Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Όχι στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων! Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013, 12:00


ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ !

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 12/8 ΣΤΙΣ 12.00 μ.μ. ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ


Στα μέσα Ιουλίου του 2013 η εργοδοσία στον ΄΄ΚΑΦΕΝΑΙ΄΄ κάλεσε σε συνάντηση τους εργαζόμενους αναγγέλλοντας μας με τελεσίγραφο τρόπο, το κλείσιμο της επιχείρησης εντός δύο εβδομάδων, επικαλούμενη οικονομικές δυσκολίες. Επιπλέον, η εργοδοσία υποστήριξε πως στη θέση της παλιάς επιχείρησης θα ανοίξει μια καινούργια, με διαφορετικό ιδιοκτησιακό καθεστώς και διαφορετικό αντικείμενο. Η πραγματικότητα, όμως είναι διαφορετική. Το Σχέδιο της εργοδοσίας είναι η συγχώνευση των δύο επιχειρήσεων τους ΄΄ΚΑΦΕΝΑΙ΄΄ και ΄΄ΜΥΡΣΙΝΗ΄΄ και η απομάκρυνση όσων εργαζομένων από εμάς, τολμήσαμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και άρα να είμαστε ασύμφοροι για τα δεδομένα της εργοδοτικής ασυδοσίας.

Στις 17/7 καταθέσαμε ασφαλιστικά μέτρα στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης και το δικαστήριο επέβαλε προσωρινά, την απαγόρευση κάθε μεταβολής της κατάστασης του ΚΑΦΕΝΑΙ. Η εργοδοσία κάνοντας ένα βήμα εμπρός, οδηγώντας την αντιπαράθεση στα άκρα, στις 5/8 έκλεισε το κατάστημα, παραβιάζοντας τα ασφαλιστικά μέτρα και απέλυσε εκδικητικά και καταχρηστικά, 3 συναδέλφισες.
Στις 8/8 η εργοδοσία του ΄΄ΚΑΦΕΝΑΙ΄΄, όχι μόνο συνεχίζει να μην τηρεί την δικαστική απόφαση, αλλά κατέθεσε και μηνύσεις σε 3 εργαζόμενους του ΄΄ΚΑΦΕΝΑΙ΄΄ και 2 συνδικαλιστές, οι oποίοι συνδικαλιστές είναι και μέλη του Δ.Σ. του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Θεσ/νίκης , με αποτέλεσμα την σύλληψη μιας εργαζόμενης και ενός συνδικαλιστή με την αιτιολογία της συκοφαντικής δυσφήμησης. Η εργοδοσία του καταστήματος προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να εκφοβίσει τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές για να σταματήσουν να διεκδικούν τα αυτονόητα, τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας τους.
Γι’αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους ανέργους στα δικαστήρια Θες/νίκης την Δευτέρα 12/8 στις 12.00 μ.μ. όπου δικάζονται οι 2 συνάδελφοί μας. Γιατί όλοι οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχουμε τα ίδια προβλήματα

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ !


Η ασυδοσία και ο εκφοβισμός της εργοδοσίας στον ΚΑΦΕΝΑΙ δεν θα περάσει !

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

• ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ
• ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ – ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΚΥΡΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
• ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕΝΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger