Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΡΟΣΟΧΗ TΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ... (upd) Κατάσχεση καταθέσεων φέρνει το ναυάγιο συγχώνευσης Εθνικής Τράπεζας και Eurobank;
Η αντίδραση της τρόικα στην συγχώνευση Εθνικής-Eurobank φέρνει στην επιφάνεια ένα τρομακτικό σενάριο: Τη κατάσχεση ποσοστού καταθέσεων στην Eurobank μετά την αναπόφευκτη κρατικοποίησή της!
Αυτή την στιγμή το πιθανοτερο σενάριο είναι να κρατικοποιηθεί η Eurobank και να πάμε σε πάει σε κρατικοποίηση με τους καταθέτες να πληρώνουν το κόστος της νέας προσπάθειας.
Εκεί βρίσκεται αυτή τη στιγμή η "ξεχωριστή διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης" που αποφασίστηκε για την Εθνική και την Eurobank μετά τόσο την πρωινή συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών μας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και μετά την απογευματινή σύσκεψή τους με το οικονομικό επιτελείο και τους επικεφαλής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλο και την Σακελαρίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Οικολόγοι Πράσινοι για την φωτιά στην Σκόπελο «Δασικές πυρκαγιές: κάθε χρόνο και νωρίτερα»

Δασικές πυρκαγιές
Νωρίς ξέσπασαν φέτος οι πρώτες δασικές πυρκαγιές σε Σκόπελο, ορεινή Κορινθία, Πήλιο και Κρήτη, επιβεβαιώνοντας τους ΄΄Οικολόγους Πράσινους΄΄ που τονίζουμε ότι τα δασικά οικοσυστήματα χρήζουν πυροπροστασίας σε όλη τη διάρκεια του έτους.
Το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, η έλλειψη διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων, η συσσώρευση βιομάζας σε αυτά, η εγκατάλειψη της υπαίθρου και η υποστελέχωση του πυροσβεστικού σώματος συνθέτουν το κατάλληλο υπόβαθρο για την επιτυχία εξάπλωσης μιας πυρκαγιάς όποτε αυτή ξεσπάσει.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ Σφοδρή αντιπαράθεση Αντ. Ρουπακιώτη με τους εισαγγελείς

Σφοδρή αντιπαράθεση Αντ. Ρουπακιώτη με τους εισαγγελείς
Εντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στην Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Α. Ρουπακιώτη με αφορμή δηλώσεις του σχετικά με τον πολύ μεγάλαο αριθμό προφυλακίσεων στη χώρα μας και την κριτική που ασκείται από διάφορους (και την οποία δεν αποδέχεται, πάντως, το υπουργείο) για ακτιβιστικές συμπεριφορές των δικαστικών λειτουργών.
Με ανακοίνωσή της η ΕΕΕ εξαπέλυσε ιδιαίτερα σκληρή επίθεση υποστηρίζοντας ότι τέτοιες ατυχείς εκφράσεις δημιουργούν πλάνη στους πολίτες και κλονίζουν την εμπιστοσύνη τους για την απονομή δικαιοσύνης, αφού αφήνουν να εννοηθεί ότι οι δικαστικές αποφάσεις είναι συχνά προϊόν αυθαιρεσίας και επιλογών άσχετων με το νόμο και το Σύνταγμα και πάντως ευκαιριακών.
Αίσθηση προκάλεσε, ωστόσο, η δριμύτατη κριτική που άσκησε η ΕΕΕ κατά σειράς νομοθετημάτων των τελευταίων ετών που έχουν προσπαθήσει να περιορίσουν τις προφυλακίσεις (στις οποίες η χώρα μας παραμένει πρώτη στην Ευρώπη με 4.500 υπόδικους επί συνόλου σχεδόν 13.000 κρατουμένων) και να καταστήσουν ηπιότερη την ποινική νομοθεσία.

Η δημοσιοϋπαλληλική δικαιοσύνη

Του Πάσχου Μανδραβέλη
Το τεκμήριο αθωότητας είναι ένας από εκείνους τους υπέροχους θεσμούς της νεωτερικότητας, που σκοπό έχει να προστατεύει τον κατά κανόνα αδύναμο πολίτη από τις αυθαιρεσίες του πανίσχυρου κράτους. Με βάση αυτό ουδείς θεωρείται ένοχος στα μάτια του δικαστή μέχρις αποδείξεως του εναντίου· οι διωκτικές αρχές οφείλουν να αποδείξουν την ενοχή του κατηγορουμένου και όχι ο κατηγορούμενος την αθωότητά του· οι αμφιβολίες είναι πάντα υπέρ του κατηγορουμένου, κανείς δεν πρέπει να προφυλακίζεται ελαφρά τη καρδία αν δεν συντρέχουν κάποιοι λόγοι.
Το τεκμήριο αθωότητας προστατεύει το θεμελιώδες δικαίωμα του ατόμου στην ελευθερία. Δεν φτιάχτηκε για να προστατεύει την εργασία στο Δημόσιο· άσχετα αν στην Ελλάδα η δημοσιοϋπαλληλία θεωρείται η μέγιστη κατάκτηση της ανθρωπότητας, μεγαλύτερη ακόμη και από τη Διακήρυξη Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Ετσι, όπως κάποιος ιδιώτης επιχειρηματίας δεν θα άφηνε στο ταμείο κάποιον που κατηγορείται για κλοπή, έτσι και το κράτος δεν μπορεί να αφήνει στη θέση τους ανθρώπους που διώκονται για κακουργήματα μέχρι να τελεσιδικήσει -Κύριος οίδε σε πόσα χρόνια- η υπόθεσή τους.

Ναυαγεί η συγχώνευση Εθνικής - Eurobank (upd)

Το θέμα συζητήθηκε στην τρίωρη συνάντηση της τρόικας με τον Γιάννη Στουρνάρα και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Προβόπουλο. Προς απορρόφηση του υγιούς Ταχ.Ταμιευτηρίου από την Eurobank.

Του Γιάννη Παπαδογιάννη
Σε χωριστή ανακεφαλαιοποίηση θα προχωρήσουν η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank.
Το θέμα συζητήθηκε στην τρίωρη συνάντηση της τρόικας με τον Γιάννη Στουρνάρα και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Προβόπουλο, ενώ συμμετείχε και η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ SKOPELOS αναλαμβάνει εργασίες υδραυλικά επισκευές εγκαταστάσεις POOL CHEMICALS SKOPELOS Retail Wholesale plumbing

Το κρυφό αλάτι των τροφίμων απειλεί την υγεία

Η υπερκατανάλωση άλατος κοστίζει ετησίως τη ζωή 2,3 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ που παρουσιάσθηκε προ ημερών σε συνέδριο για την...
επιδημιολογία, την διατροφή και την άσκηση που οργάνωσε η Αμερικανική Εταιρεία Καρδιάς (ΑΗΑ).

Όπως έδειξε η μελέτη, το 2010 το 15% όλων των θανάτων από έμφραγμα, εγκεφαλικό και άλλα καρδιαγγειακά νοσήματα προκλήθηκε από την υπερβολική κατανάλωση αλατιού.

«Η λήψη μέτρων σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, όπως η μείωση της περιεκτικότητας των τροφίμων σε νάτριο, μπορεί να σώσει εκατομμύρια ζωές», είπε παρουσιάζοντας την μελέτη ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ντάριους Μοτζαφαριάν, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής & Επιδημιολογίας στο Χάρβαρντ.

Ολοκληρώθηκε το πανεργατικό συλλαλητήριο

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συναυλία στο Σύνταγμα

Ολοκληρώθηκε η πορεία προς τη Βουλή από δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία και συλλογικότητες, που διαμαρτύρονται για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές του Μνημονίου.

Με κεντρικό σύνθημα «Φτάνει Πια» το πανεργατικό ραντεβού είχε δοθεί στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια. Μία ώρα αργότερα η πορεία ξεκίνησε και έφτασε γύρω στις 8 στο Σύνταγμα.

Στην εργατική διαδήλωση, συμμετείχαν μεταξύ άλλων η ΟΛΜΕ, ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα και συλλογικότητες για προειδοποιητική Λαϊκή Στάση Πληρωμών τον Απρίλη.
 

Η κλήρωση και διαλογή του ΤΖΟΚΕΡ

Τζακ ποτ στην κύρια κατηγορία

Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ:

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ ΤΕΝΤΕΣ ΚΑΛΥΜΑΤΑ

Σκοπελιτικες Τυροπιτες Μιχαλης Τραντας

 

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ρε προδοτες!


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΣΒΗΣΤΙΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑς ΕΚΑΝΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΒΗΣΤΕΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΟΥΣ
ΚΡΑΤΑΤΕ ΓΕΡΑ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ
Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΗΡΩΕΣ, ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΛΛΑΣ ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΩΣΗ

Αυτές είναι οι 107 ελληνικές offshore εταιρείες (διευθύνσεις και ονόματα) TO SKOPELOSNEWS ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑ ΑΠΟ 8 ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΚΑΙ 5 ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΛΑ........

Το πέπλο μυστηρίου γύρω από τις offshore εταιρείες ελληνικών συμφερόντων ξεδιαλύνει ολοένα και περισσότερο μέρα με τη μέρα. Όπως είναι ήδη γνωστό, από τις 107 υπεράκτιες εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που εντόπισε...
η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» στα στοιχεία τα οποία διέρρευσαν από τον φορολογικό παράδεισο των Βρετανικών Παρθένων Νήσων και αποκτήθηκαν από τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων, οι 103 λειτουργούν εκτός ραντάρ των φορολογικών μας Αρχών, ενώ μόνο οι 4 βρέθηκαν εγγεγραμμένες στη λίστα αλλοδαπών εταιρειών του υπουργείου Οικονομικών!

 Σήμερα, η εφημερίδα δημοσιεύει και τις διευθύνσεις πολλών εξ αυτών, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ μόλις οι 18 συνδέονται με πρόσωπα τα οποία δήλωσαν διευθύνσεις εκτός Νομού Αττικής.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΣ 5 offshore ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ?

ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΟΙΟΣ ΕΦΑΓΕ 1,5 δισ. σε βάρος του Δημοσίου.?

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Σύλληψη για κλοπή μοτοποδηλάτου και διάθεση ναρκωτικών ουσιών

Σύλληψη για κλοπή μοτοποδηλάτου και διάθεση ναρκωτικών ουσιώνΣυνελήφθησαν χθες το απόγευμα στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, δύο Ελληνες ηλικίας 46 και 42 ετών, για κλοπή μοτοποδηλάτου και διάθεση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, οι δύο ημεδαποί κατελήφθησαν να επιβαίνουν σε δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας 46χρονου, το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχαν αφαιρέσει λίγες ώρες νωρίτερα από την πόλη του Βόλου. Το δίκυκλο μοτοποδήλατο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Επιπλέον, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια (1) χάρτινη συσκευασία με κάνναβη βάρους (2,4) γραμμαρίων και εκατόν τριάντα (130) ναρκωτικά χάπια.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες κατείχαν τις προαναφερόμενες ναρκωτικές ουσίες με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Μείνετε συντονισμένοι, τα καλύτερα επεισόδια έρχονται…

Να εύχεστε αυτό να είναι το τέλος σας! Γιατί...

Ο Ευαγγελάτος πήρε σβάρνα τον Γκέμπελς!

Σταματάμε να πληρώνουμε! Υπερασπιζόμαστε σύμφωνα με το Σύνταγμα, με κάθε μέσο, με τι αίμα μας την περιουσία μας, τον ιδρώτα μας… από τράπεζες και το υπουργείο οικονομικών του προτεκτοράτου!

Νέες φωτογραφίες από τους ισλαμοφασίστες δολοφόνους της Κλίντον και του Μόρσι.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
Κάλεσμα για ένοπλη άμυνα πλέον από τους Αιγύπτιους Κόπτες. “Ή αμυνόμαστε ή πεθαίνουμε”.
20130407-211254.jpg
20130407-211308.jpg
Και δακρυγόνο από αυτά που έριξαν εντός του ναού.
Η εκκλησία έχει μετατραπεί πλέον σε νοσοκομείο.

Διαφωνίες και με τη... βούλα


Το Ποντίκι
Με τον πλέον επίσημο και ηχηρό τρόπο η ηγεσία του ΚΚΕ τις προηγούμενες μέρες επιβεβαίωσε την ύπαρξη εσωκομματικού ζητήματος, δηλαδή την ύπαρξη εσωκομματικής διαφωνίας από την επίσημη γραμμή, η οποία οδεύει προς επικύρωση στο συνέδριο, το οποίο ξεκινά την ερχόμενη Πέμπτη. Λίγους μήνες μετά τις εκλογές, οπότε για πρώτη φορά η ηγεσία, κατά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, είχε παραδεχτεί την ύπαρξη διαφωνιών, ο προσυνεδριακός διάλογος αποκάλυψε δημόσια την έκταση και τον χαρακτήρα της εσωκομματικής κριτικής.
Τις προηγούμενες μέρες και λίγο πριν από το κλείσιμο του προσυνεδριακού διαλόγου (από 10.1 έως 31.3 δημοσιεύτηκαν συνολικά 493 κείμενα), η ηγετική ομάδα επέλεξε να απαντήσει στην κριτική, ανοίγοντας στην κυριολεξία πυρ κατά των διαφωνούντων με αιχμή «πρώην μέλη της Κ.Ε.» και ορισμένους δημοσιογράφους του «Ριζοσπάστη».

Ο «κρυφός» υπουργός των δημοσίων έργων

ΑΜΟΙΒΕΣ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ, ΥΠΕΡΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΙΔΙΩΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΥΠΕΡΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ 
Αρμοδιότητες υπουργού δεν έχουν μόνο τα πολιτικά πρόσωπα που διορίζονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Στο υπουργείο Ανάπτυξης υπάρχει ένας πρώην υπάλληλος ο οποίος έγινε ιδιώτης Σύμβουλος και παίζει διαχρονικά πρωταγωνιστικό ρόλο στις υποθέσεις δημοσίων έργων. Εχει υπουργικές αρμοδιότητες και απολαμβάνει ιδιαίτερα υψηλές αμοιβές, υψηλότερες ακόμα και από αυτές των υπουργών. Η τελευταία σύμβαση, που υπογράφτηκε τον Φεβρουάριο του 2013, είναι διάρκειας 24 μηνών με μηνιαία αμοιβή 6.150 ευρώ. Η αμέσως προηγούμενη, που υπογράφτηκε τον Σεπτέμβριο του 2011, ήταν 14 μηνών με μηνιαία αμοιβή 8.960 ευρώ.

ΣΤΗ ΣΚΙΑ των προβεβλημένων πολιτικών προσώπων, που διαχειρίζονται την τελευταία 15ετία, ως υπουργοί Δημοσίων Εργων, τα τρισ. ευρώ των δημοσίων έργων και των εργολαβικών αναθέσεων, στο πρώην υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, εν συνεχεία ΥΠΟΜΕΔΙ και τώρα...
Ανάπτυξης και Υποδομών, υπάρχει διαχρονικά ένα πρόσωπο-«κλειδί», ο οποίος με αλλεπάλληλες ακριβοπληρωμένες συμβάσεις ιδιώτη συμβούλου και ανάθεσης καθηκόντων πρώτης γραμμής, που του υπογράφουν διαδοχικά και αγόγγυστα οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, «οπλίζεται» με αρμοδιότητες αλλά και αμοιβές «υπερυπουργού»! 

Rent A Car Skopelos - Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων Σκόπελος.

Located on the right-hand side of the main road of Skopelos town, few metres away from the harbour exit, "MAGIC CARS" brings exceptional rental car rates and variety to every car rental reservation. They provide a wide selection of quality vehicles for your leisure car rental needs; from economy and compact car models, to SUVs, and minibuses... Telephone : 0030 24240 23 250 - Mobile : 0030 6973 790 936

Τα πήρε στο κρανίο με της μαλακίες με την νέα κοινή υπουργική απόφαση.....Ο αντιδήμαρχος Σκοπέλου Κώστας Σκούρας

Αντιδράσεις για τις παραλίες      Αντιδράσεις για τις παραλίες

 Εντονο προβληματισμό και ανησυχία δημιουργεί στους επικεφαλής των νησιωτικών Δήμων, η νέα κοινή υπουργική απόφαση η οποία προβλέπει την παραχώρηση των παραλιών προς εκμετάλλευση από ιδιώτες, για ένα μόνο χρόνο, έναντι των τεσσάρων που ίσχυε μέχρι πρότινος.
Ο αντιδήμαρχος Σκοπέλου Κώστας Σκούρας, χαρακτηρίζει «αντιαναπτυξιακό» τον συγκεκριμένο νόμο, υπογραμμίζοντας την πλήρη αντίθεσή του.

Επαναχαρτογράφηση στην Αλόννησο

Επαναχαρτογράφηση στην Αλόννησο      Συνάντηση του Δημάρχου κ. Βαφίνη με στελέχη της «Κτηματολόγιο ΑΕ»
Μείζον αίτημα αποτελεί για την τοπική κοινωνία της Αλοννήσου η επανάληψη της διαδικασίας κτηματογράφησης, μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων σφαλμάτων που υποβλήθηκαν από πολλούς κατοίκους.
Καθοριστικής σημασίας είναι προς αυτή την κατεύθυνση η αυριανή συνάντηση που θα έχει ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, με τους επικεφαλής της «Κτηματολόγιο ΑΕ» στην Αθήνα, η οποία είναι, σημειωτέον, η πρώτη μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων σφαλμάτων από πολλούς κατοίκους του νησιού. «Μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 είχαμε αναλάβει ως Δήμος την συγκέντρωση των δηλώσεων σφαλμάτων από τους ενδιαφερόμενους και τα στοιχεία που συλλέξαμε, τα αποστείλαμε εν συνεχεία στην Κτηματολόγιο ΑΕ» υπογραμμίζει ο κ. Βαφίνης.

Καρδίτσα: η «καρδιά» της Ελλάδας και η χαρά του… ποδηλάτη

Φωτογραφία για Καρδίτσα: η «καρδιά» της Ελλάδας και η χαρά του… ποδηλάτη
Στο δυτικό άκρο του εύφορου θεσσαλικού κάμπου, η Καρδίτσα αποτελεί διοικητικό, οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο του νομού, μια σύγχρονη πόλη που διατηρεί ήρεμους ρυθμούς και καλή ποιότητα ζωής.

Η Καρδίτσα απλώνεται στην καρδιά της ηπειρωτικής Ελλάδας, ανάμεσα στην οροσειρά των Αγράφων και στον Θεσσαλικό κάμπο και αποτελεί μια σύγχρονη πόλη, που όμως καταφέρνει να διατηρεί και το παραδοσιακό στοιχείο. Έχει περίπου 62.000 κατοίκους και φημίζεται για την καλή ρυμοτομία της, καθώς είναι πεδινή και διαθέτει πολλούς ανοιχτούς χώρους.

Είναι η νεότερη από τις υπόλοιπες τρεις θεσσαλικές πρωτεύουσες, παρόλο που ο νομός κατοικήθηκε από την αρχή της παλαιολιθικής εποχής και το όνομά της προήλθε πιθανότητα από το γεγονός ότι βρίσκεται στην καρδιά-μέσο της Ελλάδος και του Θεσσαλικού κάμπου.

Με μεγάλες πλατείες και πεζόδρομους η Καρδίτσα αποτελεί τη… χαρά του πεζού. Σε κεντρικό σημείο της πόλης βρίσκεται το σήμα κατατεθέν της, το υπέροχο άλσος του Παυσιλύπου, σημείο συνάντησης για όλους τους Καρδιτσιώτες, μια όαση πρασίνου και ηρεμίας στην καρδιά της πόλης. Στην άκρη του, δεσπόζει ο ιστορικός μητροπολιτικός ναός των Αγίων Αυτοκρατόρων Κωνσταντίνου και Ελένης, ενώ στα δυτικά του θα δείτε τον έφιππο ανδριάντα του Νικολάου Πλαστήρα.

Αναποδογύρισε φουσκωτό στο λιμάνι – Αγνοείται ένα άτομο

ierapetra-anapodogurise-foyskoto-sto-limani-–-agnoeitai-ena-atomo
Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση του λιμενικού σώματος για τον εντοπισμό ενός ατόμου το οποίο έπεσε στη μανιασμένη από τους θυελλώδεις ανέμους θάλασσα, όταν το σκάφος το οποίο επέβαινε, αναποδογύρισε.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη 1:30 περίπου το μεσημέρι. Λιμενικός που βρισκόταν σε υπηρεσία είδε το σκάφος το οποίο έπλεε ανοιχτά του λιμανιού της Ιεράπετρας να έχει τουμπάρει, ενώ τρεις άνθρωποι προσπαθούσαν να βγουν στη στεριά.

Αποκάλεσε τον Πάγκαλο "γαϊδούρι" και όχι σάπιο κοιλιά και συνελήφθη

Αποκάλεσε τον Πάγκαλο γαϊδούρι και συνελήφθη
Αποκάλεσε τον Πάγκαλο "γαϊδούρι" και συνελήφθη

Στο Α.Τ. Βουλιαγμένης κρατείται αυτή την ώρα ένας πολίτης μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του ο κ.Θεόδωρος Πάγκαλος.
 Ο Κ.Ρ. επικοινώνησε με το enikos.gr και περιέγραψε το περιστατικό που οδήγησε στην σύλληψή του. Σύμφωνα με όσα μας είπε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι είδε τον πρώην υπουργό στην λίμνη της Βουλιαγμένης και σχολίασε "Δείτε το γαϊδούρι που έχει το θράσσος να έρχεται και για μπάνιο", ο κ.Πάγκαλος τον πλησίασε "με το μπουρνούζι του" και του ζήτησε να επαναλάβει. 'Οταν ο πολίτης επανέλαβε όσα είχε πει ο πρώην υπουργός κάλεσε τον αστυνομικό της ασφάλειάς του ο οποίος ζήτησε τα στοιχεία του και όταν εκείνος αρνήθηκε κάλεσε την άμεση δράση.

Λασποβροχή έπεσε νωρίς το πρωί στη Σκόπελο

Όταν οι οδηγοί βγήκαν να...
πάρουν τα αυτοκίνητά τους, αντίκρισαν αυτή την εικόνα.

Γ.Σ. και εκλογές στον Ν.Ι.Κ.Ο. Σκοπέλου Σήμερα

O Ναυτικός Ιστιοπλοϊκός Κολυμβητικός Όμιλος Σκοπέλου καλεί τα μέλη του σε ετήσια Γενική συνέλευση την Κυριακή 7 Απριλίου στις 9 μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα απολογισμός έργου Δ.Σ. - εκλογές.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα οικονομικώς εντάξει μέλη του ομίλου.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. του Α.Ο. Σκοπέλου

Συνεδρίασε χθες το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο του Α.Ο. Σκοπέλου και μετά από συζήτηση και ομόφωνη απόφαση συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΡΗΓΙΝΟ ΠΙΑΝΟΥΝ....

Μέλος της Τρόικας υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο

Σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο 38χρονος Ιταλός Τζιοβάνι Καλεγκάρι, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, με στελέχη της κυβέρνησης για τα δημοσιονομικά μέτρα.

Ο Ιταλός επικεφαλής της ομάδας δημοσιονομικής πολιτικής, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πατέρας δύο παιδιών, υπέστη το επεισόδιο ενώ βρισκόταν στο Υπουργείο Οικονομικών.

Αμέσως μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική και νοσηλεύεται από την Πέμπτη στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Την Παρασκευή ανέκτησε την επαφή του με το περιβάλλον και οι θεράποντες ιατροί θεωρούν ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Του Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Αποσταθεροποίησε ακόμη περισσότερο τη συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη όσον αφορά στη λαϊκή αποδοχή της, η καταλήστευση των καταθέσεων στην Κύπρο κατ’ εντολή της Γερμανίας. Η επίσημη μετατροπή του πολιτεύματος στις χώρες της ευρωζώνης σε …Γερμανική Λησταρχία στέρησε τον κατάπτυστο πρωθυπουργό από το τελευταίο κοινωνικό στήριγμα που του είχε απομείνει – τους συντηρητικούς εισοδηματίες με αξιόλογες καταθέσεις που θεωρούσαν ότι τους διασφάλιζαν για το υπόλοιπο της ζωής τους ανεξάρτητα από την ασκούμενη οικονομική πολιτική και την καλπάζουσα φτώχεια που αυτή συνεπιφέρει. Η επισημοποίηση από τον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ της αρπαγής των καταθέσεων δικαίως τους πανικόβαλε.
Μαζί με αυτούς όμως αισθάνονται εξαιρετικά ανήσυχοι και οι πλούσιοι και τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ κυρίως, αλλά και της ΝΔ – ο εσμός δηλαδή των απατεώνων που πλούτισαν με εντελώς παρασιτικές δραστηριότητες λόγω των διασυνδέσεων τους με το πολιτικό σύστημα, το οποίο ταΐζουν διαρκώς μέχρι σκασμού με άφθονα χρήματα. Όλοι αυτοί ξαφνικά διαπιστώνουν ότι όχι μόνο είναι πια πολύ δύσκολο να αυξήσουν τα πλούτη τους, αλλά επιπλέον οι Γερμανοί και η πολιτικά δοσίλογη κυβέρνηση Σαμαρά και λοιπών πάνε να τους φάνε και όσα λεφτά έχουν μαζέψει! Παρά τον προσεταιρισμό του Γερμανού «γκαουλάιτερ», του κατοχικού Χορστ Ράιχενμπαχ από τους Έλληνες αστούς με δοκιμασμένες και αποδοτικές μεθόδους, κανένα έργο δεν προχωράει. Όλες οι εξουσίες της κατοχικής διοίκησης έχουν περάσει στον ταμία της Μέρκελ, τον Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, ο οποίος έχει αποστολή την εξαγορά δημάρχων και τοπικών κοινωνιών με μικροποσά της τάξης των 500.000 ή ενός εκατομμυρίου ευρώ. Ο Φούχτελ δηλαδή στρατολογεί «γερμανοτσολιάδες» συνεργάτες των κατοχικών αρχών, όσο πιο αθόρυβα μπορεί. Τα πάει πολύ καλά. Όσο περισσότερους εξαγοράζει, τόσο λιγότερος λόγος γίνεται γι’ αυτόν. Κοντεύει σχεδόν να ξεχαστεί η αδιάλειπτη παρουσία του στη χώρα μας.

Ολυμπιακος Βολου-Εθνικος Γαζωρου live streaming Olympiakos Volos - Ethnikos Gazoros

Iraklis Salonica – AEL Kalloni Ηρακλής Καλλονή

Live Stream Ergotelis Vs Larisa Δείτε το Εργοτέλης-Λάρισα! (Live streaming


  

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Live streaming Παναθηναϊκός-Πανιώνιος PAO-PANIONIOS Live Streaming Link ...

Live streaming Παναθηναϊκός-Πανιώνιος
Με τον Γιάννη Βονόρτα να κάνει το ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ τον Πανιώνιο, στις 19:30 και θέλει τη νίκη, προκειμένου να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες του για συμμετοχή στα play off. Παρακολουθείστε από τα παρακάτω link σε live streaming, την αναμέτρηση για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

PLATANIAS OLYMPIAKOS LIVESTREAMING | ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ LIVESTREAMING

 


Παρακολουθείστε σήμερα 07/04/2013 στις 17:15 τον αγώνα
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Livestreaming
Όπως αναφέρουν οι κάτωθι ιστοσελίδες, για τη σημερινή αναμέτρηση της Super League Πλατανιάς - Ολυμπιακός (17:15, NS1), θα υπάρχει live streaming, από τα παρακάτω links, που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, για όλους τους χρήστες, εσωτερικού και εξωτερικού.

Live Stream Panthrakikos – OFI Πανθρακικός - ΟΦΗ livestreaming

PanthrakikosOFI
Όπως αναφέρουν οι παρακάτω ιστοσελίδες, για την σημερινή (15:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος) αναμέτρηση Panthrakikos – OFI θα υπάρχει Live Streaming από τα links:

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ μερικούς μαλάκες ... είσαι πολυ μαλακας, το λέει και το τραγούδι ....

Εδώ είμαι πάλι, με το δεξί περνώ και πάλι τη σκυτάλη
κι ανοίγω τρύπα στο δικό σου το κεφάλι
σου φέρνω ζάλη αλλά και σύγχυση μεγάλη,
τόσο μεγάλη όσο δεν έχεις νιώσει άλλη..
δε με γουστάρεις, μήπως θα ήθελες μια πίπα να μου πάρεις;
Σιχαίνεσαι το στυλ μου και φρικάρεις,
μα κατά βάθος μ’ αγαπάς και με κοπιάρεις.

Μαζί μου ασχολείσαι, ποσό μαλάκας είσαι
αν όντως δε γουστάρεις σου δείχνω τι να πάρεις,
ανήλικος αν είσαι τα αυτιά σου τώρα κλείσε,
το όνομα μου σβήσε ξένος είμαι ξένος είσαι.

Ζήλια κόντρες μίσος, παντού υπάρχει μίσος,
στους δρόμους στις φαμίλιες και στις ψυχές μας ίσως,
ίσως να `ναι αργά, εγώ όμως το φωνάζω
τα νερά πάλι ταράζω και το στιλ μου δεν αλλάζω,
χρόνια σας ακούω να μιλάτε για ότι κάνετε,
στα αυτιά όμως τα λόγια σας ακούω σαν να κλάνετε,
ποτέ σας δε με φτάνετε μιλάω από πρώτο χέρι,
είμαι ο γιος του ανέμου σαν το Κώστα τον Κεντέρη
στα 2 μικρά σου μάτια η εικόνα μου μεγάλη,

«Να Καεί το μπ⓪υρƍ€λ⓪ η Βουλή»…

Αυτό το σύνθημα βγήκε από την ενστικτώδη σοφία της λαϊκής οργής: Το λαϊκό «ένστικτο» είναι αλάνθαστο….
Η λαϊκή σοφία συνθέτει πάντα την εικόνα μιας κατάστασης. Και η εικόνα της Βουλής, όπως έχουμε παρά πολλές αναλύσει, μοιάζει με ένα πολύχρωμο ορνιθώνα, με πλήθος ποικίλων κακαρισμάτων…
Κακαρίσματα που αποτυπώνουν την ολοκληρωτική σήψη και τον εφιάλτη της κατεδάφισης των ΠΑΝΤΩΝ:...
Των Ιδεών, της Πολιτικής, της Σκέψης, των πεποιθήσεων και φρονημάτων, αλλά και της ΓΛΩΣΣΑΣ…

Ο …θρυλικός Νίκος Δένδιας αντί να παραιτηθεί ή να τον παραιτήσουν, πουλάει τρέλα!

Ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ Νίκος Δένδιας με τις δηλώσεις του που ακολούθησαν την κινηματογραφική απόδραση των έντεκα από τις φυλακές Τρικάλων θα λέγαμε πως μάλλον προκαλεί την κοινωνία.
Μία από τις αρκετές ευθύνες ενός υπουργού δεν είναι οι διαπιστώσεις αλλά το προλαμβάνειν. Η εγκληματικότητα σπάει ρεκόρ, ελικόπτερα προσγειώνονται στις φυλακές, κρατούμενοι μπαινοβγαίνουν από τα παράθυρα, ελεύθεροι σκοπευτές ανοίγουν πυρ έξωθεν των σοφρωνιστικών καταστημάτων και...
ο κος Δένδιας μόλις τώρα προχωρά σε διαπιστώσεις:
«η χώρα είναι γεμάτη με Καλάσνικοφ. Αυτό το πράγμα δεν είναι κάτι το οποίο είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί»

Άντε γ@μησ⓪υ κόσμε

Στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα σε τσακίσω. Δε κάνω πλάκα. Στο υπόσχομαι. Το υποσχέθηκα στον εαυτό  μου πριν τρία, πέντε, δέκα, είκοσι χρόνια.
Κέρδισα, ή προσδοκώ να κερδίσω κάποιο λαχείο για να γλιτώσω από την δικιά σου μητρική στοργή και συνάμα μαρμάρινη υποταγή, οπότε,  δε γ@μι€σ@ι ρε κόσμε στο τέλος;
Να κι αν αν το κέρδισα, να κι αν δεν το κέρδισα το λαχείο, να κι αν βρίσκεται η ιδέα αυτή στο ξερό μου, να κι αν δεν βρίσκεται. Δεν έμαθες ρε βούρλο  πως ο Σαμαράς μας έσωσε, αλλά...
εσύ κόσμε γιατί δε σώθηκες και πλαντάζεις σαν το σκυλί στην άσφαλτο; Γιατί περιπλανιέσαι στο σκοτάδι, γιατί δεν έφαγες το παραμύθι του σωτήρα ρε μ@λ@κισμ€ν€ κόσμε;
Δε σου είπε κανείς ό,τι το μαύρο σου πάει θαυμάσια; Σου έφαγε την ψυχή η αναμονή για ένα  καλύτερο τέρμα, αλλά  το τέρμα δεν βρήκε την αναμονή του γιατί  εσύ  βρήκες να πνίξεις την αναμονή σου μέσα στα στερεότυπα που σε δίδαξαν οι διάφοροι φωστήρες. Κάποια στιγμή πάψε να λουφάρεις, ίσως τα @ρχίƍι@ κάποιου ευεργέτη να καταφέρεις να γλείψεις  σε κάποια άλλη στιγμή.

Η ΑΕΚ είναι από τη φύση της ένας Σύλλογος που η δράση και η ύπαρξή του δεν περικλείονται αποκλειστικά στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου...

Το λουλούδι του πολέμου...
Η ΑΕΚ είναι από τη φύση της ένας Σύλλογος που η δράση και η ύπαρξή του δεν περικλείονται αποκλειστικά στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Είναι λοιπόν λογικό η στήλη «Καπαδοκίας 2» να αφιερώνει ένδοξο ...μελάνι στην επέτειο του Βελιγραδίου.
Το ταξίδι της ΑΕΚ στο Βελιγράδι έχει το δικό του συμβολισμό. Που είναι πάγιος, σταθερός και αμείωτος. Για αυτό δεν χρειάζεται κάθε χρόνο να αλλάζεις τις...
λέξεις με τις οποίες τον περιγράφεις. Ούτως ή άλλως ακόμα και αυτές είναι σχεδόν τίποτα μπροστά στα γεγονότα. Όπως για παράδειγμα το ταξίδι της ΑΕΚ στο Βελιγράδι. Αυτά... Καλό ταξίδι να έχουμε στα Γιάννενα, καλή τύχη στην ομάδα και να πάνε όλα καλά στο φινάλε της σεζόν που δεν πιστεύαμε ότι θα ζήσουμε ποτέ.
Ιδιαιτερότητες...
Κάθε ομάδα

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Τους νέους του νησιού μας.....ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ?


Πάμε Σκόπελο" το Πάσχα για φτηνές διακοπές!

Διακοπές πάνω από όλα... οικονομικές προσφέρει η Σκόπελος και συγκεκριμένα η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου για φέτος το Πάσχα μέσω της ειδικής εκπτωτικής κάρτας "Πάμε Σκόπελο 2013" την οποία και μπορούν όλοι να προμηθευτούν από το siteτου Δήμου www.skopelos.gr ενώ στην συνέχεια μπορείτε να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε από τις πολυάριθμες συμβεβλημένες επιχειρήσεις σε όλο το νησί που μπορείτε να βρείτε επίσης στο ίδιο site.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση: "Η Σκόπελος και φέτος προσφέρει στους επισκέπτες, εκπτώσεις από 10 έως 30% σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες. Αρκεί να προμηθευτείτε την εκπτωτική κάρτα «Πάμε Σκόπελο 2013» από την ηλεκτρονική σελίδα www.skopelos.gr και να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε από τις πολυάριθμες συμβεβλημένες επιχειρήσεις σε όλο το νησί που μπορείτε να βρείτε στο ίδιο site.

Λάρισα: Παρέσυρε ηλικιωμένο ποδηλάτη

Φωτογραφία για Λάρισα: Παρέσυρε ηλικιωμένο ποδηλάτη
Το τροχαίο σημειώθηκε χθες το πρωί στον Τύρναβο, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε μια νεαρή γυναίκα συγκρούστηκε με ποδήλατο που οδηγούσε ένας 81χρονος.

Ο 81χρονος μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, όπου το πρωί του Σαββάτου εξέπνευσε.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου