Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Αναφορά Μεϊκόπουλου για κατάργηση της Κτηματικής Υπηρεσίας Μαγνησίας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ
Ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, διαβιβάζει ως αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, επιστολή του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας του ΤΕΕ, με την οποία διαμαρτύρεται για την αλλαγή της διάρθρωσης των υπηρεσιών της Δημόσιας Περιουσίας και την ουσιαστική κατάργηση των Κτηματικών Υπηρεσιών δια της υποβάθμισής τους σε Αυτοτελή Γραφεία Δημόσιας Περιουσίας ανά νομό, τα οποία υπάγονται στις Διευθύνσεις Δημόσιας Περιουσίας των Περιφερειών από τις 29 Οκτωβρίου 2014 που τέθηκε σε εφαρμογή το Προεδρικό Διάταγμα με αριθμό 111 (άρθρα 105 και 106, Οργανισμός του Υπουργείου Οικονομικών, ΦΕΚ τ. Α’ 178/29-8-14).

Ειδικότερα, το ΤΕΕ Μαγνησίας αιτείται να επανέλθουν οι Κτηματικές Υπηρεσίες στο προηγούμενο καθεστώς λειτουργίας τους, ως αυτοτελείς οργανικές μονάδες στην έδρα του κάθε νομού με αποκλειστική ευθύνη για τα θέματα της χωρικής τους αρμοδιότητας, την κωδικοποίηση της νομοθεσίας και την ενίσχυση των Υπηρεσιών τόσο με διπλωματούχους μηχανικούς όσο και με συνεχή επιμόρφωση του προσωπικού τους.
Παρακαλούνται οι κ. κ. Υπουργοί να εξετάσουν προσεχτικά την παρούσα αναφορά, λαμβάνοντας υπόψη την επισήμανση του ΤΕΕ Μαγνησίας ότι με την εφαρμογή του εν λόγω Προεδρικού Διατάγματος, η διάρθρωση των υπηρεσιών της Δημόσιας Περιουσίας αποτελεί υποβάθμιση της προστασίας της δημόσιας περιουσίας, γίνεται πιο συγκεντρωτική και υπάρχει επιβράδυνση στη διεκπεραίωση των υποθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger