Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Γκρίλο: Αν ο Τσίπρας είναι η Αριστερά, στην Ελλάδα δεν χρειάζεται Δεξιά

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο  ιδρυτής του κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της Ρώμης. 12«Αν ο Αλέξης Τσίπρας μείνει στο ευρώ θα παραμείνει και εντός των συνθηκών του ενιαίου νομίσματος», ανέφερε ο Γκρίλο, ενώ τόνισε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να συνεργασθεί και να ανοίξει διάλογο με τα Πέντε Αστέρια, «ο Τσίπρας, στις ευρωεκλογές, θέλησε να δημιουργήσει δικό του κόμμα, στην Ιταλία, με τη στήριξη διανοουμένων».
«Συμμεριζόμαστε τις προτάσεις για το δημόσιο χρέος και τα ευρωομόλογα, αλλά πρέπει κανείς να πάρει θέση, συνολικά, με αποφασιστικό τρόπο», είπε ο Ιταλός ηθοποιός και πολιτικός.

Σκόντα Ξάνθη-Παναθηναϊκός 4-2

Με άμυνα για τα... θηρία, ο Παναθηναϊκός έχασε με «κάτω τα χέρια» από την εκπληκτική Ξάνθη (4-2) και παράλληλα έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στο -2 από την κορυφή! Είχαν και 2 δοκάρια οι «ακρίτες».

Σκόντα Ξάνθη-Παναθηναϊκός 4-2

Πρόεδρος Μπούκουρα – Ψαριανού ή το Pulp Fiction ως κομεντί

Η χθεσινή παταγώδης αποτυχία της συγκυβέρνησης να συγκεντρώσει κατά την πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου έναν αριθμό βουλευτών που θα της επέτρεπε να διατηρεί, αν όχι ελπίδες, τουλάχιστον το κλίμα υποτυπώδους αισιοδοξίας, έστω τρομπαρισμένο με νέες δόσεις φόβου, έχει προηγούμενο μόνο στα κινηματογραφικά χρονικά.

Δημοπρατείται η ανάπλαση της πλατείας και της παιδικής χαράς στην Αγ. Τριάδα Σκιάθου


Την έγκριση για το έργο προϋπολογισμού 302.708 ευρώ έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

ΣΚΙΑΘΟΣ
Δημοπρατείται μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων πλατείας και παιδικής χαράς Αγ. Τριάδας Δήμου Σκιάθου», προϋπολογισμού 302.708,45 €, (με ΦΠΑ).
Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Αξιοποιούμε πόρους του ΕΣΠΑ, αναβαθμίζουμε τις υποδομές των νησιών της Θεσσαλίας, στηρίζουμε θέσεις εργασίας και δημιουργούμε μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Με την υλοποίηση του έργου αυτού επιτυγχάνεται η δημιουργία ενός πολυδύναμου χώρου, ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει τόσο ομαδικές δραστηριότητες όσο και δραστηριότητες αναψυχής, συμβάλλοντας στην άθληση και κοινωνικοποίηση των χρηστών του, αλλά και στη στήριξη ανάπτυξης των παιδιών».
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ένα έργο που περιλαμβάνει εργασίες ανάπλασης της Πλατείας και της Παιδικής Χαράς στην συνοικία «Αγ.Τριάδα» εντός των ορίων του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Σκιάθου και προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού τους. Ο χώρος της πλατείας, εντός της οποίας βρίσκεται ο Ι.Ν Αγίας Τριάδας, έχει συνολική επιφάνεια 659,27 τμ και στην παρούσα φάση η επιφάνεια του είναι πλήρως καλυμμένη από άσφαλτο, πλην ενός δενδροφυτεμένου τμήματος στα δυτικά του χώρου, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται ως χώρος άναρχης στάθμευσης αυτοκινήτων. Ο χώρος της Παιδικής Χαράς έχει συνολική επιφάνεια 1.067,62, τμ, είναι ατάκτως δενδροφυτεμένος, ενώ στην σημερινή του μορφή περιέχει πεπαλαιωμένα και μη λειτουργικά όργανα άθλησης και αναψυχής των παιδιών. Οι επεμβάσεις στον εν λόγω χώρο, στόχο έχουν την αναβάθμιση των τμημάτων των δύο (2) κοινοχρήστων χώρων (Πλατεία-Παιδική Χαρά) και την ενοποίηση τους, μέσω της πλακόστρωσης του τμήματος του δρόμου χαμηλής κυκλοφορίας που παρεμβάλλεται μεταξύ των δύο, με συνέπεια την δημιουργία ενός πολυδύναμου χώρου συνάθροισης και αναψυχής.
Ακολουθεί πλέον η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δικαιούχο του έργου. Φορέας υλοποίησης είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, ενώ Κύριος και Φορέας Λειτουργίας ο Δήμος Σκιάθου.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α. και εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Νήσου Σκιάθου (ΟΣΑΝ).
http://magnesianews.gr/magnisia/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1.html

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΟΡΑΤΟ «ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ» ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ (Α.Ι.Γ.Ι.Σ)  Ζητείται ΑΙΓΙΣ  -  άκαρπη η αναζήτηση για το «ίδρυμα-εταιρία» της Χ.Α


Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: Θα συνεχίσω με ορισμένες παρατηρήσεις για το μέρος του νομοσχεδίου που αφορά στο εμπόριο και θέματα αρμοδιότητας του υφυπουργού κ. Γιακουμάτου. Ξεκινώ λοιπόν από το ΓΕΜΗ και από ένα ζήτημα της επικαιρότητας και υπό αυτή την έννοια χαίρομαι που εδώ είναι και οι συνάδελφοι της Χρυσής Αυγής και ίσως μας διαφωτίσουν περισσότερο. Αναφέρομαι στην Χρυσή Αυγή και σε μια αστική εταιρία που σύστησε με την επωνυμία ΑΙΓΙΣ.

Ανακοίνωση Αριστερής παρέμβασης στη ΘεσσαλίαΤουρισμός για λίγους και πολιτισμός επιλεκτικής χρήσης

Τουρισμό για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και ξερίζωμα του εργατικού πολιτισμού και της ιστορίας της Θεσσαλίας προβλέπει το σχέδιο τουριστικής προβολής που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου από το περιφερειακό συμβούλιο. Χαρακτηριστική είναι εξάλλου και η δήλωση του κ. Αγοραστού «ανοίξαμε με τον κ. Λεβέντη (πρώην πρόεδρος ένωσης ξενοδόχων Μαγνησίας) και τους ξενοδόχους το δρόμο προς τη Ρωσία…» καθώς και οι διαρκείς του αναφορές στα κρουαζιερόπλοια που προσεγγίζουν τις ακτές της Θεσσαλίας. Με άλλα λόγια ο κ. Αγοραστός ομολόγησε, πως το τουριστικό μοντέλο που θριαμβολογεί οτι θεμελιώνει, απευθύνεται σε λίγους και ωφελεί ακόμα λιγότερους (μεγαλοξενοδόχους, εφοπλιστές κ.τ.λ.), έχοντας στον πυρήνα του τη βαθιά εκμετάλλευση των εργαζομένων, την εμπέδωση και τη νομιμοποίηση των κυβερνητικών επιλογών, τη διαγραφή του ιστορικού χάρτη της περιοχής μας, ο οποίος δεν είναι αρεστός στους «ευρωπαίους εταίρους» μας και τη χρήση της πολιτιστικής κληρονομίας ως μια στερεοτυπική φολκλορική έκφραση.

Θα μας πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες για να μην τα πάρουν οι κομμουνιστές


Πηγή: Κώστας Βαξεβάνης – Hot Doc

Θα ανέβουν τα spreads, θα υπάρξει πιστωτικό γεγονός, θα διαμαρτυρηθούν οι αγορές. Δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνουν όλα αυτά; Ούτε αυτοί που τα λένε τα καταλαβαίνουν. Δημιουργούν ένα κλίμα φόβου, αφού πρώτα όρισαν τα εικονίσματα και τους αγίους που πρέπει να φοβόμαστε. Και αυτοί είναι, ναι, οι αγορές.

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
ΔΕΛΤIΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Γ.Ν.ΒΟΛΟΥ


ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΣΤΟ Π.Π.Ι. ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ


Συνάντηση εργασίας είχε στο Γ.Ν.Βόλου ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης με το Διοικητή του νοσοκομείου Κώστα Καραμπάτσα, τον αναπληρωτή Διοικητή Χαράλαμπο Μπαλή και τον υπεύθυνο έργων ΕΣΠΑ Τάσο Ανδριώτη.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου. Αναλυτικότερα:

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ !
Νέες ομίχλες και υψηλά ποσοστά υγρασίας προβλέπονται για σήμερα το βράδυ σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και κυρίως σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές.

Τέλη για τις κολώνες ρεύματος Τέλος χρήσης δημοτικών χώρων θα κληθούν να καταβάλουν η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ στο Δήμο Σκοπέλου,


ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ
Τέλος χρήσης δημοτικών χώρων θα κληθούν να καταβάλουν η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ στο Δήμο Σκοπέλου, ενώ το σχετικό αίτημα θα υποβληθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο καθορισμός τέλους κοινοχρήστων χώρων, σε Δ.Ε.Η. και Ο.Τ.Ε. για το 2015 ήταν ένα από τα βασικά θέματα της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, όπου συζητήθηκε παράλληλα ο ισολογισμός του 2013.

Σοκ στο νησί Σκοπελίτισσα η γυναίκα που δολοφονήθηκε ....

Ξανά στην ανακρίτρια σήμερα τα δύο αδέλφια για το φόνο της γιαγιάς ,Η 69χρονη Ουρανία Γερολύμου καταγόταν από την Σκόπελο όμως, όλη της την ζωή την πέρασε στη Ρόδου όπου ήρθε, νεαρή ακόμη κοπέλα, παντρεύτηκε και έκανε δύο παιδιά
Το Σκόπελος νιους επικοινώνησε με την ασφάλεια Ρόδου και αύριο θα έχουμε το πατρικό της όνομα 

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΝΤΟΠΟΡΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

naytergates 2
ΣΕ ΓΑΛΕΡΑ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ
Το φιλοεργοδοτικό της πρόσωπο αποκάλυψε για άλλη μια φορά η κυβέρνηση Σαμαρά δια του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτ. Βαρβιτσιώτη, καθώς με επιστολή του τελευταίου προς την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, δρομολογείται η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) των ελλήνων ναυτικών στα ποντοπόρα πλοία, μέσω της προώθησης και σύναψης ατομικών συμβάσεων εργασίας, το οποίο αποτελεί διακαή πόθο και επιδίωξη του εφοπλιστικού κεφαλαίου για περαιτέρω συμπίεση των μισθών και αύξηση της κερδοφορίας.

ΘΡΗΝΟΣ στο Mega...

Ήταν λίγο μετά τις 19:00 χθες το απόγευμα, όταν ξεκίνησε η 1η ψηφοφορία στη Βούλη για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας...
Χαμηλότερο των προσδοκιών της για την κυβέρνηση το αποτέλεσμα, χαμηλή ήταν όμως και η τηλεθέαση για μερικά από τα κανάλια που εκείνη την ώρα έδιναν τη δική τους μάχη για να κρατήσουν τους τηλεθεατές στη συχνότητά τους. Κάποιοι τα κατάφεραν και κάποιοι όχι.

Μεταξύ 19:00 και 19:45 o μεγάλος όγκος τηλεθεατών συντονίστηκε με τον ΑΝΤ1 και τον ALPHA. Τα δύο κανάλια ισοφάρισαν με μέσο όρο στο γενικό σύνολο 18,1%. Ο Alpha σημείωσε το μεγαλύτερο ποσοστο (20,3%) στο πρώτο τέταρτο, ενώ καθώς εξελισσόταν η διαδικασία ο ΑΝΤ1 ήταν αυτός που πήρε τα σκήπτρα και έμεινε σταθερά πάνω από το 18%.

Λάμπρος Κωνσταντάρας. Η καριέρα του ως τερματοφύλακας στην ΑΕΚ και ο τραυματισμός του στη «Λεωφόρο»Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, εκτός από την υποκριτική, αγαπούσε πολύ και τον αθλητισμό. Του άρεσαν το ποδόσφαιρο και ο στίβος.
Σε νεαρή ηλικία, μάλιστα, είχε φορέσει και τη φανέλα της Α.Ε.Κ. Ήταν τερματοφύλακας, αν και συνήθως ήταν αναπληρωματικός.
Αυτή ήταν μια καριέρα που έληξε νωρίς, δίνοντας τη θέση της στη λαμπρή του υποκριτική καριέρα.
Ο φίλαθλος
Ο Κωνσταντάρας, εκτός από αθλητής, ήταν και οπαδός της Α.Ε.Κ, που όποτε μπορούσε, την παρακολουθούσε από κοντά.

Bloomberg: Ο Σαμαράς είναι ο πιο ανεύθυνος παράγοντας στην χώρα του...


«Ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει τι σημαίνει να είναι κανείς ο πιο ανεύθυνος παράγοντας στην χώρα του».
Με αυτά τα λόγια το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg επιτίθεται στον Έλληνα πρωθυπουργό, υπενθυμίζοντας ότι «πριν γίνει πρωθυπουργός, ο ίδιος ήταν...
αντίθετος με τη διάσωση που διαπραγματεύτηκε η Ελλάδα το 2010 (και αυτό ήταν αναγκαίο λόγω των τεράστιων χρεών που είχε συσσωρεύσει το κόμμα του, η Νέα Δημοκρατία, την τελευταία φορά που βρέθηκε στην εξουσία)».

«Private video» ιός στο Facebook

alt
Αν βλέπετε τους φίλους σας στο Facebook να ποστάρουν διάφορα private video μην μπείτε στον πειρασμό να τα δείτε.
Πρόκειται για έναν νέο ιό που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες και μπορεί πολύ εύκολα να προσβάλλει τον υπολογιστή σας.
Ο ιός κρύβεται στο υποτιθέμενο video και αν το ανοίξετε, αμέσως μεταδίδεται στον υπολογιστή. Μπορεί να σας έρθει και μέσω e-mail γι αυτό αν δείτε ένα σχετικό μήνυμα στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, απλώς σβήστε το χωρίς να πατήσετε κλικ και να το ανοίξετε.
Αν πάντως πέσετε θύματα του ιού, το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε είναι να αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασης στο Facebook. Επίσης θα πρέπει να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη όλων των browsers του υπολογιστή σας.

Νέα αντιδήμαρχος Σκοπέλου είναι από σήμερα η κ. Κλωνάρη – Κούβαρη Μάχη στην θέση του Σκλάβου Πανταζή


Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου