Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

«Η κυριαρχία του Ολυμπιακού χαλάει το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Αναφορά στα γεγονότα της βίας, της διαφθοράς, καθώς και της ανομίας που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο γίνεται σε άρθρο του ESPN, όπου αναφέρεται ότι η κυριαρχία του Ολυμπιακού, είναι εμπόδιο στην εξέλιξη του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Αναλυτικά το άρθρο:

«Ο Ολυμπιακός φέτος δεν κατάφερε να προκριθεί από τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, τη στιγμή που εκτός αγωνιστικού χώρου πληθώρα βίαιων περιστατικών, σκάνδαλα διαφθοράς και στημένα παιχνίδια έχουν πληγώσει την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου», αναφέρεται χαρακτηριστικά μέσα στο κείμενο, το οποίο μέσω του πανίσχυρου ESPN κάνει τον γύρο του κόσμου, κάτι που μόνο κολακευτικό δεν είναι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ντάκσμπερι αναρωτιέται για την απώλεια ενδιαφέροντος από την πλευρά των οπαδών στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι σε αυτό έχει συμβάλει το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει έναντι των υπολοίπων. «Βλέποντας έναν σύλλογο να κυριαρχεί τόσο εύκολα όσο ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια είχε ως αποτέλεσμα να στρέψει τους φιλάθλους μακριά από το ποδόσφαιρο. Ο μέσος όρος προσέλευσης στα γήπεδα πέφτει σταδιακά σε κάθε σεζόν τα τελευταία επτά χρόνια, φτάνοντας στο χαμηλότερο ποσοστό των 3,501 οπαδών αυτή τη σεζόν.
Τον Σεπτέμβριο ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός είχε διακόψει τη δράση σε όλες τις ποδοσφαιρικές κατηγορίες μετά τον θάνατο ενός οπαδού του Εθνικού έπειτα από συγκρούσεις μεταξύ οπαδών σε ένα ματς στην Κρήτη ενώ τον Νοέμβριο ο Χριστόφορος Ζωγράφος, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, δέχθηκε επίθεση στην Αθήνα.
Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης κατηγόρησε για το περιστατικό τον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη, ενώ ο τελευταίος έστρεψε τα πυρά του εναντίον του Μαρινάκη καθώς το γεγονός ότι μετά την επίθεση ο Ζωγράφος πήρε τηλέφωνο μόνο τον Μαρινάκη προκειμένου να τον επισκεφτεί, αυτό θα πρέπει να βάλει τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού ανάμεσα στους υπόπτους.
Η Εθνική Ελλάδας έχει χάσει τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει ως τώρα για τα προκριματικά του Euro του 2016, συμπεριλαμβανομένου του ταπεινωτικού 1-0 από τα Νησιά Φαρόες τον Νοέμβριο. Παρά τη συναρπαστική πορεία στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, στο οποίο προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη φάση των νοκ-άουτ, παρουσιάζει ένα γερασμένο σύνολο με καθόλου κίνητρο, κάτι το οποίο έχει προβληματίσει τους φιλάθλους.
Το ελληνικό ποδόσφαιρο πάντως έχει μεγαλύτερα και σημαντικότερα προβλήματα από την Εθνική Ομάδα. Η κυριαρχία του Ολυμπιακού έχει διώξει τους φιλάθλους από τα γήπεδα με τη βία να παίζει καθοριστικό ρόλο στην πτωτική πορεία που διαγράφει η προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger