Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Πολύ αργά σύντροφε Λαφαζάνη... το νέο ΠΑΣΟΚ είναι εδώ!

Π. Λαφαζάνης: «Να μη χάσουμε τον ριζοσπαστισμό μας, να μη γίνουμε κεντροαριστερά»... 

Λαφαζάνης
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήτησε να μη χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ το ριζοσπαστισμό του, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. «Αν χάσουμε τον ριζοσπαστισμό μας, αν επενδύσουμε στην κεντροαριστερά, δεν βλέπουμε κυβέρνηση ούτε με τα κιάλια», τόνισε ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, ο οποίος επανάλαβε την ανάγκη ενός...
σχεδίου Β στην περίπτωση που η χώρα βρεθεί αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη.
«Εάν η χώρα εκβιαστεί μελλοντικά, εάν μας θέσουν ασύμφορα διλήμματα τότε μια κυβέρνηση της Αριστεράς οφείλει να μην ακολουθήσει το παράδειγμα της Κύπρου, αλλά να εξετάσει το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη. Έχουμε απαντήσει στο τί θα κάνουμε εκτός ευρωζώνης; Και αν ναι, γιατί δεν το λέμε;», αναρωτήθηκε, κάνοντας λόγο για «ιδεολογική τρομοκρατία» από τις δυνάμεις του κατεστημένου που αποφεύγουν κάθε συζήτηση.
Στο δίλημμα «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» εστίασε από την πλευρά του ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, ζητώντας από το βήμα της συνεδρίασης της Κ.Ε. στον Κεραμεικό να μη ρίχνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ νερό στον μύλο της κυβερνητικής επιχειρηματολογίας, χρησιμοποιώντας το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή».
Ο ίδιος υπογράμμισε πως το δίλημμα ευρώ ή δραχμή είναι το δίλημμα που έθετε ο Αντώνης Σαμαράς και επιχειρεί να συγκαλύψει την ουσία των πολιτικών του μνημονίου. «Να επιστρέψουμε εμείς σε αυτό το δίλημμα είναι κάτι που τον διευκολύνει. Ας μην το κάνουμε. Η πρόταση εξόδου από το ευρώ δεν καθόλου ριζοσπαστική. Αδυνατώ να καταλάβω πώς θα ωφεληθούν οι συνταξιούχοι με αυτή την προοπτική», πρόσθεσε ο κ. Παππάς.
Οι δύο τροπολογίες του κ. Λαφαζάνη καταψηφίστηκαν από τα μέλη της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Αριστερή Πλατφόρμα ψήφισε λευκό για το κείμενο της διακήρυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger