Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Όλυμπος, Σποράδες , Μετέωρα και Τέμπη πρόβαλε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Διεθνή Τουριστική έκθεση Βερολίνου


ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Διεθνής Τουριστική Έκθεση «ΙΤΒ 2014» που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, όπου 10.147 εκθέτες από 189 χώρες παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε 170.000 επισκέπτες, εκ των οποίων οι 114.000 ήταν εμπορικοί επισκέπτες, σημειώνοντας αύξηση 4% σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Ιδιαίτερα θετικά ήταν και τα μηνύματα για την παγκόσμια οικονομία και τη διεθνή τουριστική βιομηχανία καθώς, όπως εκτιμάται, η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία είναι και πάλι σε πορεία ταχείας ανάπτυξης.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενισχύοντας την τουριστική της φυσιογνωμία, συνεχίζει με τη συμμετοχή της στον χάρτη των διεθνών τουριστικών εκθέσεων την προσπάθεια προσέλκυσης και κατά τη φετινή τουριστική περίοδο ακόμα περισσότερων επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο.
Η Ελλάδα αναδείχθηκε ως ο δεύτερος τουριστικός προορισμός μετά την Ισπανία που αύξησε το μερίδιό της στην τουριστική αγορά της Γερμανίας. Η αύξηση των πωλήσεων για ελληνικούς προορισμούς σύμφωνα με δελτίο τύπου του Ινστιτούτου Ερευνών GfK ανέρχεται σε 52% κατατάσσοντας την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις προτίμησης των Γερμανών για τις καλοκαιρινές διακοπές.
Η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση του κόσμου έδωσε φέτος ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία και στις νέες τεχνολογίες έχοντας στο επίκεντρό της, τις κρατήσεις ταξιδιών μέσω smartphones και tablets, καθώς και τις αειφόρες πρακτικές στην τουριστική βιομηχανία. Οι τρεις πρώτες ημέρες της διοργάνωσης απευθύνονταν αποκλειστικά σε επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, ενώ το σαββατοκύριακο η έκθεση άνοιξε τις πύλες της και για το κοινό που επιθυμούσε να κάνει κρατήσεις για ταξίδια.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας που βρισκόταν στον ενιαίο χώρο με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού απέσπασε το έντονο ενδιαφέρον τόσο των επαγγελματιών του χώρου όσο και των επισκεπτών. Σ
τη φετινή 48η διοργάνωση της ΙΤΒ, με αφορμή την ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση των Γερμανών τουριστών για την Ελλάδα, προχώρησε σε στοχευμένη παρουσίαση της τουριστικής φυσιογνωμίας της Θεσσαλίας, δίνοντας έμφαση στις ποικίλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού της περιοχής μας, μιας και τόσο οι τουριστικές της υποδομές όσο και το φυσικό περιβάλλον την καθιστούν μια ιδανική επιλογή καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τη Σκιάθο, τα Μετέωρα, το Πήλιο, τη Λίμνη Πλαστήρα, τον Όλυμπο και άλλους γνωστούς και προσφιλείς θεσσαλικούς προορισμούς στο γερμανικό κοινό.
Στην έκθεση παρευρέθηκε η Υπουργός Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. κ. Πάνος Λειβαδάς, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γιώργος Τσακίρης και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών.
Στην αποστολή της Περιφέρειας συμμετείχαν η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας κα. Βασιλική Χρόνη, το στέλεχος του γραφείου τουρισμού των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων κα. Ευαγγελία Παπαθεοδώρου καθώς και επαγγελματίες του ευρύτερου τουριστικού τομέα της περιοχής που είχαν τη δυνατότητα να προβάλουν το τουριστικό τους προϊόν, μέσω συναντήσεων με αντιπροσώπους μεγάλων ταξιδιωτικών γραφείων της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger