Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ?


ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν εμπλέκονται οι ΗΠΑ στην ασθένεια του Τσάβες

Απέρριψαν τις κατηγορίες περί συνωμοσίας κατά της Βενεζουέλας οι ΗΠΑ, τονίζοντας πως είναι «παράλογο» να ευθύνεται η Ουάσινγκτον για τον καρκίνο του προέδρου Τσάβες.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν εμπλέκονται οι ΗΠΑ στην ασθένεια του Τσάβες
«Το να ισχυριστεί κανείς ότι οι ΗΠΑ εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στην ασθένεια του προέδρου Τσάβες είναι παράλογο και απορρίπτουμε αυτές τις κατηγορίες», τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Πάτρικ Βέντρελ.

«Απορρίπτουμε τους ισχυρισμούς την κυβέρνησης της Βενεζουέλας, σύμφωνα με τους οποίους οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπλέκονται σε συνωμοσία με στόχο της αποσταθεροποίησή της», πρόσθεσε.
Παρά τις διαφωνίες ανάμεσα στις δύο χώρες, οι ΗΠΑ έχουν προσπαθήσει να οικοδομήσουν εποικοδομητικές σχέσεις με την Βενεζουέλα, όμως «οι αναληθείς δηλώσεις» με στόχο την Ουάσινγκτον δείχνουν ότι το Καράκας δεν «ενδιαφέρεται για την βελτίωση των σχέσεων αυτών».
Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε την απέλαση από την Βενεζουέλα δυο στρατιωτικών επιτετραμμένων της αμερικανικής πρεσβείας. Τον έναν από τους δύο αμερικανούς διπλωμάτες κατηγόρησε ο αντιπρόεδρος Μαντούρο ότι προσπάθησε να έρθει σε επαφή με στρατιωτικούς για να «τους προτείνει αποσταθεροποιητικά σχέδια».
Ο Βέντρελ υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ είναι πιθανόν να προχωρήσουν σε αντίποινα εναντίον διπλωματών της Βενεζουέλας, όπως ορίζεται από τη Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger