Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΣΚΟΠΕΛΟΣ χταπόδι μεθυσμένο με φασκόμηλο Σκοπέλου από την ταβέρνα Σπιτάλια from taverna spitalia skopelos

xtapodi me krasi & faskomilo
Προετοιμασία: 5 λεπτά και 40-45′ περίπου όλα μαζί. Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο χταπόδι, ξεπαγώστε το απ” το προηγούμενο βράδυ και αφήστε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν το βάλετε στην κατσαρόλα. Μην προσθέσετε αλάτι στο μαγείρεμα, δεν χρειάζεται. Εύκολη και σχετικά γρήγορη συνταγή.

Υλικά (για 6 άτομα)
1 χταπόδι περίπου 1 κιλού
60 ml κόκκινο κρασί
2 φύλλα δάφνη
ελαιόλαδο
2-3 φυλλαράκια φασκόμηλο φρέσκο ή 5-6 ξερά
μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
xtapodi me krasi kai faskomiloΕτοιμάζετε το χταπόδι: Το πλένετε και αφαιρείτε τα μάτια και το “δόντι’-στόμα στο κέντρο της κουκούλας. Χαράξτε την, αδειάστε τα εντόσθια και ξαναπλύντε την.
Το βάζετε όπως έχει στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, με τη δάφνη και το φασκόμηλο. Μόλις πάρει τη θερμοκρασία, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και το μαγειρεύετε για 30-35 λεπτά, μέχρι να είναι μαλακό. Προσθέτετε το κρασί και το αφήνετε ξεσκέπαστο, σε μέτρια φωτιά να εξατμιστεί (5-10 λεπτά).
Σερβίρισμα: Ολόκληρο ή σε κομμάτια, με μια-δυο γραμμές ωμού ελαιόλαδου και πασπαλισμένο με μαϊντανό. Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger