Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. συμπαραστέκεται στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στο νομοσχέδιο για τις «φυλακές υψίστης ασφαλείας».



Η ειδική κατηγοριοποίηση των κρατουμένων, ο περιορισμός των αδειών των αναστολών και των υπό όρων απολύσεων, τα κελιά απομόνωσης,  η εγκατάσταση της αστυνομίας μέσα στις φυλακές είναι ρυθμίσεις που καταργούν κάθε έννοια αξιοπρέπειας και ισονομίας, ενώ η μετατροπή των φυλακών σε μηχανισμό περιθωριοποίησης, εξόντωσης και πειθάρχησης, ιδίως όσων κρατούνται με αιτία τη συμμετοχή τους σε κοινωνικές αντιστάσεις, σηματοδοτεί το τελευταίο στάδιο του αυταρχικού κατήφορου μιάς κυβέρνησης που δεν έχει τίποτε άλλο να προσφέρει παρά μόνο επίδειξη ισχύος και φυλακές. Και είναι συνένοχη η μέχρι τώρα σιωπή όλων των φορέων του νομικού κόσμου.
 
Παράλληλα, σε μία περίοδο μακρόχρονης μνημονιακής καταλήστευσης από  κυβέρνηση και τρόϊκα, τα  κονδύλια που διατίθενται για την κατασκευή - μετατροπή των φυλακών υψίστης ασφαλείας αντί να χρησιμοποιηθούν για την βελτίωση συνθηκών κράτησης (ελλείψεις συσσιτίου, θέρμανση, νερού, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης) αποτελούν πρόκληση για τον λαό και απόδειξη της υποκρισίας του κυβερνητικού λόγου.
 
Δεν θα επιτρέψουμε άλλη οπισθοδρόμηση του νομικού πολιτισμού, λευκά κελιά και ελληνικά Γκουαντανάμο. Συνεχίζουμε με αγώνες μέσα και έξω από τις φυλακές μέχρι την πλήρη και οριστική απόσυρση του νομοσχέδιου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger