Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ψευτοαντάρτες σε διατεταγμένη υπηρεσία!

Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μία φορά με τους υποτιθέμενους κυβερνητικούς αντάρτες οι οποίοι τα τελευταία χρόνια πριν από κάθε κρίσιμη ψηφοφορία μας ζαλίζουν στα τηλεπαράθυρα και στα ραδιόφωνα με τις δήθεν ενστάσεις και διαφωνίες τους για κάποια άρθρα των αντισυνταγματικών...
γενικά νομοσχεδίων που φέρνουν στην Βουλή οι εγχώριοι υπαλληλίσκοι των Τροικανών.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. συμπαραστέκεται στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στο νομοσχέδιο για τις «φυλακές υψίστης ασφαλείας».



Η ειδική κατηγοριοποίηση των κρατουμένων, ο περιορισμός των αδειών των αναστολών και των υπό όρων απολύσεων, τα κελιά απομόνωσης,  η εγκατάσταση της αστυνομίας μέσα στις φυλακές είναι ρυθμίσεις που καταργούν κάθε έννοια αξιοπρέπειας και ισονομίας, ενώ η μετατροπή των φυλακών σε μηχανισμό περιθωριοποίησης, εξόντωσης και πειθάρχησης, ιδίως όσων κρατούνται με αιτία τη συμμετοχή τους σε κοινωνικές αντιστάσεις, σηματοδοτεί το τελευταίο στάδιο του αυταρχικού κατήφορου μιάς κυβέρνησης που δεν έχει τίποτε άλλο να προσφέρει παρά μόνο επίδειξη ισχύος και φυλακές. Και είναι συνένοχη η μέχρι τώρα σιωπή όλων των φορέων του νομικού κόσμου.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει - Οι διαδηλώσεις θα γίνουν κανονικά

Για άλλη μια φορά, η άθλια κυβέρνηση επιχειρεί να βγάλει στη παρανομία τη λαική οργή και αντίθεση στο σφαγείο κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ απαγορεύοντας τις διαδηλώσεις ενάντια στη Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ. 
Μια μόλις ημέρα μετά την ψήφιση μιας σειράς καταστροφικών μέτρων για τους εργαζόμενους, επιδιώκουν να καλλιεργήσουν το αναγκαίο για την επιβολή τους κλίμα τρομοκρατίας
Δεν τρομάζουμε, δεν υπακούμε,
όλοι αύριο στις διαδηλώσεις για την ανατροπή των μέτρων, της κυβέρνησης και της λυκοσυμμαχίας ΕΕ-ΔΝΤ .
Η μαζική παρουσία λαού και νεολαίας θα σπάσει την απαγόρευση!
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει!
Συγκέντρωση : Τρίτη 1/4, 6μμ στα Προπύλαια ενάντια στη Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

Εκδήλωση στο Βόλο για το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα

κουφοντινας
Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα διοργανώνει εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη». Την βιβλιοπαρουσίαση θα κάνουν ο Νίκος Γιαννόπουλος, ιδρυτικό μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα ο οποίος επιμελήθηκε και προλογίζει το βιβλίο, η Γιάννα Κούρτοβικ, συνήγορος υπεράσπισης του Δ. Κουφοντίνα στη δίκη της 17Ν και η Αγγελική Σωτηροπούλου, σύντροφος και συγκατηγορούμενη του Δ. Κουφοντίνα που αθωώθηκε στη δίκη της 17Ν και μέλος της Πρωτοβουλίας Αντίστασης και Αλληλεγγύη.
Η εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Απρίλη, στις 8.00μμ, στο Χώρο Κινημάτων – Στέκι Μεταναστών, Ιωλκού 33, στο Βόλο.

Αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα ή άμεση ανακούφιση; Επικίνδυνο ψευτοδίλημμα!

Παναγιώτης Μαυροειδής
Τώρα πλέον κανείς δε προβάλλει εκτιμήσεις για το τι θα γίνει με την εφαρμογή των μνημονίων και την παραμονή στην ευρωζώνη, διότι υπάρχει η ωμή πλέον πραγματικότητα. Ας τη δούμε λίγο.
Η εργατική γενοκτονία στην Ελλάδα όπως  επιβλήθηκε από την ΕΕ και το ΔΝΤ
To απλό είναι να παρατηρήσουμε: Βαριά λιτότητα, θηριώδης ανεργία, αμόκ ιδιωτικοποιήσεων, διάλυση κάθε είδους και ίχνους κοινωνικών πολιτικών.
Πολύ σωστό, αλλά δε φτάνει. Πιο επείγον και από την ακριβή καταγραφή της κοινωνικής κατάστασης, είναι να δούμε τις τάσεις για το πώς αυτή πάει να εξελιχτεί.
Ας σημειώσουμε λοιπόν τα εξής.
Πρώτο: πεθαίνουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι συνταξιούχοι αυξάνονται με ρυθμό 100.000 άτομα ετησίως, αντί των 40.000 που συνταξιοδοτούνταν προ της οικονομικής κρίσης (Βήμα 23/3/14). Το 2009 το ασφαλιστικό σύστημα ήταν σε σχετική  ισορροπία, καθώς εισέρχονταν  σε αυτό  40.000 άτομα και έπαιρνε σύνταξη ο  ίδιος αριθμός ατόμων. Με την κρίση και τη γιγάντωση της ανεργίας,  δεν αυξάνονται οι ασφαλισμένοι, ενώ οι νέοι συνταξιούχοι - κατ' έτος - έχουν υπερδιπλασιαστεί, με τα γνωστά μέτρα εξώθησής τους από την κυβέρνηση.  Τα αποθεματικά των Ταμείων μειώθηκαν δραματικά μετά κούρεμα των ομολόγων το (PSI). Σήμερα τα διαθέτουν περίπου  4,5 δισ. ευρώ σε αποθεματικά από 26 δισ. ευρώ που ήταν το 2007! Ουσιαστικά καλύπτουν τις συντάξεις μόλις δύο μηνών.

Ανακοίνωση της Ο.Κ.Δ.Ε. για την Απαγόρευση της πορείας ενάντια σε Eurogroup/Εcofin στις 1/4

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΡΟΪΚΑΣ
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
 
Σήμερα 31/3 το πρωί, η Ασφάλεια «επισκέφτηκε» τα γραφεία της Ο.Κ.Δ.Ε. στην Αθήνα, για να επιδώσει έγγραφο με το οποίο γνωστοποιούνταν η απαγόρευση της συγκέντρωσης και πορείας την Τρίτη 1 Απριλίου από τα Προπύλαια, ενάντια στη συνεδρίαση των Eurogroup και Εcofin (που γίνεται στα πλαίσια της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε.). Το κατάπτυστο αυτό έγγραφο απευθυνόταν και σε άλλες οργανώσεις του εργατικού κινήματος, της Αριστεράς και ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Αυτή η προσπάθεια τρομοκράτησης του κινήματος, των εργαζομένων και της νεολαίας, των εργατικών και αριστερών οργανώσεων ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ σε ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Δεμένο στον Βόλο σήμερα το ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΞΠΡΕΣ η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία αντιδρά στη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου που αναφέρεται στις συλλογικές διαπραγματεύσεις στη ναυτική εργασία και παρέχει τη δυνατότητα να καθορίζονται και με την υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων.

Σαρανταοκτάωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, με προοπτική κλιμάκωσης, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία αντιδρά στη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου που αναφέρεται στις συλλογικές διαπραγματεύσεις στη ναυτική εργασία και παρέχει τη δυνατότητα να καθορίζονται και με την υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων.

Η απόφαση ελήφθη στην έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ.

Έως τώρα η σύμβαση εργασίας των ναυτικών βασιζόταν στη συλλογική σύμβαση εργασίας που συμφωνούσε η ΠΝΟ με τους ακτοπλόους.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση έγινε δεκτή από τη Δημοτική Αρχή Σκοπέλου

Καμία υποβάθμιση Με ιδιαίτερη ικανοποίηση έγινε δεκτή από τη Δημοτική Αρχή Σκοπέλου η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην υποβαθμιστεί σε 4θέσιο, αλλά να παραμείνει 6θέσιο το Δημοτικό Σχολείο Γλώσσας.
Η παραπάνω εξέλιξη επετεύχθη μετά την έντονη παρέμβαση του δημάρχου Σκοπέλου Γιώργου Μιχελή.
Η Δημοτική Αρχή διατυπώνει ευχαριστίες στο αρμόδιο Υπουργείο για την απόφαση αυτή, με την οποία «αναγνωρίζεται η ανάγκη για ίση μεταχείριση των σχολείων όλης της χώρας, ανεξαρτήτως των επί μέρους ιδιαιτεροτήτων» όπως επισημαίνεται.

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Νέα ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ Εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε Δημοτικές Εκλογές, ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους Δημάρχους Σκοπελου θα ψηφίζατε;

ΔΕΙΤΕ Ζωντανά στις 4 μ.μ. ΑΕΚ – Ηλυσιακός

ΔΕΙΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ Live Streaming OLYMPIAKOS-ARIS

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΟΦΗ Live Streaming LEVADIAKOS-OFI

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

παοκ - αελ καλλονης live streaming paok - ael kallonhs live

Σπύρος Λεμονής. Ο 5ος υποψήφιος Δήμαρχος Σκοπέλου

Ανακοίνωση Υποψηφίου Δημάρχου της Δημοκρατικής Κίνησης Πολιτών 
Νήσου Σκοπέλου 
Η ΔΗ.ΚΙ.ΠΟ πραγματοποίησε στις 29/02 το βράδυ Γενική Συνέλευση με θέμα την εκλογή υποψηφιότητας Δημάρχου.

Η Συνέλευση ανακήρυξε ομόφωνα υποψήφιο Δήμαρχο τον γιατρό Σπύρο Λεμονή του Χρήστου, ο οποίος σε αυτόν τον αγώνα θα είναι πλαισιωμένος με μια δημοτική ομάδα που θα παντρεύει την φρεσκάδα των νέων με την εμπειρία των παλιών.

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Τρικλοποδιά στον εαυτό της έβαλε η Τσέλσι

Ενα αυτογκόλ του αρχηγού της, Τέρι, ήταν αρκετό για να ηττηθεί η Τσέλσι από την Κρίσταλ Πάλας
Στο “Σέλχαστ Παρκ” η Τσέλσι υποχρεώθηκε στη δεύτερη εκτός έδρας ήττα με 1-0 από την Κρίσταλ Πάλας και μάλιστα με αυτογκόλ του Τέρι. Νίκες για Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ (4-1 την Αστον Βίλαν), Στόουκ (1-0 την Χαλ) και Σουόνσι (3-0 τη Νόριτς).

Να απομακρύνεται από τον τίτλο είδε τον εαυτό της η Τσέλσι καθώς με αυτογκόλ του αρχηγού της Τέρι στο 52ο λεπτό, έδωσε τη νίκη στην Κρίσταλ Πάλας.

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΨΕΛΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ (ΦΩΤΟ)

1Δ΄ Χαιρετισμοί στην Παναγία Ι Ι.Ν.Αγ. Φωτίου Θεσσαλονίκης


Με την δ' στάση των Χαιρετισμών της Παναγίας μας, ολοκληρώθηκε απόψε, ο Ακάθιστος Ύμνος. Στον Ιερό μας ναό τους Χαιρετισμούς απήγγειλε ο Πανόσ. Αρχιμ. Μακάριος Τσιμέρης με την κατανυκτική και μελωδική συνοδεία του Ιεροψαλτικού χορού, υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου Στυλλιανού Ζαχαρίου.

 Το «Άσπιλε» απήγγειλε ο ενωρίτης  και τέως Περιφεριάρχης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης όπως πράττει κάθε χρόνο.  Πριν την απώληση ο πατήρ Μακάριος σε σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε στις αρετές της Παναγίας μας, οι οποίες είναι, η αγνότητα, η υπακοή, η πίστη και η υπομονή, τα οποία καλό είναι να τα καλλιεργούμε για την πνευματική μας πορεία.

Εγκύκλιος: Υπολογίστε τον φόρο σας

Εγκύκλιος: Υπολογίστε τον φόρο σας
Εγκύκλιος: Υπολογίστε τον φόρο σας
Αναλυτικές οδηγίες για την φορολογία, μισθωτών, συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών το 2014 αλλά και την φορολόγηση των ενοικίων δίνει εγκύκλιος του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη.

''AN EIXA 1,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ...ΔΕ ΘΑ ΠΟΥΛΟΥΣΑ ΒΙΒΛΙΑ''...

Αιχμηρά σχόλια αντάλλαξε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη μετά ...
την ενέργεια του δεύτερου να αναφερθεί στην ενασχόληση του υπουργού με την πώληση βιβλίων.

«Δεν είχαμε όλοι 1,5 εκατ. ευρώ σε τράπεζες» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Εμείς έπρεπε να δουλεύουμε για να βγάζουμε τα χρήματά μας λίγα λίγα… να τα χαίρεστε κ. Παπαδημούλη όμως εσείς είστε αυτός που εκπροσωπείτε τους μεγαλοκεφαλαιούχους στην αίθουσα».

Όλοι στους δρόμους! Να μην ψηφιστεί η νέα αντεργατική συμφωνία κυβέρνησης-Τρόικας ούτε στη Βουλή 30/3 ούτε στο Eurogroup στις 1-2 Απρίλη!



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις για να μην ψηφιστεί και να μην επικυρωθεί το νομοσχέδιο τέρας που καταργεί όσα εργατικά δικαιώματα έχουν απομείνει, διαλύει οριστικά τα ταμεία, καταργεί το δικαίωμα στην απεργία, συνθλίβει πλήθος ελευθεροεπαγγελματικών στρωμάτων καταφέρνοντας νέα πλήγματα σε όλους, (τρανό παράδειγμα τα όσα νομοθετούν για τα φαρμακεία που θα επιφέρουν νέα πλήγματα στην υγεία)

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ





ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΡΙΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ,9 π.μ.

Την Τρίτη 01/04 οδηγούνται κατηγορούμενοι στα δικαστήρια των Τρικάλων, η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και ένα μέλος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Τρικάλων, καθώς και οι ιδιοκτήτες δύο ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε. Κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση επειδή εξέδωσαν και δημοσίευσαν ανακοίνωση, με την οποία κατήγγειλαν εργοδοτικές αυθαιρεσίες και απόπειρα δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας σε χώρο εργασίας.
Η δίωξη απέναντι στους εν λόγω αγωνιστές γίνεται μετά από μήνυση που κατέθεσαν δύο εκ των τριών "φίλων" τοπικής επιχείρησης(όπως δηλώθηκε χαρακτηριστικά από τον εργοδότη), οι οποίοι "στάθηκαν" στο πλευρό του εργοδότη όταν οι απολυμένοι (χωρίς χαρτί απόλυσης και χωρίς αποζημίωση) εργαζόμενοι προσήλθαν στο χώρο εργασίας όπως τους είχε προταθεί από την Επιθεώρηση Εργασίας και μετά την ανακοίνωση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων που κατήγγειλε το γεγονός. 

Κραυγή αγωνίας για τα σχολεία στην Σκόπελο

Κραυγή αγωνίας για τα σχολείαΗ ανάγκη αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης, προκειμένου να καταστεί δυνατή η αποκατάσταση των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου Σκοπέλου, σε συνάρτηση με το αίτημα του αντισεισμικού ελέγχου των κτιρίων, υπογραμμίζονται ιδιαιτέρως στο υπόμνημα διαμαρτυρίας που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου. Το παραπάνω ψήφισμα, αναγνώστηκε στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και αφού συνυπογράφηκε από το Σώμα, θα κοινοποιηθεί άμεσα σε όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να επιληφθούν το προβλήματος.

Όλοι σήμερα Σάββατο 29 Μαρτίου 7 το απόγευμα στο δημοτικό καφενείο Σκοπέλου στην παραλία

Σκόπελος ανακοίνωση το Σάββατο 29 Μαρτίου 7 το απόγευμα σας καλούμε όλους στο δημοτικό καφενείο Σκοπέλου στην παραλία θα μιλήσει ο Υποψήφιος περιφερειάρχης  Θεσσαλίας Στάθης Ντούρος από την «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή»

Ολόκληρο το κείμενο της παραίτησης Χαρακόπουλου

Α1 μπάσκετ Ανδρών LIVE ΤV ΑΡΗΣ Θ. ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ-Aris Th. Panelefsiniakos

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

Εκοιμήθη η μοναχή Σωφρονία-ηγουμένη της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σκοπέλου

 Εκοιμήθη μετά από πολυώδυνη ασθένεια, η 75ετής μοναχή Σωφρονία (κατά κόσμον Κυρατσούλα Ευστ. Σύρου), Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σκοπέλου. Εκοιμήθη η μοναχή Σωφρονία-ηγουμένη της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σκοπέλου Εκοιμήθη η μοναχή Σωφρονία-ηγουμένη της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σκοπέλου Η μεταστάσα μοναχή Σωφρονία έζησε κυριολεκτικά μια ολόκληρη ζωή στη Μονή του Προδρόμου, αφού οι γονείς της, Ευστάθιος και Ευλαλία Σύρου, την παρέδωσαν στην Γερόντισσα Ξένη Γαλατσάνου, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής του Τιμίου Προδρόμου, η οποία υπήρξε πνευματικό ανάστημα του ξακουστού Γέροντος Σωφρονίου

ΔΕΙΤΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ LIVE STREAMING WATCH Atromitos-Panathinaikos-Pao Live football Streaming

   

    

                   
 Παρακολουθείστε σήμερα 29/03/2014 στις 19:30 τον αγώνα 

ΔΕΙΤΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Watch panionios athens vs asteras tripolis live stream

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΒΕΡΟΙΑ

Στον αθλητισμό… σαν σήμερα

Στον αθλητισμό… σαν σήμερα
Στον αθλητισμό… σαν σήμερα

Στις 29 Μαρτίου του 1896 ο Σπύρος Λούης κερδίζει το χρυσό στον Μαραθώνιο την 5η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων καλύπτοντας τα 40χλμ σε 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα και νικώντας τους 4 ξένους και 10 Έλληνες που αγωνίστηκαν μαζί του. Δεύτερος τερματίζει ο επίσης Έλληνας Χαρίλαος Βασιλάκος με χρόνο 3 ώρες, 6 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα.

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Όλοι αύριο Σάββατο 29 Μαρτίου 7 το απόγευμα στο δημοτικό καφενείο Σκοπέλου στην παραλία

Σκόπελος ανακοίνωση το Σάββατο 29 Μαρτίου 7 το απόγευμα σας καλούμε όλους στο δημοτικό καφενείο Σκοπέλου στην παραλία θα μιλήσει ο Υποψήφιος περιφερειάρχης  Θεσσαλίας Στάθης Ντούρος από την «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή»

OXI στην ώρα του μαλάκα! Ανάβουμε ΟΛΑ τα φώτα στα σπίτια μας!

OXI στην ώρα του μαλάκα!
Ανάβουμε ΟΛΑ τα φώτα στα σπίτια μας!
ΟΧΙ στην υποκρισία! OXI, δεν συμμετέχουμε στην ανοησία, ΔΕΝ σβήνουμε τα φώτα!
"Ώρα της Γης 2013"‎, η μεγάλη απάτη!
Σάββατο 29 Μάρτη, στις 20:30, ανάβουμε ΟΛΑ τα φώτα στα σπίτια μας, όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, διαδηλώνουμε μ’ αυτό τον τρόπο εναντίον της βλακείας, εναντίον της μαζικής ψυχολογικής τρομοκρατίας που θέλουν να...
μας επιβάλουν.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Διακοπή ύδρευσης στην παραλία Σκοπέλου αύριο

Το Σάββατο 29 Μαρτίου από το πρωί μέχρι το μεσημέρι θα γίνει για κάποιες ώρες διακοπή ύδρευσης στην παραλία της Σκοπέλου, λόγω απαραίτητων εργασιών για την αποκατάσταση βλάβης.

Συμπεθέρες και Δήμαρχοι στη Σκόπελο

ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Το θεατρικό έργο «Δήμαρχοι και Συμπεθέρες» του Σκιαθίτη συγγραφέα Γιώργου Σανιδά, το οποίο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στη Σκιάθο από το θίασο του Σύλλογου Γυναικών Σκιάθου, θα ανέβει το Σάββατο 29 Μαρτίου, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου.

Η Σταματίνα Χονδρονικολή - Ανθοπούλου και η Κική Πλωμαρίτη - Κατσάμπα, είναι δυο γυναίκες Σκιαθίτισες που ασχολήθηκαν ερασιτεχνικά, αλλά εργάστηκαν με πολύ κόπο και μεράκι για την  παρουσίαση του επιτυχημένου έργου και προσφέρθηκαν, μαζί με τον Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου, στον οποίο είναι μέλη, να παρουσιάσουν αφιλοκερδώς αυτή την παράσταση για να βοηθηθεί η προσπάθεια που γίνεται για να φτιαχτεί και να είναι λειτουργικός «Ορφέας».

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα υπάρχει κουτί για την ενίσχυση των εργασιών στον «Ορφέα».

Σποράδες Κρουαζιερόπλοιο με ιστορία στο λιμάνι της Σκοπέλου


Κρουαζιερόπλοιο με ιστορία Το λιμάνι της Σκοπέλου αναμένεται να προσεγγίσει στις 4 Ιουλίου το εντυπωσιακό και ιστορικό, ταυτόχρονα, κρουαζιερόπλοιο «Seacloud», ανοίγοντας τον φετινό κύκλο του εναλλακτικού τουρισμού για το νησί. Το πολυτελές ιστιοφόρο, μήκους άνω των 100 μέτρων, το οποίο φέρει σημαία Μάλτας, μεταφέρει τουρίστες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά τις Ελληνικές ομορφιές.
            Ο τουρισμός κρουαζιέρας συγκαταλέγεται στις ταχέως αναπτυσσόμενες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, ενώ όπως όλα δείχνουν, καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Κατά γενική ομολογία, οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων ενισχύουν την τοπική αγορά, ενώ όπως αναφέρουν τουριστικοί πράκτορες της Σκοπέλου «είναι πολύ σημαντικές οι επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων στο νησί, διότι οι τουρίστες που επιλέγουν το συγκεκριμένο μέσο για να ταξιδεύουν σε διάφορους προορισμούς, έχουν την ανάλογη οικονομική επιφάνεια, που τους επιτρέπει να απολαμβάνουν τις διακοπές τους, ενισχύοντας παράλληλα τις καθημερινές εισπράξεις των τοπικών καταστημάτων».

Οι βουλευτές που έγιναν... αρνάκια γάλακτος

Παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες ένα σκηνοθετημένο θρίλερ με «γκεστ σταρ» βουλευτές, που απειλούσαν να μην ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο της επικαιροποιημένης συμφωνίας με τους εκπροσώπους των δανειστών. Σκηνοθετημένο, καθώς οι υπουργοί, που διαπραγματεύτηκαν όλους τους προηγούμενους μήνες τις νέες ρυθμίσεις, είχαν οι ίδιοι αίσθηση του μεγέθους των τροποποιήσεων, που θα μπορούσαν να γίνουν έστω και στο «παρά πέντε» της ψήφισής του. Και ήξεραν πολύ καλά πόσο θα μπορούσαν να «νερώσουν» το γάλα.
Enet,gr Η κατάληξη του νέου επεισοδίου στο γνωστό σίριαλ στη Βουλή φαίνεται πως είναι ήδη προδιαγεγραμμένη. Και οι χαμηλόφωνοι πανηγυρισμοί στην κυβέρνηση έχουν αρχίσει να ακούγονται, προεξοφλώντας ότι τα μέτρα θα περάσουν και μάλιστα χωρίς απώλειες.

Ο Γιάννης Τζώρτζης από την Σκόπελο τα λέει έξω από τα δόντια



"ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. 
ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΠΟΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΣΚΟΠΕΛΟ.




 ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΡΧΕΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ; ΚΑΙ ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ.... ΕΓΩ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΟΥ. ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΑΝ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟ Ο.Κ. ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ.

Όλοι αύριο Σάββατο 29 Μαρτίου 7 το απόγευμα στο δημοτικό καφενείο Σκοπέλου στην παραλία

Σκόπελος ανακοίνωση το Σάββατο 29 Μαρτίου 7 το απόγευμα σας καλούμε όλους στο δημοτικό καφενείο Σκοπέλου στην παραλία θα μιλήσει ο Υποψήφιος περιφερειάρχης  Θεσσαλίας Στάθης Ντούρος από την «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή»

Στον αθλητισμό… σαν σήμερα

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΗΡΩΔΙΩΝΟΣ, ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

15Γιορτάζουμε σήμερα 28 Μαρτίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Ηρωδίωνος, του Αποστόλου.

O Άγιος Ηρωδίων, ανήκε στο κύκλο των εβδομήκοντα Αποστόλων του Κυρίου. Μετά την ανάληψη του Χριστού, ο Άγιος αφοσιώθηκε στη διάδοση του Ευαγγελίου και υπήρξε συνεργάτης των 12 Αποστόλων και ιδιαίτερα του Απόστολου Πέτρου.

Μετά το μαρτυρικό θάνατο του απόστολου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, στην εκκλησία της Πάτρας επίσκοπος έγινε ο Ηρωδίων. Από τη νέα του θέση έδειξε όλες τις αρετές πού τον κοσμούσαν.

Για τη χριστιανική του όμως δράση, συνελήφθη από τούς Ιουδαίους και τούς ειδωλολάτρες. Αφού τον έδειραν άγρια και τον λιθοβόλησαν, στο τέλος τον έσφαξαν με τον πιο ωμό τρόπο.

Έτσι με μαρτυρικό τρόπο επισφράγισε την πίστη του στο Σωτήρα και Λυτρωτή του Κύριο.

Η μνήμη του Αγίου Ηρωδίωνα επαναλαμβάνεται στις 10 Nοεμβρίου.

Watch Barcelona -PANATHINAIKOS PAO-μπαρτσελόνα παναθηναϊκός live stream

Ανάληψη ευθύνης βολος

1000 ώρες θεωρίας ισούται με 1 λεπτο δράσης.
 
Ξημερώματα Παρασκευής 21/2 επιτεθήκαμε στην εφορία Νέας Ιώνιας Βόλου .Επιλέξαμε ως εστία φωτιάς το αρχείο το όποιο περιλούσαμε με βενζίνη και το ανάψαμε .Σκοπός μας η0ταν η επέκταση της φωτιάς σε ολόκληρο το κτίριο, αλλά λόγο έλλειψης οξυγόνου η φωτιά δεν εξαπλώθηκε .Την επομένη φορά θα είμαστε πιο προσεκτικοί.
 -Οι λόγοι που επιλέξαμε ως στόχο την εφορία είναι αυτονόητοι .Το μόνο χρέος μας απέναντι στον βασικό αρπαχτικό μηχανισμό του κράτους είναι η καταστροφή του.
-Η δράση αντικαθιστά τα δάκρυα.
-Με τη δράση ξεπερνάμε τους φόβους μας.
-Δε θα περιμένουμε καμία συνθήκη να ωριμάσει.
-Δε θα περιμένουμε καμία κοινωνία να ξυπνήσει.
-Δε θα περιμένουμε κανέναν <επαναστάτη> να επαναστατήσει.
  Καλούμε όποιον δεν θέλει να ζήσει μια ζωή δουλική .Καλούμε όποιον τάσσεται συνειδητά απέναντι σε αυτόν τον γερασμένο κόσμο, να αφήσει τις μιζέριες και την ιδεολογικοποιημένη αδράνεια και να δράσει  επιθετικά.
Ας ξεκινήσουμε εμείς να ορίζουμε την ατζέντα της επικαιρότητας.

                                                  Αναρχικοί σε δράση.

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Βασικές συμβουλές ασφαλούς επιβίωσης στoν κόσμο των social media Το εξαφανισμένο αεροπλάνο γίνεται «όχημα» απειλών μέσω Ίντερνετ

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε περιόδους αναμονής κάποιας σημαντικής είδησης, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην παρούσα φάση με το χαμένο αεροπλάνο της Malaysia Airlines

«Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε περιόδους αναμονής κάποιας σημαντικής είδησης, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην παρούσα φάση με το χαμένο αεροπλάνο της Malaysia Airlines», λένε οι ειδικοί, αφού οι απατεώνες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία για να παρασύρουν τους ανυποψίαστους χρήστες σε μολυσμένες διευθύνσεις 

Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για την κάθοδο της στις ευρωεκλογες

Η ΟΚΔΕ στις Ευρωεκλογές

 

 

Η Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας συμμετέχει αυτόνομα, με δικό της ψηφοδέλτιο, στις προσεχείς ευρωεκλογές:

– Για να καταγγείλει και ν’ αγωνιστεί ενάντια στις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που οδήγησαν την οικονομία στη χρεοκοπία, επέβαλλαν τα Μνημόνια, τη χούντα Συγκυβέρνησης–Τρόικας, τη σήψη και διαφθορά του πολιτικού συστήματος.

– Για ν’ αναδείξει την ανάγκη να συγκρουστούμε με τον ζουρλομανδύα του Ευρώ και της Ε.Ε., που σημαίνουν φτώχεια, ανεργία, νέα δάνεια και χρέη, απώλεια λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας, κατάργηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, πραξικοπήματα που φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο νέων «ψυχροπολεμικών» συγκρούσεων (Ουκρανία).

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ Ι.Μ.ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ

160312 8655craΑγαπητοί εν Χριστώ αδερφοί, Σκοπελίτες και Σκοπελίτησες, χαίρετε εν Κυρίω!
Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι πρώτα ο Θεός, την Παρασκευή 28/3/2014  και ώρα 16:30μ.μ., στην ιστορική Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού θα τελεστούν οι Δ' Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Η παρουσία σας και η συμπροσευχή θα είναι μεγάλη ευλογία για όλους!
Ευλογημένο υπόλοιπο στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή.
π. Χρήστος Λιθαδιώτης


Νίκη της ΑΕΚ για την εκκαθάριση

Το Υπουργείο Οικονομικών αποδέχθηκε την εκχώρηση στο Δημόσιο των απαιτήσεων από τη δίκη Ψωμιάδη και πλέον ο Χάρης Οικονομόπουλος καλείται να αποσύρει το αίτημά του για πάγωμα της εκκαθάρισης της υπεχρεωμένης ΠΑΕ.
Τον τρόπο με τον οποίο η ΑΕΚ θα ξεπερνούσε τον σκόπελο Οικονομόπουλου ώστε να προχωρήσει οριστικά στο restart αφήνοντας πίσω της την υπερχρεωμένη εταιρεία που την οδήγησε στο αγωνιστικά τραγικό (Γ' Εθνική) της σήμερα,
Σήμερα το πρωί λοιπόν ο Γενικός Γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης υπέγραψε την αποδοχή της εκχώρησης του χρέους Ψωμιάδη προς την ΠΑΕ ΑΕΚ στο Ελληνικό δημόσιο ανοίγοντας το δρόμο για την οριστική απεμπλοκή της από το μίζερο παρελθόν.

Αλόννησος, ο Άγιος Δημήτριος και η Περιστέρα

Στην ανατολική ακτογραμμή της Αλοννήσου, του νησιού των Βορείων Σποράδων που προσφέρεται όσο λίγοι άλλοι ταξιδιωτικοί προορισμοί της χώρας μας για περιπατητικές διαδρομές και θαλάσσιες περιηγήσεις, βρίσκεται ο Άγιος Δημήτριος. Ο μικρός οικισμός απλώνεται στην περιοχή της ομώνυμης παραλίας με τα χαρακτηριστικά λευκά βότσαλα, που σχηματίζεται στο στενό μεταξύ της Αλοννήσου και του αντικρινού νησιού, της Περιστέρας. Το τοπίο είναι ιδιαίτερο, με μια γλώσσα στεριάς να εισχωρεί στη θάλασσα, τα νερά διαυγή και πεντακάθαρα, η αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας αξεπέραστη. Η οργανωμένη παραλία, η καντίνα και η ταβέρνα προσφέρουν στους παραθεριστές όλα όσα τους είναι απαραίτητα για την πολύωρη απόλαυση του υπέροχου φυσικού περιβάλλοντος, το

Όλυμπος, Σποράδες , Μετέωρα και Τέμπη πρόβαλε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Διεθνή Τουριστική έκθεση Βερολίνου


ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Διεθνής Τουριστική Έκθεση «ΙΤΒ 2014» που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, όπου 10.147 εκθέτες από 189 χώρες παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε 170.000 επισκέπτες, εκ των οποίων οι 114.000 ήταν εμπορικοί επισκέπτες, σημειώνοντας αύξηση 4% σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Ιδιαίτερα θετικά ήταν και τα μηνύματα για την παγκόσμια οικονομία και τη διεθνή τουριστική βιομηχανία καθώς, όπως εκτιμάται, η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία είναι και πάλι σε πορεία ταχείας ανάπτυξης.

Νέα δίκη (3η) ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις - 108η συνεδρίαση, Πέμπτη 27.03.14

Νέα δίκη (3η) ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις - 108η συνεδρίαση, Πέμπτη 27.03.14
Σε κλίμα όμοιο με της προηγούμενης συνεδρίασης διεξήχθη και η σημερινή στο τρομοδικείο του Κορυδαλλού. Εκτός από την, κατά τ’ άλλα βαρετή, διαδικασία των εγγράφων, ενδιαφέρον παρουσίασε η ανάγνωση, κατόπιν ένταξης στη δικογραφία ως αναγνωστέων, εκθέσεων προηγούμενων δικαστηρίων για την ίδια οργάνωση, με σκοπό τη συγκριτική επισκόπηση των ευρημάτων–πειστηρίων, κυρίως αναφορικά με βιολογικό υλικό που βρέθηκε στα διάφορα σπίτια που ερευνήθηκαν. Αυτό έγινε βάσει του άρθρου 364 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που αναφέρει ότι μπορεί το δικαστήριο, αν το κρίνει απαραίτητο, να αναγνώσει έγγραφα προηγούμενων ποινικών δικών που έχουν εκδώσει αμετάκλητη δικαστική απόφαση.

Η Θεσσαλία ταξίδεψε στην Μόσχα Στη διεθνή τουριστική έκθεση της Μόσχας, «ΜΙΤΤ 2014»

alt
Στη διεθνή τουριστική έκθεση της Μόσχας, «ΜΙΤΤ 2014» συμμετείχε η αποστολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 19 έως 22 Μαρτίου, συνεχίζοντας το πρόγραμμα δράσης για την τουριστική προβολή της περιοχής μας στη Ρωσία. Η MITT βρίσκεται ανάμεσα στις σπουδαιότερες τουριστικές εκθέσεις του κόσμου, μαζί με την έκθεση WTM του Λονδίνου και την ITB του Βερολίνου.
Η αγορά της Ρωσίας θεωρείται από τις καλύτερες στον τομέα του τουρισμού, αφού κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι Ρώσοι επιλέγουν σαν τουριστικό προορισμό τη χώρα μας καθ'όλη τη διάρκεια του έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΤ που ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Λιάσκος μόνο πέρυσι 18 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα μας, αφήνοντας έσοδα 12 δισεκατομμύρια ευρώ.
Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περισσότεροι από 3.280 εκθέτες από 185 χώρες και 48 Ελληνικές συμμετοχές παρουσίασαν στους 120.000 επισκέπτες της έκθεσης τις προσφερόμενες υπηρεσίες στον τομέα του τουρισμού.
Powered By Blogger