Απειλητικό μήνυμα από τον Βλαστό σε επιχειρηματία λίγο μετά την αποτυχημένη απόδραση. Απαγωγές, εκβιασμοί και συμβόλαια θανάτου ο εφιάλτης της ΕΛ.ΑΣ. αν ξέφευγε ο βαρυποινίτης.
«Λόγω του αποψινού, τη γλίτωσες προς το παρόν! Όμως όχι για πολύ...»: Η φράση αυτή στάλθηκε στο κινητό τηλέφωνο ενός επιχειρηματία της Πελοποννήσου το βράδυ της Κυριακής. Είναι ενδεικτική των φόβων που έχει η ΕΛ.ΑΣ. για δράσεις αντεκδίκησης και συνεχείς εγκληματικές επιθέσεις τις οποίες θα μπορούσε να προκαλέσει η απόδραση του Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων πριν από τρεις ημέρες.
Για το απειλητικό αυτό μήνυμα σε βάρος ενός ατόμου που θεωρείται ότι «έχει βλάψει τα συμφέροντα του Βλαστού» έχει ήδη ενημερωθεί περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση και αποτελεί δείγμα των προθέσεων του ποινικού και των συνεργατών του όταν βρεθούν ελεύθεροι.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., «ο Παναγιώτης Βλαστός είχε πιθανόν αρχικό σχέδιο φυγής για την Αλβανία και επανόδου στην Ελλάδα μετά από ορισμένους μήνες για να συνεχίσει την εγκληματική του δραστηριότητα. Εκτιμούμε ότι ύστερα από ένα μικρό στάδιο αναμονής θα οργάνωνε απαγωγές επιχειρηματιών, ληστείες τραπεζών αλλά και ομάδες εκβιαστών, όπως αυτές που κατηύθυνε -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- μέσα από τις φυλακές. Παράλληλα ελλόχευε ο κίνδυνος να προχωρήσει σε ένα νέο κύκλο αντεκδικητικών δολοφονικών ενεργειών και "συμβολαίων θανάτου". Εδώ δεν μπορούσαμε να τον ελέγξουμε μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα που κρατείτο. Σκεφθείτε να ήταν ελεύθερος. Μιλάμε για ένα εφιαλτικό σενάριο για την ΕΛ.ΑΣ.»