Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

3 ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ 9 ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η Υποβολή Πρότασης Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης της Νήσου Σκοπέλου......

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
και ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
 
Σκόπελος
:
12.10.2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υποβολή Πρότασης Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης της Νήσου Σκοπέλου
Με την υπ’ αριθμ. 175/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου εγκρίθηκε η υποβολή της πρότασης του «Ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης της νήσου Σκοπέλου», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Χωρικής Ενότητας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδος - Ηπείρου 2007 - 2013.
Ο πίνακας των δεκαέξι (16) προς ένταξη έργων έχει ως κατωτέρω:
Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ
ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
/ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
(συγχρηματοδοτούμενη
δημόσια δαπάνη)
1. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ
ΔΕΥΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ /
ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
350.000,00
2. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ
ΔΕΥΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ /
ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
150.000,00
3. ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ και ΓΛΩΣΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 700.000,00
4. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ προς ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 450.000,00
5. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ προς ΣΤΑΦΥΛΟ ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 490.000,00
6.
ΑΝΑΠΛΑΣΗ και ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ
ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΛΗΜΑΤΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 590.000,00
7.
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 77.000,00
8. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΝΕΑΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 82.500,00
9.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
και ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΓΛΩΣΣΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 150.000,00
10. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΡΕΜΑΤΟΣ «ΠΗΝΕΛΟΥ» ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 65.000,00
11. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΣΤΡΟΥ - ΜΥΛΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 150.000,00
12.
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ "ΛΟΥΚΙ" ΓΛΩΣΣΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 100.000,00
13. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
7η ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ /
ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
190.000,00
14. ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΙΓ’ Ε.Π.Κ.Α. /
ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
50.000,00
15. ΣΗΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 100.000,00
16. ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 120.000,00
ΣΥΝΟΛΟ
3.814.500,00
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
και ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Καζάκης για Σταϊκούρα: Παρέδωσαν την χώρα στους κατακτητές

Καζάκης για Σταϊκούρα: Παρέδωσαν την χώρα στους κατακτητές
 «Περιθώρια άμεσης αλλαγής της συνταγής δημοσιονομικής πολιτικής, που εφαρμόζεται από την αρχή του προγράμματος στήριξης, είναι σχεδόν ανύπαρκτα», ανέφερε κατά τη διάρκεια συζήτησης του προσχέδιου Προϋπολογισμού, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Από την ώρα που η Ελλάδα προσέφυγε στο μηχανισμό στήριξης και δεδομένων των αδυναμιών της ελληνικής οικονομίας, ο χώρος σχεδιασμού πολιτικών είναι αυστηρά περιορισμένος και εξαρτημένος στο πλαίσιο συνεργασίας με τους εταίρους και δανειστές», συμπλήρωσε ο κ. Σταϊκούρας....


Περιγράφοντας τις απώλειες των Ελλήνων την τελευταία διετία, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για «ηράκλεια προσπάθεια με θυσίες 49 δισ. που δεν οδήγησαν σε αντάξιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα... Η οικονομία αντίθετα, ακολούθησε πτωτική πορεία και η συνολική ύφεση ξεπέρασε το 22% του ΑΕΠ, ενώ η ανεργία φτάνει το 25%».
Αυτά εξήγησε «οφείλονται στην έλλειψη σχεδίου αντιμετώπισης κρίσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που προκάλεσε την ελληνική κρίση δανεισμού, αλλά και στο ότι δεν δόθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, η δέουσα προσοχή σε μέτρα ανάκαμψης της οικονομίας – και όσα επιχειρήθηκαν, δεν προχώρησαν».
Υπάρχει μεγαλύτερη και πιο ολοκληρωμένη ομολογία δωσιλογισμού;
Υπάρχει τίποτε χειρότερο από την ομολογία ότι η χώρα έχει παραδοθεί αύτανδρη στον αυτόματο πιλότο ενός μηχανισμού χρεοκοπίας, προς όφελος τρίτων, των δανειστών της χώρας;
Η πλήρης παράδοση της χώρας και του λαού της στους κατακτητές του Τσολάκογλου, σε τι διαφέρει από την ομολογία Σταϊκούρα;
Τι φταίει για όλα αυτά; Μήπως οι χρεοκοπημένες συνταγές της τρόικας; Όχι βέβαια.
Μήπως το τρομακτικό έλλειμμα αξιοπιστίας του ΔΝΤ, της ΕΕ και του ευρώ, που έταζαν λαγούς με πετραχήλια αλλά οδήγησαν στην απόγνωση λαούς και χώρες με πρώτη την Ελλάδα.
Όχι βέβαια.
Ο δωσίλογος, ακόμη κι όταν ομολογεί το δωσιλογισμό του, το κάνει για να ρίξει το φταίξιμο στους συμπατριώτες του: «Το έλλειμμα αξιοπιστίας που διαμορφώθηκε τα τρία προηγούμενα χρόνια ήταν μεγάλο και δύσκολα διαχειρίσιμο», είπε ο κ. Σταϊκούρας.
Με άλλα λόγια εμείς φταίμε για αυτά που παθαίνουμε. Για το ΔΝΤ, το ευρώ, τα επιτελεία της ευρωζώνης, τους δανειστές, τους κερδοσκόπους και τα αρπαχτικά των αγορών, δεν τίθεται κανένα θέμα αξιοπιστίας, αλλά για την Ελλάδα είναι κορυφαίο θέμα.
Κλασική τακτική γκάνγκστερ. Το θύμα φταίει για όλα.
«Διαπιστώνουμε ότι πολλά κράτη της ευρωζώνης καλούνται να μειώσουν δραστικά το βιοτικό τους επίπεδο σε έκταση που δεν είχε γίνει στο παρελθόν», διαπίστωσε ο κ. Σταϊκούρας.
Με βάση την πραγματικότητα αυτή η «κυβέρνηση εθνικής ευθύνης καλείται να βγάλει τη χώρα από το τέλμα, εντός του ευρώ, με άμεση επιδίωξη την εξασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος από την επόμενη χρόνια».
Τρία πουλάκια κάθονταν και κάπνιζαν ταμπάκο.
* Το παραπάνω άρθρο του οικονομολόγου, Δημήτρη Καζάκη δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Το ΧΩΝΙ»
http://voliotaki.blogspot.gr/ 

Live your myth in Greece: the true experience

Η Αθήνα τη νύχτα αποκαλύπτει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την πιο σκοτεινή της πλευρά: τη θλιβερή πρωτεύουσα μιας χώρας όπου διαρκώς και περισσότεροι άνθρωποι χάνουν τα πάντα: τη δουλειά τους, την ελπίδα, την αξιοπρέπειά τους......

Live your myth in Greece: the true experience


 

Φωτογραφίες από την Αθήνα τον Αύγουστο. Η αρχική ιδέα μου ήταν να δημιουργήσω ένα μικρό φωτογραφικό χρονικό της αυγουστιάτικης νυχτερινής Αθήνας.
Η πόλη, τα αρχαία «αξιοθέατά» της, οι άστεγοι, οι τουρίστες, τα σουβλατζίδικα στο Μοναστηράκι, τα μαγαζιά με τουριστικά σουβενίρ, οι ατέλειωτες ουρές από (άδεια) ταξί που μοιάζουν να βρίσκονται σε αιώνια αναμονή πελατών.
Την πλειοψηφία των φωτογραφιών τις τράβηξα μετά τις 12 τα μεσάνυκτα. Οι δρόμοι της Αθήνας τις πρώτες πρωινές ώρες μετατρέπονται σε υπαίθριο ξενοδοχείο –ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός αστέγων κοιμάται στα πεζοδρόμια. Ένας άστεγος στη στάση λεωφορείων στην αρχή της Φιλελλήνων, κάθε φορά που περνούσα, «μαύρα μεσάνυχτα», κοιμόταν ακριβώς στο ίδιο σημείο. Στη ρίζα ενός σήματος της τροχαίας, δίπλα σε μια κολώνα. Κατάχαμα, χωρίς το χαρτόνι που χρησιμοποιούν συνήθως οι άστεγοι ως «στρώμα», ακριβώς στο ίδιο σημείο, χωρίς καμιά παρέκκλιση. Ψευδαίσθηση «κρεβατιού», προσομοίωση «ασφάλειας»; Μετά από κάποιες μέρες τον έχασα, δεν τον είδα ξανά…
Η Αθήνα τη νύχτα αποκαλύπτει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την πιο σκοτεινή της πλευρά: τη θλιβερή πρωτεύουσα μιας χώρας όπου διαρκώς και περισσότεροι άνθρωποι χάνουν τα πάντα: τη δουλειά τους, την ελπίδα, την αξιοπρέπειά τους.
Το φωτορεπορτάζ της νυχτερινής Αθήνας απέχει πολύ από το να είναι πλήρες. Δυο πράγματα εμφανώς απουσιάζουν. Κάθε νύχτα η Αθήνα θυμίζει κατεχόμενη πόλη. Διμοιρίες βλοσυρών,  απειλητικών, πάνοπλων μπάτσων βρίσκονται σε «στρατηγικά» σημεία της πόλης (τα Εξάρχεια βρίσκονται υπό μόνιμη περικύκλωση). Μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ, «καουμπόιδες» της νύχτας, κοιτάζουν απειλητικά και καχύποπτα οτιδήποτε τους πλησιάζει, περνούν σχεδόν πάντοτε με κόκκινο τα φανάρια, πηγαίνουν αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας. Γιατί; Είναι και αυτό μέρος της επίδειξης εκφοβισμού. Ο νόμος είναι οι μπάτσοι αυτοπροσώπως, ερμηνεύεται και παραβιάζεται από τους ίδιους κατά το δοκούν. Και, φυσικά, από το φωτογραφικό ρεπορτάζ της Αθήνας λείπουν οι συμμορίες της Χρυσής Αυγής που επιτίθενται σε μετανάστες. Απουσιάζουν οι φωτογραφίες αυτών των δυο αλληλοτροφοδοτούμενων «ομάδων» για ένα πολύ απλό λόγο: είναι οι πλέον επικίνδυνες πληθυσμιακές ομάδες για φωτογράφιση.

http://vimeo.com/48683817
http://www.aformi.gr/2012/09/live-your-myth-in-greece-the-true-experience/

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ - Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΚΑΙ ΟΙ 4 ΤΟΜΟΙ Σ' ΕΝΑ ΑΡΧΕΙΟ DJVU (32,8 MB)
ΚΑΙ ΟΙ 4 ΤΟΜΟΙ Σ' ΕΝΑ ΑΡΧΕΙΟ PDF (86,0 MB)
#####################################################
 ΤΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Βραβευμένος ιστορικός της Επανάστασης του 1821 *
I
Ο ΤΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ είναι ο ιστορικός συγγραφέας που βλέπει ΄΄μ' άλλα μάτια΄΄ την επανάσταση του 1821, κοιτώντας πιο βαθιά τις αντιθέσεις της εποχής εκείνης. Μπαίνει στο ΄΄μικροσκόπιο των εγγράφων΄΄ αναζητώντας την πραγματική αιτία των αντιθέσεων, ή αυτό που άλλοι συγγραφείς αποσιωπούν. Είναι οι εργασίες του εμπλουτισμένες με το πνεύμα του σοσιαλιστικού ρεαλισμού. Γνωστικές της νομοτέλειας που τις δημιουργούν. Γλαφυρές, με μια λογοτεχνική αρτιότητα, ανατρεπτικές σε πολλές περιπτώσεις. Εργασίες πρωτοποριακές, γεμάτες δείγματα ΄΄ισορροπημένης λογικής΄΄, με κριτικές παρεμβάσεις εύστοχες, πέρα από τα όρια της κατεστημένης φιλολογίας. Απαλλαγμένος από μικροαστικές ιδιοτέλειες, δίνει στην ιστορία δράση κι επιβολή, την κάνει ανταγωνιστική. Στα κείμενά του πάντα το λαϊκό ένστικτο ή ΄΄το λαϊκό σκίρτημα΄΄ δίνει μια άλλη συνειρμική ταυτότητα στα γεγονότα, τα κάνει πιο έμπρακτα, πιο θαρραλέα, πιο ουσιώδη στη δραματική τους εξέλιξη. Ο Τάκης Σταματόπουλος, συμπάσχει κριτικά στην ανεύρεση των εγγράφων, που επαληθεύουν το περίγραμμα του θέματος που πραγματεύεται. Εμβαθύνει τα γεγονότα κάνοντάς τα πιο συγκλονιστικά (γιατί η Επανάσταση του 1821, είναι από τη φύση της συγκλονιστική), πιο περισπούδαστα στη ΄΄λογισμική τους θεώρηση΄΄. Είναι ο ιστορικός που δεν φοβάται ν' αντιταχθεί στη φιλοσοφία της μονοδιάστατης ανάλυσης, όπου τα δρώμενα της ΄΄Ιστορίας του ΄21΄΄ εξακολουθούν να είναι δόγμα έως τις μέρες μας, παρασύροντας τα γεγονότα σε μονόπλευρες αλλοιώσεις, οι οποίες ΄΄δωρίζουν΄΄ στη λαϊκή βούληση το υπόλοιπο της μεγάλης εποποιΐας. Ο Τάκης Σταματόπουλος, είναι αυτός που τοποθετεί τη ΄΄θρησκευτικότητα΄΄ και τον κοτσαμπασισμό, σε μια πιο αρμονική θεώρηση. Πολλές φορές τους καταχωρεί ΄΄εσκεμμένες εθνικές ενέργειες΄΄ ή τα του οίκου μας συμφέροντα κι άλλες φορές αποκαλύπτει πραγματικές ενοχές. Η συμβολή του στη σύσταση της πραγματικής ιστορίας του 1821, είναι αξιοθαύμαστη. Γιατί η αλήθεια, όταν συνυπάρχει λογικά με την αξιολόγηση των γεγονότων, κάνει το γεγονός πιο ελπιδοφόρο, το τοποθετεί πιο κοντά στο περίγραμμά του, τόσο από σκηνική άποψη, όσο κι από ΄΄πολιτισμική καταξίωση΄΄
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ
* Το έργο «Ανδρέας Λόντος και η Επανάσταση της Γ’ Σεπτεμβρίου» του Τάκη Σταματόπουλου εκδόθηκε σε λίγα αντίτυπα από τον ίδιο το έτος 1960. Το 1961 βραβεύτηκε παραδόξως — για το κλίμα που επικρατούσε ιδιαίτερα τότε εκεί — από την Ακαδημία της Αθήνας. Χαρακτηριστικό ήταν το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ακρόπολις» ότι:« Ο ι ερυθροί κατέλαβαν την Ακαδημία»...¨
#####################################################

Άλλα έργα του ΤΑΚΗ ΣΤΑΜΑΤΟΜΟΥΛΟΥ:
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Ο ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΟΣ ΜΟΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ
Ο ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ 1821 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Γ' ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ο Π. Π. ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΘΡΥΛΟ

Μερική τύφλωση σε Έλληνα πολίτη, ύστερα από ρατσιστική επίθεση

«Φορούσαν μαύρα, ήταν 3-4 άτομα –όλοι άντρες. Είχαν μαζί τους 2-3 σκυλιά, τα οποία προέτρεπαν να με δαγκώσουν. Κατάλαβα ότι ήταν Έλληνες επειδή με έβριζαν, με έλεγαν “παλιομ*λ*κ*”. Άρχισα να τους λέω ότι κι εγώ ήμουν Έλληνας αλλά δεν με άφηναν. “Έλληνας, ε;” απαντούσαν και συνέχισαν να με χτυπούν με τις αλυσίδες».

Με το πρόσωπο γεμάτο γάζες, ο 21χρονος H.H. διηγείται με εντυπωσιακή, για τα δεδομένα, ψυχραιμία τι έζησε το βράδυ της Παρασκευής, 12 Οκτωβρίου. Ένα ακόμη ρατσιστικό χτύπημα στην καρδιά της Αθήνας, που εξασφάλισε ότι η όραση στο ένα του μάτι ποτέ δεν θα αποκατασταθεί πλήρως. Το «λάθος» του ήταν το χρώμα του –λίγο πιο σκούρο απ’ των υπόλοιπων Ελλήνων, λόγω της αιγυπτιακής καταγωγής του. «Αισθάνομαι ότι στη χώρα μου, δεν μπορώ να βρω το δίκιο μου. Η αξιοπρέπειά μου έχει καταπατηθεί, επειδή είμαι Ελληνο-αιγύπτιος» δηλώνει στο 1againstracism.gr.

Το θύμα βρισκόταν μέσα σε τρόλεϊ και γύρω στις 9:30 το βράδυ κατέβηκε στη στάση απέναντι από την πλατεία Αττικής. Ήταν ο μόνος που φαινόταν ξένος απ’ όσους αποβιβάστηκαν. Κι αυτό οδήγησε στην επίθεση εναντίον του, από 3-4 μαυροντυμένους άντρες, οι οποίοι παραμόνευαν για τη «λεία τους» στη στάση. Οι αλυσίδες έπεφταν στο κεφάλι του επί πέντε λεπτά. «Δεν μπορώ να σε βοηθήσω, περίμενε να έρθει η αστυνομία» του είπε μια γυναίκα, η οποία κατέβηκε μαζί του από το τρόλεϊ. «Κρίμα γι’ αυτά που γίνονται» και «κοίτα, το παιδί» έλεγαν από μακριά άλλοι περαστικοί.

Ο Η.Η. κατευθύνθηκε προς τα αυτοκίνητα για να ξεφύγει. Πέρασε το δρόμο προς την πλατεία Αττικής. Εκεί, οι θύτες δεν τον ακολούθησαν, αλλά προσπάθησαν να στείλουν προς το μέρος του τα σκυλιά. Κάποιοι του έδωσαν χαρτομάντιλα και νερό. Ένας άλλος φώναξε την αστυνομία. Το περιπολικό τον οδήγησε στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, απ’ όπου με καθυστέρηση τον πήρε το ασθενοφόρο. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει βλάβη στο κεφάλι. Όμως το αριστερό του μάτι ποτέ δεν θα ξαναδεί όπως παλιά.

«Έχω ξανανιώσει πολλές φορές ρατσισμό» εξηγεί ο Η.Η. «Ειδικά απέναντι στις αδερφές μου, επειδή φοράνε μαντήλα. Τους λένε “έχει πολλή ζέστη, γιατί φοράτε αυτό το πράγμα”;  Άλλες φορές, κάποιες γυναίκες που κρατάνε τσάντα, όταν με βλέπουν τη σφίγγουν πάνω τους, γιατί φοβούνται ότι θα τις κλέψω».

«Υπάρχουν πολλοί Έλληνες στην Αίγυπτο, αλλά δεν τους συμπεριφερόμαστε έτσι, τους αντιμετωπίζουμε σαν ισότιμους πολίτες» προσθέτει το θύμα. Ο ίδιος τελείωσε το ελληνικό σχολείο στο Κάιρο και τώρα σπουδάζει υπολογιστές. Πήρε την ιθαγένεια από τον πατέρα του, ο οποίος είχε ζήσει στην Ελλάδα για πολλά χρόνια. Νιώθει πως η Ελλάδα είναι χώρα του, κι αισθάνεται αγωνία για το μέλλον, βλέποντας όλες τις επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών. «Άμα φύγουν όλοι οι ξένοι, αυτοί θα αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη δύναμη. Και τότε θα αρχίσουν να χτυπάνε εμάς, τους Έλληνες που θα θεωρούν διαφορετικούς» αναφέρει.
http://1againstracism.gr

Η αστική δημοκρατία νανουρίζεται με ναζιστικά εμβατήρια

sort link: wp.me/pryYN-18o

Η αστική δημοκρατία νανουρίζεται με ναζιστικά εμβατήρια
 «Είμαστε εδώ κομμουνιστών εγγόνια τα κονσερβοκούτια δεν σκούριασαν ακόμα»
 Χρειάζονται δύο για να χορέψεις ταγκό λέει μια μάλλον αγγλοσαξωνική παροιμία. Από το καλοκαίρι και μετά –για όποιον τολμά να βλέπει την πραγματικότητα πέρα από ωραιοποιήσεις- η παρακμάζουσα αστική δημοκρατία χορεύει και συνομιλεί με το ναζιστικό υπόκοσμο. Από τα νυχτερινά πογκρόμ των ναζιστών μέχρι τον Ξένιο Δία, από τις επιθέσεις των αυγών κατά μικροπωλητών μέχρι τον επίσημο πόλεμο κατά του παραεμπορίου κι από τη θεωρία των άκρων μέχρι την αμέριστη συμπόρευση κράτους (μπάτσων)-ναζί όλα πιστοποιούν τις βαθύτερες σχέσεις ανάμεσα στο επίσημο κράτος και το ναζιστικό κατακάθι.
Μια επισήμανση εδώ: δεν ισχυριζόμαστε πως αυτές οι σχέσεις είναι πρωτοφανείς, ούτε απογοητευόμαστε από την κατάντια μιας εξιδανικευμένης δημοκρατίας. Ούτε παραγνωρίζουμε την ολοταχώς μετάλλαξη της αστικής δημοκρατίας σε ένα κράτος έκτακτης ανάγκης που χωρά και τους ναζιστές στο εσωτερικό της. Πέρα όμως από επαναστατικούς βερμπαλισμούς για έναν γενικότερο εκφασισμό των μνημονίων η ανάδειξη της χρυσής αυγής σε εναλλακτική πολιτική λύση για τμήματα της αστικής τάξης και της ανθρώπινης σκόνης που ακολουθεί αποτελεί ένα ιδιαίτερο και πρωτόγνωρο χαρακτηριστικό, μια πιθανότητα που μετατρέπεται με γρήγορους ρυθμούς σε πραγματικότητα.
 Οι ναζιστικές συμμορίες αλωνίζουν
Πολλοί θεωρούν πως η ανάπτυξη των ναζί είναι απόρροια (νομοτελειακή;) της κρίσης, άλλοι, ήδη ηττημένοι ιδεολογικά από το δηλητήριο του αντιπάλου, αναζητούν τις αιτίες στον «υπερβολικό» αριθμό των ξένων προλετάριων ή στις «αριστερές υπερβολές». Οι ίδιοι φυσικά που ζητούσαν να κατανοήσουμε τους «παραπλανημένους ψηφοφόρους» της χα, περίμεναν πως οι ναζί θα απορροφηθούν από το αστικό πολιτικό σύστημα που τώρα μπορεί να καταγγέλλουν ως φασιστικό.
Να τελειώνουμε επιτέλους με αυτές τις γελοιότητες! Ο ναζισμός είναι πολιτική διαχείρισης της κρίσης από τη μεριά της αστικής τάξης, είναι συνειδητή επιλογή κι όχι κάποιο μηχανιστικό παράγωγο των αόρατων οικονομικών νόμων. Κι είναι συνειδητή επιλογή όχι μόνο για τους μεγαλοαστούς που ήδη επενδύουν με ποικίλους τρόπους στους ναζί, ούτε φυσικά μόνο για τον υπόκοσμο που ως μερίδα του κεφαλαίουδιεκδικεί ηγεμονικό ρόλο στο αστικό μπλοκ. Είναι επιλογή και για τα μεσαία στρώματα, τους πληττόμενους μικροαστούς, ακόμα και για ένα τμήμα ανέργων κι εργατών, για το λαό δηλαδή.
Απόγονοι των χιτών και των γερμανοτσολιάδων, απάνθρωπα ανθρωπάκια που επιλέγουν ως βολική στάση την ώρα της κατάρρευσης να τσακίσουν τους ασθενέστερους μήπως και σώσουν το τομάρι τους, ο εσμός της ανθρώπινης σκόνης. Αυτό σημαίνει στην πράξη ανασυγκρότηση του αστικού μπλοκ εξουσίας στη βάση της πυγμής, η πρέζα της ιδεολογικής-φυλετικής υπεροχής σε συνδυασμό με την υπόσχεση των μελλοντικών υλικών ανταλλαγμάτων. Τα ναζιστικά κατακάθια είναι λοιπόν αυτή τη στιγμή μια υπολογίσιμη εφεδρεία για αυτό και τα κανάλια πότε τους κάνουν λάιφ στάιλ πλυντήριο, πότε αποσιωπούν ή παραποιούν κάθε γεγονός στο οποίο εμπλέκονται τα μιχαλολιάκεια τάγματα εφόδου.
Το έχουμε ξαναπεί όμως πως οι ναζί στρατολογούν στη βάση της φυσικής υπεροχής τους και εξαιτίας του μύθου του αήττητου των συμμοριών τους. Κι επειδή έχουν πλέον ως στρατηγική επιδίωξη την ηγεμονία στο μπλοκ εξουσίας ή την προνομιακή τους συμμετοχή στη νέα ταξική ισορροπία μέσα από ένα συμβιβασμό με τη «δημοκρατία»αυτό το αήττητο δεν το ρισκάρουν. Κι ως θρασύδειλα ανθρωπάκια δεν τολμούν να κατέβουν ας πούμε σε μια γενική απεργία οργανωμένα, γιατί ξέρουν πως θα τσακιστούν αλλά εμφανίζονται μεμονωμένα ως πατριώτες, όπως έκαναν εξάλλου και στις αγανακτισμένες πλατείες.
Αντίστοιχα όποτε τις τελευταίες εβδομάδες αντιμετωπίστηκαν όπως τους πρέπει οι ένστολοι ομοιδεάτες τους ήρθαν ως ενισχύσεις, ενώ τα κανάλια παρουσίασαν τα ναζιστικά απολειφάδια ως αθώους κατοίκους (Αθήνα, Πάτρα, Βόλος).  Κι εδώ δεν πρέπει να θεωρήσουμε πως η στήριξη της αστυνομίας είναι απλά απόρροια της κυριαρχίας των ναζί ειδικά στα Ματ και στους καμικάζι με τα μηχανάκια. Είναι ξεκάθαρο πως αποτελεί κεντρική επιλογή, εξάλλου οι δηλώσεις Δένδια μοιάζουν τόσο πολύ με το γραφείο τύπου της χα που δεν μένει καμιά αμφιβολία.
Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι πως μόλις απειλήθηκε ο μύθος των αήττητων αυγών, σύσσωμο το κράτος παραβιάζοντας τη νομιμότητα του αλλά και τη θεωρία της αστικής διανόησης (λέμε τώρα) περί άκρων διάλεξε ξεκάθαρα άκρο. Από αυτή την άποψη οι σύντροφοι της αντιφασιστικής περιπόλου παρά το δυσβάσταχτο κόστοςτων επιλογών τους, έκαναν σμπαράλια τους ναζιστικούς μύθους των αήττητων ορδών  και φανέρωσαν ευρύτερα ποιος είναι ο προστάτης ποιου.
Και η αστυνομία βασανίζει…
Οι ναζιστές ανοίγουν όλα τα μέτωπα που θεωρούν πως μπορούν να συσπειρώσουν τη σαβούρα που αποτελεί το ακροατήριο τους. Έτσι μια χούφτα από καμμένους παραχριστιανούς μαζί με βουλευτές της χα-Παναγιώταρος, Παππάς, Λαγός και χρυσαυγίτες μαζεύτηκαν έξω από το θέατρο Χυτήριο απαιτώντας τη ματαίωση της παράστασης που δε συνάδει με τα πατριωτικά τους αισθήματα. Επιτέθηκαν λεκτικά και φυσικά στους θεατές και τους συντελεστές της παράστασης, απείλησαν, «απελευθέρωσαν» για το θεαθήναι έναν «προσαχθέντα» φασιστοχριστιανό κι όλα αυτά υπό το άγρυπνο μάτι των μπάτσων. Τα κανάλια μπροστά σε αυτό το ξεκάθαρο γεγονός φασιστικής λογοκρισίας είδαν μια σύγκρουση για το όριο της τέχνης, ή αγανάκτησαν που η χα υποκατέστησε το κράτος. Σας έχουμε νέα τηλεαστέρες η χα-που εν πολλοίς είναι και δημιούργημα της αβάντας σας- χορεύει ολοένα και πιο σφιχτά ταγκό με το κράτος κι η καλύτερη απόδειξη είναι πως ο Δένδιας για όλα αυτά επιτέθηκε στο Σύριζα.
Οι ναζί ανοίγουν όμως όλα αυτά τα μέτωπα, όπως αυτό με τους παιδικούς σταθμούς, με προφανή στόχο να ανταγωνιστούν στα ίσια τη ΝΔ που αντίστοιχα υλοποιεί ως κυβέρνηση όχι μόνο την αντεπανάσταση του κεφαλαίου αλλά και μια γενικότερη διαδικασία μετάβασης σε ένα κράτος έκτακτης ανάγκης (ΚΕΑ). Και λέμε διαδικασία γιατί όψεις του ΚΕΑ είναι ήδη εδώ: καταστολή, πάνω από 400 συλλήψεις συνδικαλιστών και διαδηλωτών μέσα σε 12 μέρες, διαπόμπευση συλληφθέντων μέσω φωτογραφιών παραβιάζοντας κάθε τεκμήριο αθωότητας, αλλά και βασανιστήρια των συλληφθέντων της αντιφασιστικής περιπόλου. Στέρηση ύπνου, ξυλοδαρμοί, απειλές και ύβρεις είναι μερικά από όσα κατήγγειλαν οι συλληφθέντες κι έπρεπε να δημοσιοποιηθούν από τη Γκάρντιαν για να αναφερθούν έστω στα ψιλά από την εγχώρια δημοσιογραφία (αν κι ο Σύριζα είχε φέρει το θέμα στη βουλή) ενώ ξανά η κυβέρνηση κάλυψε τα ένστολα ανθρωποειδή της. Για τους οπαδούς της άποψης «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα» θα θυμίσουμε πως η μονομερής επίκληση της νομιμότητας έχει νόημα όταν αυτή υφίσταται και με άλλους τρόπους εκτός από τη συνεχή παραβίαση της.
Βλέπουμε λοιπόν πως ύστερα από 5 χρόνια παγκόσμιας κρίσης και 2,5 μνημονιακής πολιτικής η κοινωνική πραγματικότητα στην Ελλάδα, θυμίζει προετοιμασία εμφυλίου πολέμου. Η αστική τάξη διασπασμένη μεν, δείχνει να προκρίνει την αυταρχική λύση δε, βρισκόμενη σε διάσταση με την αστική δημοκρατία. Τώρα αν αυτή η λύση θα είναι ένα «δημοκρατικό» ΚΕΑ εντός του ευρώ με τις ναζιστικές συμμορίες σε ρόλο υποστηρικτικό ή αν η αστική δημοκρατία και η άρχουσα τάξη πάρουν και τυπικά διαζύγιο και η διαδικασία εκφασισμού θα οδηγήσει σε ένα ναζιστικό κράτος θα εξαρτηθεί από την ευρωπαϊκή προοπτική του ελληνικού καπιταλισμού, αλλά και από την ίδια την πορεία της ΕΕ και γενικότερα της κρίσης.
Δε θεωρούμε εξάλλου πως κινούμαστε μόνο ανάμεσα στη Σκύλλα της αυταρχικής δημοκρατίας και στη Χάρυβδη των νοσταλγών του Άουσβιτς, αλλά πως ο χρόνος τρέχει προς αυτό το δίλημμα με ραγδαίους ρυθμούς. Τίποτα δεν έχει ακόμα κριθεί, αρκεί να δούμε την πραγματικότητα στις διαστάσεις της κι όχι μέσα από άθλια πρίσματα του στιλ το 99% που είναι εναντίον τους, οι αστοί τρομάξανε και η 25η γενική απεργία θα τους σαρώσει κτλ.
Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας υπαρξιακής σύγκρουσης  για το κεφάλαιο που το πρώτο της πεδίο είναι ο ελληνικός χώρος και που τα πρώτα της επεισόδια αποτελούν το παρόν μας. Σε αυτή τη σύγκρουση -που στη βάση της είναι ταξική αλλά στη μορφή της είναι πολιτική κι ιδεολογική- ο αντιφασιστικός αγώνας δεν μπορεί να είναι μια επιμέρους πτυχή της αλλά το κεντρικό της χαρακτηριστικό. Κι αυτό γιατί πολύ απλά οι ναζί δείχνουν σε όλους μας το τέλος της διαδρομής, αν δεν αντισταθούμε έμπρακτα -με εναλλαγές άμυνας κι επίθεσης και με ένα τολμηρό σχέδιο κι όραμα- στη βαρβαρότητα που έρχεται για να διασωθεί ο καταρρέων καπιταλισμός,.
Απέναντι σε όσους προετοιμάζουν τον εμφύλιο, είτε το συνειδητοποιούν, είτε όχι, μια υπόσχεση και μια προειδοποίηση: ο ανθρωπισμός των καταπιεσμένων δεν έχει χώρο για τους νοσταλγούς του Άουσβιτς και τους υποστηρικτές τους και εκτός από τη Βάρκιζα, υπάρχει πάντα κι ο Μελιγαλάς.
Άκης Τζάρας
http://avantgarde2009.wordpress.com

Γιατί δεν μπορώ να διαδηλώσω μαζί με τον Λεωνίδα Αντωνόπουλο…

Μια (οργισμένη) απάντηση στον πολιτισμένο κ. Λεωνίδα Αντωνόπουλο

«Μισθούς – συντάξεις τα κάνατε κουρέλι,,
άντε και γαμήσου σύντροφε Κουβέλη»
-σύνθημα σε διαδηλώσεις

Έπεσε στην αντίληψή μου κείμενο του, κατά τα άλλα συμπαθέστατου από μουσική άποψη, Λεωνίδα Αντωνόπουλου με τίτλο «Δεν μπορώ να διαδηλώνω μαζί με…», μετά τις κινητοποιήσεις για την επίσκεψη Μέρκελ.
Γράψει μεταξύ άλλων:
«Δεν μπορώ να βαδίζω πλάι-πλάι με ανθρώπους που φωνάζουν συνθήματα, όπως «Η χούντα δεν τελείωσε το ‘73» το οποίο είναι πέρα για πέρα ανιστόρητο –και στην κυριολεξία του ακόμα-, αφού η στρατιωτική χούντα στην Ελλάδα έπεσε το ’74. Γιατί ξέρουμε καλά όλοι πως αν είχαμε χούντα κανένας από όσους σήμερα διαδηλώνουν ή φωνάζουν συνθήματα δεν θα μπορούσε να το σκεφτεί καν.»
Αντί της εξυπνάδας για το «ανιστόρητο» του συνθήματος «η χούντα δεν τελείωσε το ‘73» (οκ, όλοι το έχουμε σκεφτεί, δεν είναι ο κ. Αντωνόπουλος που το παρατήρησε πρώτος), και το οποίο θα μπορούσε να δικαιολογηθεί «ποιητική αδεία» (you know «ποιητική αδεία» mr. Antonopoulos?) καλό θα ήταν να προσέχει τα δικά του ανιστόρητα σχόλια. Το «αν είχαμε χούντα κανένας από όσους σήμερα διαδηλώνουν ή φωνάζουν συνθήματα δεν θα μπορούσε να το σκεφτεί καν» είναι πολύ πιο ανιστόρητο, αφού προφανώς, κατά τον ιστοριοδίφη κ. Αντωνόπουλο, διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες, ακόμα και μαζικότατες όπως της Νομικής ή του Πολυτεχνείου, είτε δεν συνέβησαν ποτέ, είτε δε συνέβησαν σε καιρό χούντας… Άλλωστε σε όλον τον κόσμο και διαχρονικά έχουμε παραδείγματα λαϊκών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων κατά τη διάρκεια δικτατοριών (που προφανώς καταστέλλονται άγρια).
Πέρα όμως από αυτό το τυπικό, η ουσία έγκειται στο ερώτημα αν έχει καμία διαφορά η αντιμετώπιση των διαδηλώσεων σε περιόδους χούντας, από την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων σήμερα. Η «Ελληνική Δημοκρατία» εν έτει 2012, η οποία δεν είναι χούντα, απαγόρευσε τις διαδηλώσεις σε μεγάλο μέρος της πόλης, «προσήγαγε» προληπτικά εκατοντάδες άτομα, ανάμεσά τους και ανήλικους, ανάμεσά τους και μέλη πολιτικών οργανώσεων και μάλιστα δις (όπως τα μέλη του Δικτύου), με αφορμή ότι είχαν επάνω τους μάσκες ή ακόμα και ιατρικά σκευάσματα (!) για να προστατευτούν από τα χημικά ή με αφορμή ότι είχαν σημαίες, πανό, ντουντούκες ή επειδή δεν άρεσε η φάτσα τους στους αστυνομικούς ή τελικά και χωρίς καμία αφορμή ή δικαιολογία. Κατόπιν διέλυσε τις συγκεντρώσεις, έπνιξε πάλι τον κόσμο στα απαγορευμένα σε καιρό πολέμου αλλά επιτρεπόμενα σε καιρό ειρήνης χημικά, ξυλοκόπησε διαδηλωτές.

Κάνοντας ακόμα και τον Τέρενς Κουίκ να παρέμβει για να σταματήσει την αστυνομική βία, να δεχθεί χημικά στο πρόσωπο και να καταγγείλει τη συμπεριφορά της αστυνομίας!

Χρησιμοποίησε συλληφθέντες ως ανθρώπινη ασπίδα, και διαπόμπευσε και πάλι συλληφθέντες παρουσιάζοντας τις φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο χωρίς να έχουν καταδικασθεί, καταργώντας κάθε έννοια τεκμηρίου αθωότητας.
Όλα αυτά δεν τα είδε, δεν τα άκουσε, ο κ. Αντωνόπουλος;

Λέει παρακάτω:
«Δεν μπορώ να διαδηλώνω μαζί με ανθρώπους που φορούν καρναβαλίστικες στολές των SS ή καίνε ναζιστικές σημαίες για να διαδηλώσουν ενάντια στη Καγκελάριο της χώρας που γνωρίζει καλά τι θα πει ναζισμός και που εκεί οι νεοναζί είναι εκτός νόμου. Ενώ εδώ, στη χώρα που διαδηλώνει, οι νεοναζί είναι στο Κοινοβούλιο και οι δημοσκοπήσεις τούς φέρνουν τρίτο κόμμα. Εκτός αν οι δικοί μας διαμαρτύρονταν κατά της Χ.Α. και δεν το κατάλαβα…»
Δεν θα μπω στην ανάλυση του κατά πόσο οι πολιτικές της Μέρκελ προσομοιάζουν σε πολιτικές των ναζί (σε οικονομικό, και όχι μόνο, επίπεδο), ούτε θα σταθώ ιδιαίτερα στο ότι η Μέρκελ, όπως και όλοι οι προκάτοχοί της, αρνείται πεισματικά να καταβάλει τις αποζημιώσεις για τα εγκλήματα των ναζί  – την ίδια ώρα όμως που απαιτεί από τον ελληνικό λαό να αποπληρώσει χρέη που δεν τα δημιούργησε ο ίδιος, αλλά κάποιοι συγκεκριμένοι πολιτικοί, μεταξύ των οποίον Έλληνες «σύντροφοι» της Μέρκελ σε αγαστή συνεργασία με γερμανικά συμφέροντα, τύπου Siemens, τα οποία εκείνη υπηρετεί. Δε θα σταθώ καν στο ότι οι πολιτικές (και) της Μέρκελ ευθύνονται για την άνοδο του ναζισμού στην Ελλάδα, και ότι με μια άλλη πολιτική από μέρους της Γερμανίας δε θα είχαμε τη Χρυσή Αυγή να καλπάζει στην Ελλάδα.
Θα σταθώ όμως στο εξής: αυτό που αδυνατεί να κατανοήσει ο κ. Αντωνόπουλος είναι ότι είναι πολύ καλύτερο να καίνε κάποιοι ναζιστικές σημαίες αντί για γερμανικές (δηλαδή είναι πολύ καλύτερος ο αντι-ναζιστικός συμβολισμός από έναν στείρο εθνικιστικό). Ιδιαίτερα σε τέτοιες εποχές. Και προφανώς αυτοί που καίνε ναζιστικές σημαίες σε τέτοιες συγκεντρώσεις (και δεν είναι η πρώτη φορά), με τη δράση τους αυτή παρεμβαίνουν στο πλήθος με σαφές αντιναζιστικό περιεχόμενο, το οποίο αποκλείει αυτομάτως τους όποιους παρεισφρήσαντες ναζιστές και ξυπνάει αντι-ναζιστικά αντανακλαστικά του κόσμου, κάτι που το έχουμε πολύ ανάγκη.
Για την ιστορία βέβαια, αυτά που λέει ο κ. Αντωνόπουλος ότι «εκεί οι νεοναζί είναι εκτός νόμου», δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, αφού το νέο-ναζιστικό κόμμα NPD-Die Volksunion, είναι νόμιμο και συμμετέχει στις εκλογές, ενώ έχει εκλέξει αντιπροσώπους σε τοπικά κοινοβούλια γερμανικών ομόσπονδων κρατιδίων.
Και κάτι ακόμα: μήπως διέφυγε στον κ. Αντωνόπουλο ότι εκτός από ναζιστικά κόμματα, στη Γερμανία, ακόμα και σήμερα επί Μέρκελ, ισχύει τυπικά η, από το 1956, απαγόρευση του κομμουνιστικού κόμματος KPD;
Πάμε παρακάτω:
«Δεν μπορώ να διαδηλώνω μαζί με ανθρώπους που στο όνομα της Αριστεράς που θέλει μάλιστα να κυβερνήσει μόνη της, βγάζουν το πιο άγριο μίσος, με συνθήματα γηπεδικά ενάντια στους πρώην συντρόφους τους και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο, όπως κάνουν συστηματικά αρκετοί διαδηλωτές του Σύριζα εναντίον του Φώτη Κουβέλη και βουλευτών της ΔΗΜΑΡ. Αποδεικνύοντας ότι ούτε είχαν ούτε και έχουν σχέση με αυτό που ονομάστηκε ιστορικά στην Ελλάδα «ανανεωτική αριστερά», αλλά δεν έχουν σχέση και με οποιαδήποτε έννοια πολιτικού πολιτισμού.»
Όταν κάποιος «στο όνομα της Αριστεράς», έχει εξαπατήσει προεκλογικά τον κόσμο, έρχεται να συνεχίσει την καταλήστευσή του, να συνεχίσει την φυσική εξόντωσή του (οικονομικά και κατασταλτικά), τότε το λιγότερο που έχει να εισπράξει είναι γηπεδικά συνθήματα.
Ας πούμε επιτέλους τα πράγματα με το όνομά τους.
Ο Κουβέλης και η ΔΗΜ.ΑΡ είναι πολιτικά και ενδεχομένως και ποινικά συν-υπεύθυνοι, μεταξύ άλλων, για
-          απάτη (τουλάχιστον εις βάρος μερίδας των ψηφοφόρων τους)
-          ληστεία (εις βάρος της πλειονότητας του πληθυσμού)
-          βασανιστήρια (συλληφθέντων)
-          ανθρωποκτονία (όσων αυτοκτονούν από την απελπισία, όσων πεθαίνουν από την πτώση του προσδόκιμου ζωής, όσων δολοφονούνται από τα τάγματα εφόδου των νεοναζί που λειτουργούν σε αγαστή συνεργασία με τον κρατικό μηχανισμό τον οποίο συν-διοικεί ο κ. Κουβέλης και η συμμορία του).
Τα παραπάνω εγκλήματα δε, διαπράττονται κατά συρροή.
Αυτοί, οι εγκληματίες του λήσταρχου Κουβέλη, είναι που δεν έχουν σχέση ούτε με ανανεωτική, ούτε με αριστερά, ούτε με «δημοκρατική» ούτε με τίποτα. Τα θύματα των εγκλημάτων τους, εγκλήματα που, (εκτός της απάτης που διαπράχθηκε προεκλογικά), διαπράττονται μετεκλογικά με τη δύναμη των όπλων των πραιτόρων των Δένδια- Κουβέλη, θα δικαιολογούνταν να αντιδράσουν με πολύ πιο έντονο τρόπο από το να φωνάξουν γηπεδικά συνθήματα. (Άλλωστε βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, δεν είπε ότι ο κόσμος πλέον δε θα πάρει τις πέτρες αλλά τα καλάσνικωφ;)
Όσο δε για το «προσωπικό επίπεδο»…
Όταν μου κλέβουν το μισό εισόδημα, ή και ολόκληρο πετώντας με στην ανεργία, και μάλιστα χωρίς επίδομα, όταν μου παίρνουν το σπίτι, όταν μου απαγορεύουν να διαδηλώσω, όταν με δέρνουν και με πνίγουν στα χημικά, όταν μου κόβουν τα φάρμακα και πεθαίνω, μου λέει ο κ. Αντωνόπουλος να μην το παίρνω… προσωπικά;;; Και να μη βρίζω προσωπικά τον λήσταρχο Κουβέλη και τη συμμορία του;;; Οι οποίοι ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ από τους φόρους και τα χαράτσια που μου αρπάζουν, για να με εξοντώνουν; Δηλαδή δεν έχουν καν την τσίπα να παραιτηθούν από τους μισθούς τους και τις κομματικές επιδοτήσεις τους, και να μας εξοντώσουν εθελοντικά – αφού αυτό αποδείχτηκε το βίτσιο τους – , αλλά απαιτούν να μας εξοντώνουν επ’ αμοιβή με τα ίδια μας τα λεφτά.
Σε ότι αφορά το μίσος των αριστερών προς τους πρώην συντρόφους τους της ΔΗΜΑΡ, προσποιείται ο κ. Αντωνόπουλος ότι δεν καταλαβαίνει, πως πέραν όλων αυτών των εγκλημάτων που διαπράττουν, τα υποκείμενα αυτά, στη συνείδηση του αριστερού κόσμου έχουν ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη σε σχέση με τους άλλους κυβερνητικούς εταίρους-εγκληματίες. Αφενός γιατί πρόκειται για ΠΡΟΔΟΤΕΣ, για ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ, που διασπάστηκαν από την –έστω ρεφορμιστική – αριστερά και πέρασαν στο αντίπαλο στρατόπεδο της πιο ακραίας, εγκληματικής, γενοκτονικής θα έλεγα, νεοφιλελεύθερης δεξιάς, και αφετέρου, γιατί έχουν ακόμα το θράσος, να θέλουν να χρησιμοποιούν όρους όπως «αριστερά». Και μάλιστα «δημοκρατική» την ίδια ώρα που αφενός στρέφονται ενάντια στη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και αφετέρου καταλύουν ακόμα και πτυχές της αστικής δημοκρατίας και της νομοθεσίας της. Έχοντας βάλει μάλιστα δικό τους Υπουργό Δικαιοσύνης. Ξεφτιλίζοντάς έτσι έννοιες όπως «αριστερά» και «δημοκρατία» και αποπροσανατολίζοντας ακόμα περισσότερο τον κόσμο, ώστε να μην καταλαβαίνει τι είναι δεξιά και τι αριστερά – στέλνοντάς τον κατευθείαν στις ανοιχτές αγκαλιές των ναζί.

Σε ότι αφορά τους φαλλούς του Χαϊκάλη, προφανώς και πρόκειται για χυδαία, σεξιστική συμπεριφορά που χαρακτηρίζει τον ίδιο τον «ηθο»ποιό και ως ένα βαθμό και το κόμμα του. (Θα μπορούσε βέβαια να επικαλεστεί διάφορα περί αριστοφανικής σάτιρας κ.λπ.). Βέβαια, επειδή ο κ. Αντωνόπουλος μας προέκυψε ακριβολόγος (βλ. η χούντα δεν τελείωσε το ’73), θα του θυμίσω ότι αφενός οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν είχαν καμία πρόθεση να διαδηλώσουν με τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά η κυβέρνηση της ΔΗΜΑΡ τους απαγόρευσε την συγκέντρωση στη γερμανική πρεσβεία, και αφετέρου, δεν κάλεσαν στη συγκέντρωση που καλούσαν τα συνδικάτα στο Σύνταγμα, αλλά αντίθετα διαδήλωσαν ξεχωριστά, στις στήλες του Ολυμπίου Διός, στις 5 το απόγευμα. Αν οι πραίτορες του Κουβέλη που δέρνουν και ψεκάζουν με «αριστερό» και «δημοκρατικό» τρόπο, δεν καταδίωκαν τον κόσμο προς τα εκεί, δεν θα υπήρχε καμιά ανάμιξη με τους οπαδούς του Καμμένου.
Οπότε ο κ. Αντωνόπουλος δεν μπορεί να προβάλλει τους «συγκαμμένους» ως δικαιολογία για να μην κατέβει στη διαδήλωση των δεκάδων χιλιάδων.

Τέλος, όταν πέρασαν δίπλα μου παρελαύνοντες οι στρατόκαυλοι έφεδροι, εγώ άκουσα ότι φώναζαν «μαζί, μαζί να φύγουν οι ναζί» και όχι «οι χαζοί» που λέει ο κ. Αντωνόπουλος που δεν ήταν εκεί. Μπορεί όμως και να παράκουσα… Είτε επειδή έτσι έχουμε συνηθίσει το σύνθημα, είτε επειδή καμιά φορά ο άνθρωπος ακούει αυτό που θέλει να ακούσει. Σε κάθε περίπτωση όμως εγώ ήμουν εκεί να ΜΗΝ τους χειροκροτήσω. Να είμαι στους πολλούς που τους γύρισαν την πλάτη, απέναντι στους επίσης πολλούς που τους επευφημούσαν.
Όλα τα παραπάνω φληναφήματα του κατά τα άλλα συμπαθέστατου ραδιοφωνικού παραγωγού, θα μπορούσα να τα χρησιμοποιήσω κι εγώ ως δικαιολογία για να μη διαδηλώσω ποτέ με τον κ. Αντωνόπουλο. Όμως δεν είμαι της ίδιας λογικής. Είμαι της λογικής ότι όταν τα αιτήματα είναι στοιχειωδώς σωστά, κατεβαίνεις σε μια κινητοποίηση όποιος και αν την καλεί – εκτός αν είναι φασίστας. Είμαι της λογικής ότι όταν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού κατεβαίνουν σε δίκαιες κινητοποιήσεις, πρέπει να είσαι δίπλα τους ακόμα και αν δεν σε αρέσει η αισθητική των κινητοποιήσεών τους. Είμαι της λογικής ότι πλάι-πλάι στο δρόμο, χτίζεις σχέσεις με τον συνάνθρωπο και μπορείς να τον επηρεάσεις θετικά, και όχι κρίνοντας αφ’ υψηλού, από την ασφάλεια της πολυθρόνας ή του στούντιο… Την ώρα που αυτός τρώει ξύλο και χημικά… Είμαι της λογικής ότι όταν οι ναζί στήνουν κίνημα και έρχονται σε επαφή με τις αγανακτισμένες μάζες, δεν κάθεσαι σπίτι σου από αηδία, αλλά παλεύεις στο δρόμο να πάρεις με το μέρος σου τον κόσμο και να μην τους τον χαρίσεις.
Για όλους αυτούς και πολλούς άλλους λόγους θα δεχόμουν να διαδηλώσω με τον κ. Αντωνόπουλο, παρά τα όσα έγραψε.
Όμως το ομολογώ: δεν μπορώ να διαδηλώσω με τον Λεωνίδα Αντωνόπουλο.
Γιατί;
Μα γιατί, απλά, ο ίδιος δεν θέλει να διαδηλώσει, όχι μόνο μαζί μου, αλλά γενικά.
Δε θέλει να διαδηλώσει, γιατί, από γραφόμενά του φαίνεται ότι είναι ΣΝΟΜΠ και δε θέλει να διαδηλώσει με την «πλέμπα».
Δε θέλει να διαδηλώσει, γιατί είναι ΔΕΙΛΟΣ και, παρόλο που το γεγονός ότι είναι επώνυμος του διασφαλίζει ότι δεν κινδυνεύει ιδιαίτερα να συλληφθεί και να βασανιστεί στα κολαστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, συγνώμη, της ΓΑΔΑ, παρά μόνο να εισπνεύσει χημικά, ψάχνει δικαιολογίες για να μην κατέβει σε διαδηλώσεις.
Δε θέλει να διαδηλώσει, γιατί είναι ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ, η κρίση, τα μνημόνια και τα μέτρα, δεν τον έχουν πλήξει ιδιαίτερα, (το πολύ-πολύ να περιορίσει τα ταξίδια του) γιατί αν τον είχαν πλήξει σοβαρά, αν είχε νιώσει τις πολιτικές της «ανανεωτικής αριστεράς» στο πετσί του, θα ήταν τόση η αγανάκτησή του που θα κατέβαινε στους δρόμους να την εκφράσει, χωρίς να πολυσκοτίζεται για την αισθητική των γύρω του και τον πολιτικό πολιτισμό τους.
Κυρίως, όμως, δε θέλει να διαδηλώσει, γιατί απέδειξε ότι είναι ΤΣΙΡΑΚΙ του συστήματος που τον έχει βολέψει. Γιατί και άλλοι μπορεί να μην κατεβαίνουν σε διαδηλώσεις για τους ίδιους λόγους, όπως λέει, (και πράγματι υπάρχουν π.χ. από τον αναρχικό χώρο) αλλά αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα του δημόσιου λόγου και ακόμα και αν την είχαν δεν θα την εκμεταλλεύονταν ώστε την επομένη, αντί να στηλιτεύσουν τα εγκλήματα της κυβέρνησης, να διαμαρτύρονται για την προσωπική κριτική στον Κουβέλη…
Αν αυτός είναι ο πολιτικός πολιτισμός που πρεσβεύει ο πολιτισμένος κ. Αντωνόπουλος, ευχαριστώ δε θα πάρω.
«Ξύλο, βασανιστήρια, δεν άκουσα, δεν είδα»
άντε …εκπολιτίσου, κ.  Λεωνίδα…
https://aganaktismenosaristeros.wordpress.com/

Πάτρα - Πορεία/Συγκέντρωση για τους 4

Πορεία στις 7.30 από το Παράρτημα και Συγκέντρωση στις 8.30 και στις 17.00 στα Δικαστήρια.
Η αφίσα για την Δευτέρα 15/10 και την υπόθεση των 4 στην Πάτρα.
Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι εκεί!

Γερμανία: Διαδηλώσεις ενάντια στη Μέρκελ στη Στουτγκάρδη

Ανταπόκριση από τους συντρόφους της εφημερίδας Arbeit Zukunft
Ανταπόκριση από τους συντρόφους της εφημερίδας Arbeit Zukunft:
Επιστρέφοντας από την Ελλάδα, η Ανγκελα Μέρκελ “καλωσορίστηκε” από χιλιάδες διαδηλωτές στην Στουγκάρδη, Γερμανία την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου.
Σε βίντεο της διαδήλωσης που κυκλοφόρησε στο Youtube οι διαδηλωτές ακούγονται να φωνάζουν “Ψεύτες”, “΄Έξω η Μέρκελ” κλπ. Η Μέρκελ βρέθηκε στη Στουτγκάρδη για να υποστηρίξει την υποψηφιότητα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) – Φιλελεύθερων (FDP) στις εκλογές για την ανάδειξη νέου δημάρχου. Οι διαμαρτυρίες ήταν τόσο έντονες που δεν ακούστηκε κανένα μέρος της ομιλίας της. Αυτό αποδεικνύει ότι ο Γερμανικός λαός αντιτίθεται και αυτός στην ιιμπεριαλιστική και αντιλαϊκή πολιτική της Μέρκελ και του Γερμανικού κεφαλαίου.
http://anasintaxi.blogspot.gr/

Πόρτλαντ, ΗΠΑ: Επίθεση σε υποκαταστήματα τραπεζών και αλυσίδας φαρμακείων σε αλληλεγγύη με την προφυλακισμένη Λη-Λυν Πλαντ και άλλους αντιστεκόμενους στο Grand Jury


Χθες, τη νύχτα της 11ης Οκτώβρη, καλέστηκε μια πορεία στους δρόμους του νοτιοανατολικού Πόρτλαντ, μόλις μία μέρα αφότου είχε φυλακιστεί από ομοσπονδιακές λέρες το τρίτο κατά σειρά συντρόφι στην ευρύτερη βορειοδυτική περιοχή, Πασίφικ Νόρθγουεστ, επειδή αντιστάθηκε στις κλητεύσεις της επιτροπής ενόρκων τους.
Το δικαστικό σώμα, οι ομοσπονδιακοί πράκτορες και το κράτος ξέρουνε πολύ καλά ότι ο Ματ, η Κτήο και η Λη θα συνεχίσουν να αντιστέκονται στον καταναγκασμό τους. Οι αδαείς αυτοί κρατικοί αξιωματούχοι έχουν καταφέρει να ζούνε σε μια χώρα της φαντασίας τους όπου η ριζοσπαστική αλληλεγγύη δεν υφίσταται…
Στη διάρκεια της πορείας μας σπάστηκαν τέσσερις τράπεζες· συγκεκριμένα, ρίξαμε πέτρες σε πολλές βιτρίνες μιας Umpqua Bank, χώσαμε μια μεγάλη μεταλλική καρέκλα στην πρόσοψη μιας Wells Fargo κι εκτοξεύσαμε κοτρόνια εναντίον μιας Chase και, τέλος, μιας US Bank.
Οι τράπεζες επενδύουν στη βιομηχανία των φυλακών και κερδοφορούν απ’ την ύπαρξή της, που χρησιμεύει για να καταστέλλει τις δραστηριότητές μας κατά του κράτους, κλείνοντας σε μπουντρούμια τα συντρόφια μας.
Επίσης, σπάστηκε ένα παράθυρο υποκαταστήματος της αλυσίδας φαρμακείων Walgreens. Τα τοπικά μίντια καταβρόχθισαν τις ψευδείς διαδόσεις της αστυνομίας, όπως ήτανε οι κατασκευασμένες φημολογίες πως πετάχτηκαν μπουκάλια εναντίον περαστικών σε παρακείμενες οδούς. Συνέβη μάλλον το αντίθετο, αφού οι περαστικοί και θαμώνες των μπαρ βάλθηκαν να μας επευφημούν και να φωνάζουν διάφορα συνθήματα, κι ακόμη αρκετοί ενώθηκαν μαζί μας, μιας και τους ενθαρρύναμε να μπούνε στην πορεία! Παρ’ ότι κάποιοι διαδηλωτές δεν κατανοούν το σκοπό των περιφρουρήσεων και μπλόκων, κανείς μας δε συνελήφθη όταν οι χοντροκέφαλοι μπάτσοι έσπασαν τελικά την πορεία – μολονότι, απ’ ό,τι λέγεται, ορισμένοι διαδηλωτές προσήχθησαν κι αφέθηκαν ύστερα από λίγο.

Σπάστε όλες τις φυλακές και τράπεζες, ανατρέψτε το κράτος!

Αλληλεγγύη σε όσους κι όσες είναι στα κελιά,
κι ιδίως στα κουίρ συντρόφια, γιατί
εμείς, οι κουίρ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ με λύσσα!

Λευτεριά στη Λη, στον Ματ και στην Κτήο!

πηγή

Δεύτερη στάση ο Βόλος!

Μετά τη Λάρισα, το απόγευμα του Σαββάτου 13/10 το Καραβάνι με τους εργάτες και τους αλληλέγγυους βρέθηκε στο Βόλο. Εκεί υπήρξε θερμή υποδοχή από τους συναγωνιστές και κατευθυνθήκαμε στη πλατεία Ελευθερίας, όπου και διοργανώθηκε συγκέντρωση και πορεία με μαζικότητα και επιτυχία. Η πορεία κατευθύνθηκε και κατέληξε στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ όπου το σωματείο της ΒΙΟ.ΜΕ απεύθυνε χαιρετισμό.
 

Σκιάθος-Α.Ε 2002 3-1


Ο Τσάγγαρης πέτυχε το τρίτο γκολ της Σκιάθου
Τους 12 βαθμούς έφτασε η Σκιάθος στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ μετά την εντός έδρας νίκη της πριν από λίγο επί της Α.Ε 2002 με 3-1.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν νωρίς να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων χάρη στα γκολ του Μιχαλόλια στο 8’ και του Ντερβίσι στο 18’, με τον σκόρερ να είναι ο τελικός αποδέκτης μιας εκπληκτικής εναλλαγής της μπάλας, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 25’ είχε δοκάρι.

Το 3-0 έγινε στο 49’ με τον Τσάγγαρη, με τη Σκιάθο, που είχε κι άλλες ευκαιρίες, να κλειδώνει νωρίς το τρίποντο. Η Α.Ε 2002, που έδειξε παρά την ήττα αρκετά βελτιωμένη και είχε χαμένα τετ-α-τετ στο πρώτο μέρος με τον Σκρέκα και στο δεύτερο με τους Καραμίχαλο και Φιλίππου, πέτυχε το γκολ της τιμής στο 90’. Μετά από φοβερή προσπάθεια του Στουμποβίκου, η μπάλα έφτασε στον Καλαϊτζίδη, που με έξοχο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι στερήθηκαν των υπηρεσιών των βασικών Παπαϊωάννου και Φουρκιώτη, που υπέστησαν την προηγούμενη βδομάδα διαστρέμματα.

ΣΚΙΑΘΟΣ: Παπάρας, Πρίφτι Ν. (46’ Σκέμπι) Γκάγκας, Πέτρου, Ευσταθίου, Γκίνης (75’ Σανιδάς), Αποστολίδης, Μιχαλόλιας, Δερβίσι (60’ Ντάμτσιος), Τσάγγαρης
Α.Ε 2002: Δούκας, Καλαϊτζίδης, Γκάλιος, Τσιργής (46’ Σφέτσιος), Κόρμπας, Σταθόπουλος, Κότσκα, Καραμίχαλος, Φιλίππου (65’ Στουμποβίκος), Σκρέκας (46’ Σκουργιάς), Βέργος

Στο νοσοκομείο ο Βασίλης Τερλέγκας καθώς υπέστη έμφραγμα.

Υπέστη έμφραγμα

Στο νοσοκομείο βρίσκεται ο λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Τερλέγκας, καθώς υπέστη έμφραγμα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα διακομίστηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο των βορείων προαστίων. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του.

Στους καλούς γονείς, ενός αδικοχαμένου νέου...

Τι να πεις άραγε, σε έναν γονιό που βρέθηκε στην τραγική θέση, να θρηνεί το χαμό του παιδιού του; Ποια λόγια παρηγοριάς θα είχαν τόση δύναμη, να απαλύνουν μια τέτοια οδύνη, μια τόσο μεγάλη θλίψη;  
Το ξέρω καλά αυτό το συναίσθημα, είχα την ατυχία να το βιώσω πριν μερικά χρόνια. Δεν είχα βλέπεις τα χρήματα, να δώσω στο παιδί μου αυτά που ήθελα και σίγουρα άξιζε. Έτσι χάθηκε άδικα...
Χειρότερο όμως και απ αυτόν ακόμη τον πόνο, είναι οι τυχόν τύψεις, που μπορεί να νιώσει κάποιος γονιός. Ερωτήματα στριφογυρνάνε στο μυαλό, όπως «έκανα αυτό που έπρεπε»; Μήπως, αν έκανα κάτι «άλλο», θα μπορούσα να το είχα αποφύγει, να γίνονταν κάτι διαφορετικό;
Αυτά τα ερωτήματα «καίνε» πολλές φορές αυτόν, που αγαπά το παιδί του. Ο αβάσταχτος πόνος  που νιώθει, μπορεί να του δημιουργήσει ενοχές για πράγματα, που ποτέ δεν έφταιξε.
Οι καλοί φίλοι και συγγενείς, ιδιαίτερα τα άλλα παιδιά, αν υπάρχουν, μπορεί να βοηθήσουν αποτελεσματικά. Μια αγκαλιά, μια ενθάρρυνση από το παιδί, από τον φίλο, μπορεί να έχει καλύτερο αποτέλεσμα από χιλιάδες τέτοια άρθρα. Ο κάθε άνθρωπος πενθεί και δείχνει τη λύπη του διαφορετικά. Όλοι όμως έχουν ανάγκη μιας φιλικής παρουσίας, ενός ανθρώπου που ενδιαφέρεται πραγματικά. Έχουν ανάγκη οι γονείς να μιλήσουν, να μοιραστούν τη λύπη.
Οι φίλοι λοιπόν, μου είπαν τα εξής. Ίσως, μακάρι, να σε βοηθήσουν και σένα λίγο:
Όλοι ξέρουμε, πόσο αγαπάει ένας γονιός το παιδί του. Πραγματικά, δεν υπάρχει τίποτα πιο πολύτιμο απ αυτό. Και σαν γονιός, ο κάθε ένας από εμάς, φροντίζει να κάνει, ότι μπορεί καλύτερο.
Ενεργούμε και πράττουμε για το καλό των απογόνων μας. Οι δυνάμεις μας όμως, φίλε μου, όλων μας, είναι περιορισμένες. Δεν είμαστε παντοδύναμοι, αν ήμασταν, σίγουρα δεν θα αφήναμε τα πράγματα να εξελιχθούν έτσι. Είμαι σίγουρος, καλέ μου φίλε, ότι, αν μπορούσες να γυρίσεις πίσω το χρόνο, δεν θα άφηνες ποτέ να γίνει αυτό. Και είναι βέβαιο πως, αν ήξερες τα πάντα, θα έκανες τα αδύνατα δυνατά, για να έχεις το παιδί σου γερό και δυνατό. Είμαστε όμως άνθρωποι, δεν είμαστε θεοί. Μη νιώθεις ανήμπορος, γιατί δεν είσαι θεός.
Είναι ακόμα φυσικό, μπροστά στο αναπάντεχο, στο ξαφνικό κακό, να τα χάσεις, να πάθεις σοκ. Το να κλαις είναι ανθρώπινο. Λυπάμαι κι εγώ βαθύτατα, για το νέο άνθρωπο που χάθηκε Άδικα. Το μούδιασμα, η παγωμάρα, η έκπληξη, ο πόνος, ο θρήνος, ο θυμός, ακόμη και η βουβή θλίψη, ακολουθούν το χαμό του νέου. Είναι διαφορετικοί  τρόποι, που εκδηλώνουμε, το πώς νιώθουμε.
Το συναίσθημα της ενοχής όμως, δεν ταιριάζει σε σένα, γιατί είσαι αθώος. Τώρα είσαι σε μεγάλη ταραχή και τα σκέφτεσαι αυτά. Έκανες πάντα, ότι μπορούσες, για το καλό των παιδιών. Το ότι η ατυχία, ή το άδικο, τα έφερε έτσι, δεν φταις εσύ. Δεν το ήθελες αυτό, που έγινε.
Σκέψου, αν το παιδί σου, θα ήθελε να είσαι σε αυτή την τραγική θέση, να κατηγορείς άδικα τον εαυτό σου. Σκέψου τους συγγενείς, τους φίλους, τους ανθρώπους που σε Αγαπάνε, αν θέλουν να σε βλέπουν έτσι. Δεν σ' αξίζει αυτή η άδικη κατηγορία, που ο ίδιος λες για σένα.
Ναι φίλε μου. Δεν είσαι εσύ ένοχος, επειδή είσαι φτωχός και δεν μπόρεσες να προσφέρεις περισσότερα. Πρόσφερες, όσα μπορούσες κι αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Προσπάθησες, είμαστε όλοι μάρτυρες σ αυτό. Εσύ έδωσες τη μάχη σου, πάλεψες θαρραλέα, δυνατά. Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται, είναι περήφανοι για σένα και σ έχουν ανάγκη. Θέλουν τη δική σου δύναμη και το δικό σου θάρρος, να ενωθεί με τις δικές τους δυνάμεις. Και το κυριότερο: Σ’ Αγαπάνε όπως τους Αγαπάς. Μην επιτρέπεις το άγχος να σε νικήσει. Έχεις δύναμη μέσα σου και δεν είσαι μόνος..
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2012/10/blog-post_6940.html 

Λαθροκυνηγός προσπάθησε να σκοτώσει θηροφύλακες!

Λίγο έλειψε  να πληρώσουν με τη ζωή τους  την εκτέλεση του καθήκοντος  τέσσερις ομοσπονδιακοί θηροφύλακες, που κινδύνευσαν σοβαρά όταν οι λαθροκυνηγοί τους οποίους καταδίωκαν χτύπησαν με το αυτοκίνητό τους το δικό τους και προσπάθησαν να το ρίξουν σε γκρεμό!

Το περιστατικό συνέβη στη θέση «Κλέσουρα» στην περιοχή του Δωρίου Μεσσηνίας, όταν οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες προσπάθησαν να ελέγξουν ένα αυτοκίνητο με δυο επιβάτες που ο συνοδηγός κρατούσε κυνηγετικό όπλο ενώ βρίσκονταν μέσα σε καταφύγιο άγριας ζωής όπου απαγορεύεται το κυνήγι. Στο σήμα που τους έκαναν να σταματήσουν, ο οδηγός οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα και χτύπησε το όχημα της θηροφυλακής το οποίο βρέθηκε μια ανάσα από το χείλος του γκρεμού!

Οι λαθροθήρες κατάφεραν να διαφύγουν, όμως οι θηροφύλακες συγκράτησαν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους. Ο ιδιοκτήτης του εντοπίστηκε και συνελήφθη με τις κατηγορίες της απόπειρας σωματικών βλαβών και της παράνομης θήρας σε χώρο που αποτελεί καταφύγιο. Αρνήθηκε, όμως, να κατονομάσει τον συνοδηγό του που εξακολουθεί να αναζητείται.

Στο Παρίσι ο πρόεδρος της Μαυριτανίας μετά τον τραυματισμό του

  Ο πρόεδρος της Μαυριτανίας, Μοχάμεντ Ουλντ Αμπντέλ Αζίζ Ο πρόεδρος της Μαυριτανίας, Μοχάμεντ Ουλντ Αμπντέλ Αζίζ [Φωτό αρχείου]
Για τη Γαλλία αναχώρησε ο πρόεδρος της Μαυριτανίας, Μοχάμεντ Ουλντ Αμπντέλ Αζίζ, για περαιτέρω νοσηλεία σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας, ύστερα από τον κατά λάθος τραυματισμό του από τα πυρά στρατιωτών χθες το βράδυ, ανακοίνωσε ο υπουργός Επικοινωνιών της χώρας.
Νωρίτερα σήμερα, ο Αμπντέλ Αζίζ, εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση για να διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι είναι καλά στην υγεία του: «Θέλω να καθησυχάσω όλους τους πολίτες. Η χειρουργική επέμβαση χθες το βράδυ ήταν επιτυχής χάρις στην αποτελεσματικότητα της ιατρικής ομάδας».
«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι καλά στην υγεία μου ύστερα από το περιστατικό που σημειώθηκε από λάθος μιας στρατιωτικής μονάδας σε έναν αδιάβατο δρόμο κοντά στην Τουέλα. Χάρις στο Θεό, είμαι καλά», είπε.

Οι Ιρανοί κόβουν τις εισαγωγές για να αντέξουν τα δυτικά μέτρα

Οι Ιρανοί κόβουν τις εισαγωγές για να αντέξουν τα δυτικά μέτρα
ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΕΣ ΤΕΛΟΣ

Η ιρανική κυβέρνηση, την ώρα που φανερώνονται καθημερινά, πλέον, οι επιπτώσεις στον πολίτη από τις δυτικές κυρώσεις και ενώ τα "πετροδολάρια" από το ιρανικό πετρέλαιο φθίνουν διαρκώς, ανέφερε σήμερα ότι "με σκοπό την εξοικονόμηση του συναλλάγματος σταματούν οι εισαγωγές μη- ουσιωδών αγαθών".

Συνέστησε, για τον ίδιο λόγο, στους πολίτες "να μειώσουν τη χρήση κινητών τηλεφώνων και αυτοκινήτων, κατασκευασμένων στην αλλοδαπή". Περαιτέρω, "σε 10 κατηγορίες" υποδιαιρέθηκαν οι εισαγωγές αγαθών με απόφαση της κυβέρνησης στην Τεχεράνη--"αναλόγως της σπουδαιότητας" αυτών.
Μέχρι και το 2011, το Ιράν εισήγαγε αγαθά αξίας τουλάχιστον 50 δισ.δολαρίων, ετησίως, λένε τα επίσημα στοιχεία.
Στους εισαγωγείς και κατ'εξοχήν αυτούς των ιατρικών ειδών, εφεξής η κυβέρνηση θα προμηθεύει ποσότητες δολαρίων ΗΠΑ σε προνομιακή γιαυτούς ισοτιμία ώστε να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους, ανακοινώνεται επίσημα ταυτοχρόνως.
"Το χαρτί για το κάπνισμα, οι χάρτινες ταπετσαρίες, τα κινητά, οι βαλίτσες, τα αυτοκίνητα, η ένδυση υπήχθησαν σε δύο ξεχωριστές απ αυτές τις 10 κατηγορίες", μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ISNA.
Στο μεταξύ, το ιρανικό ριάλ διολισθαίνει απότομα, έναντι του αμερικανικού δολαρίου : η σημερινή ισοτιμία είναι "34 χιλιάδες προς ένα"--κατώτερη και του ημίσεος της περυσινής τέτοια εποχή.
Η ισοτιμία αυτή είναι που καθορίζει προς το παρόν το ύψος του 'τζίρου' στην εμπορική αγορά, χωρίς να υπάρχει προς το παρόν στην κυβέρνηση σχέδιο για επιβολή αυξημένου ΦΠΑ για κάποια είδη καταναλωτικών αγαθών, εκτιμά το Ρόιτερς
Το κατα κεφαλήν εισόδημα στο Ιράν εκτιμήθηκε προσφάτως από το ΔΝΤ στα 6.400 δολάρια ετησίως, δηλαδή δεν λογίζεται υψηλό.
Μόνον στα αστικά κέντρα η μεσαία τάξη μπορούσε να προμηθεύεται πολυτελή καταναλωτικά αγαθά μέχρι πρότινος--όπως τα γαλλικά οχήματα 'Πεζό', τα ηλεκτρονικά είδη που κατασκευάζουν οι 'Σάμσουνγκ'-'Σόνι'.
Τέλη '11, το Ιράν πάλι κατά το ΔΝΤ διέθετε συναλλαγματικά αποθέματα 106 δισ.δολαρίων. Τώρα, η Κεντρική τράπεζα στην Τεχεράνη "ελάχιστο συνάλλαγμα εκταμιεύει", ενώ κρατά μυστικό πλέον το τωρινό ύψος των συναλλαγματικών της αποθεμάτων.
Πηγή: ΑΠΕ

Felix Baumgartner: Απίστευτο! Άλμα από τα 36.576 μέτρα

Felix Baumgartner: Απίστευτο! Άλμα από τα 36.576 μέτρα
O Αυστριακός αθλητής των extreme sports, Felix Baumgartner, προέβη σήμερα σε ένα αδιανόητο για τον ανθρώπινο νου εγχείρημα: πήδηξε από ύψος 36.576 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της Γης και με ταχύτητα που ξεπέρασε τα 1.110 χλμ./ώρα προσγειώθηκε στο Μεξικό.

Λόγω των άσχημων συνθηκών (ισχυροί άνεμοι) η ημερομηνία διεξαγωγής του εν λόγω εγχειρήματος μετατέθηκε αρκετές φορές. Τελικά, όμως, η ομάδα του «Ατρόμητου Felix» κατάφερε σήμερα και πανηγύρισε την επιτυχημένη προσπάθεια.

Στις 21.16 το βράδυ της Κυριακής, ώρα Ελλάδος, ο Felix πάτησε το πόδι του στη Γη.


(Στο έδαφος ο ατρόμητος Felix)


(Πτώση με αλεξίπτωτο)

Καρέ-καρέ η άνοδος και η... ελεύθερη πτώση του Felix:


(Ανεβαίνει στον ουρανό)


(Αγωνία των συγγενών και των φίλων)
(Ο Ατρόμητος Felix)
(Στα 12.475 μέτρα)


(Στα 18.607 μέτρα)


(Στα 23.384 μέτρα)


(Τα τελευταία μέτρα)
(Ένα βήμα πριν από την πτώση)


(Όπως φαίνεται από την ειδική κάμερα με υπέρυθρες ακτίνες)Οι προετοιμασίες:Ο Baumgartner φόρεσε την ειδική στολή και «προ-εισέπνευσε» οξυγόνο για δύο ώρες, ώστε να εξαλείψει το άζωτο από το αίμα του, το οποίο θα μπορούσε να επεκταθεί επικίνδυνα σε υψηλό υψόμετρο. Τελικά, στις 21.12 ώρα Ελλάδας, άνοιξε το αλεξίπτωτό του και έφθασε στη Γη, καταρρίπτοντας τέσσαρα παγκόσμια ρεκόρ: της μεγαλύτερης ταχύτητας σε ελεύθερη πτώση, του υψηλότερου άλματος, της υψηλότερης επανδρωμένης πτήσης με αερόστατο και της μεγαλύτερης διάρκειας ελεύθερης πτώσης.


Zougla.gr

Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις τρόικας - Μανιτάκη

Η τρόικα εμμένει σε απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων

Eμπλοκή υπήρξε στις διαπραγματεύσεις του Αντώνη Μανιτάκη με τους επικεφαλής της τρόικας καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του υπουργείου, οι εκπρόσωποι των δανειστών εμμένουν στην απαίτησή τους για απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του χρόνου.
Κατά την αποχώρησή του ο κ. Μανιτάκης δήλωσε προς τους δημοσιογράφους «κάντε λίγο υπομονή, τα πράγματα θα γίνουν την κατάλληλη στιγμή». Στην ερώτηση «τελικά θα προτιμήσετε μειώσεις μισθών, αντί για απολύσεις;», απάντησε «προτιμώ να κάνω αυτό που πρέπει να γίνει».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι πιθανό να υπάρξει αύριο νέα συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα.
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση μεταξύ της τρόικας και των υπουργών Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και Εργασίας Γ. Βρούτση.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, κατά τη χθεσινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων όσον αφορά στο ύψος του πακέτου μέτρων. Όπως ανέφεραν, συγκεκριμένα η τρόικα επιμένει ότι απαιτείται η λήψη μέτρων ύψους 9,2 δισ. ευρώ για το 2013 ενώ το υπουργείο υποστηρίζει ότι το πακέτο πρέπει να κλείσει στα 7,8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού [Βλέπε άρθρο] .
Στο μέτωπο των εργασιακών, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, με σημερινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» αφού επανέλαβε ότι είμαστε στο μέσον της διαπραγμάτευσης, ξεκαθάρισε ότι δεν κινδυνεύουν ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, ενώ δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση ούτε να διαψεύσει, αλλά ούτε και να επιβεβαιώσει ότι θα υπάρξει κατάργηση των δώρων των συνταξιούχων Δημοσίου.
Σύμφωνα με τον υπουργό, ο κατώτατος μισθός των 586 ευρώ παραμένει «σκαλοπάτι» για την κυβέρνηση και δεν πρόκειται να μειωθεί έως «το τέλος της δημοσιονομικής προσαρμογής», ενώ υπό διαπραγμάτευση βρίσκεται το ζήτημα των μειωμένων αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και το μειωμένο διάστημα προειδοποίησης.
O κ. Βρούτσης διευκρίνισε ότι όσον τις περικοπές στις συντάξεις, «όλα ξεκινούν από το σκαλοπάτι των 1.000 ευρώ», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα θιγούν οι συντάξεις του ΟΓΑ προσθέτονυας πάντως ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται και το θέμα της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης κατά δύο έτη. Τέλος, χαρακτήρισε «αδιαπραγμάτευτο» το 40ωρο όσον αφορά στην εβδομαδιαία εργασία.
ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμα πιο εφιαλτικό το μέλλον για τους εργαζόμενους
Σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι το νέο πακέτο μέτρων προβλέπει ένα «ακόμα πιο εφιαλτικό μέλλον» για τους εργαζόμενους με «μισθούς πείνας και εξαντλητικά ωράρια».
«Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από μια κυβέρνηση που προωθεί την πιο σκληρή αντεργατική πολιτική», επισημαίνει η Κουμουνδούρου, προσθέτοντας ότι μόνη διέξοδος για τη χώρα είναι η στήριξη μιας εναλλακτικής στρατηγικής με άξονες τη φορολόγηση του πλούτου και την ενίσχυση της εργασίας.
Χρυσή Αυγή: Μεταμορφώνουν τους Έλληνες σε Κινέζους
«Η τρόικα σκοπεύει να μεταμορφώσει τους Έλληνες σε... κινέζους, που εργάζονται 12ωρο για μία κούπα ρύζι. Με αυτή τη θλιβερή τους πολιτική βύθισαν την οικονομία μας στην ύφεση και δημιούργησαν 1,5 εκατομμύριο ανέργους», σχολίασε η Χρυσή Αυγή.
Σε πανεργατικό ξεσηκωμό καλεί το ΚΚΕ
Σε πανεργατικό ξεσηκωμό «κατά της δικτατορίας των μονοπωλίων», καλεί από την πλευρά του το ΚΚΕ με αφορμή τα επικείμενα μέτρα όσον αφορά στις εργασιακές σχέσεις. «Ποιος εργαζόμενος θα αποδεχτεί να ζήσει αυτός και τα παιδιά του σε ένα εργασιακό καθεστώς 13 ωρών ελαστικής, προσωρινής δουλειάς, εξαήμερης εργασίας, με μισθούς 300 – 500 ευρώ χωρίς ασφάλιση και με σύνταξη εξαθλίωσης μετά τα 70;», διερωτάται το Κομμουνιστικό Κόμμα, προσθέτοντας ότι «αυτά προωθούν μεθοδευμένα η κυβέρνηση μαζί με την Ε.Ε. γιατί αυτά είναι αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου».
Πηγή: ΑΜΠΕ

ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΒΡΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ


συνοδεύετε με αστραπές και κεραυνούς η βροχή που άρχισε στην Σκόπελο πριν λίγο

ΜΕΤΡΑ 9 ΔΙΣ ΤΟ 2013-"ΕΜΠΛΟΚΕΣ" ΚΑΙ ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ!

ΤΡΟΪΚΑ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΝΥΚΤΕΡΙΝΕΣ ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣEIΣ!
Νέες συναντήσεις με τους υπουργούς Εργασίας, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμιση έχουν την Κυριακή οι επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, καθώς σταδιακά δείχνουν να «κλειδώνουν» μέτρα 9,2 δισ. ευρώ για το 2013, ενώ ταυτόχρονα καταργούνται από εφέτος οι φοροαπαλλαγές.

Αυτήν την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση της τρόικας με τους Γ.Στουρνάρα και Αντ.Μανιτάκη, ενώ προηγήθηκε σύσκεψη των εκπροσώπων των δανειστών με τον Γ.Βρούτση. Πάντως, κατά τις πληροφορίες, ο Γ.Βρούτσης δεν έχει αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών, όπου πραγματοποιούνται οι συναντήσεις. 
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το Σάββατο από τις συναντήσεις με τους κ.κ. Στουρνάρα και Βρούτση, καταργούνται αναδρομικά από εφέτος οι φοροαπαλλαγές, ενώ εάν δεν δοθεί η διετής επιμήκυνση, τα μέτρα που θα απαιτηθούν για τη διετία 2013-2014 θα ανέλθουν σε 18 δισ. ευρώ.
Αυτό τόνισε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, αποδίδοντας την αναδρομική κατάργηση των φοροαπαλλαγών, αλλά και τα όποια άλλα μέτρα ληφθούν, επίσης αναδρομικά στο σκέλος των εσόδων, στη «μαύρη τρύπα», ύψους 1 δισ. ευρώ, που προέκυψε τις τελευταίες δύο εβδομάδες στον ΕΟΠΥΥ
Παράλληλα, φαίνεται ότι «κλειδώνουν» για το 2013 μέτρα 9,2 δισ. ευρώ, ενώ προστέθηκε και το «καυτό» ζήτημα της πλήρους ανατροπής των εργασιακών σχέσεων που ζητεί η τρόικα να ψηφιστεί ως προαπαιτούμενο, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ.
Πριν την εκταμίευση της δόσης, την οποία το υπουργείο Οικονομικών, προσδιορίζει περίπου στις 15 Νοεμβρίου, πρέπει να έχουν ψηφιστεί και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η πλήρης απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.
Στη χθεσινή μαραθώνια συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, «άνοιξε» ουσιαστικά όλο των πακέτων των μέτρων, όπως είναι το δημοσιονομικό (τα μέτρα των 13,9 δισ. ευρώ για τη διετία), οι προαπαιτούμενες δράσεις βάσει του Μνημονίου, αλλά και οι νέες που προσέθεσε η τρόικα (εργασιακά), καθώς και το μακροοικονομικό σενάριο για το ύψος της ύφεσης στην ελληνική οικονομία.
Σύμφωνα με τον υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, η τρόικα φαίνεται τώρα ότι πιστεύει πως η ύφεση για το 2013 θα είναι λίγο κάτω από το 5% της αρχικής της εκτίμησης, ενώ το υπουργείο Οικονομικών εμμένει στην πρόβλεψη του προϋπολογισμού για ύφεση 3,8%.
ΣTO ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΜΙΣΘΟΙ ΩΡΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
Σϋμφωνα με το κείμενο του σχεδίου μνημονίου που έχει αποστείλει η τρόικα στην ελληνική πλευρά για τα εργασιακά και αποκάλυψε το Σάββατο το Mega, αναφέρεται συγκεκριμένα στα σχέδια για κατώτατο μισθό, ωράριο εργασίας και αποζημιώσεις.
Το κείμενο, ειδικότερα, προβλέπει:
* Για τον κατώτατο μισθό: «Με το νέο πλαίσιο, ο κατώτατος βασικός μισθός, οι ωριμανσεις και τα οικογεναιακά επιδόματα, που ορίζει σήμερα η εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας, θα αντικατασταθούν σταδιακά από έναν μηχανισμό κατώτατου μισθού ο οποίος θα νονμοθετηθεί από την κυβέρνηση αφού γίνουν οι διαβουλευσεις με τους κοινωνικούς εταίρους. αυτό το σύστημα του κατωτατου μισθού θα αρχίσει να μπαίνει σε εφαρμογή από την πρώτη Απριλίου του 2013 και θα ολοκληρωθεί το Απρίλιο του 2015».
Προβλέπει ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στα ωράρια εργασία και εξαήμερη εβδομαδα δουλειάς.
* Για το ωράριο εργασίας: «Μεγαλύτερη ευελιξία στην διευθέτηση των συνολικών ωρων εργασίας ανα εβδομάδα, που καλύπτει το μάξιμουμ των ημερών εργασίας, των ωρών εργασίας και τους περιορισμούς στις βάρδιες και στις άδειες».
* Σε ό,τι αφορά στη μείωση των αποζημιώσεων, υπάρχει μια ασάφης διατύπωση που μπορεί να ερμηνευθει και ως πρόταση για μείωση των αποζημιώσεων έως και 50%. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι αναφορικά με το κόστος απόλυσης θα πρέπει «να μειωθεί η περίοδος προειδοποίησης στους 3 μήνες και η αποζημίωση έως 12 μήνες».
Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, το πρωί της Κυριακής, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο κατώτατος μισθός των 586 ευρώ παραμένει «σκαλοπάτι» για την κυβέρνηση και δεν πρόκειται να μειωθεί έως «το τέλος της δημοσιονομικής προσαρμογής» και για το 40ωρο εβδομαδιαίας εργασίας ότι «δεν αλλάζει», «είναι αδιαπραγμάτευτο» και αποτελεί «σταθερή κυβερνητική θέση», «καθώς δεν μπορούμε ακόμα να αξιολογήσουμε τις αλλαγές που εφαρμόστηκαν πρόσφατα στις εργασιακές σχέσεις».
Όπως σημείωσε ο κ. Βρούτσης, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται και το ζήτημα των μειωμένων αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και το μειωμένο διάστημα προειδοποίησης., ωστόσο, «τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί».
ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΤΡΟΪΚΑΣ-ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ" ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Την ώρα που οι διαβουλεύσεις με την τρόικα προκειμένου να κλείσει το πακέτο των μέτρων ύψους 13,9 δισ. ευρώ για τη διετία 2013 - 2014 είναι πυρετώδεις, εμπλοκή σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στη συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Εργασίας Γ.Βρούτση, για τις ανατροπές στα εργασιακά, που οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν θέσει ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.
 
Αυτήν την ώρα, οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται μεταξύ τρόικας και υπουργών Οικονομικών Γ.Στουρνάρα και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ.Μανιτάκη.
Την ίδια ώρα, ο Γ.Βρούτσης ενημερώνει τον πρωθυπουργό.
Οι διαφωνίες μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για τα εργασιακά επικεντρώνονται -κατά τις πληροφορίες- στη μείωση κατά 50% των αποζημιώσεων, την «αντικατάσταση» των ωριμάνσεων (τριετίες) στους μισθούς και τη νομοθέτηση του κατώτατου μισθού.

SPIEGEL: ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ 2 ΕΤΩΝ ΖΗΤΗΣΕ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ EUROGROUP
Παράταση δύο χρόνων για την επίτευξη των στόχων του ελληνικού προγράμματος φέρεται να ζήτησε η τρόικα για την Ελλάδα στο Eurogroup, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel, το οποία παράλληλα επισημαίνει πως εντός της τρόικας υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το πως πρέπει να αντιμετωπιστεί το ελληνικό χρέος.
Το Spiegel αναφέρει πως το χρηματοδοτικό κενό που θα δημιουργηθεί από μία τέτοια απόφαση θα μπορούσε να καλυφθεί είτε με κούρεμα του ελληνικού χρέους, είτε με ένα τρίτο πακέτο δανείων. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, ένα τρίτο πακέτο είναι επιλογή «πολιτικά αδύνατη» για την Άνγκελα Μέρκελ.
Σημειώνεται ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ υποστηρίζει πλέον ανοικτά τη διετή επιμήκυνση, ενώ τάσσεται και υπέρ ενός νέου κουρέματος, καθώς επιμένει πως το καταστατικό του ΔΝΤ της απαγορεύει εκταμίευση δόσης αν το χρέος δεν είναι βιώσιμο, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας. Από την πλευρά του το Βερολίνο επισημαίνει πως περιμένει την έκθεση της τρόικας για να λάβει οποιαδήποτε απόφαση.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προετοιμάζει το σχέδιο που θα παρουσιάσει στους Ευρωπαίους για παράταση δύο ετών του χρόνου εφαρμογής του προγράμματος και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρα φέρεται να έχει καταλήξει σε έξι κινήσει για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που θα προέλθει από την επιμήκυνση.
Η εφημερίδα αναφέρει πως στόχος του υπουργού Οικονομικών είναι να πείσει τους επικεφαλής της τρόικα ότι σε περίπτωση που δοθεί στην Ελλάδα διετής παράταση, δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα καθώς η πλευρά των δανειστών θεωρεί ότι θα απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα 7 δισ. εξαιτίας των αστοχιών στον προϋπολογισμό αλλά και στην ύφεση.
Το σχέδιο του Γιάννη Στουρνάρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, προβλέπει :
Επιμήκυνση της αποπληρωμής μέρους των ελληνικών ομολόγων που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες και τα οποία λήγουν μέχρι το 2016.
Απόδοση στην Ελλάδα των κερδών της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα που αγόρασαν σε χαμηλές τιμές την περίοδο της κρίσης.
Μετακύλιση της αποπληρωμής του πρώτου δανείου από τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.
Μείωση των επιτοκίων στα δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα από το πρώτο πακέτο στήριξης.
Ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών απευθείας μέσω του μόνιμου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης (ESM) κατά το ισπανικό παράδειγμα, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους κατά 50 δισ. ευρώ.
Αύξηση του δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου από την εσωτερική αγορά μέσων εντόκων γραμματίων, με ακύρωση του σχετικού όρου που υπάρχει στο Μνημόνιο.
ΣΥΡΙΖΑ-KKE
«Το νέο πακέτο μέτρων τρόικας και κυβέρνησης προβλέπει ένα ακόμα πιο εφιαλτικό μέλλον για τους εργαζομένους, με μισθούς πείνας, εξαντλητικά ωράρια, κανένα εργασιακό δικαίωμα και μια ζωή πάντα υπό την απειλή της απόλυσης και της ανεργίας», τονίζεται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από μια κυβέρνηση που προωθεί την πιο σκληρή αντεργατική πολιτική. Η μόνη απάντηση και η μόνη διέξοδος μπορεί να έλθει από τους ενωτικούς αγώνες, από τη στήριξη μιας εναλλακτικής στρατηγικής για τη χώρα, με άξονες τη φορολόγηση του πλούτου, τη στήριξη της εργασίας και της ανάπτυξης, την προστασία των ασθενέστερων στρωμάτων» προστίθεται.
Τα νέα μέτρα θα οδηγήσουν σε «εργασιακό καθεστώς 13 ωρών ελαστικής, προσωρινής δουλειάς, 6ήμερης εργασίας, με μισθούς 300-500 ευρώ χωρίς ασφάλιση και με σύνταξη εξαθλίωσης μετά τα 70», τονίζει το ΚΚΕ.
«Αυτά προωθούν μεθοδευμένα η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ, γιατί αυτά είναι αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου. Γι' αυτό πρέπει να σημάνει πανεργατικός ξεσηκωμός κατά της δικτατορίας των μονοπωλίων» προσθέτει.

"Η Τουρκία βιάζεται να ξεκινήσει τον Γ'Π.Π."! - Ετοιμότητα 2 ωρών για εισβολή στη Συρία

 Έτοιμη "να διαβεί τον Ρουβίκωνα" είναι η Τουρκία και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά Ρώσος αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών με τον οποίο επικοινώνησε το defencenet.gr, ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του: "Η Τουρκία επειδή δεν συμμετείχε στον Β'Π.Π., φαίνεται ότι βιάζεται να ξεκινήσει τον Γ'Π.Π."!
Πληροφορίες που τέθηκαν υπ'όψιν της Διακλαδικής Διεύθυνσης Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ αναφέρουν ότι πριν τρεις ώρες ολοκληρώθηκε σύσκεψη που είχε ξεκινήσει από το πρωί μεταξύ Τούρκων αξιωματικών του Γενικού Επιτελείου και αρχηγών των ισλαμιστών ανταρτών στην πλευρά των τούρκικων συνόρων.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τουρκικές δυνάμεις ετοιμαζουν επίθεση σε τρεις κύριους άξονες με την χρήση κυρίως τεθωρακισμένων ταξιαρχιών, των οποίων η προέλαση θα καλύπτεται από μονάδες των ανταρτών οι οποίοι θα ακολουθούν τις φάλαγγες για να αναλαμβάνουν την εξουδετέρωση αντιαρματικών όπλων κλπ.
Από αέρος θα υπάρχει πλήρη κάλυψη αλλά και απολυτη συνεργασία με το ραντάρ του NATO που σκοπό έχει να δίνει στόχους στην αντιπυραυλική "ομπρέλα", τώρα  θα δίνει πληροφορίες στα τουρκικά αφη στην αεροπορική βάση του Ντιγιάρμπακιρ και θα κατευθύνει τους στόχους εναντίον της συριακής αεράμυνας. Μεγάλη η κίνηση στο λιμάνι της Μερσίνας από οχήματα και πολεμικά σκάφη.
Το προσωπικό των τεθωρακισμένων ταξιαρχιών βρίσκεται "επάνω στα άρματα" με ετοιμότητα αναχώρησης δύο ωρών. Κέντρο συγκέντρωσης των περισσότερων δυνάμεων είναι η πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας Mürşitpın.
Η όλη εικόνα σε ότι αφορά την συγκέντρωση χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων δείχνει ότι οι επόμενες 72 ώρες θα είναι οι σημαντικότερες στην περιοχή, τουλάχιστον από την εποχή της προσάρτησης της Αλεξανδρέττας στην Τουρκία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου