Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά!

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/

Σήμερα είναι Κυριακή, 23 Ιουνίου. Σαν σήμερα πριν 17 χρόνια στις 23 Ιουνίου 1996, πάλι ημέρα Κυριακή, έφυγε από την ζωή ο προστάτης των φτωχών και των αποκλεισμένων, ο υπερασπιστής των συνόρων και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε φύγει από την ζωή. Σ’ όλη την χώρα οι μη προνομιούχοι δάκρυσαν. Κατάλαβαν οι περισσότεροι ότι τα καλά τα χρόνια είχαν τελειώσει. Βάσανα, εξευτελισμοί και πίκρες ερχόντουσαν για την φτωχολογιά.
Ιστορική ειρωνεία... Μετά από 17 χρόνια, το ΠΑΣΟΚ, το ιστορικό κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, απαξιωμένο στην συνείδηση του απλού λαού, φάντασμα του ένδοξου παρελθόντος του συνομιλεί και συνεργάζεται με την δεξιά για σχηματισμό μνημονιακής κυβέρνησης συνεργασίας.
Είμαστε πολύ μικροί για να γράψουμε για το έργο του Ανδρέα Παπανδρέου. Απλά θα κάνουμε ένα μικρό πολιτικό μνημόσυνο στην μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου. Θα υπενθυμίσουμε το εξής: Το σύνθημα που δονούσε τις πλατείες και τις μεγάλες συγκεντρώσεις της αλλαγής. Το σύνθημα μνήμης και νίκης των απλών οπαδών και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, του ελληνικού λαού. Την κραυγή των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που είδαν τις ζωές τους να καταστρέφονται από το αυταρχικό καθεστώς των δεξιών κυβερνήσεων που με διάφορες παραλλαγές κυβέρνησαν το τόπο μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο: Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger