Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Όλες οι ταινίες της εβδομάδας

Facebook και Google επιτέλους μαζί με κοινό στόχο

Facebook και Google επιτέλους μαζί με κοινό στόχο
Οι δύο κολοσσοί της τεχνολογίας ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό.
Η Google και το Facebook αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να χρηματοδοτήσουν από κοινού τις επιστημονικές έρευνες για την επέκταση της ζωής.
Οι ιδρυτές των δύο κολοσσών αποφάσισαν να δώσουν αρκετά εκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσουν την έρευνα που αναζητά τη φόρμουλα που θα αυξήσει το προσδόκιμο της ζωής.ι δύο εταιρείες θέλουν οι άνθρωποι να ζήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο και γι'αυτό επενδύουν στην συγκεκριμένη επιστημονική έρευνα.
Οι ιδρυτές των δύο κολοσσών, Σεργκέι Μπριν και Μαρκ Ζούκεμπεργκ εμφανίστηκαν μαζί σε συνέντευξη τύπου όπου ανακοίνωσαν τη χρηματοδότηση της έρευνας.
Μαζί συμμετέχει και ο Ρώσος επενδυτής και διαχειριστής διαφόρων επενδυτικών εταιρειών Υuri Milner.

Το κόκκινο κρασί από την Σκόπελο «θωρακίζει» την ακοή

Πειράματα σε ποντίκια έδειξαν ότι η ρεσβερατρόλη προστατεύει και την ακοή
Το κόκκινο κρασί «θωρακίζει» την ακοή
Τις βλάβες στην ακοή που οφείλονται σε θορύβους υψηλής έντασης φαίνεται να αποτρέπει η πολύτιμη ρεσβερατρόλη των κόκκινων σταφυλιών, υποστηρίζουν αμερικανοί επιστήμονεςΝτιτρόιτ 
Προστασία ενάντια στην απώλεια ακοής φαίνεται ότι προσφέρει το κόκκινο κρασί, σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες. Μέχρι σήμερα το κόκκινο κρασί, και συγκεκριμένα η ουσία ρεσβερατρόλη που εντοπίζεται στα κόκκινα σταφύλια, είχε συνδεθεί με προστατευτική δράση ενάντια στην άνοια και στα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Η λίστα αυτή, βάσει των ευρημάτων των ερευνητών του Νοσοκομείο Χένρι Φορντ του Ντιτρόιτ, όπως φαίνεται τώρα μακραίνει με την προσθήκη της προστασίας της ακοής.

Προκαλεί η Τουρκία: "Εντός της υφαλοκρηπίδας μας, οι έρευνες"

Πώς απαντά η Τουρκία στη ρηματική διακοίνωση της Ελλάδας στον ΟΗΕ. Κάνει λόγο για "έρευνες εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας"
Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, απαντώντας στη ρηματική διακοίνωση της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη.
Η ελληνική πλευρά διαμαρτυρήθηκε για την προκήρυξη οικοπέδων προς έρευνα υδρογονανθράκων από την τουρκική κυβέρνηση.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ισχυρίστηκε ότι "οι ισχυρισμοί της Ελλάδας, δεν έχουν κάποια βάση στο Διεθνές Δίκαιο".
Η Τουρκία υποστηρίζει ότι πρόκειται για ισχυρισμούς, οι οποίοι εκφράζονταν κατά τις ενέργειες της Ελλάδος σε διμερές επίπεδο και δίδονταν από [την Τουρκία] οι απαιτούμενες απαντήσεις. Αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθούν ανάλογα βήματα από πλευράς μας και στο επίπεδο των Ηνωμένων Εθνών".

Χρυσή Αυγή : Το χειρότερο μαντρόσκυλο της κυβέρνησης και στις ένοπλες δυνάμεις

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Οι αποκαλύψεις του πρώην Α/ΓΕΣ Ζιαζιά ήταν ένα πρωτόγνωρο γεγονός για τα ήθη συνδιαλλαγής και οσφυοκαμψίας των Ενόπλων Δυνάμεων, ένα τεράστιο χαστούκι στο πρόσωπο της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας που αποδεικνύεται πρωταγωνιστής σε ένα νέο επεισόδιο  του γνωστού αποκρουστικού σήριαλ ελέγχου και εξάρτησης.

Ελάχιστους εκπλήσσει η βίαιη επίθεση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και της φυλλάδας Στόχου εναντίον του πρώην ΑΓΕΣ Ζιαζιά.
Αυτό που τους πείραξε δεν είναι τα όσα αποκάλυψε ο Αντιστράτηγος Ζιαζιάς για τις κομματικές παρεμβάσεις της ΝΔ και των εγκάθετων αντιδραστικών Ενώσεων Αποστράτων που ελέγχει, στις κρίσεις-μεταθέσεις-τοποθετήσεις αξιωματικών, την έλλειψη αξιοκρατίας και τον κομματικό έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων. 
Τους πείραξε γιατί τα είπε. Γιατί καταφέρθηκε εναντίον ου ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου και του ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκου, πολύτιμου συνεργάτη της κυβέρνησης.

Κατεβάζουν βρίζοντας φαντάρους και πολίτες από τα τρένα!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΑΝΟΣΕ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΤΗΣΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Καταγγελίες έχουν φτάσει στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ για γυναίκα υπάλληλο της ΤΡΙΑΝΟΣΕ που εκτελώντας τα καθήκοντα της φτάνει να επιτίθεται και να τρομοκρατεί φαντάρους και πολίτες, κατά τον έλεγχο των εισητιρίων. Δείχνοντας υπερβάλλον ζήλο στην εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής και όχι στην αμφισβήτηση της! Αδιαφορώντας να χρήση του μέσου κάνουν κυρίως οι πιο φτωχοί συμπολίτες μας, οι άνθρωποι του μόχθου.
Καλούμε τα σωματεία του χώρου να παρέμβουν. Όλοι οι εργαζόμενοι, οι νεοι άνθρωποι και οι συνταξιούχοι δέχονται αυτή την στιγμή μια ανηλεή ταξική επίθεση από την κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ, βρίσκονται σε οδυνηρή κατάσταση και αντιμετωπίζουν συχνά ανυπέρβλητα αδιέξοδα. Χιλιάδες είναι αυτοί που οδηγήθηκαν στην

Τα δίνουν όλα και με υποκλίσεις...

Το Ποντίκι
Η απομόνωση της Ελλάδας από τους εταίρους της είναι πλέον φανερή. Σιγά - σιγά αποκαλύπτεται αυτό που γράφαμε εδώ και καιρό: ότι τα ευχολόγια και η επικοινωνιακή στήριξη προς την κυβέρνηση είναι μόνο η επιφάνεια, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών για να μην επηρεαστεί η γερμανική προεκλογική εκστρατεία. Στο παρασκήνιο και επί της ουσίας η γραμμή των δανειστών παραμένει σκληρή, άκαμπτη και συμπαγής.
Αυτό διαφάνηκε και στην επίσκεψη τού, κατά τα άλλα, «φίλου» της χώρας μας Φρανσουά Ολάντ. Η κυβέρνηση τον υποδέχθηκε μετά βαΐων και κλάδων ελπίζοντας ότι αυτός θα... τα βάλει με τη Μέρκελ. Όμως, η κυβέρνηση εισέπραξε μόνο ευχολόγια και αλληλεγγύη για τα δεινά του ελληνικού λαού, ενώ πίσω από τις κλειστές πόρτες ο Γάλλος πρόεδρος είπε στον Αντώνη Σαμαρά τα εξής:

1 Ό,τι αποφασίσουν συντεταγμένα το Eurogroup και η τρόικα πρέπει να εφαρμοστεί στην Ελλάδα χωρίς καθυστερήσεις και αποκλίσεις. Τι σημαίνει αυτό; Ότι, εάν η τρόικα επιμείνει σε άμεσες απολύσεις στο Δημόσιο, οι «αντιρρησίες» καλά θα κάνουν να καθίσουν φρόνιμα...

«Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων»: Να απομονώσουμε τους εγκληματίες ναζιστές της Χρυσής Αυγής

Ανακοίνωση εξέδωσε η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» σχετικά με την ίδρυση παράταξης από τη Χρυσή Αυγή στο χώρο των δικηγόρων στη Θεσσαλονίκη.
'Οπως αναφέρει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» σε ανακοίνωσή της: «Οι πιο στυγνοί υπερασπιστές της ταξικής αδικίας, της εκμετάλλευσης και της απανθρωπιάς, οι πιο αμείλικτοι εχθροί του εργαζόμενου λαού και των αγώνων για τα δικαιώματά του, οι εκφραστές ό,τι πιο αντιδραστικού, βρώμικου και χαμερπούς έχει γεννήσει και εξακολουθεί να γεννάει το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα στην Ευρώπη και στη χώρα μας, οι αντικομμουνιστές υμνητές και απόγονοι των εγκληματιών μακελάρηδων Γερμανών ναζί και των συνεργατών τους, που ματοκύλισαν τους λαούς, μαζί και τον ελληνικό, που έστησαν την προβοκάτσια του εμπρησμού του Ράιχσταγκ, οι θαυμαστές των κρεματορίων των στρατοπέδων συγκέντρωσης του Χίτλερ και των βασανιστηρίων της χούντας του Παπαδόπουλου, οι χυδαίοι και υποκριτές πατριδοκάπηλοι της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να πατήσουν την μπότα τους και στο χώρο των δικηγόρων, ιδρύοντας συνδικαλιστική παράταξη στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν έχουν κάποια βάση στο Διεθνές Δίκαιο» οι ισχυρισμοί της Ελλάδας λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ

Από την πρόσφατη συνάντηση στην Άγκυρα Αβραμόπουλου - Νταβούτογλου
Ανακοίνωση με την οποία εμμένει στην αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας επί των θαλάσσιων περιοχών που θέλει να ερευνήσει για υδρογονάνθρακες εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας στη ρηματική διακοίνωση της Ελλάδας στον ΟΗΕ. Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει την πρόθεση της Τουρκίας να αξιοποιήσει την απειλή των ερευνών για να επισπεύσει γενικότερες διευθετήσεις στην περιοχή, αναφορικά με τη συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην περιοχή του Καστελόριζου.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ" Απάντησε η Άγκυρα: "Στην τουρκική υφαλοκρηπίδα ανήκει το Καστελόριζο"!H Άγκυρα τελικά απάντησε στην χθεσινή ρηματική διακοίνωση των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από την Ελλάδα στον ΟΗΕ με έναν αναμενόμενο τρόπο και ο οποίος δείχνει ότι έχει μεν αιφνιδιαστεί, αλλά και ότι σκοπεύει να ακολουθήσει πορεία σύγκρουσης με την Ελλάδα στην Α.Μεσόγειο.
«Έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα κατέγραψε στα Ηνωμένα Έθνη τις απόψεις της αναφορικά με την ελληνική υφαλοκρηπίδα σχετικά με τις άδειες που δόθηκαν από τη χώρα μας στον ΤΡΑΟ για την υφαλοκρηπίδα μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι εν λόγω ισχυρισμοί της Ελλάδος δεν έχουν κάποια βάση στο Διεθνές Δίκαιο» σημειώνεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ
Όπως αναφέρεται, «οι ισχυρισμοί αυτοί βασικά εκφράζονταν κατά τις ενέργειες της Ελλάδος σε διμερές επίπεδο και δίδονταν από τη χώρα μας οι απαιτούμενες απαντήσεις. Αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθούν ανάλογα βήματα από πλευράς μας και στο επίπεδο των Ηνωμένων Εθνών».
Το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας τονίζει ότι «οι άδειες που έδωσε η Τουρκία από το 2007 μέχρι τώρα στην κρατική εταρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) είναι εντός των ορίων της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο και υπάρχουν κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας για έρευνα και εξόρυξη φυσικών πηγών στους τομείς αυτούς». Η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα δικαιώματά της αυτά που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο.

«Γέφυρες» Σκοπέλου με Βράιλα Ρουμανίας

Δίαυλους επικοινωνίας ανοίγει η Δημοτική Αρχή με σκοπό την αδερφοποίηση
Δίαυλους επικοινωνίας ανοίγει η Δημοτική Αρχή με σκοπό την αδερφοποίηση
Δίαυλους επικοινωνίας ανοίγει η Δημοτική Αρχή Σκοπέλου με τη Ρουμανία με απώτερο σκοπό την αδελφοποίηση του νησιού με την πόλη Βράιλα. Πολλοί είναι οι λόγοι που οδήγησαν τη Δημοτική Αρχή σε αυτήν την απόφαση, ενώ τα αποτελέσματα θα φανούν μετά την επίσκεψη του δήμαρχου Σκοπέλου κ. Γιώργου Μιχελή στα μέσα Μαρτίου στη Ρουμανία.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής Σκοπέλου και συγκεκριμένα του δήμαρχου κ. Γιώργου Μιχελή είναι η αδελφοποίηση της Σκοπέλου με τη ρουμανική πόλη Βράιλα με αφορμή τη συμμετοχή του νησιού της Σκοπέλου σε τουριστική έκθεση, στην οποία θα πάρει μέρος το νησί στα μέσα του Μάρτη, 14-17/03, στη Ρουμανία.
«Στα μέσα Μαρτίου θα μεταβούμε στη Ρουμανία στο πλαίσιο τουριστικής έκθεσης που διοργανώνεται και στην οποία θα συμμετάσχουμε» τόνισε ο δήμαρχος Σκοπέλου κ. Μιχελής για να προσθέσει πως «στόχος μας είναι να πετύχουμε την αδελφοποίηση της ρουμανικής πόλης Βράιλα με τη Σκόπελο, καθώς μακρά ιστορία συνδέει το νησί μας με τη συγκεκριμένη πόλη».
Να σημειωθεί πως στις αρχές του περασμένου αιώνα αρκετοί Σκοπελίτες καραβομαραγκοί είχαν μεταναστεύσει στη Σκόπελο και είχαν επεκτείνει τη δραστηριότητά τους για αρκετά χρόνια, γνωρίζοντας καταξίωση.

Νεοναζιστικά κανίς σε εφοπλιστικούς καναπέδες

Οταν πρόκειται να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα αφεντικά τους, τους εφοπλιστές, οι νεοναζί δε διστάζουν να πετάξουν στα σκουπίδια και τις εθνικιστικές τους κορόνες και τις κορόνες τους ενάντια στο Μνημόνιο και να συνταχθούν στη Βουλή με τη συγκυβέρνηση. Οταν, δε, αποκαλύπτεται η στάση τους, την κάνουν γυριστή και λένε τα γνωστά ψέματα. Αυτό αποδείχτηκε για μια φορά ακόμη κατά την ψήφιση τροπολογίας που αφορά τη δυνατότητα της κυβέρνησης να ξεπουλά ακόμα και κρατικά νησιά (με δήθεν μισθώσεις διάρκειας 99 χρόνων).
 
ΣΥΡΙΖΑ και Περισσός κατέθεσαν από την αρχή τη διαφωνία τους στη συγκεκριμένη ρύθμιση. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα κατέστησε σαφές ότι θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία. Το κόμμα του Καμμένου παζάρευε. Δεν είχε αντίρρηση με την «αξιοποίηση» (κάποια συμφέροντα δεν κρύβονται), επικαλούνταν όμως εθνικούς λόγους και ζητούσε να υπάρχει ομόφωνη γνώμη των τεσσάρων αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων.

Σήμερα Παρασκευή, 22/2, προβολή σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΝΤΑΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΗΘΗ

Δικτατορίες και πόλεμοι, διωγμοί, βασανισμοί, φυλακές και εξορίες: οι πληγές που συνθέτουν την πρόσφατη κοινωνική και πολιτική ιστορία της Ελλάδας, αποτυπώνονται στις ταινίες ενός αφιερώματος στον κινηματογράφο-φορέα της ιστορικής μνήμης. Οι κινηματογραφιστές διερευνούν και ανασυνθέτουν, με τεκμήρια, μαρτυρίες, αφηγήσεις αλλά και ποιητική διάθεση, τις ιστορίες και τα βιώματα αυτών που αγωνίστηκαν για την ελευθερία, σε μια χώρα που παραμένει ανελεύθερη.

Την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση, με τη συμμετοχή της σκηνοθέτριας.

Σήμερα Παρασκευή,  22/2:
ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ
(Ελλάδα, 2011, 120') της Αλίντας Δημητρίου
 

Καταγγελίες δικηγόρων για τις έρευνες της Αστυνομίας στη Χαλκιδική

Να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξετάζουν δικηγόροι, υπερασπιστές των κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, καταγγέλλοντας την «αστυνομική αυθαιρεσία» και «βία» που εφαρμόζεται τις τελευταίες μέρες στην περιοχή, στη διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Περικοπές, λόγω κρίσης, ακόμη και στο σουβλάκι…

σουβλάκι
Ο περιορισμός του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών λόγω της οικονομικής ύφεσης και η αύξηση του ΦΠΑ από 8% σε 23%, η οποία επιδείνωσε το ήδη αρνητικό κλίμα, επηρέασαν δυσμενώς τον κύκλο εργασιών των καταστημάτων μαζικής εστίασης το 2011, σύμφωνα με μελέτη της Hellastat ΑΕ.
Ο τομέας της πίτσας εμφάνισε τη μεγαλύτερη πτώση με 30%, ενώ ακολούθησαν το σουβλάκι με 28%, τα ταχυφαγεία (fast food) με 26%, οι αλυσίδες πώλησης σάντουιτς και σνακ με 24%, οι αλυσίδες πώλησης καφέ με 24% και τα επώνυμα εστιατόρια με 23%.
Πολλές επιχειρήσεις έχουν εξέλθει από την αγορά, ενώ εκτιμάται ότι το 2012 η απασχόληση στο κλάδο μειώθηκε κατά 20%.

ΤΩΡΑ: Απειλεί με όπλο τον σύντροφό της

Όπλο τράβηξε μία γυναίκα, μετά από διαφωνία με το σύντροφό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη πίσω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου η γυναίκα από το ζευγάρι απειλεί τον άντρα

Τεράστια επιτυχία για την Ελλάδα ψησταριά από την Σκόπελο μέσα στα 10 καλύτερα εστιατόρια σε όλον τον κόσμο το 2012

Tι απαντά ο Δένδιας για τη χρήση όπλων τύπου Manuhrin

«Δεν έχει γίνει, έως 6 Φεβρουαρίου 2013, χρήση όπλων τύπου Manuhrin κατά τη διάρκεια συναθροίσεων- συγκεντρώσεων, όπως αυτές ορίζονται από το Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία» απαντά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση 27 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη χρήση όπλων με σφαίρες από καουτσούκ από την ΕΛΑΣ.

Οι βουλευτές είχαν επισημάνει ότι το συγκεκριμένο όπλο Manuhrin είναι τόσο επικίνδυνο που μπορεί να επιφέρει ακόμη και θανάσιμο τραυματισμό και είχαν διατυπώσει τη θέση ότι «η χρήση τέτοιων επικίνδυνων όπλων δεν δικαιολογείται εναντίον διαδηλωτών και ακυρώνει έμπρακτα τα συνταγματικά δικαιώματα του συνέρχεσθαι και τις προστασίας της ζωής». Για τη θέση αυτή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης παραθέτει γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία κατά την περίπτωση που κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης ή πορείας τελούνται από μερίδα συμμετεχόντων εγκλήματα και μάλιστα με τη χρήση όπλων, όπως είναι οι βόμβες μολότωφ, πέτρες, σφεντόνες, ξύλα κλπ, τα αστυνομικά όργανα που παρίστανται έχουν, εκ του Συντάγματος και του ν. 2800/2000, καθήκον και ευθύνη να λάβουν τα απαιτούμενα και ενδεδειγμένα κατά περίπτωση μέτρα τάξεως

Όταν η κοινωνία δεν ομονοεί,,, μένουν μονάχα οι εγωισμοί και τα ξινισμένα πρόσωπα


Image scaled down
« … το αγαθό της ασφάλειας, η άρνηση, η καθολική άρνηση της βίας είναι ένα απαραίτητο βήμα για να επιτύχουμε αυτό το οποίο είναι απαραίτητο για να επιβιώσει η πατρίδα, δηλαδή την οικονομική της ανάκαμψη. Βέβαια δεν μπορεί κανείς ποτέ να πιστέψει ότι με μία ανεργία 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων, με μία ανεργία των νέων στο 55% ότι μπορεί η χώρα αυτή να βρει το δρόμο της. Παρά ταύτα θέλω να εκφράσω την ελπίδα ότι η κοινωνία θα ομονοήσει γύρω από τα αυτονόητα προτάγματα της επιβολής της τάξης και του νόμου, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και των ξένων που θα επιδιώξουν να επενδύσουν στη χώρα μας, ώστε να μπορέσουμε τελικά να βγούμε από την παρούσα, βαθύτατη κρίση. Σας ευχαριστώ πολύ για την ανοχή σας και ζητώ και πάλι συγγνώμη γιατί δεν είχα την ευκαιρία να είμαι κοντά σας» Το παραπάνω απόσπασμα είναι από δήλωση που έκανε ο υπουργός Δ.Τ. & Π.τ.Π. στις 18/1/2013 με αφορμή την παρουσία του σε εκδήλωση της ΔΑΠ. Είναι γνωστό στη "δημόσια γνώμη" πως ο υπουργός περιφέρει τα ίδια

Μια ανεπανάληπτη ηττοπάθεια

imf fuck off
Άλλη μία μέρα γενικής ανεργίας τελείωσε. Πέρασε στο παρελθόν και πλέον περιμένουμε την επόμενη.

Όλο και πληθαίνουν οι φωνές αυτών που λένε ότι πρέπει η απεργία να αποκτήσει διάρκεια και να γίνει απεργία διαρκείας. Μία απεργία διαρκείας με διαφορετική μορφή και εξεγερσιακή διάθεση θα έριχνε την ακροδεξιά κυβέρνηση της ντόπιας τρόικας μέσα σε λίγες μέρες. Μα καλά, τότε γιατί δεν γίνεται;

23/2/13: πανεκπαιδευτικό συλλλαλητήριο

από τους συλλόγους εκπαιδευτικών

Tα γουρούνια της συγκυβέρνησης, που έχουν κι αυτά μάνες... κτυπάνε παππούδες, ανάπηρους, απολυμένους! Τώρα και τα παιδιά μας! Ως πότε θα επιτρέψουμε στους δωσίλογους να μα εξαθλιώνουν;Μήτσος Παπαρήγας

Ένα αφιέρωμα στον κομμουνιστή ηγέτη-μάρτυρα της εργατικής τάξης, Μήτσο Παπαρήγα που θα ολοκληρωθεί σε δυο μέρη. (1ο μέρος). Στις 21 του Φλεβάρη 1949, με  ανακοίνωσή της η ΚΕ του ΚΚΕ αναγγέλει τη δολοφονία του στελέχους της και Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ Μήτσου Παπαρήγα, μετά από βασανιστήρια στα μπουντρούμια της Ασφάλειας: «Με μεγάλη θλίψη η ΚΕ και η Κεντρική Επιτροπή Ελέγχου του ΚΚΕ  αναγγέλλουν,  ότι  στις 20 του  Φλεβάρη  στα  υπόγεια  της Γενικής Ασφάλειας της Αθήνας δολοφονήθηκε άνανδρα ο Μήτσος Παπαρήγας, Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής  Ελέγχου  του  ΚΚΕ,  ένα  από  τα  παλιά  μέλη  του κόμματός μας. Στο πρόσωπο του Μήτσου Παπαρήγα η εργατική τάξη  και  ο  λαός  της  Ελλάδας  χάνουν  έναν  από  τους  πιο πρωτοπόρους  αγωνιστές,  ένα  από  τα  ανώτατα  καθοδηγητικά στελέχη στον Λαϊκοαπελευθερωτικό αγώνα μας.


Τη  δολοφονία  του  αλησμόνητου  συντρόφου  μας  Μήτσου Παπαρήγα την οργάνωσαν οι αμερικανοάγγλοι ιμπεριαλιστές και οι μοναρχοφασίστες πράχτορες με την προσωπική συμμετοχή του Ρέντη. Νόμισαν πως έτσι θα λυγίσουν το λαό μας. Μα το αποτρόπαιο έγκλημα ατσαλώνει πιο πολύ τη θέληση των εργαζομένων για τη συντριβή του εχθρού. Η ζωή και οι αγώνες του Μήτσου Παπαρήγα θα τους φωτίζουν και θα τους εμπνέουν μέχρι την τελική νίκη

Ερχεται «νέο» κόμμα...

Τον ακούγαμε πάλι χτες, σε μια από τις συνήθεις περατζάδες του από τα ΜΜΕ, να παριστάνει ότι εκπροσωπεί το «νέο», το «άφθαρτο», το «συνεπές» και το «ειλικρινές».
Και είπαμε να θυμίσουμε ένα μόνο στιγμιότυπο από τη διαδρομή αυτής της αγέραστης «νιότης», της αταλάντευτης «συνέπειας» και της παθιασμένης «ειλικρίνειας».
Το Φλεβάρη του 2006, λοιπόν, όταν η τότε κυβέρνηση της ΝΔ κήρυξε επιστράτευση των ναυτεργατών, ο κύριος αυτός δήλωνε:
*
«Αδιαλλαξία κατά τις διαπραγματεύσεις, ανικανότητα διαχείρισης ενός κοινωνικού θέματος, αδυναμία στάθμισης της βαρύτητας των συναφών θεμάτων, προσπάθεια επίδειξης ισχύος, έλλειψη ενδοκυβερνητικού συντονισμού, περιφρόνηση της Δικαιοσύνης και, τέλος, παραβίαση του Συντάγματος, πανικός, παρακάλια κι επίδειξη θλίψης χαρακτήρισαν την κυβέρνηση της ΝΔ στην απεργία των ναυτεργατών».

Εφοπ-λιστές


Την 1η Οκτώβρη 2012 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς άνοιξε το Μέγαρο Μαξίμου για να υποδεχτεί το προεδρείο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.
Απευθυνόμενος στους καλεσμένους του ο κ. Σαμαράς είπε:
«Χαίρομαι που είστε εδώ και τα ξαναλέμε, γιατί σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος μας είναι και ουσιαστικό και ηθικό το χρέος όλων να συμβάλουν στην προσπάθεια για την ανάκαμψη του τόπου».
*
Προχτές δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το μέγεθος του Ελληνικού Εμπορικού Στόλου όπως διαμορφώθηκε μέσα στο 2012. Οπως προκύπτει, τα υπό ελληνική σημαία πλοία του εμπορικού στόλου το 2012 μειώθηκαν κατά 75.
Ανάλογη μείωση είχε σημειωθεί και κατά το έτος 2011.
Συμπέρασμα:
Οι εφοπλιστές μας,

«Τσίπα»;

Κουβέλης: «Οχι, με δυνάμεις της ΝΔ δεν πρόκειται να κάνουμε την οποιαδήποτε συνεργασία. Ούτε με δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αν προωθηθεί εντέλει αυτή η κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».
Δημοσιογράφος: «Μου λέτε ότι δεν θα είσαστε το αριστερό άλλοθι αν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα βρουν»;
Κουβέλης: «Οχι, το έχω πει».
*
Αυτά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τα έλεγε... προεκλογικά.
Μετεκλογικά, τα στελέχη του και οι βουλευτές του, όπως ο κύριος Γρηγόρης Ψαριανός, ισχυρίζονται ότι στους λόγους για τους οποίους αυτοκτονούν άνθρωποι στην Ελλάδα δεν θα πρέπει να προσμετρηθεί η απόγνωση που τους οδηγεί η πολιτική της συγκυβέρνησης (σ.σ.: στην οποία «δεν» θα συμμετείχε η ΔΗΜΑΡ).
Βασικότερος λόγος, κατά τον κύριο Ψαριανό, είναι οι ερωτικές απογοητεύσεις και ότι οι αυτόχειρες πηγαίνουν και χάνουν τα λεφτά τους στο καζίνο του Λουτρακίου...

Το πιο αληθινό πάνω τους είναι η ψευτιά τους

Χτες συμπληρώθηκαν 8 μήνες από την ορκωμοσία της συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη.
Σε αυτούς τους 8 μήνες κόπηκαν (κι άλλο) οι μισθοί. Μειώθηκαν (κι άλλο) οι συντάξεις. Κόπηκαν (κι άλλο) τα κοινωνικά επιδόματα. Αυξήθηκε (κι άλλο) η ανεργία. Κατακρεουργήθηκαν (κι άλλο) οι εργασιακές σχέσεις. Καταληστεύτηκαν (κι άλλο) τα ασφαλιστικά ταμεία. Καταργήθηκε (πλήρως) το αφορολόγητο. Αυξήθηκαν (κι άλλο) οι φόροι. Επιβλήθηκε (κι άλλο) Μνημόνιο.
Συγκρίνετε όσα έχουν συμβεί αυτούς τους 8 μήνες,
με τα ακριβώς παρακάτω:
*
«Αποκατάσταση αδικιών χαμηλοσυνταξιούχων.
Πολυτεκνικά επιδόματα με άμεσα δημοσιονομικά ισοδύναμα.
Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων φορολογουμένων ώστε να μην ξεπερνούν το 25% του εισοδήματός τους.
Αποζημίωση φυσικών προσώπων και ασφαλιστικών ταμείων για το PSI.
Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με ρυθμό τουλάχιστον 150.000 το χρόνο από το 2013.
Διατήρηση των επιπέδων των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και επαναφορά της μετενέργειας στους 6 μήνες.
Σταδιακή άνοδο του αφορολόγητου από τα 5.000, στα 8.000 και εν συνεχεία στα 12.000 ευρώ.
Αμεση μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ «Οδηγίες» για να ικανοποιηθούν γρήγορα τα συμφέροντα των μονοπωλίων

Προτεραιότητα το ξεπούλημα των λιμανιών. Σύσκεψη οργανώνει την Τρίτη η Δημοκρατική Ενότητα ΟΛΠ
Η κυβέρνηση θέλει να έχουν ξεκινήσει οι διαγωνισμοί για το ξεπούλημα των λιμανιών μέχρι αρχές Απρίλη
Phasma
Η επιτάχυνση του κυβερνητικού «έργου» για τις «μεταρρυθμίσεις» στη ναυτιλία και τα λιμάνια, των οποίων μπούσουλας είναι η ικανοποίηση των απαιτήσεων του εφοπλιστικού κεφαλαίου και των μονοπωλίων, ήταν αυτό που συζητήθηκε στη χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ. Μουσουρούλη.«Εχω σαφείς οδηγίες από τον πρωθυπουργό να προωθήσω με τους καλύτερους δυνατούς ρυθμούς την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στο υπουργείο, αλλά και το σκέλος των αποκρατικοποιήσεων και των αλλαγών που έχουν να κάνουν με το ρυθμιστικό περιβάλλον. Και πάνω σε αυτήν τη γραμμή θα συνεχίσουμε», ήταν η δήλωση του Κ. Μουσουρούλη αμέσως μετά τη συνάντηση, στέλνοντας το μήνυμα σε ναυτεργάτες, εργαζόμενους στα λιμάνια και τους νησιώτες ότι οι βάρβαροι σχεδιασμοί σε βάρος τους όπως αυτοί κωδικοποιούνται στο νομοσχέδιο του ΥΝΑ θα προωθηθούν.
Η δήλωση του Μουσουρούλη έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως το δίκιο των ναυτεργατών που, με τον απεργιακό τους αγώνα, ανέδειξαν ότι το νομοσχέδιο του ΥΝΑ, με τίτλο «ανασυγκρότηση του ΥΝΑ και άλλες διατάξεις» είναι στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου και γι' αυτό τους επιστράτευσαν και ότι είναι επιτακτική ανάγκη η οργάνωση και η κλιμάκωση της πάλης όλων των εργαζομένων.

Την ύπαρξη «χωριών του καρκίνου» παραδέχεται η Κίνα

Αυξημένα κρούσματα καρκίνου σε περιοχές της Κίνας λόγω της βιομηχανικής ρύπανσης (φωτό: AP)
Η ταχεία εκβιομηχάνιση της Κίνας τις τρεις τελευταίες δεκαετίες και τα ελλιπή μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την προστασία του περιβάλλοντος και των κατοίκων (αφού αυτή η εκβιομηχάνιση γίνεται με τους όρους της καπιταλιστικής αγοράς και όχι με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες) έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση της ρύπανσης και κατ' επέκταση την επιδείνωση της υγείας του λαού.

ΕΦΕΤ: «Μη ασφαλή» γλειφιτζούρια βρέθηκαν στα Jumbo

H φωτογραφία από τα γλειφιτζούρια του Jambo που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΦΕΤ
ΕΦΕΤ: «Μη ασφαλή» γλειφιτζούρια βρέθηκαν στα Jumbo
«Μη ασφαλή» και «μη κανονικά» χαρακτηρίστηκαν από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (EFET) πολύχρωμα γλειφιτζούρια σε σχήμα μπαστούνι που πωλούνταν από την αλυσίδα παιδικών Jumbo.

Στα δείγματα που ελέγχθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους, βρέθηκαν χρωστικές οι οποίες δεν αναγράφονταν στη συσκευασία ως σήμανση, ενώ περιείχαν και συστατικά τα οποία όφειλαν να φέρουν την επισήμανση «μπορεί να έχουν επιβλαβείς συνέπειες στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά».

Ελληνικό … ναυτικό παράδοξο!

Του Θανάση Λαμπρόπουλου
Τι κι αν ο πρωθυπουργός είπε στον αρμόδιο υπουργό για την εμπορική ναυτιλία, «Μουσουρούλη δώστα όλα», υπέρ φυσικά των ελλήνων εφοπλιστών (μείωση συνθέσεων, κατάργηση ΣΣΕ κα), περιμένοντας έτσι την προσέλκυση νέων εμπορικών πλοίων στο εθνικό νηολόγιο, οι έλληνες πλοιοκτήτες που σήμερα με τα περίπου 3500 βαπόρια όλων των τύπων βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλιακής πυραμίδας, αλλού φυσικά δείχνουν να …τυρβάζουν αφού αντί να φέρουν πλοία, κατέβασαν την γαλανόλευκη από δεκάδες πλοία τους.

Μετ΄ εμποδίων τα δρομολόγια

  Δεν εκτελούνται τα πρώτα δύο δρομολόγια με δελφίνια από το λιμάνι του Πειραιά προς τον Αργοσαρωνικό λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Πενταετής κάθειρξη σε τέως βουλευτής της ΝΔ για χρηματισμό... έναντι διορισμών

ΑΠΑΤΗ ΚΑΤ' ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

Πενταετής κάθειρξη σε τέως βουλευτής της ΝΔ για χρηματισμό... έναντι διορισμών
Σε 5ετή κάθειρξη καταδικάστηκε αμετάκλητα τέως βουλευτής της ΝΔ και δικηγόρος, καθώς κρίθηκε ένοχος για απάτη κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και συνήθεια που διέπραξε προ 15ετίας, παίρνοντας σημαντικά κονδύλια από συμπολίτες του με την ψευδή υπόσχεση ότι θα διόριζε τα παιδιά τους στο Δημόσιο.
Το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που υπέβαλε ο Ευάγγελος Η. Παπανικολάου (βουλευτής ΝΔ στην Αργολίδα το διάστημα 1989-'94) κατά της καταδίκης του, με συνέπεια να κινδυνεύει να οδηγηθεί στη φυλακή όπου ήδη βρίσκεται συγκατηγορούμενος που καταδικάστηκε σε 6ετή κάθειρξη για τη συνεργασία του στην ίδια εξαπάτηση.
Σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση του 5μελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο Ευ. Παπανικολάου μαζί με τον Στυλ. Μ. Στεργίου αποφάσισαν το 1997 να εξαπατήσουν κατοίκους της

Αντώνης Σαμαράς: "Η Eldorado ξεκινά σε 10 μέρες, με κάθε ...κόστος" !!!

Ο Σαμαράς προαναγγέλλει την έγκριση για το μεταλλείο χρυσού στη Χαλκιδική 
Ο Αντώνης Σαμαράς έσπευσε να ανακοινώσει, μέσω συνέντευξής του στη «Wall Street Journal», πως σε δέκα ημέρες θα εγκριθεί η επένδυση της καναδικής Eldorado Gold στο μεταλλείο χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής. 
Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, τόνισε πως πρόκειται για μια επένδυση που επιθυμεί πολύ και...
πως θα προστατευτούν με κάθε κόστος οι ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», η Eldorado Gold έχει δεσμευτεί να επενδύσει άλλο ένα δισεκατομμύριο δολάρια εντός της επόμενης τετραετίας.

Yπερχείλησε ο Ληθαίος στα Τρίκαλα

Δοκιμάζονται οι αντοχές των αναχωμάτων ακόμη και στο κέντρο της πόλης… Οι βροχές της τελευταίας εβδομάδας, καθώς και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά, συνετέλεσαν ώστε το ποτάμι να κατεβάσει πολύ νερό και σε ορισμένα σημεία να υπερχειλήσει.

Σκόπελος: προς αδελφοποίηση με Βράιλα

Η Δημοτική Αρχή Σκοπέλου επιδιώκει την αδελφοποίηση του νησιού με την πόλη Βράιλα της Ρουμανίας. Γι’ αυτό το σκοπό θα γίνει επίσκεψη του δήμαρχου Γιωργ. Μιχελή στα μέσα Μαρτίου στη γειτονικά χώρα. Ειδικότερα στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αδελφοποίηση της Σκοπέλου με τη Βράιλα με αφορμή τη συμμετοχή του νησιού των Σποράδων σε τουριστική έκθεση από 14 έως 17 Μαρτίου στη Ρουμανία.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου