Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

«Ως εδώ. Δεν θα μου πάρουν και το σπίτι»

20130807-160833.jpg
Συμβαίνει στην Κεφαλονιά:
Την τρίτη μέρα από την εμφάνιση του καλέσματος προς όσους έχουν πληγεί από τα μέτρα, χρωστάνε σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικούς οργανισμούς και απειλούνται με την απώλεια του σπιτιού και της περιουσίας τους, η ανταπόκριση έχει υπερβεί τον αριθμό των 100 ανθρώπων. Και συνεχίζουμε.
«Δεν είμαστε μόνο ένας αριθμός φορολογικού μητρώου». Είμαστε
άνθρωποι αποφασισμένοι να σταματήσουμε την σχεδιασμένη καταστροφή, πριν φτάσει στην τελευταία ζώνη άμυνας που θα είναι τα σπίτια και η γη μας.
«Χρεοκοπημένοι όλων των ειδών σμίγουν στον κοινό αγώνα και στον κοινό σκοπό». Μηνύματα καταφθάνουν και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Στην ερώτηση που μας έκαμαν πολλοί «ποιο είναι το επόμενο βήμα;» υπάρχει μία μόνο απάντηση:
Είμαστε, ακόμα, λίγοι. Ο καθένας, εκεί που βρίσκεται, γνωρίζει τουλάχιστον άλλους 5 που βρίσκονται στα πρόθυρα της καταστροφής ή έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά. Ο καθένας μας έχει χρέος να συμβάλλει στην αύξηση του καταλόγου των ανθρώπων που είναι αποφασισμένοι να δώσουν μάχη «υπέρ βωμών και εστιών». Αποφασισμένοι να δώσουν τον «υπέρ πάντων αγώνα».
Όταν γίνουμε πολλοί, ενωμένοι και αποφασισμένοι, θα χαράξουμε μαζί τα επόμενα βήματα. Και τότε, ξέρουμε ότι δεν θα μπορέσουν να περάσουν. Κι ας κινητοποιήσουν τους στρατούς όλης της γης.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ. ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ.
- μέσα σε ένα μήνα τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν κατά 613 εκατ. ευρώ (σε 59,774 δις ευρώ, από 59,160). Στα τέλη του 2012, είχαν διαμορφωθεί σε 56,105 δισ. ευρώ περίπου. Οι φόροι συνεχίζουν να αυξάνονται και το χρέος εξακολουθεί να τραβά την ανηφόρα.
- 2 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα από τα 6 εκατομμύρια, αδυνατούν να πληρώσουν την εφορία. Και ο αριθμός αυξάνεται.
- Πάνω από το 50% των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ αδυνατεί να πληρώσει εισφορές.
- Το 58% των ιδιοκτητών ακινήτων αδυνατούν να πληρώσουν τα χαράτσια.
- Τα 2/3 των επιχειρήσεων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Το χρέος τους ανέρχεται σε 38 δις, όταν τα κέρδη τους είναι λιγότερα από 12 δις. 2 στις 3 επιχειρήσεις έχουν χρέη 3 φορές πάνω από τα κέρδη.
- Το 30% των δανείων είναι «κόκκινα» και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αγγίζουν τα 70 δις.
- Tην ίδια ώρα που εμείς χρωστάμε 70 δις, οι τράπεζες λαμβάνουν 233, τα οποία φορτώνονται στα 310 δις του κρατικού χρέους και τα οποία όλοι γνωρίζουμε με ποιο τρόπο καλούμαστε να πληρώσουμε.
Το χρήμα όλου του κόσμου να συγκεντρώσουμε σε μια πλατεία, το χρέος- δημόσιο και ιδιωτικό- δεν εξοφλείται.
Και όλα αυτά δεν συμβαίνουν επειδή, μετά το 2009, οι Έλληνες έγιναν, ξαφνικά, απατεώνες, ανίκανοι, τεμπέληδες και μπαταχτσήδες. Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί το πιο ακριβό εμπόρευμα του κόσμου είναι ένα χαρτονόμισμα, του οποίου η έκδοση, διανομή και διαχείριση έχει εκχωρηθεί μονοπωλιακά σε λίγους ιδιώτες.
Επειδή όλα όσα ζούμε είναι προϊόν αυτής της μεγάλης απάτης,
Επειδή παραβιάζονται σωρεία άρθρων του Συντάγματος, για την ίση μεταχείριση των πολιτών, ενεργοποιούμε το άρθρο 120 του Συντάγματος και οργανωνόμαστε.
Διεκδικούμε και θα το πάρουμε:
- ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, διότι είναι προϊόν συμπαιγνίας πολιτικών και τραπεζιτών
- ΠΑΓΩΜΑ ΧΡΕΩΝ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ, ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ως ότου έρθει η Δημοκρατία στην Ελλάδα και επανεξετάσει κάθε υπόθεση χωριστά, αποδίδοντας πραγματική δικαιοσύνη.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Εγγραφές συμμετοχής στο ithacanet.gr@gmail.com
 Αναρτήθηκε από τον/την olympiada

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μπραβο σασ βρε παιδια. κουραγιο. δυνατα κ ελληνικα. κουνια που τουσ κουναγε ολουσ τουσ.ΝΑΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ. ΟΧΙ ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ. ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ/ΜΑΣ.Κ Ο Υ Ρ Α Γ Ι Ο ....

Powered By Blogger