Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ


Σήμερα 31 Οκτωβρίου 2012 λήγει η αντιπυρική περίοδος 2012 ευτυχώς χωρίς να έχει παρουσιαστεί κάποιο μεγάλο συμβάν πυρκαγιάς με αρνητικά αποτελέσματα στο Νησί μας.

Η Σκόπελος εξακολουθεί να είναι το πιο «Πράσινο νησί του Αιγαίου»

Ένα μέρος από την μεγάλη αυτή επιτυχία ανήκει και στον καθένα απλό πολίτη του νησιού αυτού, που με την προσοχή του και τη συμμόρφωσή του στις υποδείξεις και Διατάξεις της Υπηρεσίας μας, βοήθησε ώστε να κρατήσουμε ανέπαφο το δάσος τη στιγμή που άλλα μέρη της πατρίδας μας επλήγησαν σοβαρότατα.

Μια βασική αγροτική δραστηριότητα αυτή την εποχή είναι και ο καθαρισμός των ελαιοπερίβολων και το κάψιμο των προϊόντων του καθαρισμού (κλαδιά).
Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή όλων όσων πρόκειται να κάψουν τα κλαδιά στα κτήματά τους, να συμμορφωθούν με την Πυροσβεστική Διάταξη (υπ’ αριθμόν 9) σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται από 1-11-2012 μέχρι 30-4-2013 η καύση γεωργικών υπολειμμάτων σε αγροτικές εκτάσεις οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη από 300 μέτρα από δάση ή δασικές εκτάσεις και 50 μέτρα από δεντροστοιχίες ΜΟΝΟ όταν ληφθούν τα παρακάτω μέτρα:
Συγκεκριμένα:
  1. Συγκεντρώνουμε τα κλαδιά σε κεντρικό σημείο του κτήματός μας ώστε να μην κινδυνέψει γειτονική περιουσία
  2. Αφαιρούμε-καθαρίζουμε την εδαφιαία βλάστηση σε ακτίνα 10 τουλάχιστον μέτρων από την εστία.
  3. Τηρούμε την ελάχιστη απόσταση της εστίας από παρακείμενη δενδρώδη ή θαμνώδη βλάστηση που είναι τουλάχιστον 10 μέτρα
  4. Καίμε τα κλαδιά λίγα – λίγα και όχι σε μεγάλους σωρούς που μπορεί να δώσουν μεγάλα μήκη φλόγας
  5. Φροντίζουμε να υπάρχει ικανή ποσότητα νερού για την αντιμετώπιση της φωτιάς σε περίπτωση που αυτή ξεφύγει από τον έλεγχο.
  6. Διαβρέχουμε τη ζώνη προς την πλευρά του δάσους όταν απέχει λιγότερο από 300 μέτρα από την υπό καύση περιοχή και 50 μέτρα από δενδροστοιχία.
  7. Φροντίζουμε να έχουμε φορητά μέσα (πτυοσκάπανα-τσάπες κ.τ.λ) για την αντιμετώπιση τυχόν επέκτασης της φωτιάς από απρόβλεπτα αίτια.
  8. Δεν ανάβουμε φωτιά τις ημέρες που φυσάει δυνατός άνεμος.
  9. Ενημερωνόμαστε την προηγούμενη ημέρα από αυτή που πρόκειται να κάψουμε,από το Π.Κ. Σκοπέλου καλώντας στο τηλ.2424024199 για τις αναμενόμενες καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.
  10. Δηλώνουμε την τοποθεσία στην οποία πρόκειται να βάλουμε φωτιά και εάν αυτή βρίσκεται σε δύσβατο σημείο, καλό είναι να ενημερώνουμε την Πυροσβεστική υπηρεσία για τον τρόπο πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων σε αυτό.
  11. Επιτηρούμε συνεχώς την φωτιά και σε περίπτωση απομάκρυνσής μας, υποχρεούμαστε στην πλήρη κατάσβεση της με νερό ή στο σκέπασμά της με ικανή ποσότητα χώματος.

Για το άναμμα φωτιάς με τις παραπάνω προϋποθέσεις να προτιμούνται κυρίως οι πρωινές ώρες και όχι μεσημεριανές ή βραδινές.

Ας μην ξεχνάμε ποτέ πως τα μεγαλύτερα και σοβαρότερα συμβάντα Δασικών πυρκαγιών στο Νησί της Σκοπέλου έλαβαν χώρα κατά την περίοδο αυτή (από Νοέμβριο μέχρι και Απρίλιο) και ας μην εφησυχάζουμε με το γεγονός ότι λόγω υγρασίας έχει εκλείψει ο κίνδυνος.

Ο συνδυασμός: υπερεκτίμηση των δυνάμεών μας και υποεκτίμηση της φωτιάς είναι αποδεδειγμένα ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ.

Εύχομαι σε όλους καλό Χειμώνα και είμαι σίγουρος για την προσοχή σας κατά την χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο.


Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ
ΣΚΟΠΕΛΟΥ



Καραμήντζας Κ. Ευάγγελος
Πυραγός

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 30-10-2012



ΒΕΡΟΙΑ- Με αστυνομία και σεκιουριτάδες έγινε η ΓΣ της ΕΑΣ!! Απλήρωτοι παραγωγοί και εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν

Παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έγινε το βράδυ της Δευτέρας η συνέλευση αντιπροσώπων της ΕΑΣ Βέροιας με αντικείμενο την εκκαθάριση της Επιχείρησης. Δεκάδες εργαζόμενοι και παραγωγοί συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο της Ένωσης έξω από την αίθουσα συνελεύσεων και ζητούσαν με την παρέμβαση της αστυνομίας να παραβρεθεί εκπρόσωπός τους στη διαδικασία και να ενημερώσει τους αντιπροσώπους για την κατάσταση της ΕΑΣ και τις οικονομικές της...
υποχρεώσεις.

Ωστόσο ο πρόεδρος και η Διεύθυνση δεν έκαναν αποδεκτό το αίτημα των εργαζομένων να παραστεί ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας τους από την Αθήνα, που ήταν παρών, Βάιος Μπιμπίκης και το κλίμα πυροδοτήθηκε έντονα κάποια στιγμή από τους εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι εδώ και 15 μήνες όπως υποστήριζαν και από παραγωγούς που έχουν να παίρνουν χρήματα και από προηγούμενες χρονιές.

Χτυπώντας τα τζάμια της αίθουσας με χαρακτηρισμούς και φωνές αγανάκτησης, απευθύνονταν στους αντιπροσώπους που βρισκόταν μέσα στη συνέλευση είχαν κληθεί στη συνέλευση καλώντας τους να ακούσουν και την άλλη πλευρά, πριν ψηφίσουν. «Θεωρούμε παράνομη τη συνέλευση, διότι νόμιμα εκλεγμένοι αντιπρόσωποι δεν έλαβαν μέρος και αύριο (Τρίτη) θα πάμε στον Εισαγγελέα να το καταγγείλουμε και να προσβάλουμε την απόφαση. Θα παλέψουμε νόμιμα ώστε να μην προχωρήσει η εκκαθάριση της ΕΑΣ Βέροιας και να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι τις θέσεις εργασίας και τα δεδουλευμένα τους. Κρίνουμε παράνομη τη συνέλευση, διότι δεν έχουν κληθεί όλοι οι αντιπρόσωποι που είναι νόμιμα εκλεγμένοι. Εμείς θα διεκδικήσουμε νομικά να πάρουμε την κατάσταση όσων συμμετείχαν στη διαδικασία και να ελέγξουμε από την πλευρά μας εάν ψήφισαν οι νόμιμοι αντιπρόσωποι», δήλωσε στον «Λαό» ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας τονίζοντας ότι η ΕΑΣ χρωστάει πάνω από 100.000 ευρώ σε παραγωγούς και 152.300 ευρώ σε εργαζόμενους, οι οποίοι θα τα διεκδικήσουν νομικά, αφού υπάρχουν ήδη κερδισμένες δικαστικές αποφάσεις που τους διασφαλίζουν και ανάλογα με τις εξελίξεις θα προχωρήσουν ακόμα και σε πλειστηριασμό ακινήτου της ΕΑΣ.

Επεισοδιακή όμως ήταν και η έξοδος των αντιπροσώπων από την αίθουσα της συνέλευσης, αφού οι συγκεντρωμένοι, εργαζόμενοι και αγρότες, τους περίμεναν με έκδηλη ένταση και δεν έλειψαν οι φραστικές επιθέσεις και η ανταλλαγή αιχμηρών χαρακτηρισμών, δείγμα της αγανάκτησης και αγωνίας όλων για το παρόν και το μέλλον της ΕΑΣ αλλά και για τα παρελθόντα έτη που οδήγησαν σ’ αυτό το έκρυθμο, ‘πολεμικό’ κλίμα μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων.

Το χθεσινοβραδινό σκηνικό πάντως θα έχει και σήμερα συνέχεια, δια της νομικής οδού και όπως φαίνεται το θέμα της ΕΑΣ Βέροιας και το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας για εκκαθάριση της επιχείρησης και απαλλαγής ευθυνών, δεν φαίνεται να έχει ούτε ομαλή εξέλιξη, ούτε ήπιες κοινωνικές συνέπειες…

πηγή:http://www.inveria.gr/2012/10/blog-post_7223.html

ΠΙΝΕΤΕ ΦΡΑΠΕ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΠΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ! ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ!

Frappe
ΠΙΝΟΥΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΧΗΜΙΟΚΟΥ ΑΦΡΟΥ! ΟΛΑΝΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΦΕ
Τα καφεόδεντρα βγάζουν τον καρπό τους έτοιμο προς κατεργασία. Οι εταιρείες μεταφέρουν τους καρπούς στα εργοστάσια, καθαρίζουν τα χρήσιμα μέρη και τα συνθλίβουν.
Αυτός είναι ο γνήσιος καφές. Από κει και πέρα παίρνει η κάθε εταιρεία αρώματα και προσθέτει στο πρώτο μείγμα έτσι ώστε τα χαρμάνια να έχουν το δικό τους ξεχωριστό άρωμα ανά εταιρεία (Λουμίδης - Μπράβο κλπ). Αυτά για τον γνωστό ελληνικό καφέ.
Καθώς καθαρίζονται οι καρποί και τα χρήσιμα μέρη πάνε για άλεση, τα άχρηστα δεν πετιούνται αλλά ψήνονται! Οι γνώστες του αντικειμένου, τα αποκαλούν κατακάθια του καφεόδεντρου και παλαιότερα τα πετούσαν.
Αργότερα άρχισαν να τα διοχετεύουν ως ρόφημα καφέ σε τριτοκοσμικές χώρες και έπειτα ο μεγαλύτερος αγροτικός συνεταιρισμός που εδρεύει στην Ολλανδία και το όνομα NESTLE, πρόσθεσε το χημικό που αποδίδει αφρό. Έτσι η Ελλάδα σήμερα είναι πρώτη σε κατανάλωση των "σκουπιδιών" του καφεόδεντρου με την προσθήκη του χημικού για τον αφρό!
Έχοντας αφήσει κατά πολύ πίσω τις τριτοκοσμικές χώρες σε κατανάλωση φραπέ! Το δε τμήμα της Αφρικής αλλά και της Βραζιλίας που παράγουν τον καφέ δεν καταναλώνουν καθόλου φραπέ!
Αυτά τα ολίγα πληροφοριακά μετά από 17 χρόνια δουλειάς στην παραγωγή καφέ.
Τα προϊόντα της Ολλανδικής Nestle:
NES CAFE (με δομή απορρυπαντικού - σαπουνιού) SMARTIES (πολύχρωμα κουφετάκια, ή αλλιώς πολύχρωμες χάντρες) KIT KAT (Σοκολατο - γκοφρέτες)
MAGGI (συμπληρώματα γεύσης)
HAAGEN DANZ (Παγωτά)
PURINA - FRISKIES (σκυλοτροφές και γατοτροφές καταστρέφουν την υγεία του κατοικιδίου σας)
Παγωτά Nestle (Aloma-Boss-Magnum-Nirvana-Pirulo-Crunch κ.ά.)
Δημητριακά πρωινού (Fitness-Clusters-Cheerios-Cookie Crisp)
Νερό (Κορπή- Perrier).
"Αποφεύγουμε τα Ολλανδικά προϊόντα και για πολλούς ακόμη λόγους, .....αλλά και γιατί έχουν μισέλληνα υπουργό οικονομικών και γιατί οι Ολλανδοί έχουν προβάλει veto στην ΕΕ, ώστε κανείς να μην κάνει έλεγχο στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν για την παρασκευή των τροφίμων, όπως επίσης και με τι τρέφονται τα ζώα που εμπορεύονται το κρέας τους.
ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΑΖΩ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ «ΑΡΜΟΔΙΕΣ» ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ! ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ Μ΄ΑΚΟΥΕΙ ; ΘΕΛΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ !
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ " Ο ΦΟΒΟΣ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΕΡΜΑ» ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ Κ Α Ν Ε Ν Α ! " όπερ έδει δείξαι " ΛΕΝΕ
ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ! ! !
Αντ. Αντωνιάδης
ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (2010)"

Νέα κάθοδό τους στην Αθήνα για την ένστολη πανελλαδική διαμαρτυρία αύριο Πέμπτη ετοιμάζουν αστυνομικοί και πυροσβέστες στη Μαγνησία

Νέα κάθοδό τους στην Αθήνα για την ένστολη πανελλαδική διαμαρτυρία αύριο Πέμπτη ετοιμάζουν αστυνομικοί και πυροσβέστες στη Μαγνησία. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ευαγγελισμού στη 1.30 μ.μ.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας κάνει λόγο για ακινητοποίηση και διάλυση των Σωμάτων Ασφαλείας από τις νέες περικοπές στις μισθολογικές και λειτουργικές δαπάνες που περιλαμβάνονται στα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών.

«Φτάσαμε στα όριά μας, αλλά αρνούμαστε να μας τελειώσουν. Αν αδρανήσουμε και επικρατήσει η απογοήτευση και η απραξία τότε θα έχουν επιτύχει τα σχέδιό τους. Δεν λυγίζουμε στην οικονομική χρεοκοπία. Τη ζούμε ήδη, αλλά είμαστε ακόμη ζωντανοί. Η χρεοκοπία της αξιοπρέπειάς μας, της ιστορίας και εθνικής μας συνείδησης, δεν θα περάσουν. Κινδυνεύουμε. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με κάθε νόμιμο μέσο. Ο εμπαιγμός δεν θα περάσει. Για να υπάρχουν Αστυνομικοί αξιόμαχοι και αξιοπρεπείς. Μπορούμε να αποτρέψουμε την θανατική μας καταδίκη. Όλοι μαζί στον αγώνα μέχρι τέλους», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας.

«Δεν είμαστε δούλοι...»
Για τη συμμετοχή στην αυριανή ένστολη διαμαρτυρία ενημέρωσε με χθεσινή ανακοίνωση η Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μαγνησίας. «Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση», αναφέρει χαρακτηριστικά, «ότι θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα μας, δεν θα μείνουμε απλοί θεατές, ούτε θα γίνουμε εξιλαστήρια θύματα των «σωτήρων» της τρόικας. Ο ένστολος έχει περιέλθει σε δεινή θέση σε προσωπικό και υπηρεσιακό επίπεδο. Από το 2009 οι απώλειες των ετήσιων αποδοχών μας ανέρχονται από 28,74% έως 45,42%, ανάλογα με τον βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας, χωρίς να υπολογίζουμε αυτές που οφείλονται στο «πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων, του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας και των μισθολογικών προαγωγών, τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ, την εισφορά αλληλεγγύης, τα χαράτσια και το κύμα ακρίβειας που έχει ισοπεδώσει το βιοτικό μας επίπεδο...».

Η Ένωση καλεί τα πολιτικά κόμματα, τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. «Εμείς και οι συνάδελφοί μας δεν ανήκουμε σε καμία κατηγορία «ειδικών» και δήθεν προνομιούχων μισθολογίων. Η πλειοψηφία αμείβεται με ισχνούς μισθούς, χωρίς να αναγνωρίζεται η επικινδυνότητα της εργασίας, με βασικό μισθό 683 ευρώ. Γνωρίζουν επίσης τα ακατάστατα ωράρια και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, χωρίς ουσιαστική αποζημίωση για τη νυχτερινή εργασία κ.λ.π.», τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΑ...

Συντάχθηκε απο τον/την ypsistos Στις .
politiki-10-2012 37
Ψαλίδα 7,5 μόναδων ανάμεσα στον πρώτο ΣΥΡΙΖΑ και στη δεύτερη Νέα Δημοκρατία καταγράφει η μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση σε δείγμα 3666 ατόμων που πραγματοποίησε το τελευταίο δεκαπενθήμερο η δημοσκοπική ομάδα του καθηγητή Πανά...Η δημοσκόπηση καταγράφει υψηλά ποσοστά  για την...
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, άυξηση της εκλογικής δύναμης για όλα τα κόμματα που έχουν εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο- περιέργως και για τη ΔΗΜΑΡ του Μπαρμπα-Φανούρη, και πτώση για τα αμιγώς μνημονιακά κόμματα του Μεσσήνιου και του Πόλντο... Δείτε και την ανάλυση της πρόθεσης ψήφου ανα ιδεολογική ομάδα και χωρίς την αναγωγή...
politiki-10-2012 36
Το πρωί θα δημοσιεύσουμε και τη...βαθμολογία των ψηφοφόρων στους υπουργούς του Μεσσήνιου...Εκεί να δείτε γέλιο!!!

Ψάχνουν Έλληνες εργάτες για τις ελιές, αλλά βρίσκουν μόνο αλλοδαπούς!

Στην περιοχή της Πάργας ψάχνουν Έλληνες εργάτες για το μάζεμα ελιών και δεν βρίσκουν... Μόνο αλλοδαποί ανταποκρίνονται! Παρά την κρίση, οι ντόπιοι...

Ο τυφώνας Σἀντι χτύπησε και την Κούβα...Κανείς δεν μιλάει για αυτούς... Η Κούβα, βλεπεις, δεν εχει Wall Street και... Manhattan...

Κανείς δεν μιλάει για αυτούς...
Η Κούβα, βλεπεις, δεν εχει Wall Street και...
Manhattan...
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2012/10/blog-post_4496.html#more

Συνέλευση Πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στον Σάββα Ξηρό

Καλούμε όλα τα άτομα και τις συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης να πλαισιώσουν την πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον Σάββα Ξηρό. Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη στις 20:00 στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο "σχολείο" θα πραγματοποιείται η συνέλευση.
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΞΗΡΟΥ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον Σάββα Ξηρό

Κάγκελα κι αλεξίσφαιρα παντού: Η ιστορία του καπιταλισμού....

Κάγκελα στις 28/10 έξω από το Παπαστράτου,αλεξίσφαιρα στις 29/10 μέσα σ΄αυτό. Απλά δεν θα περάσει...

Το αλεξίσφαιρο.
Μια αστυνομική ιστορία για το άσυλο.
 
Το Σάββατο 27/10, παραμονή της παρέλασης γα την 28η Οκτωβρίου και ημέρα κινητοποιήσεων, δόθηκε μέσω της ασφάλειας Βόλου και του αντιπρύτανη εντολή για κλείδωμα του θόλου και όλου του κτιριακού συγκροτήματος του Παπαστράτου. Επειδή την ίδια ημέρα είχε καλεστεί αντιφασιστική πορεία ενάντια στην εκδήλωση της χρυσής αυγής στις 5:30 με συγκέντρωση στο θόλο, η εντολή άλλαξε ώστε να κλειδώσει ο θόλος από τις 4 το μεσημέρι του Σαββάτου. Αμέσως με τον κόσμο που είχε παραβρεθεί στην πορεία, καταφέραμε να κρατήσουμε τον χώρο ανοιχτό για όλη τη μέρα του Σαββάτου και της Κυριακής. Μάλιστα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρύτανη, κανονίστηκε ο θόλος να μην κλειδωθεί. Αμέσως μετά, ο αντιπρύτανης Ζουμπουλάκης  και η ασφάλεια επικοινώνησαν ξανά με τον φύλακα και του είπαν να μην διανοηθεί να τον ανοίξει. Το βράδυ, αφού είχε τελειώσει η πορεία και το πανεπιστήμιο ήταν ανοιχτό, η ασφάλεια τηλεφώνησε και ζήτησε τα στοιχεία του φύλακα και τον απείλησε ότι μπορεί να συλληφθεί ως συνένοχος ή και ως πιθανός τέτοιος λόγω του ότι δεν ακολούθησε τις εντολές τους. Την επόμενη μέρα το πρωί μαζεύτηκαν γύρω στους 8 φοιτητές για να καταφέρουν να κρατήσουν το πανεπιστήμιο ανοιχτό, εκεί δεν άργησε να τους επισκεφτεί κλιμάκιο της ασφάλειας Βόλου και να τους απομακρύνει απειλώντας με προσαγωγές.
Την Δευτέρα στις 29, ενώ ο φύλακας τελείωνε τη βάρδια του, δέχθηκε τηλεφώνημα από την αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλίας οπού του τόνισαν πως κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του λόγω των γεγονότων της Κυριακής όπου δεν υπάκουσε στις εντολές για το κλείσιμο του θόλου. Τέλος ή εταιρία που έχει αναλάβει τη φύλαξη του πανεπιστημίου υπό τις εντολές της αστυνομικής διεύθυνσης,  ανακοίνωσε πως από εδώ και στο εξής όλοι οι φύλακες υποχρεούνται να φοράνε αλεξίσφαιρο και θα επιβάλλονται κυρώσεις σε περίπτωση παράβασης αυτού του καθήκοντος. Από πέρυσι πραγματοποιούνται άλλωστε έφοδοι από ασφαλίτες για να ελέγξουν αν υπάρχουν ήδη αλεξίσφαιρα στα γραφεία τους.
Τα γεγονότα αυτά είναι τα πρώτα σημάδια έμπρακτης παραβίασης του πανεπιστημιακού ασύλου, το οποίο σταμάτησε από πέρυσι θεωρητικά να ισχύει στα πλαίσια μιας συνεχούς προσπάθειας από τη πλευρά της κυβέρνησης να το καταργήσει. Τη στιγμή που η κοινωνία έχει χρέος να παλέψει για το  δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο και τη προάσπιση του ασύλου, η αστυνομία με αυτή της την απόφαση εξουσιάζει ένα χώρο που έχει συνδεθεί με κοινωνικούς αγώνες και με σκοπό να εμποδίσει συγκεντρώσεις οργής την ημέρα της ''εθνικής επετείου''.
Επίσης το γεγονός αυτό συνδέεται άμεσα και με τα περσινά γεγονότα της λέσχης όπου δηλητηριάστηκαν φοιτητές λόγω κακής ποιότητας φαγητού, κάτι που επιχειρήθηκε να αποσιωπηθεί από τη πρυτανεία:  Αυτό αποδεικνύει πως η εκάστοτε εταιρία που αναλαμβάνει ρόλο στο πανεπιστήμιο δεν υπόκειται σε κανένα έλεγχο από τη πλευρά των εργαζόμενων και των φοιτητών του. Η εταιρία που έχει αναλάβει τη φύλαξη, δεν λογοδοτεί σε κανέναν και υποκύπτει σε οποιεσδήποτε εντολές από τη πλευρά της ασφάλειας και κατ επέκταση της κυβέρνησης. Δεν είναι τυχαίο ότι η επικοινωνία γινόταν αμέσως  από την ασφάλεια και κατ ευθείαν στην εταιρία φύλαξης ενώ ο αντιπρύτανης συνεργάζονταν με την ασφάλεια. Ακόμα ένα γεγονός που επιβεβαιώνει πως η ανάθεση πανεπιστημιακών λειτουργιών που αφορούν τη φύλαξη, σίτιση και στέγαση σε επιχειρήσεις-εργολαβίες εκτός από το ερώτημα που βάζει για το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων, εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα όπως είναι αυτό της κρατικής καταστολής στην προκειμένη περίπτωση.
Το ζήτημα του ασύλου αλλά και το θέμα των εργολαβιών έχουν αναδειχθεί και έχουν παλευτεί πολλές φορές από το φοιτητικό κίνημα του Βόλου και όχι μόνο, με αποκορύφωμα την απεργία των εργαζόμενων στις εργολαβίες στο ΑΠΘ. Αν και το άσυλο έχει καταργηθεί με τον νόμο Διαμαντοπούλου οι φοιτητές και οι φοιτητικοί σύλλογοι το προασπίζουν στην πράξη, ενώ πάγιο αίτημα των φοιτητών είναι η διατήρηση του ασύλου αλλά και διεύρυνση του σε χώρους δουλειάς και σχολεία προκειμένου να αποτελέσει εφαλτήριο κοινωνικών αγώνων που το κράτος και η ελληνική αστυνομία δεν θέλουν. Η καταπάτηση του ασύλου, με παρέμβαση μάλιστα των δυνάμεων καταστολής του αστικού κράτους και η ανοχή των πρυτανικών αρχών εκφράζει το φόβο του αστικού συστήματος για το δυναμικό που ελευθερώνεται όταν αγωνιζόμαστε συλλογικά και διεκδικούμε.
Δεν περιμένουμε από κανένα νόμο να κατοχυρώσει το άσυλο. Όπως το αλεξίσφαιρο είναι «νόμιμο» και δε θα φορεθεί ,έτσι και το άσυλο είναι «παράνομο» αλλά υπάρχει και θα υπάρχει όσο το υπερασπιζόμαστε.
Καταδικάζουμε κάθε μορφή επιχειρηματικής δραστηριότητας που σχετίζεται με άμεσο ή έμμεσο τρόπο με το πανεπιστήμιο και προασπιζόμαστε τον δωρεάν και δημόσιο χαρακτήρα του και το άσυλο. Την ώρα που παλεύουμε ενάντια σε μια νομοθεσία-έκτρωμα, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και  να παλέψουμε  για το πανεπιστήμιο που θέλουμε. Βασικό κομμάτι αυτού, είναι οι συνελεύσεις εργαζομένων και φοιτητών οπού θα ασκούν φοιτητικό και εργατικό έλεγχο στο πανεπιστήμιο, ενάντια σε κάθε διαχείριση από τις πρυτανικές αρχές και την αστυνομία.
Καλούμε
ñ      Σε μια τέτοια συνέλευση όλους τους εργαζομένους του πανεπιστημίου, καθηγητές, φοιτητές τη Δευτέρα 5/11 και ώρα 18.00 στο Θόλο.

Το άσυλο δεν είναι νόμος στη βουλή ,άσυλο  θα κάνουμε ολόκληρη τη γη.

Πρωτοβουλία φοιτητών-εργαζόμενων στο Π.Θ.
 
http://ergatis.wordpress.com/

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» - ΒΟΛΟΣ ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ αρνούνται ακόμα και ... τη συζήτηση!

Στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αρνήθηκαν κάθε κουβέντα για τη νέα εργοδοτική επίθεση
Εντονη ανησυχία έχουν δημιουργήσει στην εργοδοσία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στο Βόλο, αλλά και στη διοίκηση του σωματείου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), οι αντιδράσεις των εργαζόμενων απέναντι στην αξίωση να μειωθούν οι μισθοί 18% για 4 μήνες, με υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης.
Παρά την προσπάθεια του σωματείου, την περασμένη Παρασκευή, να «μαντρώσει» ξαφνικά μέσα στο εργοστάσιο του Βόλου τους εργάτες, ώστε να περάσουν τα εκβιαστικά διλήμματα και οι εργοδοτικές αξιώσεις, σημαντικός αριθμός εργαζομένων δηλώνουν ότι δε δέχονται να σκύψουν το κεφάλι.
Αποτέλεσμα; Οι συνδικαλιστές του σωματείου να εκφράσουν ανοιχτά την «ενόχλησή» τους χτες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Βόλου, όπου ο πρόεδρος του σωματείου της «Χαλυβουργίας» (μέλος του ΔΣ του ΕΚ) εξαπέλυσε βρώμικη επίθεση στο σωματείο του Ασπροπύργου. Να σημειωθεί ότι στο ΔΣ του ΕΚ είναι εκλεγμένα τρία μέλη της διοίκησης του σωματείου της «Χαλυβουργίας» και επισημαίνοντας αυτό οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, χτες, ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα και οι εξελίξεις. Αυτό στάθηκε αφορμή για τον συνδικαλιστή (στέλεχος της ΔΑΚΕ) να εξαπολύσει επίθεση στο σωματείο του Ασπροπύργου υποστηρίζοντας ότι είναι εργοδοτικό, γιατί ... σταμάτησε την απεργία χωρίς να πετύχει την επαναπρόσληψη των απολυμένων και εξυπηρέτησε τον Μάνεση. Από κοντά και ο αντιπρόεδρος (ΠΑΣΚΕ) του σωματείου, ο οποίος υποστήριξε, ότι εκείνοι κοιτάνε τα του οίκου τους (εννοώντας την επιχείρηση) και να μην ασχολούνται οι υπόλοιποι με αυτά.
Οι προκλήσεις, βέβαια, δεν έμειναν αναπάντητες από τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, οι οποίοι τόνισαν ότι οι συνδικαλιστές του σωματείου βγάζουν αγωνιστικές κορόνες μέσα από τη διοίκηση του ΕΚ και ανακοινώσεις που καταγγέλλουν την εργοδοσία για τις μειώσεις μισθών, αλλά μέσα στο χώρο εργασίας τους ξεπουλάνε τους εργαζόμενους, υπογράφοντας τις αξιώσεις της εργοδοσίας. Είναι οι ίδιοι, κατήγγειλαν, που πριν από ένα χρόνο έβαλαν την υπογραφή τους ικανοποιώντας τις αξιώσεις του Μάνεση για 5ωρο με ανάλογη μείωση μισθών, μετατρέποντας τελικά τους εργάτες σε απεργοσπαστικό μηχανισμό απέναντι στους απεργούς του Ασπροπύργου και φτάνουν στο σημείο να συκοφαντούν ένα ηρωικό σωματείο που έδωσε σκληρό αγώνα.

Συναγερμός - ξεσηκωμός


Η κυβέρνηση τρομοκρατεί, εκβιάζει με το δίλημμα «αντιλαϊκά μέτρα ή χάος» και επισπεύδει την εφαρμογή τους. Ηδη, στο νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις που ψηφίζεται σήμερα περνά μια σειρά τέτοια μέτρα, ενώ επίσης σήμερα καταθέτει τον προϋπολογισμό, με τον οποίο θα περάσει η συντριπτική πλειοψηφία των μέτρων των 13,5 δισ. ευρώ. Τη Δευτέρα επίσης θα κατατεθούν στη Βουλή τα εργασιακά. Να σημάνει συναγερμός. Ολοι στο πόδι για να οργανωθεί η απεργία κατά την κατάθεση και συζήτηση των νέων μέτρων στη Βουλή. Δράση παντού, στους τόπους δουλειάς, στα γραφεία, στις γειτονιές. Να μπουν μπροστά τα Σωματεία και οι Λαϊκές Επιτροπές για να «νεκρώσουν» οι τόποι δουλειάς, να «βουλιάξουν» οι δρόμοι και οι πλατείες. Η απεργία και οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ να γίνουν η αφετηρία της λαϊκής αντεπίθεσης για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, για οργάνωση της οικονομίας σε όφελος των λαϊκών αναγκών και όχι του κέρδους.

Στις 10:00 το πρωί Συνεδριάζει σήμερα η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ

 Η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα, στις 10 το πρωί προκειμένου να εξετάσει τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης με τον υπουργό Ναυτιλίας, αλλά και θέματα που έχουν σχέση με το επικείμενο συνέδριο της ομοσπονδίας των ναυτεργατών.

Την Τρίτη τα μέλη της ΠΝΟ είχαν συνάντηση με τον Κώστα Μουσουρούλη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην ακτοπλοΐα.

Συνελήφθη και ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης;

Συνελήφθη και ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης;
Έντονος προβληματισμός έχει δημιουργηθεί στα δημοσιογραφικά γραφεία έπειτα από πληροφορίες που κάνουν λόγο για σύλληψη του Σπύρου Καρατζαφέρη.

Ειδικότερα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο γνωστός δημοσιογράφος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του Νέου Ψυχικού μετά την αποκάλυψη – «βόμβα» από την εκπομπή του, των δύο πρώην μελών της ΕΛ.ΣΤΑΤ για τη μεθόδευση του ελλείμματος προκειμένου να οδηγήσουν την χώρα στο ΔΝΤ.

Η Αστυνομία ωστόσο δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες.

Μεγαλώνει η αισιοδοξία στην ΑΕΚ


Συνάντηση Δημητρέλου με εκπρόσωπο της Seymour Pierce

Κάθε ώρα που περνάει, η αισιοδοξία για την αγορά των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ από την Seymour Pierce μεγαλώνει! Οι ενέργειες των Άγγλων δίνουν λόγους στους ανθρώπους της Ένωσης για να χαμογελούν για το αίσιο τέλος αλλά και από την πλευρά τους έχουν κάνει ό,τι χρειάζεται έτσι ώστε ο δρόμος να είναι ορθάνοιχτος για τους νέους επενδυτές

Τι διαφοροποιήθηκε μέσα στις τελευταίες ώρες;

Συνάντηση Δημητρέλου με εκπρόσωπο της Seymour Pierce…
Με στενό συνεργάτη του Κιθ Χάρις είχε συνάντηση σήμερα το πρωί ο Ανδρέας Δημητρέλος. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ συνοδευόμενος από τον οικονομικό διευθυντή, Παναγιώτη Βαλασόπουλο επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας του Δημήτρη Βιντιάδη. Εκεί συνομίλησαν με τον εκπρόσωπο της Seymour Pierce για περίπου τρεις ώρες στις οποίες απάντησε σε κάθε ερώτηση – απορία που υπάρχει από τους Άγγλους για τα δεδομένα στην ομάδα.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας ζήτησε να του γίνει μια ενημέρωση για την οικονομική ρευστότητα της εταιρίας, και τα χρήματα που χρειάζονται μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν για να μπορέσει η ΑΕΚ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Ακόμη και μετά από αυτή την συνάντηση, όμως οι άνθρωποι της Ένωσης είναι σε ανοικτή επικοινωνία με τους Άγγλους για ό,τι ζητήσουν σχετικά με την ΠΑΕ.

Αρχίζει ο οικονομικός έλεγχος

Είναι πλέον οριστικό… Αύριο το απόγευμα πρόκειται να αρχίσει ο οικονομικός έλεγχος από τους ορκωτούς λογιστές κάτι που πρόκειται να φέρει περαιτέρω στοιχεία για τις ανάγκες της Ένωσης. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς ο έλεγχος πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες.

Άνοιξε το δρόμο το ΔΣ

Το ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 20:00. Τα μέλη του συζήτησαν για το ενδιαφέρον των Άγγλων να μπουν στην ΠΑΕ. Στις αποφάσεις που λήφθηκαν προσπάθησαν να ανοίξουν το δρόμο για τη μεταβίβαση των μετοχών. Έτσι πιστοποιήθηκε η προηγούμενη αύξηση ΜΚ της ΠΑΕ, κλείνοντας το μετοχολόγιο.

Αναλυτικά…

* Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στα μέλη για τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι ο Ανδρέας Δημητρέλος και ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος με τον εκπρόσωπο της Seymour Pierce.

* Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στα μέλη για την «επίσκεψη» των Βαλασόπουλου-Γρηγορίου σήμερα το πρωί στη Νομαρχεία, προκειμένου να ολοκληρωθεί η τυπική επικύρωση των αποφάσεων των ΓΣ και των ΔΣ της ΠΑΕ τους τελευταίους μήνες.

* Πιστοποιήθηκε η προηγούμενη αύξηση ΜΚ της ΠΑΕ ύψους 75.000 ευρώ από δηλώσεις συμμετοχής (πρωτοβουλία του Θωμά Μαύρου) και η αύξηση ΜΚ ύψους 480.000 ευρώ μέσω της συνεισφοράς των οπαδών κατά την αγορά εισιτηρίων διαρκείας (ένα μέρος του αντιτίμου δηλωνόταν ως έναντι αύξησης ΜΚ).

* Πάρθηκε η απόφαση στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να υπάρξει αύξηση της τιμής των εισιτηρίων κατά 5 ευρώ και αυτά τα χρήματα να δοθούν για τις ανάγκες των τμημάτων της Ερασιτεχνικής.

* Ενημερώθηκαν τα μέλη ότι έως την Παρασκευή θα έχει ολοκληρωθεί ο τακτικός έλεγχος της ΠΑΕ από ορκωτούς ελεγκτές για τον καταρτισμό του ισολογισμού της περσινής χρήσης.

Πηγή: Sport-fm.gr

«Αλήτες», «ρουφιάνοι» ή δημοσιογράφοι;


Σταύρος Χριστακόπουλος
Η ήττα των παραδοσιακών ΜΜΕ στην Ελλάδα την τελευταία μνημονιακή τριετία είναι συντριπτική. Το δείχνουν οι υπό κατάρρευση κυκλοφορίες των περισσότερων εφημερίδων και η συντριβή των ποσοστών εμπιστοσύνης στην τηλεοπτική ενημέρωση. Τα στοιχεία είναι αδιάψευστα. Ωστόσο, καμιά έκπληξη.
Εδώ και πολλούς μήνες έχουμε προειδοποιήσει ότι τόσο τα πολιτικά κόμματα όσο και η ενημέρωση – εντός και εκτός εισαγωγικών – θα κρίνονταν από ένα κυρίως στοιχείο: από το μέρος που θα έπαιρναν στη διάρκεια της κρίσης. Μάλιστα, όσο περισσότερο φαινόταν πως η κρίση θα συμπαρασύρει τα πάντα, τόσο επιμέναμε: η πλευρά που θα διαλέξουν θα κρίνει την επιβίωσή τους.
Σήμερα μπορούμε να ισχυριστούμε ότι απλώς επισημαίναμε το αυτονόητο, αφού η απαξίωση τόσο των παλαιών όσο και των όψιμων μνημονιακών κομμάτων, σχηματισμών και ΜΜΕ είναι σχεδόν πλήρης.
Στην απέναντι πλευρά στέκονται λίγοι. Ο καθένας με τις αρετές, τις αδυναμίες και τα μειονεκτήματά του, αλλά σε κάθε περίπτωση κόντρα στο ρεύμα της εντεταλμένης και συμβεβλημένης με την τρόικα «ενημέρωσης». Αυτοί όμως φαίνεται ότι έχουν τις προϋποθέσεις να κερδίσουν το παιχνίδι.
Μέσα στη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί για τα ΜΜΕ «ξαφνικά» είδαμε να ξεσηκώνονται κύματα συμπαράστασης σε δύο κραυγαλέες περιπτώσεις βάναυσης όσο και επιλεκτικής καταστολής η οποία ασκήθηκε κατά δημοσιογράφων.
● Στην περίπτωση του Κώστα Βαξεβάνη, δημοσιογράφου και εκδότη του επιτυχημένου περιοδικού Hot Doc, ο οποίος δημοσιοποίησε την περίφημη «λίστα Λαγκάρντ» με τους καταθέτες της τράπεζας HSBC στο ελβετικό της τμήμα αντιμετωπίζοντας την επιλεκτική δίωξή του – την ώρα μάλιστα που πολύ μεγαλύτερα «θεσμικά» μέσα μετέρχονταν είτε παραπλήσιες είτε απολύτως όμοιες μεθόδους ενημέρωσης.
● Στην περίπτωση του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη, που «κόπηκαν» από την πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ επειδή αναρωτήθηκαν – πολύ σωστά – αν επρόκειτο να παραιτηθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια ύστερα από την «πανηγυρική» επιβεβαίωση (κατόπιν εμπεριστατωμένου ρεπορτάζ της «Αυγής») των καταγγελιών ότι πράγματι βασανίζονται μετανάστες σε αστυνομικά τμήματα.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και εκτός αυτής, έσπευσαν – έστω, διαδικτυακά – να εκδηλώσουν τη θερμή συμπαράστασή τους επιβραβεύοντας με αυτόν τον τρόπο τους υπό διωγμόν δημοσιογράφους.
Και μην φανταστείτε ότι έκαναν κάτι... επαναστατικό ο Βαξεβάνης, ο Αρβανίτης και η Κατσίμη. Ο πρώτος δημοσίευσε ένα ντοκουμέντο αμφίβολης αξίας και χρησιμότητας, το οποίο ωστόσο απασχολεί επί μακρόν την επικαιρότητα, ενώ οι δεύτεροι απλώς αναρωτήθηκαν αν θα δήλωνε παραίτηση ένας υπουργός ο οποίος είχε ήδη «συλληφθεί» να διαψεύδεται για τους βασανισμούς.
Ήταν όμως αρκετά αυτά για να κινητοποιήσουν τα κατασταλτικά ανακλαστικά μιας εξουσίας η οποία απαιτεί τυφλή υπακοή και τίποτε άλλο.
Αυτά τα ανακλαστικά όμως πυροδότησαν την αντίδραση μεγάλου μέρους της κοινωνίας, η οποία δεν θεωρεί κατ’ ανάγκην τους δημοσιογράφους ούτε «αλήτες» ούτε «ρουφιάνους». Εκτός αν οι ίδιοι το επιδιώκουν – και κάνουν ό,τι μπορούν για να επιβεβαιώσουν το πασίγνωστο σύνθημα των αντιεξουσιαστών...
ΠΟΝΤΙΚΙ

ΝΕΟΣ ΣΤΟΧΟΣ: "ΒΑΛΤΕ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ. ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΛΩΤΕΣ"

XORAFI
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΦΟΡΟ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΕΜΜΑ!
Φόρο "με το στρέμμα" σχεδιάζει να επιβάλλει το 2013 στα αγροτεμάχια το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Σαν λύση ανάγκης όμως και επειδή δεν διαθέτει επαρκή στοιχεία, εξετάζει εναλλακτικά και την επιβολή κεφαλικού φόρου σε κάθε ιδιοκτήτη και για ξεχωριστά για κάθε αγροτεμάχιο που διαθέτει.
Όπως είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση, από το 2013 θα αντικατασταθούν οι δεκάδες φόροι επί των ακινήτων από ένα ενιαίο τέλος ακινήτων. Με τον τρόπο αυτό πάντως θέλει να εξασφαλίσει πως το δημόσιο θα εισπράττει τουλάχιστον 3 δισ. το χρόνο, όσα δηλαδή και σήμερα μαζί με το Ενιαίο Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΤΗΔΕ). Από τις κατοικίες υπολογίζει να εισπράττει περίπου 1,5 δισ. ευρώ, άλλο 1 δισ. από τις επιχειρήσεις (νομικά πρόσωπα) για τα ακίνητα που κατέχουν και 500 εκατ. από τα εκτός σχεδίου οικόπεδα και αγροτεμάχια. Δύσκολα όμως θα μπορέσει να εξασφαλίσει τα 500 εκατ. ευρώ από τα αγροτεμάχια, επειδή το υπουργείο Οικονομικών δεν γνωρίζει πόσα ακίνητα εκτός σχεδίου διαθέτει κάθε ιδιοκτήτης και πόσο αξίζει το καθένα. Μόνο από το 2014 και μετά αναμένεται τα συστήματα του υπουργείου να έχουν πλήρη στοιχεία, ώστε να φορολογείται διαφορετικά ένα παραθαλάσσιο αγροτεμάχιο πχ στη Μύκονο από ...ένα βοσκοτόπι στα ορεινά. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται στην επιβολή ενός μικρού φόρου ανά στρέμμα, που πιθανότατα δεν θα ξεπερνά τα 5 ή 10 ευρώ το στρέμμα. Όσοι έχουν αγροτεμάχιο μικρότερο από ένα στρέμμα (πχ 200 τμ) θα πληρώσουν την αναλογία που τους αντιστοιχεί (πχ 1 ή 2 ευρώ σαν ετήσιο φόρο) ή να επιβληθεί ένα ελάχιστο πλαφόν σε όλους (πχ 3-5 ευρώ ετησίως) όσο μικρό και αν είναι το ακίνητο ή το δικαίωμα που έχει ο ιδιοκτήτης επ΄ αυτού (πχ κληρονομικά «λιχάδια» που μοιράζονται σε δεκάδες συγγενείς). Αν όμως συναντήσει δυσκολίες και αυτό το μέτρο, στο οικονομικό επιτελείο συζητάνε και την «ισοπεδωτική» λύση, να επιβληθεί μόνο για το 2013 ένας πολύ μικρός φόρος για κάθε δικαίωμα επί εκτός σχεδίου ακινήτου, χωρίς να εξετάζεται καν η έκταση και η αξία του.
Για να επιβληθεί ο νέος φόρος, όποια λύση και αν επιλεγεί, στο α΄τρίμηνο του νέου έτους θα «ανοίξει» και πάλι η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxisnet όπου όλοι οι πολίτες θα δηλώσουν τα πλήρη στοιχεία των εντός και εκτός σχεδίου ακινήτων που διέθεταν την 1η Ιανουαρίου 2013. Στα στοιχεία αυτά θα αναφέρεται μεταξύ άλλων η ακριβής τοποθεσία όπου βρίσκεται το ακίνητο, η απόσταση που το χωρίζει από τη θάλασσα, αν βρίσκεται πάνω σε δρόμο ή είναι «τυφλό» κλπ. Στο οικονομικό επιτελείο πάντως εκφράζουν και προβληματισμό για το πόσοι τελικώς θα δηλώσουν τα πραγματικά στοιχεία των ακινήτων τους, ειδικά για τα μη προσοδοφόρα ακίνητα. Δεδομένης της οικονομικής καχεξίας και της υπερφορολόγησης των πολιτών, υπάρχει ο φόβος ότι παρά την πολύ μικρή επιβάρυνση από το συγκεκριμένο φόρο, οι ιδιοκτήτες ακινήτων ενδεχομένως και να διαγράψουν κατά την ηλεκτρονική δήλωσή τους ακόμα και εκτός σχεδίου ακίνητα τα οποία είχαν δηλώσει παλαιότερα στο Ε9.
Μετά την οριστική απογραφή των ακινήτων πάντως και από τα αν τελικώς δηλώθηκαν όλες οι ιδιοκτησίες, θα διαπιστωθεί αν τα 5 ή 10 ευρω ανά στρέμμα ήταν αρκετά για να εξοικονομηθούν τα συνολικά 500 εκατ. ευρώ, όπως επιδιώκεται, ή θα πρέπει το ποσό αυτό να αυξηθεί.
Αστάθμητος παράγοντας στην επιβολή του νέου φόρου επί των ακινήτων αναδεικνύεται η Εκκλησία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, από την φορολόγηση των κτισμάτων και αγροτεμαχίων που διαθέτει, το δημόσιο θα έπρεπε να εισπράξει περίπου 300 εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση που τα ακίνητα αυτά εξαιρεθούν ή η Εκκλησία δεν τα δηλώσει (καλλιεργήσιμες ή μη εκτάσεις, ανεκμετάλλευτοι χώροι και πάρκινγκ στο κέντρο της Αθήνας και άλλων πόλεων), κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών έλεγαν πως «τότε θα ψάχνουμε και για άλλα μέτρα».
Ο νέος φόρος θα επιβληθεί σε όλα τα ακίνητα, κατοικίες, καταστήματα, γραφεία και οικόπεδα εντός και εκτός σχεδίου. Το βασικό σενάριο δεν προβλέπει αφορολόγητο όριο. Συναντά όμως έντονες αντιδράσεις εκ μέρους των κομμάτων. Προβλέπει ότι για αξία ακινήτων 0 -100.000 ευρώ, ο φορολογικός συντελεστής θα είναι 1 τοις χιλίοις, για αξία από 100.000-300.000 ευρώ ο συντελεστής θα είναι 2 τοις χιλίοις και για υψηλότερη αξία θα υπάρχει κλιμάκωση με μεγαλύτερους συντελεστές προκειμένου να επιτευχθούν οι εισπρακτικοί στόχοι του νέου φόρου. Με βάση το δεύτερο σενάριο , τα πρώτα 100.000 ευρώ της άξιας του ακινήτου θα μείνουν αφορολόγητα, για αξία από 100.000-200.000 ευρώ ο συντελεστής θα είναι 1 τοις χιλίοις, για 200.000-300.000 θα είναι 2 τοις χιλίοις και υψηλότεροι συντελεστές για μεγαλύτερη αξία.
seleo.gr

Μειώσεις 5-25% για τους συνταξιούχους


Νέες μειώσεις από 5% έως 25% θα υποστούν οι συνταξιούχοι από την 1.1.2013 ανάλογα με το ύψος του αθροίσματος που λαμβάνουν από κύρια και επικουρική σύνταξη.

Της Χριστίνας Κοψίνη
Σύμφωνα με το τελικό κείμενο, για ποσά από 1.000,01 έως 1.500 ευρώ η μείωση θα είναι κατά 5%. Το τελικό ποσό δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.000,01 ευρώ. Για ποσά από 1.500,01 έως 2.000 ευρώ η μείωση θα είναι κατά 10%. Το τελικό ποσό δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.425,01 ευρώ. Για ποσά πάνω από 2.000,01 ευρώ οι συνταξιούχοι θα χάσουν το 15%. Το τελικό ποσό δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.800,01 ευρώ. Μείωση 20% θα επιβληθεί στις συντάξεις άνω των 3.000 ευρώ ενώ κατά 25% θα μειωθεί το άθροισμα κύριας και επικουρικής άνω των 4.000. Σε αυτήν την περίπτωση, το τελικό ποσό δεν μπορεί να υπολείπεται των 3.200 ευρώ.Σε ό,τι αφορά την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης, το γενικό όριο (τουλάχιστον με 15ετή προϋπηρεσία) αυξάνεται στο 67ο από το 65ο έτος της ηλικίας, ενώ η μειωμένη σύνταξη θα καταβάλλεται στο 62ο έτος. Πλήρης σύνταξη θα καταβάλλεται και στο 62ο έτος εφόσον οι ασφαλισμένοι έχουν 40ετή προϋπηρεσία. Μέχρι και το 2012 η έξοδος προς τη σύνταξη γινόταν είτε με 37ετία και 59ο έτος ηλικίας ή με 37ετία και 60ό έτος ηλικίας ανάλογα με το Ταμείο.
Από 40 έως 130 ευρώ θα κυμανθεί το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος, ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων και το φορολογητέο εισόδημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικογένειες με ένα παιδί θα λαμβάνουν επίδομα έως και 40 ευρώ τον μήνα εφόσον το εισόδημά τους δεν υπερβαίνει τα 27.000 ευρώ. Με 2 παιδιά και με εισόδημα κάτω των 30.000 ευρώ το επίδομα καθορίζεται στα 80 ευρώ, ενώ έως 130 ευρώ θα λαμβάνουν όσοι έχουν 3 παιδιά και άνω με εισόδημα που υπερβαίνει τα 33.000 ευρώ.
Επίσης, όσοι έλαβαν ήδη εφάπαξ από τα Ταμεία τους δεν θα υποστούν αναδρομική μείωση.
Την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας κατέθεσε τροπολογία με την οποία εντάσσονται στον ΕΟΠΠΥ όλοι οι κλάδοι υγείας του ΕΤΑΠ–ΜΜΕ. Ανάλογη ρύθμιση έχει γίνει και για τους κλάδους υγείας των τραπεζών και των ΔΕΚΟ. Εξαιρέθηκαν, μόνο τα ταμεία υγείας της (πρώην) Αγροτικής και της ΕΤΕ, καθώς και ο ΕΔΟΕΑΠ καθώς λειτουργούν ως ΝΠΙΔ. Ωστόσο, «σε δεύτερο χρόνο θα ενταχθούν και αυτά τα Ταμεία στον ΕΟΠΠΥ», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Μαυραγάνης μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Προς το «παρών» οδεύει η ΔΗΜΑΡ

Προς το «παρών» οδεύει η ΔΗΜΑΡ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ η οποία συνήλθε νωρίς το απόγευμα, με θέμα την στάση του κόμματος στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΚΟ.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία του Προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη και γι' αυτό περιορίστηκε στο ανωτέρω θέμα και δεν συζητήθηκε η γενικότερη στάση του κόμματος σχετικά με το πακέτο μέτρων και ειδικότερα τις αλλαγές στα εργασιακά.
Σύμφωνα με αρμόδιους κοινοβουλευτικούς παράγοντες του κόμματος, η ΔΗΜΑΡ προσανατολίζεται στο να δηλώσει "παρών" επί της αρχής του νομοσχεδίου στην αυριανή ψηφοφορία και να καταψηφίσει τα άρθρα 2, 3 και 5 που αφορούν το ποσοστό του Δημοσίου στις στρατηγικής σημασίας ΔΕΚΟ.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης διατυπώθηκαν από ορισμένους, απόψεις για συνολική καταψήφιση του νομοσχεδίου με αφορμή τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι η διαπραγμάτευση για τα νέα μέτρα ολοκληρώθηκε.
Πηγή:ethnos.gr

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ σε ρόλο κοινών συκοφαντών

Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Δημόσιο και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ εξέδωσαν ενημερωτική ανακοίνωση για τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ στις 25 Οκτώβρη.
Πρόκειται για μια ανακοίνωση άκρως συκοφαντική απέναντι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, που δε διστάζει να χρησιμοποιήσει τα πιο απύθμενα, τα πιο ανείπωτα ψέματα.
Είναι μια ανακοίνωση που, εν ολίγοις, χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο χώρο.
Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ισχυρίζονται πως οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ «υπερψήφισαν μαζί με την ΠΑΣΚΕ το πλαίσιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ».
Πρόκειται για τεράστιο ψέμα. 

Ποτέ, μα ποτέ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεν έχουν ψηφίσει το διεκδικητικό πλαίσιο ή το πολιτικό σκεπτικό της ΑΔΕΔΥ όπως και της ΓΣΕΕ. 


Πλαίσιο στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει ψηφιστεί. 


Είναι όμως αυτό που ψηφίστηκε από όλες τις άλλες δυνάμεις μετά από πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, όταν αναγνώρισαν την καπιταλιστική κρίση ως κρίση χρέους και συναποφάσισαν να συγκροτηθεί η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) για το πόσο από το χρέος (της πλουτοκρατίας) είναι νόμιμο και πόσο παράνομο, και πόσο από αυτό θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι!!!


Τέτοιο πλαίσιο ΝΑΙ βγήκε, αλλά με πρωτεργάτες την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, τη στήριξη των άλλων δυνάμεων και την κατηγορηματική αντίθεση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.
Ισχυρίζονται στην εν λόγω ανακοίνωσή τους ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ «...ζήτησαν να μην ψηφιστεί καμία άλλη πρόταση εκτός από την 24ωρη στις 9 Νοέμβρη και να ξεκινήσουν κλαδικοί αγώνες...».

Αλλο ένα τεράστιο ψέμα. 

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ δε ζήτησαν κλαδικούς αγώνες, ζήτησαν ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ δημόσιου - ιδιωτικού τομέα, συμμαχία και κοινό αγώνα με τους φτωχούς αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες, τους νέους, τις γυναίκες. 

Πρότειναν και ψήφισαν 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και το απόγευμα της ίδιας μέρας να συνεδριάσουν τα όργανα του κινήματος, να εκτιμήσουν την κατάσταση, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να προχωρήσουν σε νέα κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα.

Τόνισαν δε πως θα πρωτοστατήσουν και είναι ανοιχτοί σε κάθε μορφή πάλης αρκεί αυτή να κινεί τις μάζες, να συσπειρώνει τους εργαζομένους, να δημιουργεί προϋποθέσεις γενικευμένης μαζικής λαϊκής αντεπίθεσης, σύγκρουσης με εργοδοσία, κράτος, κυβέρνηση, ΕΕ, προϋποθέσεις αποτελεσματικότητας και τελικής νίκης.
Για την προτεινόμενη πανευρωπαϊκή απεργία στις 14 Νοέμβρη ισχυρίζονται: «Εφτασαν στο σημείο (σ.σ. οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ) να επικαλούνται την ετυμηγορία της ΓΣΕΕ, αν δεν συμφωνήσει η ΓΣΕΕ να μην βάλουμε την πανευρωπαϊκή απεργία στις 14 Νοέμβρη».
Η τοποθέτηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και η αλήθεια είναι η εξής: «Δεν είμαστε αντίθετοι στο ενδεχόμενο μιας πανευρωπαϊκής απεργίας, ούτε αντίθετοι στον αγωνιστικό συντονισμό των Συνδικάτων στην Ευρώπη. Το θέμα όμως αυτό δεν αφορά μόνο το δημόσιο τομέα, είναι αντικείμενο συνεννόησης και με τη ΓΣΕΕ».
Το γεγονός ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εξέφρασαν την κατηγορηματική τους αντίθεση στο απεργιακό περιεχόμενο που προωθεί η προδοτική Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ), για τις δυνάμεις των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι «ψιλά γράμματα». 
Νοιάζονται περισσότερο να χτυπήσουν το ΠΑΜΕ, τον ταξικό πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα παρά τη ΣΕΣ που καλεί τους εργαζομένους να απεργήσουν για «να σωθεί η ΕΕ και το ευρώ από την κρίση», «να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή», να κάνουν θυσίες «για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων της ΕΕ».
Τέλος, οι εν λόγω γραφίδες ισχυρίζονται τα εξής: «...Σύμμαχος της ΠΑΣΚΕ εμφανίστηκε το ΠΑΜΕ... το οποίο είπε πως... τα μέτρα θα περάσουν ούτως ή άλλως και άρα αυτό που χρειάζεται είναι να τα μπλοκάρουμε μετά την ψήφισή τους...».
Η αλήθεια για την τοποθέτηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ είναι η εξής: 
«Απαιτείται πανστρατιά, συναγερμός για να μην περάσουν τα μέτρα.
Κι εδώ το κύριο είναι μέσα από την οργάνωση, την ενίσχυση του ταξικού προσανατολισμού των αγώνων, τη σύγκρουση με κυβέρνηση, πλουτοκρατία, ΕΕ, να δημιουργούμε καθημερινά τις προϋποθέσεις για να μην περάσουν τα μέτρα.
Στο βαθμό όμως που τα μέτρα ψηφιστούν στη Βουλή απαιτείται λαϊκό μπλόκο παντού, ώστε να μην περάσουν, να μην υλοποιηθούν στην πράξη».

Και μια χρήσιμη πληροφορία: Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ συνεδριάζει με πρακτικά μαγνητοφωνημένα κι αυτά είναι στη διάθεση κάθε εργαζομένου. Οχι πως έχουμε ανάγκη να αποδείξουμε κάτι παραπάνω επικαλούμενοι τα πρακτικά, αλλά είναι κι αυτός ένας τρόπος για να ξεσκεπάζονται οι αριστεροί συκοφάντες.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ πρότειναν γενική πολιτική απεργία διαρκείας. Θα το ξαναπούμε. Καμιά μορφή πάλης δεν αποκλείουμε. Υπό όρους και προϋποθέσεις μπορούν όλες να αξιοποιηθούν από το λαϊκό κίνημα.
Ομως, οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, αντί να προβαίνουν σε μεγαλοστομίες και αγωνιστικές πλειοδοσίες, φρονιμότερο θα ήταν να πουν και δυο κουβέντες στους εργαζόμενους και με μια έννοια να απολογηθούν σε αυτούς για την απεργοσπασία που οργανώνουν οι συνδικαλιστές τους στους τόπους δουλειάς.
  • Στο σωματείο των ΟΤΑ στην Καλλιθέα, όπου η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ έχουν απόλυτη πλειοψηφία, πήραν απόφαση στο ΔΣ του σωματείου να προτείνουν τη μέρα της Γενικής Απεργίας στις 18 Οκτώβρη... στάση εργασίας!
  • Στη Β' ΕΛΜΕ Αθηνών, όπου ο πρόεδρος είναι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, δε δήλωσαν απεργία επειδή το σχολείο τους ήταν σε... κατάληψη!
  • Στο σωματείο των ΟΤΑ και πάλι στην Καλλιθέα ζήτησαν από τη δημοτική αρχή εξηγήσεις γιατί έγιναν περικοπές στα μεροκάματα όταν οι εργαζόμενοι έκαναν κατάληψη. Δηλαδή, τι ζήτησαν; Και κατάληψη, και απεργία, και το μεροκάματο να πέφτει!! Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχουν σε ακραία εκφυλιστικά φαινόμενα στο κίνημα, σαν τα παραπάνω που εκθέσαμε.
Γενική πολιτική απεργία διαρκείας πρότεινε με ενυπόγραφη επιστολή του και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας - ΟΕΝΓΕ (ΣΥΡΙΖΑ), αλλά την ίδια στιγμή σε κάθε απεργία, είτε 24ωρη είτε 48ωρη, η απεργοσπασία από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ πάει σύννεφο. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.
Σε πάνω από 60 ΕΛΜΕ και Συλλόγους Δασκάλων, στις αρχαιρεσίες για τα Τοπικά Υπηρεσιακά Συμβούλια που θα γίνουν τώρα στις 7 Νοέμβρη οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ κατεβαίνουν σε κοινό ψηφοδέλτιο με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή «αριστερών αιρετών» αλλά, την ίδια στιγμή, κατεβαίνουν ξεχωριστά στις ίδιες εκλογές για τα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια. Και μόνο αυτό το γεγονός δείχνει περίτρανα τον καιροσκοπισμό τους, το διαβρωτικό τους ρόλο στο κίνημα.
Δείχνει περίτρανα πως είναι πλέον το μαξιλαράκι της νέας σοσιαλδημοκρατίας στο κίνημα. 
Συμμετέχουν και πρωτοστατούν για τη διαμόρφωση και την επανίδρυση ενός νέου κινήματος κάτω από την ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετέχουν και πρωτοστατούν για να πάρει κεφάλι ο αυριανός κυβερνητικός συνδικαλισμός της κυβερνώσας αριστεράς. Από αυτή την άποψη αντιπαρατίθενται, χτυπούν την ταξική γραμμή στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, πολεμάνε το ΠΑΜΕ με ύπουλο και βρώμικο τρόπο, με συκοφαντίες και ψέματα, ενώ την ίδια στιγμή πουλάνε... ενότητα!
Εφτασαν στο σημείο να συκοφαντήσουν και το Σωματείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο NOVOTEL (εκεί γινόταν η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ) ότι έχει αποκοπεί από την πραγματικότητα και συμπορευόμενο με τα άλλα σωματεία των Ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Αττική και το ΠΑΜΕ μεταθέτει τάχα τη λύση των άμεσων προβλημάτων των εργαζομένων στη Δευτέρα Παρουσία της... λαϊκής εξουσίας!
Η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ είναι χρήσιμη. Βοηθάει κάθε τίμιο αγωνιστή, κάθε καλοπροαίρετο εργαζόμενο να βγάζει τα συμπεράσματά του. Βοηθάει τους εργαζόμενους να αποφασίσουν «με ποιον θα πάνε και ποιον θα αφήσουν».

Αλέκος ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
Εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ

Σκληραίνει τη στάση το καθεστώς της τρικομματικής μνημονιακής δοσίλογης κυβέρνησης!!! Προέβη σε σύλληψη μπλόγκερ επειδή φωτογράφισε αστυνομικούς με τις κατηγορίες τάχα... για «εξύβριση» και «παραβίαση προσωπικών δεδομένων» αλλά και «διάδοση ψευδών ειδήσεων με σκοπό την ανατροπή του πολιτεύματος».

Oμόφωνο ψήφισμα υπέρ του Αλέξανδρου Χονδρογιάννη

Από το "Στοχασμός-Πολιτική"
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας: Ο φασιστικός κατήφορος δεν έχει τέλος

Στις εκδηλώσεις για την επέτειο της αντιφασιστικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου συμμετείχαμε μαζί με όλο τον λαό της Κέρκυρας.
Στην τελετή για την κατάθεση των στεφάνων δεχθήκαμε επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να οπισθοχωρήσουμε μερικά μέτρα.
Ένας από τους συμπολίτες μας που αντιστάθηκε ήταν ο Θεόδωρος Μπούκας, καπετάνιος του Ελληνικού πλοίου της Γάζα.
Τον ρίξανε κάτω και προσπάθησαν να του βάλουν χειροπέδες.
Στην συμπλοκή που ακολούθησε για να αποτρέψουμε την σύλληψη του, ένας συμπολίτης, ο Αλέξανδρος Χονδρογιάννης, έβγαλε φωτογραφίες και τις... δημοσίευσε στο διαδίκτυο.
Σήμερα τον συνέλαβαν άνδρες της αστυνομίας και τον οδήγησαν σιδηροδέσμιο στην ασφάλεια.
Εν συνεχεία τον πήγαν ξανά στο σπίτι του με χειροπέδες διασχίζοντας τα καντούνια του Καμπιέλου.
Έκαναν έρευνα στο σπίτι του ψάχνοντας μέχρι και τα συρτάρια με τα ρούχα του μικρού του παιδιού τους.
Κατάσχεσαν τον υπολογιστή του παιδιού τους , τον υπολογιστή του, μια κάμερα και μια φωτογραφική μηχανή ως "πειστήρια του εγκλήματος".
Περιμέναμε για ώρες έξω από την ασφάλεια υπό βροχή να μάθουμε τις κατηγορίες για τις οποίες συνελήφθη.
Αργά τη νύχτα μάθαμε ότι κατηγορείται για:
1. Διάδοση ψευδών ειδήσεων με σκοπό την ανατροπή του πολιτεύματος.
2. Παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.
3. Έργω εξύβριση.
Δεν πρόκειται για κάποιο μεμονωμένο περιστατικό κάποιων ανεγκέφαλων. Εντάσσεται σε ένα συνολικό πλαίσιο τρομοκράτησης και εκφασισμού της δημόσιας ζωής.
Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών συνηγορούν υπέρ αυτού.
Η υποταγή της κοινωνίας στις απαιτήσεις της Τρόικα της κυβέρνησης και του ΔΝΤ και η ψήφιση των νέων μέτρων μπορεί να περάσει με την τρομοκράτηση του λαού και την οριστική καθυπόταξη του.
Θα πάρουν την απάντησή τους τις επόμενες μέρες στους δρόμους του οργανωμένου και ανυποχώρητου εργατικού αγώνα μας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ , ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ
ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ
Κέρκυρα 30/10/2012
ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας ζητάει την «άμεση απόσυρση των κατηγοριών». 
«Το "αδίκημα" για το οποίο κατηγορείται είναι ότι ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα φωτογραφίες από την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων στην Κέρκυρα την 28η Οκτωβρίου, όπου φαίνονται άνδρες των ΜΑΤ να απωθούν διαδηλωτές. Οι... ψευδείς (!!!) αυτές ειδήσεις δημοσιεύθηκαν στα τοπικά ΜΜΕ, μεταδόθηκαν από τα τοπικά κανάλια, είχαν ως μάρτυρες εκατοντάδες παρευρισκόμενους συμπολίτες μας» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012


Oμόφωνο ψήφισμα υπέρ του Αλέξανδρου Χονδρογιάννη
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Iόνιο Πανεπιστήμιο

(πέρασε ομόφωνα από το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ.)

Στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου η νεοσύστατη «Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κέρκυρας», αποτελούμενη από άτομα προερχόμενα από διάφορους πολιτικούς χώρους αλλά και ανένταχτους πολίτες έδωσε δυναμικό παρόν, φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού και αποδοκιμάζοντας το νεοναζιστικό έκτρωμα της Χρυσής Αυγής.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έπραξαν το καθήκον τους: Στην τελετή κατάθεσης στεφάνων επιτέθηκαν στους διαδηλωτές αναγκάζοντάς τους να οπισθοχωρήσουν, απείλησαν να βγάλουν όπλο, έριξαν στο έδαφος και προσπάθησαν να βάλουν χειροπέδες στον Θεόδωρο Μπούκα, καπετάνιο του ελληνικού πλοίου της Γάζας.

Στη συμπλοκή που ακολούθησε για να αποφευχθεί η σύλληψη ο Αλέξανδρος Χονδρογιάννης έβγαλε φωτογραφίες από το περιστατικό και τις δημοσίευσε στο διαδίκτυο. Στις 29/10 άνδρες της αστυνομίας τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν σιδηροδέσμιο στην ασφάλεια. Εν συνεχεία εισέβαλαν στο σπίτι του, κατάσχεσαν τον υπολογιστή του παιδιού τους, τον υπολογιστή του, μια κάμερα και μια φωτογραφική μηχανή ως πειστήρια του εγκλήματος. Το βράδυ της ίδιας ημέρας πάνω από πενήντα άτομα συγκεντρώθηκαν υπό βροχή έξω από την ασφάλεια για να διαμαρτυρηθούν και να μάθουν επιτέλους τις κατηγορίες για τις υποίες συνελήφθη. Αργά το βράδυ οι κατηγορίες έγιναν γνωστές: Διάδοση ψευδών ειδήσεων με σκοπό την ανατροπή του πολιτεύματος, παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, έργω εξύβριση.

Αυτή η κατάσταση δεν μας σαστίζει ούτε είναι ένα ατυχές συμβάν. Ζούμε καθημερινά την τρομοκρατία που μας ασκεί η τρικομματική κυβέρνηση, περικόπτοντας τους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. Η ελευθερία του λόγου αποτελεί ανέκδοτο με τις καθημερινές διώξεις και απολύσεις δημοσιογράφων τολμούν να αντιστέκονται στη φίμωση της ελεύθερης γνώμης και της αναζήτησης της αλήθειας. Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη ότι ζούμε σε μια δημοκρατική κοινωνία. Τα πιόνια του Δένδια και τα τάγματα εφόδου του Μιχαλολιάκου είναι το αμακιγιάριστο πρόσωπο του συστήματος και η τελευταία του ελπίδα την ώρα που καταρρέει.

Ζητάμε από σύσσωμη την ακαδημαϊκή κοινότητα (Σύλλογοι Φοιτητών, Γενικές Συνελεύσεις Τμημάτων, Σύγκλητος) του Ιονίου Πανεπιστημίου να καταδικάσει τα προαναφερθέντα γεγονότα. Δεν τρομοκρατούμαστε. Η ανοχή απέναντι στους φασίστες και το σύστημα που διαλύει τις ζωές μας έχει τελειώσει εδώ και καιρό. Η απάντηση πρέπει να είναι μαζική και οργανωμένη.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ

ΓΣΕΕ/Εργατικό Κέντρο Βόλου: Η μεγαλύτερη δουλεμπορική εταιρεία ενοικίασης ανέργων

Τα πράγματα απλοποιούνται: ή με τους δουλέμπορους ή με εμάς. Περισσότερα για την Κοινωφελή : http://anergoigeitonion.espivblogs.net/
ΓΣΕΕ/ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΛΟΥ: Η μεγαλύτερη δουλεμπορική εταιρεία ενοικίασης ανέργων
Ο τοπικός τύπος, με μεγάλο ενθουσιασμό δημοσίευσε την έναρξη των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), εν μέρει αληθές, που οφείλεται στο γεγονός της μαζικής ανεργίας και της εξαθλίωσης των ανέργων, ιδιαίτερα της νέας γενιάς.
Εκείνο, όμως που δεν γράφτηκε καθόλου είναι ότι η προώθηση των νέων προγραμμάτων «Κοινωφελούς Εργασίας» καταργούν την έννοια του ανέργου και του εργαζόμενου με δικαιώματα όπως αυτά ισχύουν, ενώ δημιουργείται μια νέα ορολογία για τη μαζική ανεργία που έφερε η χρεοκοπία του καπιταλισμού, η έννοια των «ευάλωτων ομάδων» και του «ωφελούμενου». Όπως σωστά τόνισε, μάλλον ένας από τους λίγους διαφωνούντες με τα προγράμματα αυτά  στο ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, ο επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, Α. Καψάλης,  «Ο άνεργος δεν είναι πλέον το θύμα των αδιεξόδων του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, αλλά ένα κοινωνικό ΑμεΑ (άτομο με εργασιακή αναπηρία), το οποίο χρήζει επιδοματικής κοινωνικής προστασίας. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να εργάζεται κανονικά, αλλά πρέπει να λαμβάνει ένα ποσό-ανάσα επιβίωσης σε τακτά χρονικά διαστήματα, εφόσον όμως δείξει καλή διαγωγή ενώπιον των σύγχρονων δουλεμπορικών γραφείων που εξασφαλίζουν δωρεάν εργασία στον δημόσιο-κοινωφελή τομέα της οικονομίας
Και όχι μόνο αυτό: Η ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα ανά την Ελλάδα, μαζί με διάφορα ΚΕΚ που έχουν δημιουργήσει, απορροφούν το 60% των ανέργων, μετατρέποντας τα επίσημα συνδικαλιστικά όργανα στον μεγαλύτερο εργοδότη, σε δουλεμπορικά καταστήματα ενοικίασης εργαζομένων! Υπάρχει κάποιο φύλλο συκής που να μην έχει πέσει; Αλήθεια, το ΕΚΒ ήταν κατά της μείωσης των μισθών στη Χαλυβουργία ή έχουν οποιοδήποτε νόημα οι καταγγελίες του περί παράβασης των εργασιακών δικαιωμάτων σε διάφορους κλάδους;
Στις συμβάσεις εργασίας που υπογράφουν μέσω του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, οι άνεργοι της Μαγνησίας, με συνυπογράφοντα τον τοπικό εκπρόσωπο του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, (στο ρόλο και του εργοδότη πλέον),  τον πρόεδρο του ΕΚΒ  (Θ. Παπαδημόπουλο), καταργούνται πλήρως όλα τα εργασιακά δικαιώματα:
Άρθρο 15.  «Ο Εργοδότης δυνάμει του αρ. 89 του Ν.3996/11 δεν έχει υποχρέωση εφαρμογής κάποιας ΣΣΕ ρητά αποκλειόμενης και της ΕΓΣΣΕ. Ο καταβαλλόμενος συνολικός μισθός του Ωφελούμενου καθορίζεται δυνάμει του αρ. 89 του Ν. 3996/11 στο ποσό των 25 ευρώ ημερησίως και δεν δύνανται να ξεπερνά το ποσό των 625 ευρώ μηνιαίως. Κατ΄εφαρμογή της διάταξης του αρ. 89 παρ. 3 του Ν. 3996/11 ρητά συμφωνείται και συνομολογείται, ότι ο εργοδότης δεν έχει υποχρέωση να καταβάλλει οποιαδήποτε άλλη οποιαδήποτε άλλη παροχή στον ωφελούμενο ως εκ τούτου στον ανωτέρω καταβαλλόμενο μισθό περιλαμβάνεται και κάθε απαίτηση και συμψηφίζεται κάθε απαίτηση για προσαύξηση ή αποζημίωση του εργαζόμενου και ειδικότερα λόγω: α. οικογενειακών βαρών, β. πολυετίας ή προϋπηρεσίας, γ. αποζημίωσης για εργασία τις Κυριακές ή τις Αργίες  ή για προσαύξηση δώρων από την αιτία αυτή, δ. υπερωριακής απασχόλησης ε. επίδομα αδείας, επίδομα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα, στ. επιδόματος χορηγούμενου ή χορηγητέου από οποιονδήποτε λόγο και αιτία, συμπεριλαμβανομένων και των πάσης φύσεως θεσπισμένων ή θεσπισθησομένων οιασδήποτε φύσεως επιδομάτων».
Μην αναρωτηθεί οποιοσδήποτε γιατί οι εκπρόσωποι του ΕΚΒ είναι ανεπιθύμητοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις στην πλ. Ελευθερίας. Οι «αριστεροί» βαστάζοι του ΕΚΒ είναι κάτι περισσότερο από εκτεθειμένοι σήμερα κι όλοι οι συνειδητοί αγωνιστές πρέπει να σπάσουν τους δεσμούς τους με τη γραφειοκρατία.
 Κάθε πότε θα πληρώνουν οι κύριοι ΓΣΕΕ/ΕΚΒ/ΜΚΟ; Όταν υπάρξουν τα λεφτά!
Άρθρο 18.  «…Ο χρόνος καταβολής των αποδοχών του ωφελούμενου θα πραγματοποιείται μηνιαίως και σε συνάρτηση με τη ροή χρηματοδοτήσεως του προγράμματος σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά διαδικασίες».
 Ποια είναι η προμήθεια που οι «σωτήρες μας » θα λάβουν για την ενοικίαση εργαζομένων: Κατ΄ ελάχιστο 5%! Έτσι το ΕΚΒ μπορεί να λύσει και τα οικονομικά του προβλήματα και ν΄αγωνιστεί για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης…..
Τι θα κάνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία που υποδέχονται τους «κοινωφελείς» εργαζόμενους όταν είναι αγκαζέ με το ΕΚΒ; Θα τους εγγράψουν στις γραμμές τους; Αμφίβολο, αν κρίνουμε από τη στάση τους σε περιπτώσεις άλλων εργαζομένων με διαφορετικού τύπου συμβάσεις ή την ανοικτή συμπόρευσή τους με τη γραφειοκρατία σε απεργίες. Είναι πραγματικά ένα απόλυτο αίσχος που δικαιολογεί την απόφασή μας να προχωρήσουμε σε νέες οργανώσεις μάχης της εργατικής τάξης μέσω των ανεξάρτητων κέντρων αγώνα (ΑΚΑΕ).
Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα  και των συλλογικών συμβάσεων περνάει μέσα από τον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή επισφαλούς και ενοικιαζόμενης εργασίας και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε αυτά τα προγράμματα και τα πρωτοβάθμια σωματεία οφείλουν να εγγράψουν άμεσα όλους τους κοινωφελείς εργαζόμενους στις γραμμές τους.
Ο αγώνας αυτός δεν μπορεί να γίνει αγκαζέ με τους συνδικαλιστές-εργοδότες αλλά ενάντιά τους, ενάντια σε ΟΑΕΔ, Δήμους, ΜΚΟ, ΓΣΕΕ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΚΡΑΤΟΣ για πλήρη δικαιώματα για τους εργαζόμενους στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», για τη κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και σταθερή δουλειά για όλους, όλες με αξιοπρεπείς μισθούς που να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των εργαζομένων.
Η Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών στηρίζει την αυτό-οργάνωση των ανέργων και εργαζομένων στα πενταμηνίτικα προγράμματα, μια οργάνωση από τα κάτω, ενώνοντας ολόκληρη την εργατική τάξη  ενάντια στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, το κράτος και τ’ αφεντικά.  Καλούμε τους εργαζόμενους και τους άνεργους να συμμετάσχουν ενεργητικά στη συγκρότηση των Ανεξάρτητων Κέντρων Αγώνα Εργατών για να δοθούν οι ταξικές μάχες με αποφασιστικότητα κι αδιαλλαξία.
30/10/2012
Γιάννης Χατζηγιάννης
Μέλος του ΑΚΑΕ Μαγνησίας
http://kentroagona-ergaton.blogspot.gr
Τηλ. Επικοινωνίας: 6972004219, 6970967338,6932383052,6972967981
http://ergatis.wordpress.com/

Σε 48ωρη αποχή προχωρούν οι δικηγόροι


Η 48ωρη αποχή των δικηγόρων της Αθήνας της ερχόμενης Πέμπτης και Παρασκευής, 1 και 2 Νοεμβρίου 2012, μετατράπηκε σε πανελλαδική από την συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση.
Παράλληλα, αποφασίστηκε η έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας την ερχόμενη Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με μοναδικό αντικείμενο την επαναξιολόγηση της κατάστασης και τη λήψη σχετικών αποφάσεων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής οι δικηγόροι αντιδρούν:
«Στις κατατεθείσες υπό ψήφιση διατάξεις περί Επικουρικού Κεφαλαίου, οι οποίες καταστρατηγούν θεμελιώδη δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών - θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων και λοιπών εμπλεκόμενων σε αυτά.
Στην επιχειρούμενη ένταξη του Τομέα Υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ, που ισοδυναμεί με υφαρπαγή των αποθεματικών του υγιούς ταμείου των ελευθέρων επαγγελματιών.
Στα φημολογούμενα φορολογικά μέτρα που αναμένεται να πλήξουν κατά τρόπο πρωτοφανή κοινωνικά άδικο και ανάλγητο αδιακρίτως τον κλάδο των ελευθέρων επαγγελματιών, ο οποίος βιώνει στο μέγιστο βαθμό τις συνέπειες της δυσμενούς συγκυρίας.
Στο στρεβλό τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτή στην χώρα μας η δήθεν αναγκαιότητα απελευθέρωσης του δικηγορικού λειτουργήματος κατά τρόπο αναντίστοιχο προς τα ευρωπαϊκά δεδομένα, που καταλήγει να στοχοποιεί τον δικηγόρο στα μάτια της κοινωνίας».
Τέλος, οι δικηγόροι ζητούν και πάλι την άμεση απόσυρση των επίμαχων διατάξεων και «καλούν την πολιτική ηγεσία του τόπου και τους Έλληνες βουλευτές να απέχουν από νομοθετικές πρωτοβουλίες που φαλκιδεύουν το κράτος δικαίου και το εν γένει δικαιικό μας σύστημα».

Αλλεπάλληλες 24ωρες απεργίες στον Τύπο για την ένταξη του ΕΔΟΕΑΠ στον ΕΟΠΥΥ

Την απόφαση για έναρξη αλλεπάλληλων 24ωρων απεργιών, από τις 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης, έλαβαν οι συνεργαζόμενες ενώσεις και ομοσπονδίες εργαζομένων των ΜΜΕ, με αιχμή το ασφαλιστικό και κυρίως την ένταξη του ΕΔΟΕΑΠ στον ΕΟΠΥΥ.

Tην ανακοίνωση υπογράφουν η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΠΟΕΠΤΥΜ και η συντονιστική επιτροπή των συνεργαζόμενων ενώσεων στον Τύπο και τα ΜΜΕ.

Παρατίθεται η ανακοίνωση:

Μόλις πληροφορηθήκαμε την αιφνίδια κατάθεση τροπολογίας από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με την οποία οι κλάδοι Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων μαζικής Ενημέρωσης ΕΤΑΠ ΜΜΕ εντάσσονται βιαίως στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μαζί με την περιουσία τους. Είναι φανερό ότι σε συνδυασμό και με την εν μέρει ή ολική επικείμενη κατάργηση, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο, του Αγγελιοσήμου, η ίδια τύχη περιμένει και τον ΕΔΟΕΑΠ.

Η κίνηση αυτή θεωρείται Casus Belli από τους εργαζόμενους των ΜΜΕ. Είναι μια κίνηση εχθρική για τον Τύπο, κατάσχει τους πόρους των Ταμείων μας και πλήττει άμεσα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.


Γι αυτό το λόγο καλούμε τους γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και τραπεζοϋπάλληλους, των οποίων τα ασφαλιστικά δικαιώματα θίγονται επίσης με το ίδιο σχέδιο νόμου που ψηφίζεται στη Βουλή, σε κοινό αγώνα για την άμεση απόκρουση αυτής της επίθεσης.


Με ομόφωνη απόφαση οι συνεργαζόμενες ενώσεις του Τύπου, και οι Ομοσπονδίες δημοσιογράφων, διοικητικών και τεχνικών κηρύσσουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από αύριο Τετάρτη 31/10/2012 και ώρα 6 π.μ. σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ζητώντας:


1. Να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία από τη Βουλή.

2. Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων μας με το PSI.
3. Να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις, να γίνουν σεβαστά όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ που καθημερινά καταπατούνται με τον πιο άγριο τρόπο από την εργοδοσία και να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντι-ασφαλιστικοί νόμοι των Μνημονίων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε απεργιακή συγκέντρωση αύριο Τετάρτη στις 10 π.μ. μπροστά στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

Απεργούν οι Θεσσαλοί δημοσιογράφοι


Με δυναμικό τρόπο αντιδρούν τα σωματεία των ΜΜΕ στην ένταξη των ασφαλιστικών ταμείων του ΕΤΑΠ ΜΜΕ και του ΕΔΟΕΑΠ στον ΕΟΠΠΥ προκηρύσσοντας για αύριο Τετάρτη, 24ωρη απεργία.
Παράλληλα αποφασίστηκε στις 10 το πρωί να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή την ώρα που θα ψηφίζεται η τροπολογία.
Nωρίτερα αντιπροσωπεία δημοσιογράφων επισκέφθηκε τη Βουλή και παρέδωσε στον υπουργό Οικονομικών ψήφισμα στο οποίο καταγράφουν τις αντιρρήσεις για την την τροπολογία που κατέθεσε.

Αποσύρθηκε η τροπολογία για το «ξήλωμα» των εφόρων



Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε την απόσυρση της διάταξης που παύει τους διευθυντές των ΔΟΥ, τονίζοντας πως με τη νέα ρύθμιση που κατατέθηκε θα παραμένουν στη θέση τους και θα αξιολογούνται ανά τρίμηνο.

Ο Γ. Στουρνάρας προχώρησε σε αυτή την κίνηση μετά από την αντίδραση που εκδηλώθηκε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, καθώς κύκλοι της Ιπποκράτους ξεκαθάρισαν εξ αρχής ότι δεν συμφωνούν και η τροπολογία κατατέθηκε από τον Γ. Μαυραγάνη χωρίς την σύμφωνη γνώμη του κόμματος.

Θα έπρεπε να συντμηθεί ο χρόνος αξιολόγησης των αποτελεσμάτων, ακόμα και στους 3 μήνες, αλλά όχι να αλλάξουν οι προϊστάμενοι των εφοριών, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί πολύ πρόσφατα.

H απόφαση δείχνει να εντάσσεται στο πλαίσιο των υποχωρήσεων από την πλευρά της κυβέρνησης, προκειμένου να μην υπάρξουν απρόοπτα στην ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Η Φτώχεια θέλει καλοπέραση. και στην Σκόπελο έχουμε μάθει να καλοπερνάμε κάντε λοιπόν φουσκακια

i-syntagi-tis-imeras
ΦΟΥΣΚΑΚΙΑ

Υλικά:

500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
1 κ.γλ. (κοφτό) αλάτι
περίπου 2 φλ. τσαγιούχλιαρό νερό
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
θυμαρίσιο μέλι
κανέλα
καβουρντισμένο σουσάμι για το γαρνίρισμα


Eκτέλεση:

Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το μέλι και προσθέτουμε σιγά σιγά νερό μέχρι να γίνει παχύς χυλός. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε κοντά σε ζεστό χώρο (καλοριφέρ ή δίπλα στην κουζίνα) για 30΄, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ανεβαίνει στα τοιχώματα του μπολ. Σε κατσαρόλα βαθιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Κόβουμε τους λουκουμάδες με το χέρι. Βουτάμε την αριστερή παλάμη στο μείγμα και πιέζουμε προς τα πάνω. Το λουκουμά που βγαίνει απ’ τον αντίχειρα τον κόβουμε με κουτάλι και τον ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο ή ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στο λάδι. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι λουκουμάδες. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τους βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με θυμαρίσιο μέλι, κανέλα και καβουρντισμένο σουσάμι.

Αρχίζει η δίκη για το ναυάγιο του Sea Diamond

Πέντε χρόνια μετά τη βύθιση του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond στη θαλάσσια περιοχή Αθηνιός της Σαντορίνης, ξεκινάει αύριο στο τριμελές πλημμελειοδικείο Πειραιά, η ποινική δίκη για τις συνθήκες και τα αίτια του ναυαγίου, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο Γάλλοι υπήκοοι, πατέρας και κόρη, σε σύνολο 1500 επιβατών.

Στη δίκη που κατηγορούνται 13 άτομα, επτά μέλη του πληρώματος πέντε μέλη της διαχειρίστριας εταιρείας και ένα του νορβηγικού νηογνώμονα, αναμένεται να εξεταστεί επίσης εάν ελήφθησαν όλα τα μέτρα αντιρρύπανσης στη θαλάσσια περιοχή.

Στο βούλευμα της εισαγγελίας Νάξου αποτυπώνεται όλο το ιστορικό για την πρόσκρουση του Sea Diamond σε ύφαλο κοντά στο λιμάνι των Φηρών και η βύθισή του, καθώς και οι βασικές ενέργειες που ακολούθησαν έκτοτε για την αντιμετώπιση της ρύπανσης.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία, υποστηρίζει ότι η πρόσκρουση και βύθιση του πλοίου, προκλήθηκε λόγω λανθασμένης χαρτογράφησης της περιοχής από την υδρογραφική υπηρεσία, ενώ πρόσφατα το πειθαρχικό συμβούλιο ναυτικών ατυχημάτων, απήλλαξε όλους τους κατηγορούμενους μέλη του πληρώματος από τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν κατατεθεί στις εισαγγελικές αρχές, ο ύφαλος στον οποίο χτύπησε το κρουαζιερόπλοιο βρισκόταν 131 μέτρα από την ακτή και όχι 57 όπως εμφανιζόταν στο χάρτη, ενώ το βάθος της θάλασσας παρουσιαζόταν ότι ήταν 18 έως 22 μέτρα και όχι 5 όπως ήταν στην πραγματικότητα.

Στο σημείο του ναυαγίου κάθε χρόνο γίνονται μετρήσεις από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) που έχει ορίσει το υπουργείο Ναυτιλίας και στην τελευταία έκθεσή του αναφέρει ότι δεν διαπιστώνει επιβάρυνση ή ρύπανση στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών όπως και ο Δήμος Θήρας έχουν ζητήσει από την πολιτεία την ανέλκυση του ναυαγίου του Sea Diamond.

Η δημοτική αρχή έχει επίσης καταθέσει αγωγή στο πρωτοδικείο Πειραιά εναντίον την πλοιοκτήτριας εταιρείας με την οποία ζητεί να προχωρήσει η απομάκρυνση του ναυαγισμένου πλοίου, η διαφορετικά να καταβάλει στο δημόσιο τα έξοδα ανέλκυσης είτε με κατάθεση ποσού είτε με εγγυοδοσία την οποία προσδιορίζει στα 80 εκατ. ευρώ.

Μελέτη του ναυτιλιακού οργανισμού ITOPF τονίζει ότι οποιαδήποτε εγχείρημα για την ανέλκυση του πλοίου θα ήταν δύσκολο και επικίνδυνο.

Πρόσφατα ο επίτροπος Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιάνεζ Ποτότσνικ, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου, υποστήριξε ότι πέντε έτη μετά το συμβάν, δεν υπάρχουν πειστικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το ναυάγιο την παρούσα στιγμή αποτελεί κίνδυνο για το θαλάσσιο περιβάλλον.

Επίσης ο ίδιος εκτιμά ότι κατά τη στιγμή της βύθισης του πλοίου οι ελληνικές αρχές έλαβαν τα αναγκαία μέτρα για την άντληση του καυσίμου που μετέφερε ώστε να αποφευχθεί η βλάβη στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Ο δήμαρχος Νικόλαος Ζώρζος, σήμερα το απόγευμα είχε συνάντηση για το θέμα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου ενώ κάτοικοι του νησιού έχουν προγραμματίσει να συγκεντρωθούν αύριο στα δικαστήρια του Πειραιά.
 http://www.zougla.gr/

Νίκη-πρόκριση για τη Νίκη Βόλου στο Κύπελλο


Σπουδαία νίκη σε μια δύσκολη έδρα πέτυχε σήμερα η Νίκη Βόλου, παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.
Συγκεκριμένα, η Νίκη Βόλου έφτασε στη νίκη-πρόκριση 1-0 επί της Αναγέννησης στα Γιαννιτσά με όμορφο γκολ του Τάντιτς στο 68'.
Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για γκολ του Σερέτη στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, το οποίο δεν κατακυρώθηκε, σε μια φάση που φαίνεται η μπάλα να περνάει οριακά την γραμμή.
Στην 3η φάση του Κυπέλλου, η Νίκη Βόλου θα αντιμετωπίσει τον Πανθρακικό σε διπλούς αγώνες.
Αναγέννηση Γιαννιτσών (Νίκος Παναγιωτίδης): Λαμπάκης, Σκέμπης, Τσιάμης, Σπαθάρας, Χατζόγλου, Σερέτης, Ιορδανίδης, Φελίπε (73' Καρακάσογλου), Στεργίδης, Στεφανίδης, Φάμπιο.
Νίκη Βόλου (Περικλής Αμανατίδης): Βούρας, Ψιάνος, Μήτσης, Βέρτζος, Σαμαράς, Ριζογιάννης, Τάσιτς (13' λ.τ Χάμος), Πουρτουλίδης (86' Καρατζάς), Σκούφαλης, Γιάκομπ (63' Φλίγκος), Τάντιτς.
Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 2η φάσης του Κυπέλλου:
Πανσερραϊκός - Οδυσσέας Κορδ.: 2-1 (Τοντόροφ 51', Γκουγκουλιάς 88'-Αχαλινόπουλος 1')
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Νίκη Βόλου: 0-1 (Τάντιτς 68')
Αύριο 31/10/2012
Εθνικός Σιδηροκάστρου - Τύρναβος (16:00)
Θρασύβουλος - Βύζας (16:00)
Ολυμπιακός Βόλου - Καλλονή (18:00)
Powered By Blogger