Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Προσοχή και επιφυλακή συνιστούν οι σεισμολόγοι


Το επόμενο 48ωρο είναι κρίσιμο, όπως προειδοποιούν οι σεισμολόγοι που παρακολουθούν στενά το φαινόμενο.
«Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας μας συνέστησε να είμαστε πολύ προσεκτικοί τις επόμενες δύο ημέρες, αν γίνεται να μην μπούμε στα σπίτια», αποκαλύπτει στο newpost ο δήμαρχος Αμφίκλειας.
Μιλώντας στο newpost ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας τόνισε πως μέχρι στιγμής το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά, όμως θέλει ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες ώρες. «Θα μεταβώ και εγώ στην περιοχή για να παρακολουθώ στενά τη σεισμική ακολουθία», είπε χαρακτηριστικά.
Και ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος τόνισε στο newpost ότι «πρόκειται για μια περιοχή που δεν σχετίζεται με το ρήγμα της Αταλάντης, όμως "δίνει" συχνά σεισμούς. Πιστεύουμε πως ολοκληρώθηκε το φαινόμενο αλλά πρέπει να το μελετήσουμε»
Η «ταυτότητα» του σεισμού

Ο σεισμός, μεγέθους 5,1 Ρίχτερ και με επίκεντρο τη Φθιώτιδα σημειώθηκε στις 12:06 το μεσημέρι της Τετάρτης και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας. Το επίκεντρο ήταν 120 χλμ βορειοδυτικά της Αττικής και 28 χλμ δυτικά της Αταλάντης, ενώ ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος μόλις 10 χλμ.
Είχε προηγηθεί μια ακόμη δόνηση, στις 12.02 μεγέθους 4,2 Ρίχτερ ενώ λίγα λεπτά αργότερα, ακολούθησε και τρίτη δόνηση στις 12:17 μεγέθους 3,5 Ρίχτερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger