Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΔΤ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ




Ολοκληρώθηκε από τα αρμόδια συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων ο καθαρισμός πρανών και η αποψίλωση χόρτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκιάθου, ενώ υπήρξε και συμβολή των ανωτέρω συνεργείων στον καθαρισμό πρανών και  αποψίλωση χόρτων και σε δημοτικούς δρόμους του νησιού.
Ανάλογες εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αυτές τις ημέρες και στο οδικό δίκτυο της Σκοπέλου, με την ίδια ταχύτητα κι αποτελεσματικότητα, και με στόχο πάντοτε τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας για τους κατοίκους των νησιών όσο και των επισκεπτών τους ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Αν και υποστελεχωμένα τα εν λόγω συνεργεία, με το πέρας της ολοκλήρωσης των εργασιών στις Β.Σποράδες, θα επανέλθουν στη «μάχη» τους στην ηπειρωτική Μαγνησία, ενώ παράλληλα ξεκινούν και οι εργολαβίες δύο σχετικών έργων και πιο συγκεκριμένα: 1. Καθαρισμός ερεισμάτων και πρανών στο οδικό δίκτυο Πηλίου (ύψους 73.308€) και 2. Κοπή βλάστησης στις εθνικές οδούς Δήμων Αλμυρού και Φερρών (ύψους 36.408€).
Τέλος, ολοκληρώθηκε και η τοποθέτηση πινακίδων κατακόρυφης σήμανσης σε Αερινό, Περίβλεπτο, Κοκκωτούς, Ελευθεροχώρι με στόχο την διαρκώς βελτιούμενη πληροφόρηση των μετακινούμενων πολιτών.
Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη δήλωσε σχετικά: « Παρόμοιες εργασίες συνιστούν προαπαιτούμενο για την αυτονόητη βελτίωση των συνθηκών ασφαλούς μετακίνησης κι ενημέρωσης πολιτών και τουριστών, και ορθώς μπορεί ο καθένας να θεωρεί την πραγματοποίησή τους δεδομένη. Οι ελλείψεις όμως σε υπαλλήλους τεχνικών συνεργείων αλλά και των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών δε μας αφήνει περιθώρια παρά να κρούουμε διαρκώς τον κώδωνα του κινδύνου προς την Κυβέρνηση, απαιτώντας όπως τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις κι άμεσα επιτρέψει τις προσλήψεις προσωπικού στην τοπική αυτοδιοίκηση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger