Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ενδιαφέρον εκατομμυριούχων για τα νησιά των Σποράδων

Ενδιαφέρον εκατομμυριούχων για τα νησιά των Σποράδων Πάμπλουτοι επιχειρηματίες,  οι οποίοι επισκέπτονται τα νησιά των Βορείων Σποράδων με τις πολυτελείς θαλαμηγούς τους, εκφράζουν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για παραθαλάσσια κυρίως «φιλέτα».
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, το ίδιο ενδεχόμενο διερευνά και ο πρόεδρος της γνωστής ομάδας Γαλατασαράϊ, ο διάσημος  επιχειρηματίας Ουνάλ Αϊσάλ, ο οποίος είναι λάτρης των νησιών. Η πολυτελής θαλαμηγός του βρίσκεται, σημειωτέον,  τις τελευταίες μέρες στην Σκιάθο, πραγματοποιώντας παράλληλα επισκέψεις και σε άλλα νησιά των Βορείων Σποράδων.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από επιχειρηματικούς κύκλους, ο Ουνάλ Αϊσάλ έχει στα χέρια του φακέλους με επενδυτικές προτάσεις, που μεταφράζονται σε ενδιαφέρον για αγορά γης ή  ακινήτων στις Βόρειες Σποράδες.

Ο βαθύπλουτος επιχειρηματίας, είναι εξαιρετικά μορφωμένος και σπούδασε Νομικά στην Τουρκία και στην Ελβετία. Το 1974 ίδρυσε τη δική του εταιρεία Unit International στις Βρυξέλλες, ενώ από το 1984 εισέρχεται επιχειρηματικά στον χώρο του πετρελαίου, της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου μετατρέποντας πλέον την Unit International σε έναν ενεργειακό κολοσσό με 23 εταιρείες στην Τουρκία, τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Ευρώπη.
Μεταξύ άλλων διαθέτει τέσσερα εργοστάσια πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Τουρκία, πέντε ενεργειακές μονάδες στον Ιράν, ένα πάρκο φωτοβολταϊκών στην Κροατία, το μεγαλύτερο σε έκταση πάρκο ανεμογεννητριών στη Βουλγαρία,  ενώ έχει επενδύσει στην κατασκευή εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία. Επιπλέον, το γκρουπ του δραστηριοποιείται στις κατασκευές, στη βιοτεχνολογία και στον τουρισμό με τέσσερα ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών.
          
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger