Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Επιτροπή Εκπαιδευτικών Μαγνησίας



             Η Επιτροπή Εκπαιδευτικών Μαγνησίας του Π.Α.ΜΕ. καταγγέλλει την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, που ανήκουν στις παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ, για την καταψήφιση της πρότασης του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», που αφορούσε τη συμμετοχή του συλλόγου στην κινητοποίηση ενάντια στη φορομπηχτική πολιτική της συγκυβέρνησης και της Ε.Ε.
          Η επιχειρηματολογία που ανέπτυξαν, για να δικαιολογήσουν την απαράδεκτη θέση τους, αποτελεί μνημείο κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού και στήριξης της αντιλαϊκής πολιτικής που, ενώ προχωρεί σε φορολογικές ελαφρύνσεις του μεγάλου κεφαλαίου, τσακίζει ταυτόχρονα τη λαϊκή οικογένεια με φόρους και χαράτσια, με διαρκείς ανατιμήσεις, κάνοντας τη ζωή μας κόλαση.

          Η άρνησή τους να στηρίξουν το κάλεσμα του Συνδικάτου «Μήτσος Παπαρήγας» αποκαλύπτει το ρόλο που συνεχίζουν να παίζουν στο σωματείο των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η άποψή τους να φορολογείται η λαϊκή οικογένεια με εισόδημα 40.000 ευρώ το χρόνο, με το επιχείρημα «που θα βρει χρήματα το κράτος»; Πώς να εξηγηθούν οι προσχηματικές τοποθετήσεις τους, προκειμένου να μην συμφωνήσουν με τη θέση για φορολόγηση των κερδών του κεφαλαίου με 45%; Τη στιγμή μάλιστα που, καθημερινά, αποκαλύπτεται, με διάφορες λίστες, η κλοπή που έχει υποστεί ο λαός μας από τη φιλομονοπωλιακή πολιτική  των κυβερνήσεων και τη κάθε είδους στήριξη προς το κεφάλαιο από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, τις συγκυβερνήσεις και την Ε.Ε.
          Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν τη στάση των συνδικαλιστών της πλειοψηφίας και να πάψουν να τους εμπιστεύονται. Να συσπειρωθούν στο σωματείο, να αλλάξουν τους συσχετισμούς και με γενικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα να οργανώσουν τον αγώνα τους για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Τους καλούμε να εμπιστευτούν τις ταξικές δυνάμεις και να πάρουν μέρος στο πανεργατικό συλλαλητήριο, ενάντια στην φορομπηχτική πολιτική της συγκυβέρνησης, που θα πραγματοποιηθεί, την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, στις 6:30 το απόγευμα, στην Πλατεία Πανεπιστημίου.
           

Η Επιτροπή Εκπαιδευτικών Μαγνησίας του Π.Α.ΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger