Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Δυναμική πορεία στη Λάρισα έναντια στις διώξεις αγωνιστών του κινήματος κατά των διοδίων και αλληλεγγύης στις καταλήψεις που χτυπιούνται από το αστικό κράτος.




Η πορεία είχε καλεστεί εδώ και τουλάχιστον 10 μέρες από την "Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους διωκόμενους και υπεράσπισης πολιτικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων" της Λάρισας και από την "Ανοιχτή Συνέλευση Μαγνησίας" του Βόλου. Αιτία οι διώξεις αγωνιστών του κινήματος κατά των διοδίων, που κατηγορούνται για καταλήψεις διοδίων.

 Μετά την την δεύτερη εισβολή των ένστολων δολοφόνων στην κατάληψη της βίλας Αμαλίας και στην κατάληψη Σκαραμαγκά και την σύλληψη εκατοντάδων αγωνιστών, η πορεία συνδέθηκε με το ζήτημα της αμέριστης αλληλεγγύης στις καταλήψεις και στους συλληφθέντες.

 Στήθηκε μικροφωνική, διαβάστηκαν κείμενα πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων. Η πορεία ξεκίνησε από την Κεντρική Πλατεία Λάρισας και σε αυτήν συμμετείχαν με μπλοκ: πρωτοβουλία ενάντια στα διόδια, Ανοιχτή Συνέλευση Μαγνησίας, ΣΥΡΙΖΑ, ΕΕΚ, Ταξική Πορεία καθώς και πλήθος αγωνιστών. Περίπου 500 αγωνιστές διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης της Λάρισας σε μια δυναμική πορεία αλληλεγγύης με χαρακτηριστικά αντικρατικής και αντιφασιστικής πάλης, ενάντια στις φρονηματικές διώξεις αγωνιστών που επιχειρεί το αστικό κράτος και τα τσιράκια του.

Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε στο Βόλο μικροφωνική αλληλεγγύης στις καταλήψεις.

http://eekmag.blogspot.gr/2013/01/blog-post_13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger