Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Μεταξύ των επτά καλύτερων προορισμών για μελλονύμφους διεθνώς, συγκαταλέγεται η Σκόπελος,

Πόλος έλξης για μελλόνυμφους      Μεταξύ των επτά καλύτερων προορισμών για μελλονύμφους διεθνώς, συγκαταλέγεται η Σκόπελος, η οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην τέλεση γάμων αλά «Μάμα μία». Σύμφωνα με εκτενές άρθρο του διεθνούς εμβέλειας και απήχησης διαδικτυακού ενημερωτικού μέσου «Cruise Ship News» κυρίαρχο στοιχείο στην επιλογή ενός γαμήλιου προορισμού «είναι το στοιχείο του ρομαντισμού, το οποίο απαιτούν οι πιο πολύτιμες στιγμές της ζωής μας». Εν μέσω 190 χωρών σε όλο τον κόσμο, ο συντάκτης του συγκεκριμένου άρθρου κατατάσσει πρώτη την Σκόπελο, υπογραμμίζοντας ότι «αποτελεί ξεχωριστό προορισμό, λόγω των παρθένων ακτών της και του δασικού του πλούτου». Παράλληλα επισημαίνεται ότι: «το νησιώτικο περιβάλλον δημιουργεί ιδανικές συνθήκες προκειμένου να απολαύσουν την τέλεια γαμήλια τελετή οι μελλόνυμφοι, σε αυτό τον φανταστικό προορισμό». Σε απόσταση αναπνοής ακολουθούν,  ως ιδανικοί γαμήλιοι προορισμοί,  οι Μαλδίβες, η Βενετία, το Λας Βέγκας, η Σκωτία, το Ντουμπρόβνικ, και άλλες περιοχές της γης.

            Το παραπάνω δημοσίευμα έρχεται να ενισχύσει τη φήμη της Σκοπέλου διεθνώς, σε επίπεδο γαμήλιου τουρισμού, που αποτελεί εκ των πραγμάτων σημαντικό κεφάλαιο ανάπτυξης για το νησί. Όπως αναφέρει μάλιστα ο Δήμαρχος του νησιού: «από την πλευρά μας προσπαθούμε να ενισχύουμε το κομμάτι του γαμήλιου τουρισμού, το οποίο αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις στις οποίες συμμετέχουμε, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό». Το γεγονός ότι οι μελλόνυμφοι προέρχονται από διάφορες χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Αργεντινής, μαρτυρά τη σημαντική απήχηση που έχουν οι φυσικές ομορφιές της Σκοπέλου διεθνώς. Αρκετοί γάμοι τελούνται «όχι μόνο στα σημεία που γυρίστηκε η ταινία «Μάμα μία» αλλά και σε άλλες περιοχές του νησιού, ενθουσιάζοντας τους μελλόνυμφους και τους συγγενείς τους», υπογραμμίζει ο κ. Μιχελής.
            Το συγκεκριμένο γεγονός είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη Σκόπελο αν αναλογιστεί κανείς ότι δεκάδες και ορισμένες φορές εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι των μελλονύμφων παρακολουθούν το μυστήριο, απολαμβάνοντας παράλληλα τις ομορφιές του νησιού. Ο μέσος όρος παραμονής στο νησί είναι μια εβδομάδα και αναμφίβολα επωφελούνται όλες οι κατηγορίες των  επαγγελματιών, συμπεριλαμβανομένων βεβαίως, των ξενοδόχων. «Είναι αναμφίβολα σημαντικό κομμάτι σε σχέση με την ανάπτυξη του νησιού και την τόνωση της τοπικής οικονομίας,  ο γαμήλιος τουρισμός», σχολιάζουν στο σημείο αυτό επαγγελματίες του νησιού.
            Η γαμήλια τελετή πραγματοποιείται είτε στον Δήμο, είτε στον Αγνώντα, στον Αη Γιάννη στο Καστρί, αλλά και σε άλλα ειδυλλιακά σημεία της Σκοπέλου και συνοδεύεται κατά κανόνα από το πατροπαράδοτο γλέντι, με την συμμετοχή των συγγενών των νεόνυμφων,  κατά τα πρότυπα της ταινίας. Ο απόηχος της ταινίας «Μάμα μία» έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, συμβάλλοντας αφενός στην ευρύτερη προβολή της Σκοπέλου και αφετέρου στην περαιτέρω ενίσχυση του νησιού από οικονομικής άποψης. Γι’ αυτό τον λόγο εξάλλου, στις προθέσεις των ιθυνόντων του Δήμου Σκοπέλου είναι η συνέχιση των προσπαθειών προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, για ευνόητους λόγους.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger