Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Αριστερή συνιστώσα της κεντροαριστερής συμμαχίας αρνείται συνεργασία με την Κεντροδεξιά

Ιταλία: Δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ο Γκρίλο, κλυδωνισμοί στην Κεντροαριστερά

Ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων και κωμικός Μπέπε Γκρίλο.

Την απόφαση του ιταλικού Κινήματος των Πέντε Αστέρων να μην παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης σε καμία κυβέρνηση στην οποία θα ηγούνται τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα ανακοίνωσε ο ηγέτης του και κωμικός Μπέπε Γκρίλο.
Ο επικεφαλής του κινήματος, το οποίο οι επικριτές του κατηγορούν ως λαϊκιστικό και χωρίς επεξεργασμένες πολιτικές προτάσεις, σημείωσε ωστόσο ότι οι βουλευτές και γερουσιαστές του είναι έτοιμοι να στηρίξουν στα νομοθετικά σώματα μεμονωμένα μέτρα σύμφωνα με τις προγραμματικές αρχές του ρεύματος.

Η ανακοίνωση του κ. Γκρίλο έγινε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, με ειδική αναφορά στο κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο θα λάβει πρώτο την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Την Τρίτη, αποστροφή του λόγου του επικεφαλής της Κεντροαριστεράς Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι είχε θεωρηθεί ως βολιδοσκόπηση του κινήματος του Μπέπε Γκρίλο για ενδεχόμενη συνεργασία.
Απαξιωτικά σχόλια του κ. Γκρίλο για τον κ. Μπερσάνι στο προσωπικό του ιστολόγιο, ωστόσο, υπογραμμίζουν ότι το χάσμα μεταξύ Κεντροαριστεράς και Κινήματος των Πέντε Αστέρων πιθανόν να είναι αγεφύρωτο.
Ν. Βέντολα: «Όχι κυβέρνηση με το Μπερλουσκόνι»
Εσωτερικά προβλήματα σε ό,τι αφορά τις διαβουλεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης φαίνεται πως θα αντιμετωπίσει και η Κεντροαριστερά.
Ο μικρός εταίρος της κεντροαριστερής συμμαχίας, Νίκι Βέντολα, επικεφαλής του κόμματος Αριστερά Οικολογία Ελευθερία εκφράστηκε απορριπτικά για την προοπτική συγκρότησης κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού με τη συμμετοχή της Κεντροδεξιάς του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
«Όχι σε μεγάλο συνασπισμό», δήλωσε ο κ. Βέντολα, μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της κεντροαριστερής συμμαχίας Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.
Στις δηλώσεις του, ο ηγέτης του κινήματος Αριστερά Οικολογία Ελευθερία σημείωσε ότι εύχεται ο κ. Γκρίλο να μην συμπράξει με την Κεντροδεξιά, ενώ κάλεσε στο σχηματισμό μιας κυβέρνησης η οποία θα επιφέρει «ηλεκτροσόκ» στην Ιταλία.
Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger