Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Σκόπελος πως να δώσουν χρήματα στα κέντρα υγείας των βορείων Σποράδων Σκοπέλου Σκιάθου Αλόννησου .αφού για μία γυψοσανίδα και 4 ντουλάπες στην 5η ΥΠΕ λίγες ημέρες πριν την παράδοση της Διοίκησης ......


Στην ακύρωση διαγωνισμού και σε απευθείας ανάθεση έργου 20.000 ευρώ για την κατασκευή διαχωριστικού τοίχου γυψοσανίδας και τεσσάρων ντουλαπών στο γραφείο 112 της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας στη Λάρισα, προχώρησε ο απερχόμενος Διοικητής της Μονάδας ο οποίος είχε υπογράψει την απόφαση ανάθεσης, δεσμεύοντας στην ουσία τη νέα Διοίκηση που αναλαμβάνει καθήκοντα την προσεχή Πέμπτη.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
Για την αναγκαιότητα του έργου σε μια περίοδο κατά την οποία συμβασιούχοι γιατροί του ΠΕΔΥ είναι απλήρωτοι από τον Ιανουάριο, ενώ σε άλλες ΥΠΕ της επικράτειας έχουν πληρωθεί, υπήρξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, έντονες ενστάσεις οι οποίες έγιναν ισχυρότερες με την κοστολόγηση του έργου, το οποίο από 16.260 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, διορθώθηκε με απόφαση του απερχόμενου Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Λάζαρου Μακρή στο ποσό των 19.999,80 ευρώ με ΦΠΑ.
Στελέχη με θητεία στη Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ εξέφρασαν τις απορίες τους για την αναγκαιότητα του έργου, υποστηρίζοντας πως με τον ίδιο αριθμό υποδιοικητών, οι χώροι επαρκούσαν και σε κάθε περίπτωση, οι ανάγκες διαμόρφωσης χώρων, θα είχαν προκύψει νωρίτερα και όχι μερικές ημέρες πριν την αποχώρηση του υπό παραίτηση κ. Μακρή.
Η σχετική απόφαση του απερχόμενου Διοικητή, περιήλθε σε γνώση του νέου Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστορα Αντωνίου, ο οποίος ορκίζεται αύριο και την Πέμπτη εγκαθίσταται στη θέση του στη Λάρισα.
«Ενημερώθηκα για τις δύο αποφάσεις, και για την απευθείας ανάθεση και για την ακύρωση. Η γνώμη μου ήταν», ανέφερε στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» ο κ. Νεστ. Αντωνίου, να μην γίνει κάτι πιεστικά, ούτε να δεσμευτεί η νέα Διοίκηση από απόφαση της απερχόμενης, λίγες ημέρες πριν την αλλαγή Διοίκησης. Νομίζω, θα έχουμε το χρόνο να δούμε αν χρειάζονται κάποιες αλλαγές στη διαρρύθμιση των γραφείων ή αν χρειάζονται αποθηκευτικοί χώροι και με ποιό κόστος», τόνισε.
Η πρώτη απόφαση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Λάζαρου Μακρή, είχε ληφθεί στις 8 Απριλίου 2015 και αναφερόταν στην «άμεση ανάγκη διαμόρφωσης του χώρου στο γραφείο 112 που βρίσκεται στον 1ο όροφο του κτιρίου που στεγάζεται η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας, με την κατασκευή διαχωριστικού τοίχου γυψοσανίδας καθώς και τεσσάρων ντουλαπών, προκειμένου να διαμορφωθεί ο χώρος της γραμματείας και των γραφείων Υποδιοικητών της 5ης ΥΠΕ, εκτιμώμενης δαπάνης 16.260 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, από πιστώσεις του προϋπολογισμού της 5ης ΥΠΕ. Αποφασίζει την έγκριση σκοπιμότητας της διαμόρφωσης του χώρου με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, την κάλυψη της δαπάνης από τον προϋπολογισμό της 5ης ΥΠΕ με την έκδοση απόφασης ανάληψης υποχρέωσης, την έγκριση διακήρυξης του εν λόγω διαγωνισμού».

Ματαίωση διαγωνισμού
Στις 15 Απριλίου 2015, με την 289 απόφαση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, ματαιώθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατασκευή διαχωριστικού τοίχου γυψοσανίδας καθώς και τεσσάρων ντουλαπών προς κάλυψη αναγκών της υπηρεσίας.
Ειδικότερα, στην απόφαση, αναφέρεται ότι «προέκυψαν λόγοι που συγκλίνουν στη ματαίωση του διαγωνισμού ήτοι:
α) Εκ παραδρομής η απόφαση ανάληψης υποχρέωσης για τον εν λόγω διαγωνισμό, εκ δόθηκε για δέσμευση ποσού 16.260 ευρώ πλέον ΦΠΑ αντί του ορθού 19.999,80 ευρώ με ΦΠΑ.
β) Λόγω ανωτέρας βίας, οι τέσσερις πρώτες προσφορές, αποσφραγίστηκαν λίγα λεπτά πριν την εκπνοή του χρονικού ορίου υποβολής προσφορών ενώ η πέμπτη προσφορά που κατατέθηκε στο χρόνο λήξης, αποσφραγίστηκε σχεδόν μια ώρα αργότερα και για το λόγο αυτό δεν πρέπει να καταλείπεται καμία αμφιβολία ως προς το κύρος και την τήρηση της νομιμότητας της διαδικασίας για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό.
γ) Κρίνεται σκόπιμο να αξιολογηθεί από τη νέα Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ η αναγκαιότητα του συγκεκριμένου έργου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger