Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ Συνεχίζουν, με άλλες μορφές, τον αγώνα!

Την ερχόμενη Τρίτη, 5 Μάρτη, το πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο, στην Αθήνα

Eurokinissi
Με την υπόσχεση να ξανασυναντηθούν, σε λίγες μέρες, στο πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο, στην Αθήνα, οι μικρομεσαίοι αγρότες έφυγαν, χτες, από τα μπλόκα, μετά από 30 μερόνυχτα σκληρής πάλης.
Επιστρέφοντας στα χωριά τους, οι αγωνιστές των μπλόκων θα συζητήσουν με τους συγχωριανούς τους, καλώντας τους να πάρουν, μαζικά και δυναμικά, μέρος στο συλλαλητήριο της Αθήνας, το οποίο αποτελεί συνέχεια της μεγάλης αγροτικής κινητοποίησης.
Μαζί με τους αγρότες, στο συλλαλητήριο αναμένεται να βρεθούν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, για να εκφραστεί ξανά η λαϊκή αγωνιστική συμμαχία, η οποία εκφράστηκε και στα μπλόκα, δίνοντας φτερά στην πάλη της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Το Μπλόκο της Νίκαιας
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Μπλόκο της Νίκαιας αναφέρεται: «Το Μπλόκο της Νίκαιας, που ψυχή του ήταν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας - Λάρισας - Τρικάλων και η Συντονιστική Επιτροπή, συσπείρωσε χιλιάδες συναδέλφους που, για 30 μερόνυχτα, δώσαμε, με περηφάνια κι αξιοπρέπεια, τον αγώνα της επιβίωσης και της προοπτικής της μικρομεσαίας αγροτιάς. Ενα μεγαλειώδη αγώνα, που συντονίστηκε σε όλη την Ελλάδα, αγκαλιάστηκε από το λαό και συνεχίζεται, με επόμενο αγωνιστικό σταθμό το πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο, στις 5 Μάρτη, στην Αθήνα.
Παλέψαμε με αυταπάρνηση, υπομονή και επιμονή, κόντρα στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία της κυβέρνησης, που έστειλε εναντίον μας τα ΜΑΤ με τα χημικά και ρόπαλα. Δε φοβηθήκαμε την αστυνομική βία και καταστολή, την αντιμετωπίσαμε ψύχραιμα και θαρρετά.
Με την αγωνιστική πίεση που εξασκήσαμε αναγκάσαμε την κυβέρνηση να δεχτεί, τελικά, τη συνάντηση αντιπροσωπείας της Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων με διευρυμένο κλιμάκιο υπουργών, όπως ζητούσαμε, αλλά, στην αρχή, δεν τη δεχόταν.
Η συνάντηση με την κυβέρνηση δεν ικανοποίησε ούτε ένα από τα αιτήματά μας, επέμειναν στην τακτική της ολικής άρνησης. Ούτε καν κάποιο από αυτά που αφορούν, άμεσα και καθοριστικά, στη δυνατότητα εκατοντάδων χιλιάδων παραγωγών της χώρας μας να μπουν στη νέα καλλιεργητική περίοδο και να παραμείνουν στο αγροτικό επάγγελμα.
Με τη στάση της, η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ απέδειξε ότι:
-- Παραμένει ακλόνητη στην πολιτική ξεκληρίσματος κι αφανισμού της μικρομεσαίας αγροτιάς, για να συγκεντρωθεί η γη και η αγροτική παραγωγή στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών.
-- Δεν είναι κυβέρνηση της μικρομεσαίας αγροτιάς, της εργατιάς και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, αλλά κυβέρνηση των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλοβιομηχάνων και μεγαλεμπόρων, των εκμεταλλευτών μας, των εκμεταλλευτών του λαού.
-- Απέδειξε, επίσης, ότι δεν την ενδιαφέρει καθόλου να διασφαλίσει φτηνά, ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα για τη διατροφή και την ένδυση των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων που ζουν στις πόλεις, αλλά μόνο να αυξηθούν τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων και των μονοπωλίων, που λυμαίνονται την αγροτική οικονομία, κερδοσκοπώντας, ασύστολα, σε βάρος και των παραγωγών και των καταναλωτών.
Στα 30 μερόνυχτα που είμαστε στα μπλόκα, είδαμε, για μια ακόμα φορά, ποιοι είναι οι φίλοι μας και ποιοι οι εχθροί μας.
Εχθρός μας είναι οι πολιτικές που μας καταστρέφουν, αρπάζουν τα χωράφια μας, δημεύουν το βιός μας, παίρνουν και την μπουκιά από το στόμα των παιδιών μας, για να πλουτίζουν τα μονοπώλια και επιχειρηματικοί όμιλοι.
Είναι η ΚΑΠ και η ΕΕ που ενισχύει τις αγροτικές καπιταλιστικές επιχειρήσεις, προωθεί τη συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και των επιδοτήσεων στα χέρια τους, ξεκληρίζοντας όσους μικρούς και μεσαίους αγρότες απέμειναν. Κι όσοι στηρίζουν την ΕΕ, υποκρίνονται ότι υποστηρίζουν και τα αιτήματά μας, γιατί αυτά συγκρούονται με τη σκληρή αγροτική πολιτική της ΕΕ.
Αυτές τις πολιτικές και όλους όσοι τις διαμορφώνουν, τις διαχειρίζονται, τις υπηρετούν και τις στηρίζουν θα τους πολεμήσουμε μέχρις εσχάτων.
Φίλοι και σύμμαχοί μας είναι οι εργάτες που τους σφαγιάζουν τα μεροκάματα, οι άνεργοι που τους στερούν το δικαίωμα στη δουλειά, οι συνταξιούχοι που τους κόβουν την πενιχρή σύνταξη, οι μικροεπαγγελματίες και οι μαγαζάτορες που τους οδηγούν στο λουκέτο, οι νέοι των λαϊκών οικογενειών που τους κλείνουν το δρόμο προς το μέλλον.
Με όλους αυτούς θα παλέψουμε μαζί για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και το άνοιγμα του δρόμου για ένα καλύτερο «αύριο» του λαού μας.
Η αγωνιστική, λαϊκή συμπαράταξη που εκφράστηκε, με μαζικό και δυναμικό τρόπο, ιδιαίτερα στο μπλόκο της Νίκαιας, είναι ό,τι πιο σημαντικό κατακτήσαμε σε τούτη τη μάχη και μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικό για τη συνέχεια και την προοπτική της πάλης μας. Εχει τεράστια σημασία το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν πως το «σήμερα» και το «αύριο» της μικρομεσαίας αγροτιάς εξαρτάται από την απόφασή της, μαζί με την εργατιά και τα άλλα λαϊκά στρώματα, να συγκρουστεί, συνολικά, με την αντιλαϊκή πολιτική για να την ανατρέψει.
Οπως μεγάλη σημασία για τους αγώνες που έρχονται έχει η ενότητα και ο πανελλαδικός αγωνιστικός συντονισμός των μπλόκων που επιτεύχθηκε και θα διατηρηθεί, ώστε, σε συνδυασμό, με το αναγκαίο δυνάμωμα των αγροτικών συλλόγων, ν' αποτελέσει ένα πανίσχυρο όπλο στην αγωνιστική φαρέτρα της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την επιβίωση, με προοπτική μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων και για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.
Δυναμώνουμε τους αγροτικούς συλλόγους μας και φτιάχνουμε καινούργιους όπου δεν υπάρχουν.
Πραγματοποιούμε Γενικές Συνελεύσεις στα χωριά μας, προσπαθούμε να συσπειρώσουμε και άλλες δυνάμεις αγροτών στην πάλη.
Οργανώνουμε συναντήσεις με τους φυσικούς συμμάχους μας, εργατικά κέντρα, σωματεία και συνδικάτα, εμπορικούς συλλόγους, άλλους μαζικούς φορείς και συντονίζουμε την αγωνιστική δράση μας με νέες μορφές, όλοι μαζί, σαν για γροθιά, στην κοινή πάλη για να απαλλαγούμε από τους εκμεταλλευτές μας.
Είμαστε οι κερδισμένοι γιατί αγωνιζόμαστε. Ο αγώνας δεν έχει ημερομηνία λήξης, ενισχύεται, κλιμακώνεται και η κυβέρνηση θα νιώθει την αγωνιστική μας αναπνοή όλο και πιο σιμά της.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με νέες μορφές. Συναντιόμαστε την ερχόμενη Τρίτη, 5 Μάρτη, στο πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο, στην Αθήνα. Τιμάμε αγωνιστικά την 103η επέτειο από την εξέγερση της αγροτιάς στο ΚΙΛΕΛΕΡ, όλοι μαζί εργατιά - αγροτιά, όπως και τότε.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger