχη» τους στην ηπειρωτική Μαγνησία, ενώ παράλληλα ξεκινούν και οι εργολαβίες δύο σχετικών έργων. Πρόκειται για τα έργα: α) Καθαρισμός ερεισμάτων και πρανών στο οδικό δίκτυο Πηλίου, ύψους 73.308€ και β) Κοπή βλάστησης στις εθνικές οδούς Δήμων Αλμυρού και Φερρών, ύψους 36.408€.
Τέλος, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση πινακίδων κατακόρυφης σήμανσης σε Αερινό, Περίβλεπτο, Κοκκωτούς, Ελευθεροχώρι.
Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε σε σχετική δήλωση οτι «παρόμοιες εργασίες συνιστούν προαπαιτούμενο για την αυτονόητη βελτίωση των συνθηκών ασφαλούς μετακίνησης και ενημέρωσης πολιτών και τουριστών, και ορθώς μπορεί ο καθένας να θεωρεί την πραγματοποίησή τους δεδομένη. Οι ελλείψεις όμως σε υπαλλήλους τεχνικών συνεργείων αλλά και των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών δε μας αφήνει περιθώρια παρά να κρούουμε διαρκώς τον κώδωνα του κινδύνου προς την Κυβέρνηση, απαιτώντας όπως τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις κι άμεσα επιτρέψει τις προσλήψεις προσωπικού στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger