Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Σε διαδικασία αδειοδότησης το υδατοδρόμιo στη Σκόπελο

ydatodromio
Το θέμα των υδατοδρομίων ανοίγει σύμφωνα με δημοσιεύματα το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), καθώς εξετάζει τη δημιουργία μητροπολιτικού υδατοδρομίου στον Άγιο Κοσμά, με προφανή στόχο να δώσει αξία στην Ελληνικό ΑΕ, που διαχειρίζεται την έκταση του πρώην αερολιμένα της Αθήνας.
Oι δύο ελληνικές εταιρείες που έχουν ξεκινήσει επενδύσεις για τη δημιουργία δικτύων δεκάδων υδατοδρομίων και την εκτέλεση πτήσεων με υδροπλάνα «τρέχουν» τα επιχειρηματικά τους σχέδια.
Η Hellenic Seaplanes προχωρά με 20 υδατοδρόμια, ενώ ήδη έχει εκδοθεί η πρώτη άδεια υδατοδρομίου για την Κέρκυρα. Όπως αναφέρει η εταιρεία, έχει θέσει σε διαδικασία αδειοδότησης άλλα 20 υδατοδρόμια στη χώρα, μεταξύ αυτών στο Βόλο, τη Σκόπελο και την Αλόννησος, ενώ
παράλληλα, η εταιρεία προχωρεί και στην αδειοδότηση ορισμένων ιδιωτικών υδατοδρομίων για τις ανάγκες ξενοδοχείων και ιδιωτών. Ωστόσο, η καθυστέρηση στις αδειοδοτήσεις, συνεχίζει, δίνει πια μικρές πιθανότητες για έναρξη δρομολογίων μέσα στο καλοκαίρι, διότι απουσιάζει το δίκτυο των υδατοδρομίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger