Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

ΚΚΕ: Να διερευνηθούν οι καταγγελίες των οικογενειών των συλληφθέντων για τη ληστεία της Κοζάνης

Σε σχόλιό του σχετικά με τους συλληφθέντες για τη ληστεία της Κοζάνης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη πρέπει να διερευνήσουν τις καταγγελίες των οικογενειών των τεσσάρων νεαρών συλληφθέντων για τις συνθήκες κράτησής τους. Η κακοποίηση κατά τη διάρκεια της κράτησης συλληφθέντων είναι φαινόμενο απαράδεκτο, με το οποίο ο λαός δεν πρέπει να εξοικειωθεί, όποια και αν είναι η βαρύτητα και η καταδίκη των διαπραχθέντων εγκλημάτων».

Νικολής και Μιχελής σε νέες περιπέτειες .!!

     Νικολής: Βρε Μιχελή.......Μα, πιστεύουν ακόμα ότι μπορεί να Λειτουργεί ο Κοινωνικός Αυτοματισμός ;;;

 

       Μιχελής : Βρε Νικολή...... Βεβαίως, γιατί εγώ έχω Φάει 5 κι εσύ μόνο 2....!!!!
http://santoriniostypos.blogspot.gr/2013/02/blog-post_3.html 

ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ «Βοήθεια στο Σπίτι»,Λιγότερο από 2 μήνες πριν το ουσιαστικό ξεκίνημα του προγράμματος «Κατ’οίκον Φροντίδα» που έρχεται να διαδεχθεί το «Βοήθεια στο Σπίτι», ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει από τη Συγκυβέρνηση.

Σύμφωνα με απάντηση του υπουργού Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη σε σχετική αναφορά της αν. Γραμματέως Κ.Ο και Βουλευτή Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνας Χρυσοβελώνη, η συμμετοχή των Δήμων στο νέο πρόγραμμα δεν είναι ξεκαθαρισμένη. Υπενθυμίζεται ότι η «Κατ’οίκον Φροντίδα» θεωρητικά θα ‘πρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες αλλά επειδή το ΙΚΑ (συντονιστής του προγράμματος) αντιμετώπισε προβλήματα στην διαχείριση του, δόθηκε παράταση λειτουργίας μέχρι τα τέλη Μαρτίου στο καταργούμενο «Βοήθεια στο Σπίτι».

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για απόκτηση νέας άδειας ΕΔΧ αυτοκινήτου ή μετατροπής υφιστάμενης σε άλλο τύπο σύμφωνα με το νόμο 4070/12

Η Διεύθυνση Μεταφορών κι Επικοινωνιών της Π.Ε. Λάρισας καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να αποκτήσει νέα άδεια ΕΔΧ αυτοκινήτου ή να μετατρέψει υφιστάμενη άδεια σε άλλο τύπο να υποβάλλει σχετική αίτηση μέχρι την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013.
Με την αίτησή του ο κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να προσδιορίζει την έδρα ή τις έδρες της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας για τις οποίες ζητείται άδεια, το είδος άδειας ( ή αδειών) και τον αριθμό τους ανά έδρα.
Η πρόσκληση ενδιαφέροντος έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας www.thessaly.gov.gr ,ενώ επίσης μπορεί να αναζητηθεί στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ με τον αρ. ΑΔΑ ΒΕΙΛ7ΛΡ-ΛΩΦ και η διαδικασία γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4070/2012 «Ρυθμίσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών, Μεταφορών & Δημοσίων Έργων και άλλες διατάξεις » (ΦΕΚ 82/Α/10-04-2012) και την υπ’ αριθμ. 222/2012 (Φ.Ε.Κ. 3350/τ.Β΄/14-12-2012) απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Θεσσαλίας.

Συνέχεια Νέας δίκη για την ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ, πακέτο με άλλες υποθέσεις- 25η συνεδρίαση, Δευτέρα 4.2.13

Η παρουσία των πρόσφατα συλληφθέντων Δημήτρη Πολίτη και Γιάννη Μιχαηλίδη απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση του τρομοδικείου. Τα σημάδια του βασανισμού ήταν φανερά στο πρόσωπο του δεύτερου (μάτια και μύτη), ενώ ο πρώτος, που συνελήφθη μόνος του στην Πτολεμαΐδα, δεν έφερε σημάδια βασανισμού.

Ως γνωστόν, και οι δύο δικάζονταν μέχρι τώρα ερήμην. Ο Πολίτης, όμως, δικαζόταν μόνο για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ ως προς τις κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες η υπόθεσή του είχε διαχωριστεί, διότι ήταν αγνώστου διαμονής. Αντίθετα, ο Μιχαηλίδης δικαζόταν ερήμην για το σύνολο των κατηγοριών, διότι θεωρήθηκε γνωστής διαμονής.

Το δικαστήριο ήταν υποχρεωμένο να διορίσει συνηγόρους για τον Γ. Μιχαηλίδη, ενώ ο Δ. Πολίτης θα δικαστεί χωρίς συνήγορο για τα πλημμελήματα. Διορίστηκαν από τον κατάλογο του ΔΣΑ οι συνήγοροι Δήμητρα Ζώτου και Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, οι οποίοι έφτασαν στον Κορυδαλλό μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα και αποδέχτηκαν το διορισμό τους, όπως και ο Γ. Μιχαηλίδης.

Να σταματήσουμε το αίσχος των βασανιστηρίων!

Να βάλουμε φρένο στην κτηνωδία!
Να σταματήσουμε το αίσχος των βασανιστηρίων!

Οι σοκαριστικές φωτογραφίες των συλληφθέντων για τη «ληστεία» στο Βελβεντό Κοζάνης, που είδαν το φως της δημοσιότητας, δείχνουν με τον πιο αδιάψευστο τρόπο την κτηνωδία όπου κατρακυλάνε οι μηχανισμοί καταστολής, το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Οι φωτογραφίες αλλά και οι καταγγελίες συγγενών των συλληφθέντων δείχνουν ότι όχι μόνο ξυλοκοπήθηκαν αλλά κυριολεκτικά βασανίστηκαν με αποτρόπαιο τρόπο.

Είναι εμφανής η «στρατηγική έντασης» της τρικομματικής χούντας, που χάνοντας το ένα μετά το άλλο τα κοινωνικά της στηρίγματα και θέλοντας να εφαρμόσει τη βάρβαρη πολιτική της, επιχειρεί ένα εκτεταμένο πογκρόμ για να σπείρει τον φόβο στην κοινωνία, να κάμψει τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες. Γι' αυτό και η δημοσίευση των φωτογραφιών μάλλον δεν είναι τυχαία αλλά συνειδητή, για να νομιμοποιήσει τα βασανιστήρια, να εθίσει την κοινωνία στην αποδοχή μιας απεριόριστης κρατικής βίας και καταστολής.

Τα νέα βασανιστήρια ήρθαν μετά την επίταξη των απεργών του Μετρό (πρόκειται ουσιαστικά για καταναγκαστική εργασία) και τις απειλές για να μπουν «στο γύψο» οι απεργίες. Μετά το κύμα απανωτών διώξεων σωματείων, συνδικαλιστών, εργαζομένων, όποιου αντιστέκεται και αγωνίζεται. Μετά τα ρατσιστικά και κατασταλτικά πογκρόμ κάθε είδους (μετανάστες, καταλήψεις κ.α.), όπου πλέον θρηνούμε και ανθρώπινες ζωές (όπως με την πρόσφατη δολοφονία του πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα).

Επουλωτικά αναπλαστικά βότανα

Ελένιο-Σύμφυτο
Άλλοι το αποκαλούν σύμφυτο, άλλοι Περσική, άλλοι Μηδική άλλοι Ορέστιο άλλοι νεκτάριο, άλλοι κλεώνιο, άλλοι Ιδαία βάτο και άλλοι Ιδαίο φλόμο.
Έχει παραπλήσια φύλλα με τη στενόφυλλη φλόμο, τραχύτερα δε και επιμήκη, -βλαστό δε δεν αναπτύσσει,- ρίζα μεγάλη και αρωματική, ελαφρώς καυστική, κίτρινη, από την οποία οι παραφυάδες παίρνονται και φυτεύονται όπως στα κρίνα και στο άρο.
Η ρίζα ξεριζώνεται το καλοκαίρι και ξεραίνεται.
-Το αφέψημα της όταν πίνεται, προκαλεί την ούρηση και την έμμηνο ρύση.
-Τα φύλλα του βρασμένα γίνονται κατάπλασμα μαζί με κρασί σε όσους έχουν ισχιαλγία με μεγάλη ωφέλεια.
Η ίδια η ρίζα όταν λαμβάνεται μαζί με μέλι είναι κατάλληλη για:
-τους βήχες
-για  όσους πάσχουν από ορθοπνοικό άσμα
-από ρήξεις νευρικών και μυϊκών ιστών
-φουσκώσεις
-δαγκώματα φιδιών καθώς γενικά θερμαίνει

Σχίνος
Είναι δέντρο γνώριμο, ολόκληρο στυπτικό, γιατί ο καρπός, το φύλλο, ο φλοιός των κλάδων και της ρίζας έχει τις ίδιες ιδιότητες.

Kάτω τα χέρια από τον Παναγούλη κι όποιον έχει άποψη! Τα χουντικά αποβράσματα κι οι δημοσιογράφοι Υπηρεσίας δεν θα επιβάλουν τον φασισμό τους! Στη χούντα δεν είχαν Photoshop...

Στη χούντα δεν είχαν Photoshop
Ιανουάριος 1968
Το Συμβούλιο της Ευρώπης εξετάζει με ιδιαίτερη ανησυχία την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα.
Ιανουάριος 2013
O επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης εκφράζει την ανησυχία του για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και ζητά την άσκηση διώξεων εναντίον Ελλήνων αστυνομικών που...
εμπλέκονται σε περιστατικά ρατσιστικής βίας.
Ιούνιος 1967
Ο Στάθης Παναγούλης συλλαμβάνεται σε ηλικία 19 ετών και παραμένει στις φυλακές Αβέρωφ και Κορυδαλλού, ως τις 30 Αυγούστου 1967.  Ύστερα από νεότερη σύλληψή του παρέμεινε στο κολαστήριο του ΕΑΤ-ΕΣΑ από την 11η Αυγούστου 1972 μέχρι την 1η Μαρτίου 1973, δηλαδή 200 μέρες ακριβώς ανακρινόμενος. Την 1η Μάρτη 1973 μεταφέρθηκε στις στρατιωτικές φυλακές Μπογιατίου, όπου παρέμεινε 18 μήνες σε πλήρη απομόνωση. Τον Απρίλιο του 1974 μέχρι τη Μεταπολίτευση (24 Ιουλίου, του ιδίου έτους) εξορίστηκε στη Νήσο Γυάρο.
Φεβρουάριος 2013

Ομάδες ροπαλοφόρων τραμπούκων εισέβαλαν στο πλοίο 'ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ'

Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ καταγγέλλει ότι «χθες το βράδυ, στο λιμάνι του Ηρακλείου διαδραματίστηκαν απερίγραπτες σκηνές κατευθυνόμενης βίας και τρομοκρατίας με στόχο τους απεργούς ναυτεργάτες. Ομάδες ροπαλοφόρων τραμπούκων εισέβαλαν στο πλοίο 'ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ' προκειμένου να εξαναγκασθεί ο Πλοίαρχος και το πλήρωμα να εκτελέσουν το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς, μεταφέροντας αγροτικά προϊόντα, πράγμα που τελικά το πέτυχαν».

Πάτρα: Αυτοκτόνησε 36χρονος πηδώντας από την ταράτσα του σπιτιού του

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες το βράδυ ένας Πατρινός ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του πέφτοντας στο κενό από την ταράτσα της διώροφης κατοικίας του στην Εγλυκάδα της Πάτρας και συγκεκριμένα... στην συνοικία Τζόλα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για αυτοκτονία. Ο άνδρας βρέθηκε από περίοικους στις 9.15 το βράδυ της Κυριακής, να κείτεται αιμόφυρτος επάνω σε ένα σταθμευμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο ακριβώς κάτω από την οικία του. Ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, όμως ήταν ήδη πολύ αργά.

Μειώσεις μισθών στην εταιρεία «Food Plus»

Μειώσεις μισθών έως και 30% θέλει να επιβάλει στους εργαζόμενους η «Food Plus» («Pizza Hut » - «Kfc») και απειλεί ότι αν δεν υπογράψουν τις νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας, θα κλείσει όλα τα καταστήματά της στη Θεσσαλονίκη.
Μάλιστα, αιφνιδιαστικά και εκβιαστικά, στις 30 Γενάρη, ανέστειλε τη λειτουργία των 3 καταστημάτων. Στη συνέχεια επαναλειτούργησε τα 2 και κρατά κλειστό μόνο το ένα, προσπαθώντας να πιέσει τους εργαζόμενους να υπογράψουν τις

Κανιβαλισμός με τη βούλα της νομιμότητας

Oι εικόνες, που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο (2/2) από την ΕΛ.ΑΣ., των 4 συλληφθέντων ατόμων οι οποίοι κατηγορούνται για ληστεία τράπεζας αλλά και συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είναι εικόνα από το παρελθόν που δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει. Και από ένα σκοταδιστικό μέλλον εξίσου. Γιατί; Γιατί πλέον οι βασανισμοί κρατουμένων δεν είναι μια συνθήκη που κινείται στη σφαίρα της φαντασίας και στις εξιστορήσεις όσων έζησαν τον εμφύλιο και τη χούντα (ξέρεις ότι υπάρχει αλλά δεν το έχεις δει μπροστά σου). Είναι εκεί, στη οθόνη του υπολογιστή σου, στην οθόνη της τηλεόρασης. Τόσο «αληθινή» όσο και παρούσα ταυτόχρονα.

Άνθρωποι που εμφανώς έχουν υποστεί βασανιστήρια, με μώλωπες και εκδορές στο πρόσωπό τους. Αντιμετωπίζονται σαν τρόπαια μιας εξουσίας που διψά για νίκες καταστολής με κάθε κόστος. Και οι 4 εικόνες έχουν πειραχτεί με το γνωστό πρόγραμμα Photoshop ή ακόμη και με τη «ζωγραφική» των Windows, καθώς με μια –όχι και τόσο– προσεκτική ματιά φαίνονται ξεκάθαρα τα ίχνη της αλλοίωσης. Οι φωτογραφίες τους έχουν υποστεί τέτοια χυδαία παρέμβαση για να σβηστούν τα ίχνη των ξυλοδαρμών, που μόνο να γυρίσεις το κεφάλι σου με αποστροφή μπορείς, καθώς ακόμα πιστεύεις πως δεν μπορεί να έχουν κάνει κάτι τόσο εξόφθαλμα χοντρό. Εικόνες που μέσα σε λίγα λεπτά δήλωσαν θρασύτατα παρών στο θλιβερό παρόν μας, μέσω των αδηφάγων ΜΜΕ. 
 
Οι φωτογραφίες που δόθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από τον Τύπο ήταν η αποτύπωση μιας παράλληλης πραγματικότητας, μια ωμής πραγματικότητας η οποία δείχνει τα χέρια που κακοποιούν τους εικονιζόμενους σβησμένα με πρόχειρους τρόπους και ταυτόχρονα την ίδια την κατάληξη αυτής της επεξεργασίας. Τον ίδιο τον βασανισμό. 

Παρέμβαση στο Βόλο για τον μικροπωλητή στο Θησείο

Απαιτούμε την παραίτηση Δένδια

Υπουργός βασανιστών ο Δένδιας
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΕΝΔΙΑ

Μέσα στα κρατητήρια της Κοζάνης, ενώ ήταν δεμένος πισθάγκωνα με τις
χειροπέδες, του είχαν βάλει κουκούλα στο πρόσωπο, τον βάλανε να κάτσει στα γόνατα και τον ξυλοκοπούσαν επί τέσσερις ώρες στο κεφάλι, στο πρόσωπο, στην κοιλιά και του ξερίζωσαν μαλλιά. Αυτό έγινε χωρίς να προβληθεί καμιά αντίσταση και εννοείται συνοδευόμενο από απειλές, προσβολές και χυδαίες βρισιές. Οι συνέπειες των παραπάνω βασανιστηρίων ήταν: αιματουρία, έντονες ζαλάδες, κεφαλαλγία, οιδήματα σε όλο το πρόσωπο, αιματώματα και στα δύο μάτια, μώλωπες και εκχυμώσεις παντού. Οι γονείς του αναφέρουν ότι το πρόσωπό του ήταν μη αναγνωρίσιμο και η φωνή του αλλοιωμένη από τα χτυπήματα στη γνάθο, ενώ φοβούνται για αποκόλληση αμφιβληστροειδούς. Επίσης έχει πιει επί τριήμερο μόνο εμφιαλωμένο νερό, ενώ απαγόρευσαν στους γονείς να δώσουν συσκευασμένα τρόφιμα και χυμούς.
Η παραπάνω καταγγελία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και επιβεβαιώνεται τόσο από συνηγόρους όσο κι από γονείς των συλληφθέντων Μπουρζούκου, Ρωμανού, Μιχαηλίδη και Πολίτη. Κυρίως, όμως, επιβεβαιώνεται από τις φωτογραφίες που ανερυθρίαστα το ίδιο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έδωσε στη δημοσιότητα εμφανώς και σκοπίμως αλλοιωμένες από κάποιους κάκιστους χειριστές του Photoshop.

Αποτρόπαια "τρόπαια"...
Οι φωτογραφίες των 4 κακοποιημένων αναρχικών, δεν σόκαραν μονάχα την «ευαισθησία» των «μονίμως ανυποψίαστων».

Η δημοσίευση των φωτογραφιών με εμφανή τα σημάδια των βασανιστηρίων, δεν ήταν ένα ατόπημα του «τομέα ενημέρωσης» της ΓΑΔΑ, ούτε μια απροσεξία στην επικοινωνιακή πολιτική τους. Ήταν μια στοχευμένη επίδειξη δύναμης και διασποράς φόβου σε αυτό το μεγάλο κοινωνικό κομμάτι που είναι και νιώθει εχθρός και μια κίνηση για να χαϊδέψει στοργικά εκείνο το εκφασισμένο κοινωνικό κομμάτι που διψάει για ησυχία-τάξη-ασφάλεια, το τελευταίο κοινωνικό κομμάτι που μπορεί να αποτελέσει έναν αξιόπιστο σύμμαχο στη βαρβαρότητα της επίθεσης των από πάνω.

ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ - ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ

Η μπατσοκρατια στο Αγρινιο δε θα περασει
συγκεντρωση εναντια στην καταστολη πραγματοποιητε αυτη την ωρα στην πλατεια δημαδη στο αγρινιο απο  περιπου νεολαιους οι οποιοι εχουν αναρτησει πανο που γραφει: η μπατσοκρατια στο αγρινιο δε θα περασει.
οι νεολαιοι διαμαρτηρονται για τα πεσιματα απο μπατσους που εγιναν χτες καθολη τη διαρκεια της ημερας.
πιο συγκεκριμενα το πρωι της κυριακης περιπολικο με  καγκουρες σταματαει στην πλατεια αρη βελουχιωτη οπου καθοντουσαν 4 νεολαιοι και επιχειρησαν να τους τραμπουκισουν, οταν ομως οι νεολαιοι απαντησαν δυναμικα οι μπατσοι εγιναν καπνος βριζοντας τις μανες των παιδιων και αλλα τετοια.
νωρις το βραδυ της ιδιας μερας πεσιμο απο ασφαλιτες πραγματοποιητε σε ενα αλλο ατομο στην ιδια περιοχη, οταν το αντιλαμβανονται αυτο οι υπολοιποι 15 της παρεας καταδιωκουν τους μπατσους προξενωντας φθορες στα περιπολικα.
αργοτερα το βραδυ ασφαλιτες καταδιωκουν νεολαιο σε κοντινη αποσταση απο το σπιτι του και για πανω απο μιση ωρα, ωσπου καταφερε να τον χασουν.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΤΗΡΊΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

«Οι ναυτεργάτες απεργούν διεκδικώντας για όλους τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τις γυναίκες και τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών:
- Εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στα πλοία και καταβολή των δεδουλευμένων τους.
- Υπογραφή και ανανέωση Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και των Κλαδικών Συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και λαϊκές ανάγκες.
- Απόσυρση του νομοσχεδίου για την "ανασυγκρότηση ΥΝΑ".
- Κατάργηση όλων των φορολογικών χαρατσιών.

Λυπάμαι και ντρέπομαι

Επιστολή του καθηγητή του Δημήτρη Μπουρζούκου: Λυπάμαι και ντρέπομαι

Συγκλονίζει η επιστολή του καθηγητή του 24άχρονου σήμερα Ανδρέα - Δημήτρη Μπουρζούκου, ενός εκ των συλληφθέντων για τη διπλή, ένοπλη ληστεία στην Κοζάνη...


Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής...


«Λέγομαι Χρήστος Ιωαννίδης. Είμαι καθηγητής στη μέση εκπαίδευση εδώ και 23 χρόνια και υπεύθυνος του περιοδικού "Schooligans" και του μαθητικού φεστιβάλ "Schoolwave". Γνώρισα τον Αντρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο για τρία χρόνια (2005-2008). Ήταν μαθητής μου στο Μουσικό Λύκειο Παλλήνης. Είμαι σοκαρισμένος από την είδηση της εμπλοκής του σε ένοπλη ληστεία. Δεν ξέρω τι τον οδήγησε ως εκεί. Θέλω όμως να μιλήσω για τα τρία χρόνια που τον γνώρισα ως μαθητή, αλλά και ως εθελοντή στο περιοδικό. Ήταν χαρά μου να έχω μέσα στην τάξη παιδιά σαν τον Αντρέα-Δημήτρη. Ήταν ευαίσθητος, ήταν έξυπνος, ήταν ανήσυχος.

Προς τον εισαγγελέα Βόλου δείτε την Βουτιά «θανάτου» απ΄ το ΙΚΑ στο Βόλο που έγινε σήμερα διότι Έχουμε επιφύλαξις για κάποιες συμπεριφορές υπαλλήλων του ΙΚΑ και της Α ΔΟΥ Βόλου από καταγγελίες για συμπεριφορές απέναντι σε απεγνωσμένους πολίτες από την Σκόπελο ...

Βουτιά «θανάτου» έκανε στις 14.10 σήμερα το μεσημέρι, ένας 63χρονος άνδρας  αγνώστων λοιπών στοιχείων, από τον 4ο όροφο του κτιρίου του ΙΚΑ Βόλου.  

Επί τόπου πήγε η μοτοσικλέτα του ΕΚΑΒ, καθώς και ένα ασθενοφόρο, που μετέφερε τη σορό του στο Νοσοκομείο Βόλου. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος 63χρονος, "βούτηξε" στο κενό από την ταράτσα του κτιρίου του ΙΚΑ και να πέσει στο κράσπεδο του πεζοδρομίου, επί της οδου Κουντουριώτου, όπου άφησε και την τελευταίατου πνοή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΙΚΑ Δημήτρη Κουτσούκο, τον 63χρονο αντιλήφθηκε υπάλληλος, στον τέταρτο όροφο, που τον είδε να πέφτει ενώ βρισκόταν στο παράθυρο του κτιρίου! Όπως ανέφερε, ο αυτόχειρας, δεν αποτάνθηκε στις υπηρεσίες του ΙΚΑ για να εξυπηρετηθεί, καθώς, την ώρα εκείνη λειτουργούσαν μόνο οι υπηρεσίες του ισόγειου και όχι των ορόφων.

Βόρειες Σποράδες Σκόπελος Σκιάθος Αλόννησος η κυβέρνηση να δώσει λύση στα προβλήματα των ναυτεργατών τώρα !


Μέχρι το πρωί της Τετάρτης θα διαρκέσει (με τα σημερινά δεδομένα) η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, που έχει αποτέλεσμα να παραμένουν ακινητοποιημένα στο λιμάνι του Βόλου το πλοίο Εξπρές Σκιάθος και τα Flying Cat και ήδη στην Αλόννησο άρχισαν να φαίνονται οι πρώτες ελλείψεις σε τρόφιμα, καθώς οι νοτιάδες άνεμοι δεν επέτρεπαν το πλοίο να προσεγγίσει από την προηγούμενη εβδομάδα, πριν ξεκινήσει η απεργία των ναυτεργατών.

Μιλώντας στο «Ράδιο Ένα» ο δήμαρχος Αλοννήσου Παναγιώτης Βλάικος, το πλοίο κατέπλευσε στο νησί μόνο μια μέρα (από τις τρεις που είναι προγραμματισμένο), λόγω των ανέμων που δεν επέτρεπαν να προσεγγίσει στο λιμάνι.

«Επειδή μπαίνουμε στη δεύτερη εβδομάδα αποκλεισμού, ήδη παρατηρούνται αρκετές ελλείψεις, με μεγαλύτερη στα κρεοπωλεία, όπως και φρέσκα γάλατα, λαχανικά κλπ.», δήλωσε ο δήμαρχος.
Ο κ. Βαφίνης, τόνισε ότι αν συνεχιστεί η απεργία, ενδεχομένως να παρατηρηθούν ελλείψεις και σε άλλα τρόφιμα, που προς το παρόν υπάρχουν στα καταστήματα του νησιού.

«Για να απεργεί η Π.Ν.Ο. έχει δίκιο και τους στηρίζουμε, αλλά θα δούμε πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση», δήλωσε και πρόσθεσε ότι το επόμενο δρομολόγιο για την Αλόννησο, είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Πέμπτη

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη κρίση: Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι η παπαδιά;

Παναγιώτης Μαυροειδής
Κάθε λογικός άνθρωπος, γνωρίζει ότι δεν μπορεί να θεραπευτεί κάποιος  αν δεν υπάρχει πρώτα μια σωστή διάγνωση για την ασθένεια του.
Το ερώτημα λοιπόν ‘’τι φταίει για την κρίση και την καταστροφή στην ελληνική κοινωνία;’’, κάθε άλλο παρά είναι ρητορικό, ακαδημαϊκό ή θεωρητικό.
Αντίθετα, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ουσία των  απαντήσεων διεξόδου που θα δοθούν. Χωρίς σωστή διάγνωση, καμία θεραπεία, ακόμη και με  πολυφαρμακία ή/και υπερ-δοσολογία, δεν οδηγεί σε γιατρειά.
Ποια είναι λοιπόν η άποψη της υποψήφιας κυβερνώσας αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ για τις βασικές αιτίες της κρίσης;
‘’Εδώ παπάς…’’: ‘’Μας φτωχοποιεί το ΔΝΤ-η ΕΕ είναι το όπλο μας’’
Σε συνέντευξη στην ΝΕΤ, όπως καταγράφεται  στην εφημερίδα  ΕΠΟΧΗ  στις 6 Ιουνίου 2011,  ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα αναφέρει σχετικά με το ζήτημα αυτό:
«Η ΕΕ σήμερα είναι το όπλο μας… Εάν φύγουμε από την ΕΕ, απλά θα υποστούμε μόνοι μας αυτή την φτωχοποίηση, την οποία υφιστάμεθα σήμερα μέσα από το ΔΝΤ».
Ακόμη πιο ..μαρξιστικά, χαϊδεύοντας για τις ανάγκες της περίστασης, τα αριστερά αυτιά οι οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μηλιός, Σ. Λαπατσιώρας και άλλοι, συνήθιζαν να κομπορρημονούν:
 «Η  κρίση είναι καπιταλιστική και επομένως όσοι θέτουν ζήτημα εξόδου από την ευρωζώνη και την ΕΕ, ρέπουν προς τον …εθνικισμό και τις αταξικές αναλύσεις».
Στο πλαίσιο αυτής της ρητορικής, είχε αναπτυχθεί και ολόκληρη θεωρία ότι ‘’η Ευρώπη αλλάζει’’, αρχής γενομένης με την εκλογή του Ολλάντ και ότι το ευρωπαϊκό μέτωπο ενάντια στις αγορές, το ΔΝΤ και την ηγεμονία των ΗΠΑ, θα δώσει την ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση στις συμφορές των λαών.
Κύλησαν άλλα δύο μνημόνια από τότε….

ΣΚΟΠΕΛΟΣ την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 Ο Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος εξειδικευμένος στις παθήσεις μαστού κος Βασίλειος Κολοβός θα εξετάσει στο ιατρείο του στη Σκόπελο (περιοχή Μώλου)

ΜΑΙΕΥΤΙΚΟ
ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ
ΙΑΤΡΕΙΟ

Ο Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
εξειδικευμένος στις παθήσεις μαστού
κος Βασίλειος Κολοβός
θα εξετάσει στο ιατρείο του στη Σκόπελο (περιοχή Μώλου)

την Παρασκευή 15
και το
Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Τηλέφωνο επικοινωνίας για ραντεβού 6985860638

Κανιβαλισμός με τη βούλα της νομιμότητας

Oι εικόνες, που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο (2/2) από την ΕΛ.ΑΣ., των 4 συλληφθέντων ατόμων οι οποίοι κατηγορούνται για ληστεία τράπεζας αλλά και συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είναι εικόνα από το παρελθόν που δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει. Και από ένα σκοταδιστικό μέλλον εξίσου. Γιατί; Γιατί πλέον οι βασανισμοί κρατουμένων δεν είναι μια συνθήκη που κινείται στη σφαίρα της φαντασίας και στις εξιστορήσεις όσων έζησαν τον εμφύλιο και τη χούντα (ξέρεις ότι υπάρχει αλλά δεν το έχεις δει μπροστά σου). Είναι εκεί, στη οθόνη του υπολογιστή σου, στην οθόνη της τηλεόρασης. Τόσο «αληθινή» όσο και παρούσα ταυτόχρονα.

Ειναι ενος βολιωτη παραγωγου.....

Αλήθεια η ΔΗΜΑΡ;

Ακούγεται τον τελευταίο καιρό στα δημοσιογραφικά γραφεία και κυκλοφορεί στην πολιτική πιάτσα, ότι η ΔΗΜΑΡ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ – τι γενναιόδωρο εκ μέρους της και τι συγκινητικό, αν δεν ήμουν σκληραγωγημένος με τους αγώνες μου εναντίον των ΜΚΟ, θα λιποθυμούσα.
Ακούγεται επίσης και σε ορισμένες εφημερίδες έχει αρχίσει να ψιλογράφεται ότι, αν όχι η ΔΗΜΑΡ πάντως ορισμένα στελέχη της, θα ήθελαν όχι μόνον να συγκυβερνήσουν, αλλά, ει δυνατόν, να επιστρέψουν και...
στον ΣΥΡΙΖΑ – ω τι ωραίος έρως αν και δεν έχει έρθει ακόμα το θέρος.
Δεν είναι βέβαιο, αν τα στελέχη αυτά της ΔΗΜΑΡ βούλονται να επιστρέψουν ως μωραί παρθέναι που, αφού έσφαξαν μεροκάματα και συντάξεις, θέλουν πλέον ως μετανοούσαι Μαγδαληναί να τους συγχωρεθώσι αι αμαρτία και να παραμείνουν στην πολιτική σκηνή σε νέους ρόλους, όχι του Ιούδα, αλλά του Αμλέτου, όχι του Εφιάλτη, αλλά της Μαίρης Παναγιωταρά.
Δεν γνωρίζω ποια είναι τα κίνητρα των ευγενικών αυτών ψυχών της ΔΗΜΑΡ που εκδηλώνονται υπέρ της συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ ή της επιστροφής στην Κουμουνδούρου.
Μυρίζονται άραγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης και τώρα που συνήθισαν τα κυβερνητηλίκια δεν θέλουν να μείνουν στην απόξω;

"Κεραυνοί" κατά του Α/ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκου! "Ανέχεσαι τα ψεύδη, συμμετέχεις στην εξαθλίωσή μας"

Τα πυρά που δέχεται πλέον ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος είναι μαζικά και πιθανότατα θα αποδειχτούν και “φονικά” για τις κρίσεις που έρχονται. Μετά από την ΑΚΙΣ, μια δεύτερη ανακοίνωση πραγματικός κεραυνός ,αυτή τη φορά από την ΑΝΕΑΕΔ, αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει κανένας “ψυχικός δεσμός” του Α/ΓΕΕΘΑ, με τους απόστρατους. Και ανάλογο είναι το κλίμα και στους εν ενεργεία στρατιωτικούς.

Η ανακοίνωση της ΑΝΕΑΕΔ είναι πραγματικά σκληρή. Υπενθυμίζει στον Α/ΓΕΕΘΑ ότι “οφείλει να γνωρίζει ο κος Αρχηγός, ότι...
εκτός «στρατιωτών» ηγείται και εργαζομένων οικογενειαρχών, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό οικονομικό, εργασιακό και κοινωνικό διωγμό, όντες ηθικά και υλικάακρωτηριασμένοι. Οφείλει να γνωρίζει ότι η ανέχεια, η εξαθλίωση και η πτώση του ηθικού οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε χαλάρωση της πειθαρχίας και της συνοχής του στρατεύματος”.

ΚΙνήσεις αλληλεγγύης στην υπόθεση του ΕΑ

Τρίτη 5 Φλεβάρη στις 7μμ στο Πολυτεχνείο, προγραμματισμός κινήσεων αλληλεγγύης στην υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα και στους συντρόφους δικάζονται.
Η δίκη για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα έχει μπει στο τελικό στάδιο μετά από περίπου 1,5 χρόνο ακροαματικής διαδικασίας. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται μέσα στο Μάρτη. Γι αυτό και αποκτάει μια ιδιαίτερη σημασία  ο προγραμματισμός κινήσεων αλληλεγγύης στην υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα και στους συντρόφους δικάζονται.
Τρίτη 5 Φλεβάρη στις 7μμ στο

O Στάθης Παναγούλης φοράει παντελόνια κι έχει "αδένες". Δεν φοβάται μην τον βαπτίσουν "κακό νοικοκύρη": "Στον Δένδια, το βραβείο του σύγχρονου νεοναζί"!

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα των τεσσάρων νεαρών ληστο-αντιεξουσιαστών, με εμφανή τα ίχνη των βασανισμών, ο Στάθης Β. Παναγούλης αγωνιστής της Αντίστασης 1967-74, δήλωσε:
«Οι βασανιστές της Χούντας του Παπαδόπουλου την περίοδο 1967-74 φρόντιζαν, όταν μετά τις ανακρίσεις των αγωνιστών της Αντίστασης, με βασανιστήρια στα κολαστήρια της Μπουμπουλίνας και του ΕΑΤ-ΕΣΑ, οδηγούμεθα στα...
έκτακτα στρατοδικεία, να μην υπάρχει κανένα ίχνος βασανισμού.
Σήμερα, η κυβέρνηση της Τρόικας, του κ. Σαμαρά, δεν κρατά ούτε τα προσχήματα. Δίνει τις φωτογραφίες των συλληφθέντων στη δημοσιότητα με εμφανή τα σημάδια των βασανισμών! Ας δώσει, η κυβέρνηση του Τριωδίου στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, το βραβείο του σύγχρονου νεοναζί».

Απεργία σήμερα στα κρατικά ΜΜΕ

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, βρίσκονται οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στα κρατικά ΜΜΕ (ΕΡΤ και ΑΠΕ - Κανάλι Βουλής), τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης-Επικοινωνίας και τους δημοτικούς σταθμούς «Αθήνα 9,84», «Κανάλι 1», «Επικοινωνία FM», καθώς και το τηλεοπτικό «Κανάλι της Βουλής».
Η απεργία γίνεται με απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, μετά από αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων στα Μέσα αυτά. Οι δημοσιογράφοι διεκδικούν την  υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και απαιτούν να μην ισχύσει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με την οποία καταργούνται οι ΣΣΕ και οι μισθοί ορίζονται μονομερώς από την κυβέρνηση. Η ΚΥΑ προβλέπεται από την Πράξη

Τελευταία βουτιά για ψαροντουφεκά στα


Νεκρός εντοπίστηκε χτες το βράδυ της Κυριακής, στη θαλάσσια περιοχή της Καλυβιανής Κισάμου Χανίων, ο 57χρονος υποβρύχιος αλιέας, που αγνοούνταν από το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Ο 57χρονος καθηγητής μαθηματικών, ξεκίνησε από το σπίτι του στον Άγιο Ιωάννη στα Χανιά για να επιδοθεί στο αγαπημένο του χόμπι... Βλέποντας ότι καθυστερεί, η σύζυγός του ειδοποίησε το λιμεναρχείο.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου