Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ MORGAN STANLEY: Είστε οι επόμενοι για κούρεμα. Τι έλεγες Στουρνάρα;

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ (που εμείς πληρώνουμε )
Απορρίπτει η Morgan Stanley τις αναλύσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα και οι οποίες καταλήγουν… στο συμπέρασμα ότι οι χώρες που έχουν υπερτροφικό τραπεζικό τομέα σε σχέση με το μέγεθος της οικονομίας τους, είναι “υποψήφιες” για κούρεμα των καταθέσεών τους.

Μην κοιτάζετε τα κριτήρια του μεγέθους του τραπεζικού τομέα σε σχέση με την οικονομία ή της εξάρτηση του τραπεζικού συστήματος από τις εγγυημένες και ξένες καταθέσεις, ή ακόμα και της εξάρτησης των τραπεζών από τη χρηματοδότηση της διατραπεζικής αγοράς, σημειώνουν οι αναλυτές της Morgan Stanley. Έτσι, οι αναλύσεις που δείχνουν το Λουξεμβούργο και τη Μάλτα να είναι έτοιμες να πάρουν σειρά για κούρεμα καταθέσεων, μετά την Κύπρο, δεν βρίσκουν σύμφωνο τον αμερικανικό οίκο.
“Πιστεύουμε ότι η ποιότητα κεφαλαίων είναι αυτή που έχει τη μεγαλύτερη σημασία”, τονίζουν οι αναλυτές.

Ορθοδοξία, γνησιότης και κύρος των Πατέρων.«Η Εκκλησία δέχτηκε την παρουσία των Πατέρων στους κόλπους της κι έζησε με τη διδαχή και το φρόνημά τους, το οποίο θεώρησε πάντοτε γνήσιο και ορθόδοξο. Στην συνείδησή της οι Πατέρες και Διδάσκαλοι ήσαν η συνέχεια και η προέκταση  των Αποστόλων. Οι δώδεκα απόστολοι παρέδωσαν την προσωπική τους διακονία, που ήταν το να διδάσκουν , στους Πατέρες (Ειρηναίου, Έλεγχος Γ 3,1). Το άγιο Πνεύμα, που φώτιζε τους Αποστόλους, φωτίζει και τους Πατέρες:

‘’Όλη εν σοι (Αθανάσιε) πνεύσασα η ζωηφόρος πνοή, η εξ ύψους πριν επιφοιτήσασα θεοπρεπώς, πνεύματος Χριστού, εν τω υπερώω και μαθηταίς εμφορήσασα, απόστολον δεικνύει τρισκαιδέκατον πάτερ’’ (Ωδή δ’ 18ης Ιαν.).

Στην ομολογία του Δοσιθέου λέγεται όχι μόνον ότι δια των Πατέρων διδάσκει το Άγιο Πνεύμα, αλλά και ότι η διδασκαλία αυτή επαναλαμβάνεται όπως και στα χρόνια των Αποστόλων:

Άρχισε η εκτύπωση Αυτή θα είναι η Νέα Δραχμή ! Δείτε ολόκληρη την σειρά χαρτονομισμάτων!

Τις προτάσεις του για το πώς θα μπορούσαν να σχεδιαστούν τα νέα χαρτονομίσματα της δραχμής, παρουσίασε μέσω twitter ο γνωστός designer Παύλος Βατικιώτης. Ήδη οι φωτογραφίες κυκλοφορούν στο….
Διαδίκτυο και σχολιάζονται από χρήστες, ειδικά στα social media. Μερικά από τα πρόσωπα που φαίνονται στα χαρτονομίσματα είναι η Μελίνα Μερκούρη, ο Οδυσσέας Ελύτης καθώς και η Μαρία Κάλλας.

Ενισχύονται τα εργαστήρια ελέγχου αλιευμάτων

Το ποσό του 1.020.000 ευρώ θα διατεθεί για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό τριών εργαστηρίων ελέγχου της ποιότητας και της ασφάλειας των αλιευμάτων. Η χρηματοδότηση των σχετικών έργων γίνεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 με την κοινοτική συμμετοχή να ανέρχεται στο 75%.

Προβιάς - Η βουτιά

Ήταν οι πρώτες μας ώρες στο νησί. Αφού φθάσαμε στο ξενοδοχείο, λίγο νωρίτερα, και παρά το ότι ήταν περασμένες έξι, αποφασίσαμε να κάνουμε μακροβούτι, και μάλιστα με το κεφάλι, στις διακοπές μας! Παρατήσαμε τις βαλίτσες, πήραμε πετσέτα και μαγιό και ξαναμπήκαμε στο αυτοκίνητο. Ο δρόμος προς την πιο διάσημη και όμορφη παραλία του νησιού ήταν γεμάτος στροφές και ακολουθούσε μία διαδρομή που μας χάρισε μία εξαιρετική πρώτη εικόνα του τόπου που θα περνούσαμε μία υπέροχη Αυγουστιάτικη βδομάδα. Το απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας είχε πολλή κίνηση, ήταν η ώρα που οι περισσότεροι επέστρεφαν από το μπάνιο, αλλά στη δική μας πλευρά του δρόμου, τίποτε δεν μας εμπόδιζε να πατάμε το γκάζι όσο θέλουμε. Κανένα φρένο δεν έμπαινε στην καλή μας διάθεση.
Φθάσαμε στο τέλος του οδικού δικτύου του νησιού, εκεί όπου ήταν η γνωστή σε όλον τον κόσμο παραλία, σε λιγότερο από μισή ώρα. Αφήσαμε το αυτοκίνητο σε σημείο του τεράστιου αλλά άδειου parkingδίπλα στην ακτή και περπατήσαμε τα λίγα βήματα ως τη θάλασσα. Ήμασταν αμίλητοι και συγκινημένοι, ο καθένας για τους δικούς του λόγους – εγώ για την επιστροφή σε αυτόν το μυστήριο τόπο της παιδικής μου ηλικίας, ο Β γιατί είχε τόσο ανάγκη την ξεκούραση – αλλά επίσης, και οι δύο, διότι η παραλία που απλωνόταν μπροστά μας ήταν ακόμα πιο παραδεισένια από τις φωτογραφίες στο internet και τις καρτ – ποστάλ.

Μα τόσο μαλάκες να είμαστε εμείς οι Έλληνες?


ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ .....


synelabanpasok
ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΔΕΣ ΤΙΜΩΡΟΥΝ
Ήταν λίγο μετά τις 11:00 το πρωί σήμερα όταν δύο αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Πρέβεζας συνέλαβαν τον πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας και πρώην πρόεδρο της ΕΑΣ, Δημήτρη Ντούσκα.
Η σύλληψη έγινε στα γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής στην οποία διατελεί χρέη Διευθυντή επί της Λεωφόρου Ειρήνης έπειτα από εντολή του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, ενώ ο λόγος ήταν η μη απόδοση ΦΠΑ.

Διαγωνισμός λογοτύπου Δήμου Αλοννήσου


Διαγωνισμό για το Σχεδιασμό Λογοτύπου στο πλαίσιο της τουριστικής του προβολής προκήρυξε ο Δήμος Αλοννήσου με έπαθλο φιλοξενία πέντε ημερών στο νησί από τον Σύλλογο Ξενοδόχων για τον πρώτο και αναφορά στον διαδικτυακό τόπο του Δήμου όλων των συμμετεχόντων.
Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 25 Απριλίου ηλεκτρονικά σε αρχείο jpg στο email: dimosalo@0578.syzefxis.gov.gr ή ταχυδρομικά σε CD στη διεύθυνση:
ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Αλόννησος, Τ.Κ 370 05
με θέμα «Πρόταση για την επιλογή του Δηλωτικού Σήματος του Δήμου Αλοννήσου» παραθέτοντας και τα στοιχεία του διαγωνιζόμενου.
Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να καταθέσει πέραν της μίας πρότασης και μέχρι τον συνολικό αριθμό των τριών (3).
Το λογότυπο, θα πρέπει:
Να είναι πρωτότυπο και μοναδικό, όπως ορίζεται στον Περί του Δικαιώματος Πνευματικής Ιδιοκτησίας Ν.2121/1993 «Πνευματική ιδιοκτησία, συγγενικά δικαιώματα και πολιτιστικά θέματα» (ΦΕΚ Α΄ 25/ 4.3.1993)
Να αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα το κεντρικό νόημα της εικόνας.

Σποράδες Εκμίσθωση παραλιών για ένα χρόνο


Εκμίσθωση παραλιών για ένα χρόνοΕντονο προβληματισμό και ανησυχία δημιουργούν στους επικεφαλής των περιφερειακών και δη των νησιωτικών Δήμων, οι πληροφορίες που αφορούν την νέα κοινή υπουργική απόφαση η οποία προωθείται και προβλέπει την παραχώρηση των παραλιών προς εκμετάλλευση από ιδιώτες, για ένα μόνο χρόνο, έναντι των τεσσάρων που ίσχυε μέχρι πρότινος. Σχολιάζοντας την συγκεκριμένη εξέλιξη, ο Δήμαρχος Σκιάθου Νίκος Πλωμαρίτης διερωτάται «ποιος επενδυτής θα επιχειρήσει να επενδύσει σε μια παραλία, η οποία παραχωρείται για ένα μόνο χρόνο. Ποιος επενδυτής, προσθέτει ο ίδιος, θα αγοράσει τον απαιτούμενο εξοπλισμό για να μπορέσει να επενδύσει στην παραλία, για τόσο μικρό χρονικό διάστημα».
Η νέα κοινή υπουργική απόφαση, που συνυπογράφεται από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, αντίστοιχα, οδεύει προς δημοσίευση στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ως εκ τούτου, αναμένεται να τεθεί άμεσα σε ισχύ. Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, ο Δήμαρχος Σκιάθου διατυπώνει την έντονη ανησυχία του, κάνοντας λόγο για «πλήγμα στο τουριστικό προϊόν, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τα πάντα, όπως οι παραλίες, τα τουριστικά καταλύματα, τα ξενοδοχεία κλπ» ενώ όπως τονίζει παράλληλα «μας οδηγούν σε μια διαδρομή χωρίς επιστροφή».
Συγκεκριμένα, και με βάση το σκεπτικό των προηγούμενων ετών για την ορθή διαχείριση των παραλιών «και για να αποκομίσουμε τα ανάλογα οφέλη για το δημόσιο, και για το Δήμο και για το κράτος, γιατί το 20% των εσόδων από την εκμετάλλευση των παραλιών αποδίδεται στο κράτος, αυτή την στιγμή έχουμε προϋπολογίσει ποσά τα οποία θα απευθύνονταν σε κάποιο σοβαρό επενδυτή, προκειμένου να συμμετέχει στις δημοπρασίες, εκτός από τους όμορους. Με τον τρόπο που έχουν δρομολογήσει οι άνωθεν κρατούντες τις καταστάσεις, ποιος θα θελήσει να επενδύσει πλέον στο νησί» επισημαίνει ο κ. Πλωμαρίτης.

Σκιάθος: Κινητοποίηση κατοίκων για τη μαρίνα

Επί ποδός στη Σκιάθο για το θέμα της μαρίνας, για την οποία, ως γνωστόν, ήδη έχει συγκροτηθεί επιτροπή, ταυτιζόμενη με τις θέσεις του Δήμου. Το βασικό αίτημα προς το ΤΑΙΠΕΔ, με το οποίο επανειλημμένα ζητούν συνάντηση χωρίς μέχρι τώρα να τα καταφέρουν , όπως ανέφερε στο δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ ο δήμαρχος Νικ. Πλωμαρίτης, είναι να μην ισχύσει η παλιά, προ 15ετίας μελέτη, αλλά να εκπονηθεί νέα.

Αλόννησος: Εντάσσεται στο πρόγραμμα "Αλιεία" το αλιευτικό καταφύγιο στου Βότση

Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί από το αρμόδιο υπουργείο η ένταξη του έργου «Επέκταση-συμπλήρωση των λιμενικών εγκαταστάσεων του αλιευτικού καταφυγίου όρμου Βότση Αλοννήσου» στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αλιεία» προϋπολογισμού 2.830.000 ευρώ. Σήμερα ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός υπέγραψε το σύμφωνο αποδοχής όρων του έργου. Σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για ένα σημαντικό για την περιοχή της Αλοννήσου έργο, καθώς θα δημιουργήσει μόχλευση στην τοπική οικονομία, αναβαθμίζοντας συγχρόνως το αλιευτικό καταφύγιο στο Βότση, ενώ θα δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας».

Συνάντηση Χαρακόπουλου με κτηνοτρόφους από τη Σκόπελο

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε συνάντηση με το προεδρείο του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού της αυτόχθονης φυλής αίγας Σκοπέλου, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα κ. Μόσχου Κορασίδη και του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών κ. Αθανάσιου Θεοχαρόπουλου. Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι και οι δράσεις του υπουργείου για την αντιμετώπισή τους.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε τους κτηνοτρόφους ότι το αίτημα που είχαν διατυπώσει σε προηγούμενη συνάντησή τους για την ένταξη της βελτιωμένης φυλής αίγας Σκοπέλου σε κωδικό αποζημίωσης του ΕΛΓΑ για αυτοχθόνες-βελτιωμένες φυλές έχει ικανοποιηθεί. Πλέον, οι κτηνοτρόφοι που εκτρέφουν ζώα αυτής της κατηγορίας μπορούν να τα δηλώσουν ως βελτιωμένα στη Δήλωση Εκτροφής του 2013 και να τύχουν της ανάλογης αποζημίωσης.
Επιπροσθέτως, εξετάστηκε η επίσπευση της διαδικασίας για την πληρωμή του προγράμματος 1.3.2, ως προς τη συμμετοχή των κτηνοτρόφων σε συστήματα για την ποιότητα των τροφίμων. Ενώ αναφορά έγινε και στις δυσκολίες που ανέκυψαν στην εφαρμογή του προγράμματος βιολογικής κτηνοτροφίας.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΧΗΜΙΚΑ ΠΙΣΙΝΑΣ Λιανικό εμπόριο υδραυλικών ειδών Χονδρικό εμπόριο ειδών υγιεινής Υπηρεσίες επισκευής υδραυλικών Υπηρεσίες επισκευής υδραυλικών εγκαταστάσεων POOL CHEMICALS SKOPELOS Retail Wholesale plumbing plumbing repair services plumbing repair plumbing services

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΊΜΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ..

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Αλλαγές στα Διπλώματα Οδήγησης από τις 19 Ιανουαρίου 2013

Αλλαγές στα Διπλώματα Οδήγησης ΠΔ 51/2012 ΦΕΚ τεύχος πρώτο Αρ.Φύλλου 101 27 Απριλίου 2012 Έναρξη ισχύος από 19.1.2013

Greek Daltons


Συνεχίζονται οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για τα σκάνδαλα στους δήμους

Έρευνες για αιρετά πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίες βρίσκονται στην φάση της επεξεργασίας τραπεζικών δεδομένων, πραγματοποιεί η Επιχειρησιακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΔΟΕ για τους ελέγχους το μήνα Μάρτιο, η υπηρεσία διερευνά επίσης υπόθεση, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, για φυσικά πρόσωπα που αγοράζουν χρυσό από τράπεζες.

Επίσης, συνεχίζονται οι έλεγχοι, βάσει εισαγγελικών παραγγελιών, για την διερεύνηση τυχόν αδικημάτων φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες:

1) Λίστα Ελλήνων καταθετών, στο κατάστημα της τράπεζας HSBC Γενεύης (Λίστα Λαγκάρντ)

2) Ακίνητα Ελλήνων στην αλλοδαπή,

Τωρα ΤΣΙΠΡΑΣ να σώσουμε το ευρώ....

ΑΥΤΑ ΛΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ... ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΜΠΑΓΛΑΜΑ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΥΡΩ

Με τις απειλές της για προληπτική πυρηνική επίθεση, η Βόρεια Κορέα θέλει να στείλει μήνυμα σε πολλές κατευθύνσεις

Με τις απειλές της για προληπτική πυρηνική επίθεση, η Βόρεια Κορέα θέλει να στείλει μήνυμα σε πολλές κατευθύνσεις
Οι τελευταίες κυρώσεις που επιβλήθηκαν εναντίον της Βόρειας Κορέας για την τρίτη πυρηνική της δοκιμή, στις 12 Φεβρουαρίου, προκάλεσαν τη μήνι της χώρας. Η κυβέρνηση της Πιονγκγιάνγκ ακύρωσε το σύμφωνο μη επίθεσης με τη Σεούλ και απείλησε να εξαπολύσει προληπτική πυρηνική επίθεση εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νότιας Κορέας.

Χθες, ανακοίνωσε επίσης ότι ενεργοποιεί εκ νέου τη λειτουργία των πυρηνικών της εργοστασίων. Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Επισήμως, οι απειλές της Βόρειας Κορέας αποτελούν αντίποινα για τις κυρώσεις που αποφάσισαν τα Ηνωμένα Εθνη. Πολλοί ειδικοί, όμως, αποδίδουν αυτές τις απειλές στην προσπάθεια του νεαρού ηγέτη Κιμ Γιονγκ-ουν να εδραιώσει την εξουσία του. Όπως επισήμανε στο CNN ο Τζάσπερ Κιμ, ειδικός για την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, «χωρίς τη στήριξη του στρατού, ο 30χρονος Κιμ δεν θα παραμείνει στην εξουσία για πολύ καιρό».

Αλλοι ειδικοί θεωρούν ότι ο Κιμ θέλει να στείλει ένα μήνυμα στην Ουάσινγκτον, προκειμένου η τελευταία να διαπραγματευτεί μια ειρηνευτική συμφωνία με το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ. Όπως είπε ο καθηγητής Τζον Ντελούρι στο BBC, το μήνυμα είναι: «Δεν μπορείτε να μας νικήσετε, δεν θα φύγουμε από τη μέση, πρέπει να διαπραγματευτείτε μαζί μας».

"Έσωσαν" επιχειρηματίες, θα πληρώσουν συνταξιούχοι;

Περικοπή της τάξης των 40-50 ευρώ στις συντάξεις του ΟΑΕΕ ζητεί η τρόικα σύμφωνα με πληροφορίες, γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει επιβληθεί εισφορά επί του τζίρου των επιχειρήσεων για τα έτη 2013 και 2014 όπως είχε συμφωνηθεί, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί "τρύπα" 600 εκ. ευρώ στον προϋπολογισμό του Ταμείου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου η εισφορά επί του τζίρου είχε μπει στον προϋπολογισμό για τα έτη 2013 και 2014, ωστόσο μέχρι σήμερα ουδέποτε έφτασε στη Βουλή για να ψηφιστεί, ούτε εκδόθηκε κάποια υπουργική απόφαση που να ενεργοποιεί την είσπραξη.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το μέτρο "επρόκειτο να αποφέρει 150 εκατ. ευρώ το 2013 (από το β’ εξάμηνο και μετά) και άλλα 450 εκατ. ευρώ για όλο το 2014". Εφόσον τα χρήματα αυτά δεν εισπράχτηκαν η τρόικα απαίτησε "ισοδύναμα" μέτρα, καταλήγοντας στην "εύκολη λύση" των συνταξιούχων του Ταμείου.

Παρακαλουθούμε τα πάντα - επιχειρούμε σε ξένα εδάφη !

Και φτιάχνουμε προεκλογικά σενάρια (δήθεν) αποπειρών δολοφονιών κατά υπαλλήλων μας για να τους παρουσιάσουμε ως (δήθεν) διωκόμενους και να επηρεάσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα.
Στη συνένωση των δικογραφιών, που αφορούν τις τηλεφωνικές υποκλοπές το 2004-2005, και το λεγόμενο «σχέδιο δολοφονίας» του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, θα προχωρήσει άμεσα η Δικαιοσύνη, καθώς φαίνεται να έχουν εντοπιστεί ενδείξεις πως υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στις δύο υποθέσεις.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα στοιχεία των δύο δικογραφιών, που έχουν σχηματιστεί κατ΄αγνώστων δραστών και βρίσκονται σε τακτική ανάκριση, οδηγούν σε ενδείξεις ότι τόσο οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις επιφανών πολιτών με πρώτο τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό όσο και το αποκαλούμενο σχέδιο δολοφονίας του κ. Καραμανλή, αποτελούν περιστατικά που πιθανολογείται πως έχουν «κοινή γραμμή» και «κοινή αφετηρία».

Εργατικη Διαδηλωση 7 Απριλη

Το συγκεκριμενο καλεσμα αλιευτηκε απο το σαιτ του συντονισμου πρωτοβαθμιων σωματειων και μιας που δεν το βρηκα καπου εδω ειπα να το γνωστοποιησω.Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι κρινεται σημαντικη η παρουσια του Α/Α χωρου συντροφοι ωστε να γινει ακομα πιο αμεση και εμπρακτη η συνδεση του χωρου με τους εργασιακους χωρους κ αγωνες.

Η απόφαση για τον ΕΑ

Σε μια βελτίωση της εισαγγελικής πρότασης κατέληξε πριν από λίγο το τρομοδικείο για την υπόθεση του ΕΑ.

-Αθώωσε τη Μ. Μπεραχά και τους Σ. Νικητόπουλο και Κ. Κάτσενο λόγω αμφιβολιών.

-Αθώωσε τους Ν. Μαζιώτη, Π. Ρούπα και Κ. Γουρνά για τη κατηγορία της «διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης».

-Καταδίκασε όμως, χωρίς στοιχεία, τους Χρ. Κορτέση και Β. Σταθόπουλο για συμμετοχή στην οργάνωση.

-Καταδίκασε τους Ν. Μαζιώτη, Π. Ρούπα και Κ. Γουρνά για απλή συνέργεια στις ενέργειες του ΕΑ, χωρίς κανένα στοιχείο, εφαρμόζοντας τη ναζιστική αρχή της συλλογικής ευθύνης.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για τις εξελίξεις.

ΠΑΝΤΟΥ «ΛΑΘΟΣ»;

  Απο την  Καθημερινή Εφημερίδα της Σκοπελου.

http://efimerida-skopelos.blogspot.gr/

Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ* Το δημόσιο χρέος της Πορτογαλίας από 108,3% που ήταν το 2011 ανέβηκε το 2012 στο 123,6% του ΑΕΠ. Την ίδια ώρα το δημοσιονομικό της έλλειμμα ανέβηκε στο 6,4% το 2012 από 4,4% που ήταν τον προηγούμενο χρόνο. Τα παραπάνω στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της χώρας. Η Πορτογαλία μπήκε σε καθεστώς μνημονίου το Μάη του 2011 - ένα χρόνο μετά την Ελλάδα - με διακηρυγμένο στόχο από την εγχώρια πλουτοκρατία τη μείωση του δημοσίου χρέους και των ελλειμμάτων. Ενα χρόνο όμως μετά, σύμφωνα με τα στοιχεία, τα νούμερα πήραν την ανηφόρα...
Σ' αυτό το διάστημα το σοσιαλδημοκρατικό και το κεντροδεξιό κόμμα της Πορτογαλίας σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα επέβαλαν πλήθος βάρβαρων μέτρων που διέλυσαν μισθούς και συντάξεις, εκτίναξαν την ανεργία, αύξησαν τη φτώχεια, δημιούργησαν ουρές συσσιτίων. Τα παιδιά των Πορτογάλων - όπως και στην Ελλάδα - λιποθυμούν στα σχολεία από την πείνα...
Στον προϋπολογισμό του 2012, πρώτο προϋπολογισμό μετά το μνημόνιο, η κυβέρνηση της Πορτογαλίας με τη στήριξη και των σοσιαλδημοκρατών, μεταξύ άλλων επέβαλε: «Μαχαίρι» σε δώρα και επιδόματα για τους δημοσίους υπαλλήλους με μισθό άνω των χιλίων ευρώ, μειώσεις των συντάξεων, ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, συρρίκνωση των φορολογικών ελαφρύνσεων, αύξηση του ΦΠΑ, δραματικές περικοπές στην υγεία και την εκπαίδευση.
Με τον προϋπολογισμό του 2013 επιβλήθηκαν πρόσθετα μέτρα ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν: Αυξήσεις φόρων, μειώσεις συντάξεων και κοινωνικών παροχών, 12.000 απολύσεις στο δημόσιο τομέα, πρόσθετες περικοπές σε υγεία και φαρμακευτικές δαπάνες.
Ολα αυτά συμβαίνουν παρά τις... «διαπραγματεύσεις» και τις «επαναδιαπραγματεύσεις» της πορτογαλικής πολιτικής ηγεσίας για το μνημόνιο με την ΕΕ και την τρόικα. Η τελευταία, μάλιστα, η τρόικα, εκτιμούσε ότι το ΑΕΠ της χώρας θα κατέγραφε συνολική συρρίκνωση κατά 4% τα έτη 2011 και 2012 για να ανακάμψει το 2013, ενώ προέβλεπε κορύφωση της ανεργίας στο 13% φέτος. Ωστόσο οι νέες προβλέψεις κάνουν λόγο για συνολική συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 7% και η ανεργία έχει ήδη αγγίξει το 17,3%.
Λέτε να συνέβη - και εκεί - «λάθος στον πολλαπλασιαστή» του ΔΝΤ;...

Ο Δ.ΓΟΝΤΙΚΑΣ "ΛΑΒΡΟΣ" ΚΑΤΑ "ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ"


Ολόκληρη η ομιλία του Δ. Γόντικα έχει ως εξής:
«Στις εκλογές Μάη - Ιούνη όπως θα θυμάστε το Κόμμα δέχθηκε μια μεγάλη πίεση και επίθεση. Ένα μεγάλο μέρος ψηφοφόρων - οπαδών δεν άντεξε σε αυτή την πίεση.
Ποια ήταν η βάση αυτής της πίεσης;
Συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, όλοι μαζί για κυβέρνηση της αριστεράς ή των λεγόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων.
Η άποψη αυτή πολιτικά δεν δικαιώθηκε. Το Κόμμα είχε δίκιο που δεν υποχώρησε. Η στάση του αυτή είχε βέβαια συνέπειες, αλλά προστάτευσε το Κόμμα και το εργατικό λαϊκό κίνημα από τον ευτελισμό και την καταστροφή. Το Κόμμα παραμένει όρθιο, μάχεται και ανοίγει καινούργιους δρόμους για τη νίκη του λαού.
Οι απόψεις όμως αυτές που ζητούσαν από το Κόμμα να μπει στο δρόμο του συμβιβασμού με τις οπορτουνιστικές πολιτικές και της προδοσίας των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων δεν έχουν ακόμα ηττηθεί. Συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον πόλεμο στο Κόμμα και τη στρατηγική του. Ο πυρήνας αυτών των δυνάμεων είναι πρώην μέλη και στελέχη του ΚΚΕ που έφυγαν κατά καιρούς από το Κόμμα. Ανάμεσά τους υπάρχουν και αρκετά σημερινά μέλη του Κόμματος, ορισμένοι δημοσιογράφοι του "Ριζοσπάστη" και ορισμένα πρώην μέλη της ΚΕ που διαφωνούν με τη στρατηγική του Κόμματος και μπροστά στο Συνέδριο πέρασαν σε ανοιχτό πόλεμο στον ανοιχτό προσυνεδριακό διάλογο, που διεξάγεται από τις γραμμές του "Ριζοσπάστη".
Οι σύντροφοι αυτοί ισχυρίζονται ότι η πάλη για το σοσιαλισμό, για την εργατική λαϊκή εξουσία είναι σεχταριστική πολιτική, αριστερίστικη. Είναι πολιτική απόσπασης από τις πιεστικές λαϊκές ανάγκες, από το σήμερα, ότι παραπέμπουμε τη λύση τους στο σοσιαλισμό, στο μακρινό μέλλον. Ότι δεν έχουμε πολιτική συμμαχιών, ότι παραβιάζουμε το Πρόγραμμα που ψήφισε το 15ο Συνέδριο, με το οποίο ορισμένοι διαφωνούσαν και τότε.
Ως απόδειξη φέρνουν τα εκλογικά αποτελέσματα και την εκλογική μείωση του Κόμματος.
Στην πραγματικότητα οι σύντροφοι αυτοί υιοθετούν όλες τις εχθρικές αντιλήψεις για το Κόμμα, την πολιτική των οπορτουνιστών κάθε είδους και ταυτόχρονα ενισχύουν το οπλοστάσιο των αντιπάλων σε βάρος του Κόμματος.
Οι περισσότεροι από αυτούς τους συντρόφους δεν παρακολουθούν τη δράση του Κόμματος, τις εξελίξεις και τις επεξεργασίες του Κόμματος. Είναι σε μόνιμη αντιπολίτευση απέναντι στο Κόμμα και την ηγεσία του.
Η αφετηρία τους δεν είναι οι υπαρκτές αδυναμίες και οι ελλείψεις του Κόμματος και η διόρθωσή του, αλλά η αλλαγή στρατηγικής. Δε διαφωνούμε, λένε, με την αναγκαιότητα του σοσιαλισμού, αλλά να προχωρήσουμε μέσα από μια σταδιακή διαδικασία, διαχωρίζοντας αυθαίρετα και αυθάδικα τον ιμπεριαλισμό από τον καπιταλισμό.
Διαστρεβλώνουν και συκοφαντούν μεθοδικά και συνειδητά τις θέσεις και τη δράση του Κόμματος. Κάνουν πως δεν βλέπουν ότι το ΚΚΕ καθημερινά διαμορφώνει μέτωπα πάλης για οξυμένα προβλήματα π.χ. εργατικό κίνημα, αγρότες, ΕΒΕ.
Αυτή είναι η ουσία των θέσεών τους και της κριτικής που ασκούν.
Στα λόγια απορρίπτουν βέβαια τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην πράξη οι απόψεις τους οδηγούν από την πίσω πόρτα σε συμμετοχή σε κυβερνήσεις συνεργασίας ή σε κυβερνήσεις στα πλαίσια του συστήματος.
Όταν ισχυρίζονται ότι δεν έχει το Κόμμα πολιτική συνεργασιών, δε λένε καθαρά με ποιους πρέπει να συνεργαστούμε και για ποιο σκοπό.

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΕ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada

Η απεργία και ο αγώνας των ναυτεργατών είναι αγώνας όλου του λαού. Είναι υπόθεση των νησιωτών, των εργαζομένων σε στεριά και σε θάλασσα. Το μνημονιακό νομοσχέδιο εξυπηρετεί πλήρως τις ανάγκες των «αγορών-κεφαλαίου» του ΔΝΤ και  της Ε.Ε. Για τα ακτοπλοϊκά πλοία καταργείται το όριο ηλικίας των 35 ετών. Καταργείται η δεκάμηνη δρομολόγηση των συμβατικών ακτοπλοϊκών πλοίων και η επτάμηνη των ταχυπλόων. Μπάχαλο στην ομαλή σύνδεση των νησιών.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών είναι υποχρέωση και ευθύνη του κράτους και όχι των εφοπλιστών. Το ακτοπλοϊκό συγκοινωνιακό δίκτυο δεν είναι μπίζνες και κερδοσκοπική ευκαιρία για τους μονοπωλιακούς ομίλους, είναι βασική υποχρέωση του κράτους να παρέχεται στους πολίτες του.

Μας περνάνε για μεγάλους μαλάκες; Όταν οι γερμανοτσολιάδες της συγκυβέρνησης ψήφιζαν το μνημόνιο και τον “προϋπολογισμό” του 2013, εκτελώντας εντολές των τροϊκανών αφεντικών τους, δεν είχαν διαβάσει και για τη συνέχιση του Χαρατσιού, ή παίζουν πόκερ στην εξαθλίωση του λαού μας;

Τώρα συσκέπτονται για τη συνέχιση του Χαρατσιού… αντί για το πως θα διαφύγουν!

Τα κόκκινα μπερέ σε χρέη… ΜΑΤ

Σαν σήμερα... 3 Απρίλη

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης
1770 Γεννιέται ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, οπλαρχηγός της Επανάστασης του 1821.
1821 Οι Σπετσιώτες με αρχηγούς τα αδέλφια Γκίκα και Παναγιώτη Μπόταση, τον πλοίαρχο Γεώργιο Πάνου και τον Ομηρίδη Σκυλίτση ξεσηκώνονται και υψώνουν τη σημαία της Επανάστασης στο νησί. Το παράδειγμά τους ακολουθούν ο Πόρος, η Αίγινα και η Σαλαμίνα.
1827 Ενώ οι Τούρκοι πολιορκούν την Ακρόπολη της Αθήνας και ο Αιγύπτιος Ιμπραήμ λεηλατεί την Πελοπόννησο, η Γ’ Εθνοσυνέλευση στην Τροιζήνα εκλέγει τον Ιωάννη Καποδίστρια Κυβερνήτη της Ελλάδας και ψηφίζει νέο Σύνταγμα. Το νέο Πολιτικόν Σύνταγμα της Ελλάδος στηρίχθηκε κυρίως στο αμερικανικό του 1787. Ενίσχυε σημαντικά τον αστικοφιλελεύθερο χαρακτήρα του πολιτεύματος, ενώ έπαυε να έχει προσωρινή ισχύ όπως τα προηγούμενα, υποδηλώνοντας τη βούληση των επαναστατών για πλήρη ανεξαρτησία (και όχι καθεστώς υποτέλειας). Στο νέο Σύνταγμα κατοχυρώνονταν η λαϊκή κυριαρχία («η κυριαρχία ενυπάρχει εις το έθνος, πάσα εξουσία πηγάζει εξ αυτού και υπάρχει υπέρ αυτού»), η ισονομία, η ανεξιθρησκία, καταργούνταν οι τίτλοι ευγένειας, ενώ προβλεπόταν άσυλο για τους κατατρεγμένους.
1885 Ο Γερμανός μηχανικός Γκότλιμπ Ντάιμλερ παίρνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη μηχανή εσωτερικής καύσης.
1897 Πεθαίνει ο Γερμανός συνθέτης και πιανίστας Γιόχαν Μπραμς.
1912 Γεννιέται ο αθλητής, γιατρός και μαχητής της ειρήνης Γρηγόρης Λαμπράκης.
1918 Αποβιβάζεται στο Χάνκο η γερμανική «Βαλτική Μεραρχία» με σκοπό την κατάπνιξη της σοσιαλιστικής επανάστασης στη Φινλανδία. Η επανάσταση είχε ξεσπάσει στις 27/1/1918, ενώ έληξε στις 15/5 με νίκη των αντεπαναστατικών δυνάμεων και των ξένων επεμβασιών.
1926 Απαγορεύεται με νόμο η λειτουργία των μη φασιστικών συνδικάτων στην Ιταλία.
1927 Το ΚΚΕ οργανώνει στην Αθήνα (θέατρο «Απόλλων») συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ιμπεριαλιστικής αγγλοαμερικανικής επέμβασης στην Κίνα και του βάρβαρου βομβαρδισμού της πόλης Νανκίν.

Κόντρα στις κατασχέσεις

Οι «προειδοποιητικές επιστολές» σε 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους του μόχθου από το υπουργείο Οικονομικών, με τις οποίες ζητά να τακτοποιήσουν άμεσα τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους στο Δημόσιο, ετοιμάζουν το έδαφος για την επιβολή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, κατάσχεσης μισθών, συντάξεων, τυχόν άλλων εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων. Πρόκειται για ποσά κάτω των 3.000 ευρώ στη συντριπτική τους πλειοψηφία, επομένως για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες. Η κυβέρνηση αφού τσάκισε μισθούς,συντάξεις και το εισόδημα των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων και επέβαλε άγρια φοροληστεία στο λαό τώρα ετοιμάζεται για άλλη μια έφοδο, που θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση.
Κανείς μόνος του! Ολοι για έναν και ένας για όλους! Αγωνιστική αλληλεγγύη και δράση ώστε να υψωθεί τείχος υπεράσπισης των λαϊκών ανθρώπων από τις κατασχέσεις. Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα μπορεί να αποτρέψει την ολοκληρωτική καταστροφή των λαϊκών

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια και στην Σκοπελο.Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας, αποφάσισε να πραγματοποιήσει σήμερα 24ωρη προειδοποιητική απεργία, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, προωθείται η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η άρση του καμποτάζ στην επιβατηγό ναυτιλία και ανατρέπονται οι οργανικές συνθέσεις των πλοίων.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου