Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Τρέμουν απέναντι στα «Όχι»Σταύρος Χριστακόπουλος
Ολόκληρος ο ευρωπαϊκός Νότος εξακολουθεί – έχοντας κερδίσει κρίσιμο, αλλά άγνωστης διάρκειας, χρόνο – να θεωρεί εγγυημένες τις καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ. Δηλαδή τις καταθέσεις των λιγότερο ή καθόλου πλούσιων καταθετών. Αυτό οφείλεται στο «Όχι» του λαού και της Βουλής της Κύπρου.

Επιπλέον αυτό το «Όχι» είναι ο λόγος για τον οποίο δεν προκλήθηκε εκτεταμένο bank run σε καμιά από τις χώρες του Νότου, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.

Οι Κύπριοι, παίρνοντας ένα μεγάλο ρίσκο για τον εαυτό τους, έσωσαν πολλούς, μεταξύ των οποίων και κάποιους απίθανους «δικούς μας», που σήμερα, ειδικά στην Ελλάδα, τους κατηγορούν ότι επιχείρησαν να σώσουν τους... Ρώσους «ολιγάρχες».

Παρεμπιπτόντως οι εν λόγω «ολιγάρχες», όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες μέρες, πρόλαβαν το «κούρεμα» και έδιωξαν από την Κύπρο τα κεφάλαιά τους πριν απομειωθούν. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα και για τους συνήθεις άσχετους και για τους συνειδητούς συκοφάντες.

Aμα σε δώ θα σε φτύσω!

Μετά από 90 χρόνια μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν στο κτίριο Χαμιντιγέ.
Το κάλεσμα του ιμάμη σε προσευχή ακούστηκε για πρώτη φορά έπειτα από 90 χρόνια στο πρώην Γενί Τζαμί της Θεσσαλονίκης, που χρησιμοποιείται χθες ως εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Ο χώρος παραχωρήθηκε στους σπουδαστές της Ιερατικής Σχολής, του γνωστού Μεντρεσέ, της Κομοτηνής από το Δήμο Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.


Τους περίπου 50 σπουδαστές και τη συνοδεία τους υποδέχτηκε στην είσοδο του ιστορικού κτιρίου στις 30 Μαρτίου ο ίδιος ο δήμαρχος.
Ακολούθησε παρουσίαση του χώρου από ξεναγό και στη συνέχεια τελέστηκε η μεσημβρινή προσευχή.
Στην όλη εκδήλωση παρών εκτός από τον κ. Μπουτάρη ήταν και ο συντονιστής μειονοτικής εκπαίδευσης Ροδόπης-Έβρου, Νίκος Παπαγεωργίου.
Οι σπουδαστές του Μεντρεσέ και οι καθηγητές τους επισκέφθηκαν επίσης στη Θεσσαλονίκη το Λευκό Πύργο και τη Ροτόντα.

Ουρώντας στο πρόσωπο του τηλεθεατή.


Η δουλειά μας είναι τα μπετά και τα μελάνια…”, συνήθιζε να λέει ο Γιώργος Μπόμπολας, μεγαλοκατασκευαστής και μεγαλομηντιάρχης, από αυτούς που τα διεθνή ΜΜΕ αποκαλούν Έλληνες ολιγάρχες. Ο Μπόμπολας στα μπετά είχε την τύχη και την έμπνευση να συμπορευθεί με τον Δημήτρη Κούτρα, έναν άνθρωπο παθιασμένο, οραματιστή, εμπνευσμένο-των αλωνιών και των σαλονιών, που λέμε. Ο Κούτρας είχε τον τρόπο του να χορεύει τσάμικο με τον Σουφλιά αλλά και να παθιάζεται (παρέα με τον Πέτρο Στρατουδάκη, σαν σύγχρονοι χρυσοθήρες), με το χρυσό της Χαλκιδικής.
Από τότε που έφυγε από τη ζωή ο Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος-με τον οποίο ο Μπόμπολας είχε κάνει την μεγάλη εκδοτική επιτυχία του “Έθνους”- η οικογένεια Μπόμπολα δεν κατάφερε η δεν επεδίωξε να βρει αντικαταστάτη του. Ο Φιλιππόπουλος ώσπου ν’ αρχίσει η περιπέτεια της υγείας του δεν επέτρεπε παρεμβάσεις στην δουλειά τους.

Aλήτες Ρουφιάνοι δημοσιογράφοι... Για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας... λαλίστατα τα παπαγαλάκια Νατοπεοθηλαστές!

Βλέπετε φωτογραφία από μια χώρα όπως το Μπαχρέιν, όπου το 80-85% του πληθυσμού διαδήλωσαν στους δρόμους κατά του βάναυσου καθεστώτος Al Khalifa, η οποία αγνοήθηκε από όλα τα διεθνή ΜΜΕ, και εννοείται και από τα ελληνικά!
Πότε άνθρωποι από οποιαδήποτε άλλη χώρα σε αυτό το υψηλό ποσοστό διαμαρτυρήθηκε ποτέ για...
κάτι σε ένα μοναδικό γεγονός;
Ζήτω ο λαός του Μπαχρέιν!

ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ "ΔΕΙΧΝΟΥΝ" ΗΠΑ-Α.ΡΟΝΤΟ Πίσω από τις υποκλοπές & την απόπειρα δολοφονίας Κ.Καραμανλή ο ίδιος ένοχος!

Μια ακόμα επιβεβαίωση αποκάλυψης του defencenet.gr: Οι υποκλοπές του 2004-2005, μέχρι την κατάλυση της έννομης τάξης τον Δεκέμβριο του 2008 και την οργάνωση απόπειρας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού πλέον αποτελούν μια ενιαία προς διερεύνηση ποινική υπόθεση από την ελληνική δικαιοσύνη.
Έτσι, αίτημα να συνενωθούν οι δικογραφίες των τηλεφωνικών υποκλοπών (υπόθεση Vodafone-ποινική δίωξη 2010) και της απόπειρας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή (την περίοδο 2006-2008, με αναφορά από την ΕΥΠ το 2009), κατέθεσαν οι ανακριτές που χειρίζονται τις δύο υποθέσεις ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας.
Σύμφωνα με τις άρσεις, οι τηλεφωνικές υποκλοπές φέρονται να συνεχίστηκαν έως το 2007 και όχι το 2005 όπως μέχρι σήμερα ήταν γνωστό.

Συμβαίνει τώρα πολλά πολεμικά αεροσκάφη πάνω από την Σκόπελο τι συμβαίνει?

πρόκειται για

Λιμάνι Σκιάθου - Κείμενο με σκέψεις μου για χρήση από εσάς.

Καλησπέρα,

Πιο κάτω, ακολουθεί ένα κείμενό μου αναφορικά με τις παρεμβάσεις που έχουν προταθεί για το νέο λιμάνι της Σκιάθου. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κατά βούληση. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Τσαρούχης Άκης

Ένας πελάτης προχτές μου έστειλε ένα e-mail με μια φωτογραφία από το Μπούρτζι και με ρωτούσε ποιο μέρος είναι αυτό και πως μπορεί να πάει… «Ευκολάκι» σκέφτηκα… και τον βομβάρδισα με πληροφορίες και προτάσεις για το τι άλλες ομορφιές έχει το νησί. Ψήθηκε…

Το ίδιο βράδυ, χαζεύοντας στο Facebook βλέπω τις κατόψεις για το
 νέο λιμάνι και προσπαθώ να φανταστώ πως θα είναι το τοπίο μετά τις αλλαγές. Δυσκολεύομαι και ανοίγω το e-mail του πελάτη με την φωτογραφία και με την φαντασία μου χτίζω τσιμεντένιους ντόκους δίπλα στα πεύκα του Μπούρτζι, λιμενοβραχίονες που κλείνουν την θέα στο μικρό λιμάνι, και ενώ έχω ξεκινήσει να ξενερώνω θυμάμαι ότι κάτι ξεχνάω… Δένω με την φαντασία μου ένα βαπόρι που κρύβει όλο το Μπούρτζι στους νέους ντόκους, προσθέτω και τον καπνό στα φουγάρα του και συμπλήρωσα το πάζλ!

Μα καλά… αναρωτιέμαι: αυτός που έκανε τα σχέδια, έχει υπάρξει τουρίστας στην ζωή του? Έχει κάνει μια αυτοψία στο μέρος ή απλά πήρε τους χάρτες, είδε που βολεύουν τα βάθη και αποφάσισε ότι εκεί θα δέσουν τα βαπόρια? Το τοπίο το έλαβε υπόψη του? Τις υπόλοιπες λειτουργίες του λιμανιού? Τις χρήσεις γης? Από πού θα περάσει το τριαξονικό που μόλις κατέβηκε από το βαπόρι? Από μπροστά από τις καφετέριες και τον κόσμο που κάνει –ή προσπαθεί να κάνει- διακοπές? Μια χαρά…

Σκόπελος μην κατεβείτε στο λιμάνι αύριο ούτε στον Βόλο ούτε παντού οι ναυτεργάτες κάνουν Αγώνα κι όπου βγει!Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία την Τετάρτη, καθώς οι ναυτικοί πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις».
Η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου συνεχίζεται αύριο στη Βουλή επί των άρθρων, ενώ την Πέμπτη στο κοινοβούλιο ολοκληρώθηκε η ακρόαση των φορέων από το χώρο της ναυτιλίας.
Οι αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιο κλιμακώνονται, καθώς εικοσιτετράωρη απεργία για την ίδια ημέρα, αποφάσισαν και οι πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουν οι υπάλληλοι των λιμανιών.
Την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας, έστω και την τελευταία στιγμή, ζήτησαν σήμερα εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, από τα ναυτεργατικά σωματεία, τους λιμενεργάτες, τους υπαλλήλους του ΟΛΠ, του ΝΑΤ, του υπουργείου Ναυτιλίας, αλλά και της πλοηγικής υπηρεσίας, οι οποίοι πραγματοποίησαν κοινή σύσκεψη στα γραφεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.
Πέντε ναυτεργατικά σωματεία (μηχανικοί, κατώτερα πληρώματα μηχανής, μάγειροι, πληρώματα ρυμουλκών και συνταξιούχοι του ΝΑΤ) σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι με το πολυνομοσχέδιο καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας των ναυτικών, ανατρέπονται οι οργανικές

Προς τους φίλους Σκοπελίτες που έχουν μηχανάκια παπιά κλπ προσοχή και άλλα νταβατζιλίκια ερχοντε που να μην σώσουν .....

Πρόστιμα στους ιδιοκτήτες δικύκλων που δεν θα περάσουν KTEO

Τσουχτερά πρόστιμα καλούνται να πληρώσουν από την ερχόμενη Δευτέρα 8 Απριλίου, όσοι ιδιοκτήτες δικύκλων από 50 κ. εκ. και άνω, των οποίων η άδεια είναι πριν το 2001, δεν περάσουν από Τεχνικό Έλεγχο ΚΤΕΟ. Το πρόστιμο της Τροχαίας σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ είναι 400 ευρώ, ενώ στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης προσκομίσει εντός 10 ημερών το Δελτίο ΚΤΕΟ στη Τροχαία θα καταβάλλει το ποσό των 50 ευρώ.

Το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου ΜΟΤΟ ισχύει για 2 χρόνια και η Κάρτα Θορύβου για 1 χρόνο, με το κόστος ελέγχου πιστοποίησης από τα ΚΤΕΟ να ανέρχεται σε 20,33 ευρώ.

Εκστρατεία καθαριότητας στην Αλόννησο

Εκστρατεία καθαριότητας στην ΑλόννησοΕντονο είναι το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας της Αλοννήσου, φορέων, συλλόγων και εθελοντών, προκειμένου να συμμετάσχουν στην εκστρατεία καθαριότητας που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου. Εχοντας την συνδρομή του Δήμου Αλοννήσου, που θα εφοδιάσει με σακούλες απορριμμάτων, ειδικά γάντια και νερό τους συμμετέχοντες, η τοπική κοινωνία θα συνδράμει για μια ακόμη χρονιά την κοινή προσπάθεια, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και των ακτών του νησιού. Δεκάδες εθελοντές, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, αλλά και μαθητές, συστρατεύονται με το περιβαλλοντικό κάλεσμα, εκφράζοντας έμπρακτα την πρόθεση συμμετοχής.

Ανακοινώνεται η απόφαση για την υπόθεση του ΕΑ Ολοι την Τετάρτη στον Κορυδαλλό

Στις 9 το πρωί της Τετάρτης 3 Απρίλη, στη σιδερόφραχτη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, θα ανακοινώσει την απόφασή του το τρομοδικείο που εδώ και ενάμιση χρόνο δικάζει την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα. Τη μέρα αυτή το δικαστήριο πρέπει να βουλιάξει από κόσμο και δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε το λόγο.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση, έχουμε γράψει αναλυτικά την άποψή μας πολλές φορές (τελευταία ήταν μετά την αγόρευση του εισαγγελέα). Το δικαστήριο ξέρει πολύ καλά τα ποινικά δεδομένα της υπόθεσης, γιατί η δίκη έγινε με πραγματικά μεγάλη άνεση. Για να φτάσει σ’ αυτά, όμως, θα πρέπει ν’ απαντήσει σ’ ένα πολιτικό δίλημμα, το οποίο είναι το ίδιο σε όλες τις δίκες που αφορούν την πολιτική δράση ένοπλων επαναστατικών οργανώσεων: θα δικάσει σαν πολιτικό δικαστήριο σε διατεταγμένη αποστολή ή θα δικάσει ως ποινικό δικαστήριο που μένει μόνο σ’ αυτά που το αφορούν, δεδομένου ότι έχει αρνηθεί –με παρεμπίπτουσα απόφασή του– ότι δικάζει πολιτικά αδικήματα;

ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΓΑΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ...ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ!!!

gala-mpoykali
Mια πραγματικά πολύ αξιόλογη και χρηστική πληροφορία για το γάλα που όλοι οφείλουμε να γνωρίζουμε απέστειλε στο makeleio.gr φίλος αναγνώστης...
Ξέρετε ότι αν το γάλα στο χάρτινο μπουκάλι δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανα-παστεριωθεί και να....
ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; Απίστευτο;
Ο νόμος επιτρέπει τις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και δ ιατροφική αξία.
Όταν το γάλα φτάνει στο σούπερ μάρκετ για την πώληση, φέρνει έναν αριθμό στο κάτω μέρος της συσκευασίας του. Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5. Αρκεί να αγοράζετε γάλα που φέρει έως τον αριθμό 3, δηλαδή γάλα που έχει αναπαστεριωθεί 2 φορές.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ Τι συμβαίνει με την Εθνική τραπεζα?

Στις αιτιάσεις της τρόικας (με τις ανομολόγητες στοχεύσεις) φαίνεται να κολλάει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, η συγχώνευση Εθνικής – Εurobank, απειλώντας με κατάρρευση τη μεγαλύτερη τραπεζική συμφωνία της μεταπολίτευσης.

Οι δανειστές πιέζουν να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση έως το τέλος Απριλίου, υπονοώντας ότι κάθε τράπεζα που θα παραβιάσει αυτήν την ημερομηνία θα καταλήξει στα χέρια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Με τα ισχύοντα δεδομένα, αυτή η προθεσμία είναι πρακτικά δύσκολο να τηρηθεί, καθώς το χρονοδιάγραμμα που έχει δρομολογηθεί οδηγεί έως τον Μάιο ή τις αρχές Ιουνίου.

Η τρόικα, κατά πληροφορίες, εγείρει (όψιμα) θέμα και για το ύψος του ενεργητικού της νέας τράπεζας, το οποίο θα ανέρχεται στα 170 δισ. ευρώ και το οποίο θα ισούται σχεδόν με το ελληνικό ΑΕΠ. Μια τέτοια εξέλιξη, κατά την τρόικα -που χρησιμοποιεί ως δικαιολογία το προηγούμενο της Κύπρου-, καθιστά το νέο σχήμα εξαιρετικά δυσκίνητο.

ΟΥΣΤ ΡΕ Εργατοπατέρες: Γλύφουν εκεί που έφτυναν!

Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά ας μην προσπεράσουμε την εξέλιξη που δείχνει ότι διαψεύδεται εκτίμησή μας σε προηγούμενη ανάρτηση. Συγκεκριμένα όταν σχολιάζαμε το τελευταίο συνέδριο της ΓΣΕΕ γράφαμε: «Μια απ’ τα ίδια δηλαδή στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αν και ο σημερινός της πρόεδρος, Γ. Παναγόπουλος, πρέπει να θεωρείτε παρελθόν για την καρέκλα του προέδρου της ΓΣΕΕ, αφού η ΔΑΚΕ έχει δηλώσει ότι δεν θα τον στηρίξει γ’ αυτό το πόστο».
Δεν είχαμε καταλήξει αυθαίρετα σ’ αυτή την διαπίστωση αλλά είχαμε δώσει βαρύτητα στις... κατηγορηματικές δημόσιες δηλώσεις του

Ναι λοιπόν! Διώξτε τους κηφήνες από το δημόσιο!

Ας θαυμάσουμε την ευρηματικότητα των ανθρώπων που… άρμεγαν το κράτος και όλους μας, για δεκαετίες.

Κύπρος: Προ απροόπτων Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Γρηγορόπουλος
Οι δραματικές εξελίξεις στην Κύ­προ εγείρουν πολλά ζητήματα. Κομβικό ασφαλώς ρόλο διαδρα­ματίζει η συμπεριφορά του ελλη­νικού πολιτικού συστήματος.  Αλ­γεινή εντύπωση προκαλεί η απόλυτη ευθυ­γράμμιση της κυβέρνησης στις εξοντωτικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κύπρο, χωρίς καν έναν αστερίσκο σε αυτές, με εξαίρεση κάποιες φραστικές δια­φοροποιήσεις, ιδίως κατά πάγια πλέον τα­κτική από τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ Αλ­λά δεν είναι μόνον αυτό.
Είναι τέτοια πλέον η διάβρωση και η ψύ­χωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στη βάση της απόλυτης πρόσδεσης των αστικών κομ­μάτων σε αυτήν, ώστε σε καταφανή αναντιστοιχία με τον υποτιθέμενο πατριωτισμό τους, να μην τηρούν τα προσχήματα και να επιχαίρουν για τη σταύρωση του κυπριακού λαού, αλλά και να λοιδορούν με ιταμό τρό­πο το πνεύμα αντίστασης και εθνικής αξι­οπρέπειας που οδήγησε στο «όχι» της κυ­πριακής Βουλής, χαρακτηρίζοντας αυτή τη στάση «τζάμπα μαγκιά», «ψευτολεβεντιά», «ανευθυνότητα» και, «λαϊκισμό»... Ο ΣΥΡΙ­ΖΑ, παρά τις φραστικές, ιδεολογικές και δι­αχειριστικές διαφορές του με τη ΝΔ και τους εταίρου; της, αντιμετώπισε το ζήτημα επίσης στα συστημικά πλαίσια, ήτοι στη διεξαγωγή θαρραλέων και επιδέξιων διαπραγματεύ­σεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τις ηχη­ρές θριαμβολογίες και τον «επαναστατικό βερμπαλισμό» («γκάνγκστερ» αποκάλεσε ο Τσίπρας την ηγεσία του Γιούρογκρουπ) δια­δέχτηκε η αναδίπλωση στη μετριοπαθή θέ­ση ότι τέτοια σύγκρουση απαιτεί σχέδιο Β', το οποίο ζηλότυπα φυλάει σαν εφτασφράγιστο μυστικό όπλο ο ΣΥΡΙΖΑ αν και απλώς αναπαράγει την αυταπάτη της αποτελεσμα­τικής διαπραγμάτευσης, παρά τον κραυγα­λέα άνισο συσχετισμό δυνάμεων. Διαφορο­ποιημένη από την επίσημη στάση του ΣΥ­ΡΙΖΑ υπήρξε η συνέντευξη του Παναγιώ­τη Λαφαζάνη (Αυγή, 24/3), στην οποία τάσ­σεται υπέρ της επανεξέτασης της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωζώνη. Διαφοροποίηση  βέβαια που αξιολογείται από τη μετου­σίωση και ενσωμάτωση της σε μια σύστοι­χη πολιτική.

ΡΕ ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΎΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΆ ΤΟΥ 2011 ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΔΙΆΣΗΜΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ....

Σκιάθος:Το πανόραμα οικολογικών ταινιών ταξιδεύει στο Αιγαίο

«Το πανόραμα οικολογικών ταινιών ταξιδεύει στο Αιγαίο» και την εκδήλωση διοργανώνει το παράρτημα Σκιάθου, της Τοπικής Επιτροπής Βορείων Σποράδων της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Το Πανόραμα οικολογικών ταινιών διοργανώνεται για δεύτερη φορά στη Σκιάθο και δίνει μια μοναδική ευκαιρία στο κοινό, να παρακολουθήσει υψηλού επιπέδου ελληνικές και ξένες παραγωγές που πραγματεύονται θέματα όπως, την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς –επίκαιρα όσο ποτέ- που αφορούν κυρίως στα νησιά του Αιγαίου.
Σήμερα Τρίτη λοιπόν θα προβληθεί το «Ημερολόγιο επαρχίας», του Στέργιου Μουντσάκη, με εικόνες της ελληνικής επαρχίας ανά μήνα, από ένα περιβάλλον που αλλάζει, καθώς ο άνθρωπος μετεξελίσσεται σε καταναλωτή.

Σκόπελος: Ποιητικός Διαγωνισμός"Καισάριος Δαπόντες"

Ο Δήμος Σκοπέλου και η Κοινωφελής Επιχείρηση Σκοπέλου, προκηρρύσουν το Β΄ Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό «Καισάριος Δαπόντες», στη μνήμη του Σκοπελίτη ποιητή του 18ου αι. Καισαρίου Δαπόντε.

Οσον αφορά τους όρους συμμετοχής, το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο, ενώ οι στίχοι δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τους τριάντα δύο.
Οι διαγωνιζόμενοι θα μπορούν να συμμετέχουν με ένα ποίημα, που θα πρέπει να είναι ανέκδοτο και αδημοσίευτο.
Η επιλογή των ποιημάτων, που θα διακριθούν, θα γίνει από πενταμελή κριτική επιτροπή και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου.
Οι έξι πρώτοι από τους βραβευμένους ποιητές θα φιλοξενηθούν γιά ένα τριήμερο από το Δήμο Σκοπέλου και τα βραβευμένα ποιήματα θα προταθούν για μελοποίηση.

Εκδήλωση ΚΚΕ στην Τσαριτσάνη

Εκδήλωση πραγματοποιεί η ΚΟΒ Τσαριτσάνης του ΚΚΕ, την Πέμπτη 4 Απριλίου, στις 8 το βράδυ, στο καφέ του κ. Δημήτρη Παπαδήμου, στην κωμόπολη της Τσαριτσάνης.
Θέμα της εκδήλωσης είναι «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Γραμματέα Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλίας – μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Γιώργο Χαρίτο.

Ως πότε θα κλαίμε τη μοίρα μας και θα αναμένουμε τους «σωτήρες»;

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Υπάρχουν εκείνοι που κλαίνε την μοίρα τους.

Εκείνοι που υπομένουν καρτερικά ό,τι η εξουσία επιβάλλει.

Αυτοί, ποτέ δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν.

Αυτοί έχουν μάθει να υποτάσσονται, να μην αντιστέκονται.

Υπάρχουν κι εκείνοι που παίρνουν την ζωή στα χέρια τους, αγωνίζονται για να καλυτερεύσουν την ζωή τους, να προοδεύσουν. Και μέσα από αυτή την προσπάθεια, που αρκετές φορές έρχεται σε σύγκρουση με τις επιθυμίες και τα σχέδια κυβερνώντων και παραγόντων, γεννιέται η πρόοδος, η ανάπτυξη.

Ίσως όχι όπως θα επιθυμούσε η εξουσία, αλλά όπως η κοινωνία επιτάσσει.

Αξίζει να θυμηθούμε τον ξεσηκωμό της ελληνικής νεολαίας την δεκαετία του ’70.

Ποιος το περίμενε, πως απέναντι στο στρατιωτικό καθεστώς, οι νέοι θα σήκωναν το ανάστημά τους μπροστά από τα τανκς, θα έβαζαν τα στήθια τους απέναντι στα όπλα.

Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής: Τι θα δείτε σήμερα 2 Απριλίου Επεισ. 138

Στο επεισόδιο 138 του Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής στις 2 Απριλίου, για να εμποδίσει τη Χουρρέμ να μάθει όλα όσα συμβαίνουν πίσω από την...
πλάτη της, αποφασίζει να φυλακίσει τη Γκιουλσάχ και να την εμποδίσει να μοιραστεί την αποκάλυψή της με τη Χουρρέμ.

FATMAGUL: Τι θα δείτε σήμερα Τρίτη 2/4/2013 επεισ. 38 (videos)

FATMAGUL ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 38
Ο φόβος του Κερίμ επαληθεύεται και μια νύχτα που είναι μόνος με τη Φατμαγκιούλ, κάνει έφοδο ο Ερντογάν. Η Φατμαγκιούλ έρχεται αντιμέτωπη με τις...

σκιές που τις μαύρισαν τη ζωή πριν από μήνες. 
Η Εμπέ Νινέ κι η Μουκάντες καταφέρνουν να πουλήσουν τα σπίτια τους στο χωριό, χωρίς να γνωρίζουν τι έχει συμβεί στην Πόλη. Η Εμπέ Νινέ την τελευταία στιγμή καταλαβαίνει ότι έχουν πέσει σε παγίδα του Μιουνίρ. Τώρα πια και η Εμπέ Νινέ ξέρει την αλήθεια. Τα γεγονότα, όμως, θα φέρουν αντιμέτωπους σε μια μάχη ζωής και θανάτου τον Κερίμ με τον Μουσταφά!

Η «Coca-Cola» πάει με όλα... και με τις απολύσεις και με την «Κοινωνική Ευθύνη»

Απ' ό,τι φαίνεται το παλιότερο διαφημιστικό σλόγκαν εμπνέει και σήμερα την επιχείρηση. Έτσι, η «Coca-Cola 3Ε» δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνδυάζει, από τη μια, τις απολύσεις στα εργοστάσιά της και, από την άλλη, τα προγράμματα «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» και ειδικότερα το «Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Αποφοίτων».
«Επενδύουμε στους νέους της χώρας», διατείνεται η επιχείρηση και ανακοινώνει πως φέτος θα δώσει την ευκαιρία σε 12 αποφοίτους να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα εκπαίδευσης και εργασίας, το οποίο ενδεχομένως να καταλήξει στην τοποθέτησή τους σε οργανική θέση της εταιρείας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται εδώ και δύο δεκαετίες και στόχος του, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι να δώσει στους νέους «γνώσεις, εμπειρίες και ευκαιρίες που θα συμβάλουν στην προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη», αλλά και να δημιουργήσει «τους ηγέτες του αύριο»...
Με το βλέμμα στραμμένο στη διαμόρφωση των αυριανών εργαζομένων της, η εταιρεία φροντίζει να εξοικειώσει τους νέους με τις «αξίες» και την «κουλτούρα» της, να τους πείσει πως πρέπει να «αισθάνονται περήφανοι για τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» τα οποία εφαρμόζει. Μάλιστα, ισχυρίζεται πως με τα προγράμματα αυτά «συνδέει την επιχειρηματική ανάπτυξη με τη συνεισφορά προς την κοινωνία και τους ανθρώπους».

Από τη διαστροφή των λέξεων στη διαστροφή της εξουσίας

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΙΑ
Η ΑΓΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ
(τα τρία συνθήματα του Κόμματος, γραμμένα με κομψά γράμματα, στην πυραμίδα του Υπουργείου Αλήθειας,Τζορτζ Οργουελ, «1984»)

Ο Μάρτιος του 2013 θα καταγραφεί στα ημερολόγια της κρίσης ως ο μήνας που η Κύπρος καταδικάστηκε, αρνήθηκε και ξανακαταδικάστηκε. Και στις πίσω σελίδες μια σειρά περιστατικών θα περιγράφει...
την ταυτόχρονη αλήθεια των ημερών. Ανάμεσά τους η «Επιχείρηση Θέτις» και το «Σχέδιο Αθηνά».

ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Χέστηκα για το γαμημένο το ευρώ σας!

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ 2...(MY CAT NAME TITIKA AND BIBELO )

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ...(MY CAT NAME TSOLI)


ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ;

H μοντέρνα πόλη και ο κινηματογράφος γεννιούνται μαζί και αναπτύσσονται με ιλλιγιώδεις ταχύτητες, πότε σε συμφωνία και πότε σε ασυμφωνία. Η αποτύπωση του αστικού τρόπου ζωής, των οικονομικών και πολιτικών δομών καθώς και των σχέσεων εξουσίας και ελέγχου πάνω στον αστικό ιστό ίσως δεν βρήκε ποτέ ιδανικότερο μέσο από την τέχνη της κινούμενης εικόνας. Η καταγραφή της φυσιογνωμίας των πόλεων απασχολεί διαχρονικά τους κινηματογραφιστές όλων των ειδών και σχολών, τόσο στο ντοκιμαντέρ όσο και στη μυθοπλασία

Εργαζόμενοι των ναυπηγείων διαμαρτύρονται στο Πεντάγωνο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, με αποτέλεσμα να είναι κλειστή η άνοδος της Μεσογείων.

Οι συγκεντρωμένοι συνεχίζουν τις μακράς διάρκειας κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας την επαναλειτουργία των ναυπηγείων, καθώς από τον Απρίλιο του 2012 τελούν υπό καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας.

2 Aπριλίου 1954-2 Απριλίου 2013: 59 χρόνια Koei-Kan Karate-Do

Το Koei-Kan, ένα παραδοσιακό σύστημα Καράτε, που στην χώρα μας διδάσκεται μέσω των συλλόγων που ανήκουν στον Οργανισμό Ελλάς Καράτε, ιδρύθηκε επίσημα στις 2 Απριλίου 1954, με την δημιουργία του πρώτου dojo στη Νομαρχία Kanagawa-Ken του Τόκιο, από τον master Eizo Onishi.
O master Onishi, υπήρξε ο καλύτερος μαθητής δύο μεγάλων δασκάλων του Οκινάουα Καράτε. Του Kanken Toyama και του Juhatsu Kiyoda.


O Kanken Toyama (1888-1966), ο βασικότερος δάσκαλος του Onishi, γεννήθηκε στην πόλη Shuri της Okinawa. Εκπαιδεύτηκε στο Καράτε από τον Yasutsune Itosu, αρχηγό της σχολής Shuri-Te, τον Kanryo Higaonna, αρχηγό της σχολής Naha-Te καθώς και από τον master Itarasaki. Η εκπαίδευσή του συμπληρώθηκε με την εκπαίδευση όπλων από τους Chodo, Oshiro (1887-1968), Chosin Chibana (1887-1969) και Tani. Το 1925 ο Toyama πήγε στη Taiwan όπου εκπαιδεύτηκε στο κινέζικο kempo με τους master’s Chin και Pin. Το 1931 άνοιξε dojo στο Τόκιο με την επωνυμία «Shudokan». Το 1946 ίδρυσε την «All Japan Karate-Do Association» σε μια προσπάθειά του να ενώσει το Οκινουανέζικο με το Ιαπωνικό Καράτε.


Πρωταπριλιά χτες, σήμερα, αύριο...

Δε χωράει παρανόηση
Από την πρώτη στιγμή των μνημονίων, πριν από τις εκλογές, μετά τις εκλογές, τώρα με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο, αρκετοί μιλούν για «ειδικές συνθήκες» τις οποίες διέρχεται η Ελλάδα.
Λόγω αυτών των «ειδικών συνθηκών», λένε, πρέπει να καθοριστεί και να επανακαθοριστεί η στάση των κομμάτων τόσο απέναντι στα πράγματα, όσο και στις μεταξύ τους σχέσεις.
Το παιχνίδι αυτό παίχτηκε σε μεγάλο βαθμό από το ΣΥΡΙΖΑ, που προεκλογικά (και όχι μόνο) καταδημαγώγησε με τα περί «συνεργασίας με το ΚΚΕ», για να καταλήξει μετεκλογικά να οικοδομεί «κοινό τόπο» με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, τον Ομπάμα και τους καπιταλιστές - «επενδυτές» (πλην «Πειρατών»...).
Αλλά ας δούμε ποιες είναι αυτές οι «ειδικές συνθήκες» και τι πραγματικά επιβεβαιώνουν:
*
Διαπίστωση πρώτη: Η βαρβαρότητα που με μνημόνια ή χωρίς μνημόνια εξαπλώνεται στην Ευρώπη και στον κόσμο, είναι το αποτέλεσμα της κρίσης.
Αλλά αυτή η κρίση έχει όνομα, έχει αιτία και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: Πρόκειται για βαθιά και παρατεταμένη
καπιταλιστική κρίση.
Η πρώτη και κύρια, λοιπόν, «ειδική συνθήκη» που επικρατεί και στην Ελλάδα είναι αυτή ακριβώς: Η κρίση του καπιταλισμού.
Το συμπέρασμα, επομένως, που προκύπτει από τούτη την κομβική διαπίστωση δεν είναι τίποτα λιγότερο από την εξής αλήθεια:
Είναι αυτή ακριβώς η κρίση και ο χαρακτήρας της - ο καπιταλιστικός χαρακτήρας της κρίσης -
είναι ακριβώς αυτή η «ειδική συνθήκη»
που αναδεικνύει - και μάλιστα με απόλυτο τρόπο - ότι

ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Υπόθεση των εργαζομένων στεριάς και θάλασσας

Απεργούν την ίδια μέρα και εργαζόμενοι σε λιμάνια, υπουργείο Ναυτιλίας κ.τ.λ. Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι νησιώτες. Σε συμπαράσταση καλούν εργατικές Ομοσπονδίες
Ο αγώνας των ναυτεργατών αφορά πλατιά τα λαϊκά στρώματα (φωτ. από την απεργία του Φλεβάρη)
Με προειδοποιητική 24ωρη πανελλαδική απεργία αύριο, οι ναυτεργάτες συνεχίζουν την πάλη τους, ενάντια σε καράβια και λιμάνια εργασιακά γκέτο κατά τα πρότυπα της COSCO που θέλει να διαμορφώσει η αντιλαϊκή πολιτική όπως αποτυπώνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Νομοσχέδιο που για την κερδοφορία του κεφαλαίου, τινάζει στον αέρα την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, ακόμα και αυτό το υποτυπώδες το ακτοπλοϊκό συγκοινωνιακό δίκτυο. Παραδίδει ολόκληρο το λιμενικό δίκτυο στους μονοπωλιακούς ομίλους, υπονομεύει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Η σημασία του αγώνα των ναυτεργατών αναδεικνύεται και από τις απεργιακές και πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που οργανώνουν μαζί τους και εργαζόμενοι στα λιμάνια, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας και των Οργανισμών που εποπτεύει, εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα σε νησιά.
Για την ημέρα της απεργίας, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, καλούν σε προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη για την περιφρούρηση της απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά.
Η απάντηση να είναι αντίστοιχη της επίθεσης

Έλληνας καμικάζι σε πολύνεκρη επίθεση στην Αλγερία

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ 24ΧΡΟΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΤΣΙΡΟΥΜΠΑ


ellinas-kamikazi-se-polunekri-epithesi-stin-algeria
Η καναδική κρατική τηλεόραση CBC έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα δύο Καναδών που είχαν ενταχθεί στην ισλαμιστική οργάνωση η οποία πραγματοποίησε την πολύνεκρη επίθεση τον Ιανουάριο σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην Αλγερία.

Οι δύο νέοι περίπου 24 ετών, οι οποίοι σκοτώθηκαν στην διάρκεια της επίθεσης, ήταν φίλοι και ζούσαν στο Οντάριο.

Ο ένας από αυτούς, ο Χρήστος Κατσιρούμπας από ελληνική ορθόδοξη οικογένεια είχε ασπαστεί τον ισλαμισμό και ο άλλος ήταν γνωστός μόνο ως Αλί Μεντλέζ.

Και οι δύο ζούσαν στην πόλη Λόντον του Οντάριο και πήγαιναν μαζί σχολείο, σύμφωνα με την έρευνα δημοσιογράφων του CBC News.

Οι δημοσιογράφοι, επικαλούμενοι πηγές που δεν κατονομάσθηκαν, αποκάλυψαν πως είναι πιθανόν ότι ο Κατσιρούμπας και ο Μεντλέζ ανατινάχτηκαν σκόπιμα στη μεγάλη έκρηξη που σκότωσε και τους τελευταίους δέκα ομήρους στο αλγερινό εργοστάσιο στην περιοχή Ιν Αμένας.

Από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου – Β. Σποράδων, ανακοινώνεται ότι

Μεταβιβάσεις δικαιωμάτων από Συνεταιρισμό Πηλίου
Από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου – Β. Σποράδων, ανακοινώνεται ότι
λήγει σήμερα η προθεσμία για τις Μεταβιβάσεις Δικαιωμάτων 2013. Οι παραγωγοί που επιθυμούν να κάνουν μεταβίβαση δικαιωμάτων λόγω θανάτου  του δικαιούχου μέσα στο έτος 2012-2013 ή απλές μεταβιβάσεις κ.λπ., μπορούν να προσέλθουν στα γραφεία του Συνεταιρισμού  και να συμπληρώνουν τη σχετική αίτηση μεταβίβασης.
Σε περίπτωση μεταβίβασης δικαιωμάτων λόγω κληρονομιάς, όταν η ημερομηνία θανάτου είναι μετά την 1η Ιανουαρίου 2013, η προθεσμία θα λήξει στις 15 Μαΐου 2013. Τα δικαιολογητικά είναι: Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου, Πιστοποιητικό

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου