Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ Να παρθούν μέτρα για να ζεσταθεί η λαϊκή οικογένεια


Πολλά προβλήματα σημειώθηκαν και στο Βόλο από τη, μεγάλης ισχύος και διάρκειας, χιονόπτωση που σημειώθηκε από το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Χτες, παρέμεναν αποκλεισμένα τα χωριά στα ορεινά. Στο Βόλο, το χιόνι έφτασε σε πολλές περιοχές της πόλης το ένα μέτρο, ενώ το έστρωσε κανονικά ως το λιμάνι. Αμέτρητα είναι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο οδικό δίκτυο. Συνοικίες αρκετών δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, ακόμα και μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, παρέμεναν αποκλεισμένες και απροσπέλαστες από το πρωί της Τετάρτης, οπότε και εντάθηκαν τα καιρικά φαινόμενα. Και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η Μαγνησία παρέμεινε αποκλεισμένη, αφού τα πλοία παρέμειναν δεμένα στα λιμάνια του Βόλου και των Β. Σποράδων, με τους ανέμους να φτάνουν στα 8 - 9 μποφόρ, ενώ Υπεραστικά και Αστικά ΚΤΕΛ παρέμειναν καθηλωμένα και στους κεντρικούς άξονες της πόλης δεν κινήθηκαν παρά μερικά ταξί για λόγους έκτακτης ανάγκης και αυτά με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Ιδιο σκηνικό και στην υπόλοιπη Μαγνησία, με το χιόνι να ξεπερνά το 1 μέτρο.
Να παρθούν άμεσα μέτρα
Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ, σημειώνει:

«Οπως και σε άλλες περιπτώσεις (π.χ., λειψυδρία κτλ.) το πρόβλημα είναι ότι προτεραιότητες για τον κρατικό μηχανισμό, κεντρικά και τοπικά (Περιφερειακή Ενότητα, Δημοτική Αρχή), δεν αποτελούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διαβίωση των λαϊκών οικογενειών, εκτός αν αυτά επιφέρουν κέρδος. Ταυτόχρονα υπάρχουν και ευθύνες στον προγραμματισμό των ενεργειών που θα έπρεπε να έχουν γίνει για να είναι καλύτερη η κατάσταση σήμερα στην πόλη, είναι απαράδεκτο τμήματα του επαρχιακού δικτύου να είναι ανοιχτά και κεντρικές αρτηρίες του Βόλου να είναι κλειστές, αλλά και αυτό το θέμα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Η δημοτική αρχή Βόλου έσπευσε τις πρώτες μέρες που ανέλαβε να προσλάβει "εξωτερικούς συνεργάτες" για να φτιάξει σχέδια αξιοποίησης της περιουσίας των δημοτών, ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και άλλα που έχουν να κάνουν με την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών της πόλης, όμως για τα ζητήματα της προστασίας και θωράκισης της πόλης, όπως και για πολλά άλλα ζητήματα, τα άφησε στη μοίρα τους».
Ενόψει συνέχισης της κακοκαιρίας, η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ καλεί τις αρμόδιες αρχές να προβούν στις εξής ενέργειες:
- Κλιμάκια των υπηρεσιών να βρεθούν άμεσα στα σπίτια των λαϊκών οικογενειών που είναι καταγεγραμμένα από τις διάφορες υπηρεσίες και οι οποίες ζουν σε αντίξοες συνθήκες ώστε να τους προσφερθούν τρόφιμα, θερμαντικά μέσα και, στο βαθμό που κρίνεται ότι δεν μπορούν να παραμείνουν στο χώρο που βρίσκονται, κατάλληλη στέγη, είτε στους ξενώνες του Δήμου είτε με την επινοικίαση χώρων που μπορούν να τους φιλοξενήσουν.
- Να εκδοθεί έκτακτη ανακοίνωση προς όλους τους Βολιώτες που μπορεί να έχουν πρόβλημα με τρόφιμα ή είδη πρώτης ανάγκης (φάρμακα κ.ο.κ.) και να διανεμηθούν ΑΜΕΣΑ στα σπίτια τους από τις υπηρεσίες. Επίσης, έκτακτη ανακοίνωση που να απευθύνεται προς όλες τις λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν θέρμανση και να τους παρασχεθεί ΑΜΕΣΑ πετρέλαιο ή ξύλα ή θερμαντικό μέσο αν δεν έχουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
- Να γίνει άμεση παρέμβαση από το δήμαρχο Βόλου και από την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, ώστε να είναι σε ετοιμότητα όλα τα δημόσια οχήματα, εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες και κατάλληλα εφόδια για να μπορούν να προσφέρουν τις απαραίτητες υπηρεσίες όπου χρειαστεί, πολύ περισσότερο που με την ποσότητα του χιονιού δεν μπορούν να κινηθούν ατομικά μέσα μεταφοράς.
- Να υπάρξει άμεση παρέμβαση στο διοικητή της ΔΕΗ ώστε να αν υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα να γίνει άμεση επανασύνδεση χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες ή άλλους όρους.
Τα παραπάνω ζητήματα τέθηκαν σε τηλεφωνική επικοινωνία του δημοτικού συμβούλου Βόλου, Απ. Νάνου, με τους αρμόδιους αντιδημάρχους και με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, από τους οποίους και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί.
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η ΤΕ Βόλου καλεί όλα τα μέλη του Κόμματος, τους φίλους του Κόμματος και όλες τις λαϊκές οικογένειες, μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές και τα Σωματεία, να μπουν μπροστά ώστε αυτές τις ώρες να μην υπάρξει ούτε μια οικογένεια που θα βρεθεί σε ανάγκη και δε θα βρει βοήθεια, ιδίως οι οικογένειες ανέργων, απλήρωτων που έχουν ήδη σοβαρές ελλείψεις στο σπίτι τους. Να μη βρει η νέα χρονιά κανέναν μόνο του!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger