Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

Εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε Δημοτικές Εκλογές, ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους Δημάρχους Σκοπελου θα ψηφίζατε;

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΧΗ ΧΡΙΣΤΟΝΥΜΦΗ

1Την εποχή του ανταρτοπόλεμου, κατέβαιναν οι αντάρτες από το βουνό και κρυβόντουσαν έξω από το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, μέσα στους θάμνους για να προμηθευθούν τρόφιμα. Το κελί της μοναχής Χριστονύμφης ήταν ισόγειο. Εκεί γύρω ήσαν και άλλα 4-5 κελιά πού έμεναν οι αδελφές. Εκεί ήταν και η τράπεζα και ένα κελί μεγάλο γεμάτο εικόνες όλος ο τοίχος. Το είχανε σαν εκκλησία. Εκεί μαζευόντουσαν οι αδελφές, ακριβώς στις 12 τα μεσάνυχτα και διάβαζαν μόνο το μεσονυκτικό, σύμφωνα και με το τροπάριο «ιδού ό Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός». Μετά οι αδελφές κοιμόντουσαν λίγο και ξυπνούσαν πάλι όρθρου βαθέως κατά την τάξη, για την ακολουθία του όρθρου.

Η αδελφή Χριστονύμφη πριν το μεσονυκτικό καθημερινά πήγαινε στην εκκλησία πού ήταν σέ απόσταση από τα κελιά και άναβε πάντοτε τα καντήλια.
Μία φορά όμως τους είχε λείψει το λάδι, διότι ελαιώνα δικό τους δεν είχαν. Στην αδελφή Χριστονύμφη φαινόταν πολύ άβολο να μένουν τα καντήλια σβηστά. Αποφασίζει και παίρνει ευλογία από το Δεσπότη και τρέχει στη Θάσο. Δεν άργησε να γυρίσει με του κόσμου τα δοχεία με φρέσκο λάδι.

54ΧΡΟΝΟΣ KΡΕΜΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ...

Πρόκειται για έναν 54χρονο, τον οποίο βρήκαν συγγενείς του απαγχονισμένο μέσα στο σπίτι του...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Α.Ο. ΤΟΞΟΤΗΣ - Α.Ο. ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Κυριακή
στις 12:30 μ.μ. - 2:30 μ.μ.

Την μνήμη Ευρέσεως της Παναγίας Εικονίστριας πανηγυρίζει η Σκιάθος το πρώτο σαββατοκύριακο μετά την 1η ΙουλίουΗ ιερά εικόνα της Παναγίας της Εικονίστριας βρέθηκε περί το 1650 με θαυμαστό τρόπο στα κλαδιά ενός πεύκου. Στον τόπο της Ευρέσεως ζούσε κάποιος ασκητής, ο γέροντας ιερομόναχος Συμεών, ο οποίος και είδε ένα μυστηριώδες φως να φωτίζει το ασκητήριό του μέσα από το δάσος.

Αφιέρωμα στους αγωνιστές του 1821: Η μάχη στο Χάνι της Γραβιάς

Κατά τον πόλεμο της σουλτανικής εξουσίας εναντίον του Αλή Πασά (λίγο πριν την Ελληνική Επανάσταση), ο Οδυσσέας Ανδρούτσος μετέβη από τη Στερεά Ελλάδα στα Ιωάννινα για να τον ενισχύσει, αφήνοντας τον Αθανάσιο Διάκο ως τοποτηρητή στην οπλαρχηγία του (αρματολίκι). 
 
Ο Οδυσσέας έμεινε για αρκετούς μήνες στα Ιωάννινα, όπου ο Αλής πολιορκείτο από τα σουλτανικά στρατεύματα.
 
Τελικά, όταν διαπίστωσε ότι ο πασάς είχε εγκαταλειφθεί από τους περισσότερους ακολούθους του, Αλβανούς και Έλληνες, και ότι δεν μπορούσε να διασωθεί, τον εγκατέλειψε και εκείνος επικεφαλής 1.500 Ελλήνων πολεμιστών, διασπώντας τον κλοιό των Τούρκων. 

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Δήλωση παραίτησης από την Δημοκρατική Κίνηση Πολιτών

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ ΗΛΙΑ,
ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΡΟΒΙΑ ΚΑΙ
ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΡΑ ΑΓΟΡΟΥ.
Οι λόγοι : 
Τα προβλήματα που παρατηρήσαμε και μας ώθησαν να αποχωρήσουμε έχουν σχέση με την δημοκρατικότητα της κίνησης που υποτίθεται ότι είναι και βασικό στοιχείο των αρχών  που υπερασπίζεται η ΔΗ.ΚΙ.ΠΟ. 
Επίσης παρατηρήσαμε ένα σημαντικό κενό στις αρμοδιότητες της επιτροπής το οποίο καθορίζει και το πώς λειτουργεί  η εξουσία στην ΔΗ.ΚΙ.ΠΟ. 
Αναλυτικά :
α) Ποιες είναι οι αρμοδιότητες της επιτροπής και ποια είναι η σχέση της με την γενική συνέλευση; 
β) Η συντονιστική επιτροπή έχει την αρμοδιότητα να είναι...
εκτελεστικό όργανο των  αποφάσεων της γενικής συνέλευσης της κίνησης ή είναι ένα όργανο εξουσίας που αναφέρει στις γενικές συνελεύσεις τις αποφάσεις που πήρε, χωρίς να επιτρέπει να διαμορφωθούν λύσεις από τα μέλη της βάσης ; Δεν φαίνεται από την πρακτική της κίνησης να έχουν παρθεί αποφάσεις για όλα αυτά η αν έχουν παρθεί δεν τηρούνται. 
γ) Ποιοι είναι τελικά αυτοί που αποφασίζουν μέσα στην κίνηση; Oι λίγοι που βρίσκονται στην επιτροπή μαζί με τους φίλους τους ή όλοι μαζί πλειοψηφικά;
δ) Εμείς  ως μέλη και ταυτόχρονα ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι μπορούμε να θέσουμε θέμα και να καλέσουμε ανοιχτή γενική συνέλευση ή υπάρχουν κάποιοι στην επιτροπή οι οποίοι, χωρίς να θέτουν υποψηφιότητα, αναιρούν την δυνατότητα των υποψηφίων και των υπολοίπων μελών να καλέσουν ανοιχτή γενική συνέλευση;

Εκδήλωση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Παλλήνη Κυριακή 30/3

Eκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ανατολικής Αττικής, Κυριακή 30/3 11.00 πμ Πρωτο (1ο) Δημοτικό Σχολειο Παλλήνης, Εθνικής Αντιστάσεως και Μαυρομιχάλη, Παλλήνη

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ: Γιατί στηρίζω ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ!!!

Καταρχήν θεωρώ υποχρέωση μου απέναντι σε όσους κατά καιρούς έχουν αφιερώσει λίγο από τον χρόνο τους ν’ ασχοληθούν με αυτά που γράφω ή λέω, να εξηγήσω δημόσια ΓΙΑ ΠΟΙΟ λόγο αποφάσισα να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές και ΓΙΑ ΠΟΙΟ λόγο επέλεξα να στηρίξω τον συνδυασμού του νυν Δημάρχου κ. Λουκά Τζανή.

Φυλακές τύπου Γ: Κολαστήρια για τους επαναστάτες και τους «απείθαρχους» κρατούμενους

Την περασμένη Δευτέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω της περιβόητης διαβούλευσης, ένα ακόμη ταξικό νομοσχέδιο, που έχει ως κύριο στόχο να πλήξει τους καταδικασμένους ως μέλη της 17Ν αγωνιστές και τη νέα φουρνιά των ανταρτών πόλης και των αγωνιστών που οι μηχανισμοί καταστολής του αστικού κράτους βαφτίζουν μέλη της ΣΠΦ, σε βάρος των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη μια φάμπρικα τρομοδικείων. Με το νομοσχέδιο αυτό η

Το κυνικό μέρισμα [του Παναγιώτη Σωτήρη]


Η ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Τρόικα έχει οδηγήσει σε έναν παροξυσμό αναπαραγωγής της ίδιας αφήγησης περί της σταθεροποίησης και της επερχόμενης ανάπτυξης, που προσπαθεί να συγκαλύψει το ίδιο το πραγματικό πρόσωπο των νέων μέτρων που περιλαμβάνει η  συμφωνία. Η ανακοινωμένη κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος και των παροχών τοκετού του ΟΑΕΔ, η προοπτική μείωσης του επιδόματος ανεργίας, που ούτως ή άλλως είναι εξευτελιστικά χαμηλό και δεν αφορά πλέον την πλειοψηφία των ανέργων, η σχεδιαζόμενη νέα μείωση των συντάξεων, εφόσον η μείωση εισφορών επιταχύνει την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, η απελευθέρωση των απολύσεων, η επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα ως προς τα συνδικαλιστικά δικαιώματα,  οι νέοι γύροι απολύσεων στο δημόσιο τομέα, η απελευθέρωση της ιδιωτικής δράσης, η κατάργηση του… φρέσκου γάλακτος, όλα αυτά σηματοδοτούν στην πραγματικότητα ένα νέο μνημόνιο.

Φωτογραφική έκθεση στη Σκιάθο

2014-03-22 - 15:30:54
Φωτογραφική έκθεση στη ΣκιάθοΕγκαινιάζεται σήμερα Σάββατο 22 Μαρτίου, στις 19:30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Σκιάθου, «Μπούρτζι», στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα τη Σκιάθο και το Newport των αρχών του 20ου αιώνα.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται κατόπιν συνεργασίας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Σκιάθος» με την Ενωση Συνταξιούχων Ναυτικών Σκιάθου και το «Newport -Skiathos Club» του Newport, Rhode Island, USA. Η ίδια εκδήλωση θα παρουσιαστεί και στο Newport και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα στη Σκιάθο και το Newport μέσω σύνδεσης Skype.
Η εκδήλωση είναι αποτέλεσμα πολύμηνης συνεργασίας των μελών της Επιτροπής του Newport - Skiathos Club και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος». Για πρώτη φορά συνδιοργανώνεται εκδήλωση μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Μαγνησίας ενημερώνει τους αλιευτικούς φορείς και τους ενδιαφερόμενους Στοπ στην αλιεία τόνου

Στοπ στην αλιεία τόνου Λόγω εξάντλησης εθνικής ποσόστωσης
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Μαγνησίας ενημερώνει τους αλιευτικούς φορείς και τους ενδιαφερόμενους αλιείς ότι από τη Δευτέρα 24 Μαρτίου τα μεσάνυχτα, δεν επιτρέπεται η αλίευση τόνου του είδους Thunnus Thynnus (BFT) με αγκιστρωτά εργαλεία (LLD, LHM, LHP, LTL).

Οι φορείς, καθώς και κάθε άλλος εμπλεκόμενος θα πρέπει:
- να ολοκληρώσουν την αλιευτική τους δραστηριότητα και να επιστρέψουν σε καθορισμένο λιμένα για να εκφορτώσουν τις αλιευθείσες ποσότητες τόνου (BFT) το αργότερο μέχρι και τη Δευτέρα 24-3-2014 και ώρα 24:00 για να επιθεωρηθούν,
- να επιστρέψουν, στη συνέχεια, τα έντυπα BCD και τις αναγνωριστικές ετικέτες που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί.

PAOK AENK DIMOULAS live stream

Kolossos Rodou - Panionios BC live

ilisiakos aris thess

ΔΕΙΤΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ Live Streaming PANATHINAIKOS-APOLLON SMYRNIS

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΑΡΗΣ Live Streaming PANTHRAKIKOS-ARIS

Panaitolikos - Asteras Tripolis Live Streaming-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε Δημοτικές Εκλογές, ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους Δημάρχους Σκοπελου θα ψηφίζατε;

Στον αθλητισμό... σαν σήμερα

Στον αθλητισμό... σαν σήμερα
Στον αθλητισμό... σαν σήμερα

Στις 22 Μαρτίου του 1997 η Βουλιαγμένη κατακτά το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης στο πόλο κερδίζοντας τη Ρόμα με 7-6 στο ΟΑΚΑ. Προπονητής της ομάδας είναι ο Γιάννης Γιαννουρής και σκόρερ είναι οι Γ.Αφρουδάκης (3), Ψύχος (2), Λοράντος και Κουτσογιλάνης.

Τα γεγονότα… σαν σήμερα

Τα γεγονότα… σαν σήμερα
Τα γεγονότα… σαν σήμερα
Στις 22 Μαρτίου του 1982 ψηφίζεται στη Βουλή των Ελλήνων νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο.
238-Ο Γορδιανός Α' και ο γιος του Γορδιανός Β' ανακηρύσσονται Ρωμαίοι Αυτοκράτορες.

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΤΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΑΓΚΥΡΑΣ

15Γιορτάζουμε σήμερα 22 Μαρτίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Βασιλείου, του Ιερομάρτυρος και Πρεσβυτέρου Άγκυρας.

Ο Άγιος Βασίλειος έζησε στα χρόνια του Ιουλιανού του Παραβάτη (360-363). Τον κατήγγειλαν στον έπαρχο Σατουρνίνο, ότι ειρωνευόταν και κατηγορούσε τις ενέργειες του Ιουλιανού κατά της Εκκλησίας.

Τότε διατάχθηκε από τον έπαρχο να δηλώσει δημόσια άρνηση του Ιησού Χριστού. Ο πιστός Ιερέας χαμογέλασε στην απαίτηση αυτή του έπαρχου και δήλωσε ότι ή ζωή του όλη άνηκε στο Ευαγγέλιο και το Σωτήρα των ψυχών.

Όταν ο έπαρχος απείλησε ότι θα τον βασανίσει σκληρά αν δεν αρνηθεί το Χριστό, τότε αυτός απάντησε: «Πώς δε, ενόμισας ότι εγώ θα ήρνούμην τον Χριστόν, αφού και ο τελευταίος εκ των πιστευόντων εις Αυτόν λαϊκών της ενορίας μου, είναι πρόθυμος να χύση το αίμα του δια την αγίαν μας πίστιν;».

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου