Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

σύλληψεις και τραυματισμοί

από το live streaming φάνηκε η συντονισμένηα επίθεση των ΜΑΤ από σύνταγμα, φιλλελήνων, προς ερμού, καραγιώργη σερβίας κτλ. Μπροστά στα λεωφορεία γίνανε 2-3 συλλήψεις/προσαγωγές. Κάποιος/α/οι από αυτούς πρέπει να χτυπήθηκαν πολλοί, φαίνεται να τους προσφέρουν πρώτες βοήθειες εθελοντές ιατροί/νσοκόμοι. Μπάτσοι γύρω γύρω και μια χούφτα φωτογράφοι.

ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Χρηση χημικών και κρότου λάμψης. ΜΑΤΑΣ χτύπησε με πέτρα ηλικιωμένο.

Ξεκίνησαν τα στρουμφάκια την προσπάθεια εκκένωσης της πλατείας.
Αποτυχία και ο κόσμος γυρίζει προσ Βασ. Κωστ. και Αμαλίας

Τρία μέτωπα αυτήν  την στιγμή.
Αρχές πανεπιστημίου και μααλίας το πρώτο μέτωπο

το δεύτερο στην αμαλίας και γεωργίου,
το τρίτο στο κέντρο της πλατείας πρός τα στρουμφάκια στην Γεωργίου.
Προέλαση των ΜΑΤατζίδων προς την πλατεία.

Πανεπιστημίου και Γεωργίου μικρές συμπλοκές. Χρήση χημικών.
Ασφαλίτες από ερμού σπάνε τους σύντρόφους της πλατείας.
Σταμάτησαν οι αψιμαχίες από το κέντρο της Πλατείας.
Διμοιρίες κατεβαίνουν μπροστά από τον φράχτη.
ΤΩΡΑ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ

ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΕΡΜΟΥ !

ΣΟΣ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 

Για συντρόφους/ισσες από επαρχία και εξωτερικό, το Russia Topay έχει live streaming από Σύνταγμα

Δήλωση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στη πρώτη συνεδρία του δικαστηρίου στις 08/10/2012

Το κείμενο που ακολουθεί διαβάστηκε από την Όλγα Οικονομίδου, μέλος της Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς κατά την έναρξη της δίκης των φυλακισμένων μελών της Οργάνωσης στις Φυλακές Κορυδαλλού την 8/11/2012.

Πριν ξεκινήσει το στρατοδικείο σας, θα κάνω μια δήλωση εκ μέρους των μελών της Συνομωσίας των Πυρήνων της φωτιάς.
Είμαστε αιχμάλωτοι του ελληνικού κράτους και ξεκαθαρίζουμε πως δεν αναγνωρίζουμε καμία εξουσία, πόσο μάλλον τη δικαστική και φυσικά κανέναν από τους νόμους σας. Το γεγονός ότι είμαστε αιχμάλωτοι πολέμου δεν σημαίνει πως έχουμε παραδοθεί, πως έχουμε μετανιώσει.
Παραμένουμε περήφανοι για την οργάνωσή μας. Κάθε ενέργεια της συνομωσίας, κάθε λέξη που γράψαμε στις προκηρύξεις μας είναι κα θα παραμείνει αμετανόητο κομμάτι κάθε ενός από εμάς.
Η Σ.Π.Φ. είναι μονοπάτι του νέου αντάρτικου πόλεως, είναι κομμάτι μιας διευρυμένης παγκόσμιας συνομωσίας ενάντια στους θεσμούς και στην ηθική της κοινωνίας που σκλαβώνει αιώνες τώρα τον άνθρωπο.
Η αιχμαλωσία μας δεν ανακόπτει τον σκοπό, δεν ανακόπτει το νέο αντάρτικο πόλης που μετουσιώνεται σε πράξη καθημερινά, τέλος δεν θα ανακόψει ποτέ τον αδιάκοπο αγώνα μας για ελευθερία και εσείς μαριονέτες του συστήματος είστε ανίκανοι να το σταματήσετε.
Η Σ.Π.Φ. είμαστε εμείς οι 9 που έχουμε αναλάβει την ευθύνη και κανένας άλλος κατηγορούμενος δεν έχει σχέση με την οργάνωση και ούτε θα μπορούσε να έχει.

Συνεχίζουμε να πορευόμαστε μαζί με το σύντροφό μας Θεόφιλο Μαυρόπουλο στη αδιάκοπη πορεία προς την αναρχική διαρκή εξέγερση χωρίς να κοιτάμε πίσω ….
Εγκαταλείπουμε τις αναστολές και τις δικαιολογίες και ριχνόμαστε στη φωτιά της δράσης για τώρα και για πάντα. Από εδώ που στεκόμαστε στέλνομε τους πιο θερμούς μας χαιρετισμούς στους καταζητούμενους για τη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς Δημήτρη Πολίτη και Γιάννη Μιχαηλίδη. Η φωτιά της νέας αναρχίας ας καλύπτει για πάντα τα ίχνη σας. Μέχρι την αντάμωση στο σημείο που δεν έχει επιστροφή. Επίσης στέλνουμε δύναμη και αλληλεγγύη στους Ιταλούς εξεγερσιακούς συντρόφους που διώκονται απ’ τις ιταλικές αρχές καθώς και στα ασύλληπτα συντρόφια της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας.
Τέλος είμαστε δίπλα με τις σκέψεις και την καρδιά μας στον αναρχικό σύντροφο Mario Lopez που συνελήφθη στο Μεξικό τραυματισμένος από την έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού που μετέφερε και στην αναρχική Felicity Ryder που διάλεξε τα μονοπάτια της παρανομίας και διώκεται για την ίδια υπόθεση.

ΖΗΤΩ Η ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΖΗΤΩ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΖΗΤΩ Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

http://saspf.squat.gr/

Ξύλο σε δημοσιογράφο ΤΩΡΑ!


ΒΟΛΟΣ: Φωτο απο τη σημερινη κινητοποιηση ΟΤΑ κι αλληλεγγυων στη ΔΕΗ

http://www.eekmag.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html
http://www.eekmag.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html

Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012


Σημερινη καταληψη ΔΕΗ απο ΟΤΑ κι αλληλεγγυους.

 
Φωτογραφιες απο την καταληψη των εργαζομενων ΟΤΑ στη ΔΕΗ.
Αρκετος κοσμος στηριξε την κινητοποιηση.
Μοιραστηκε προπαγανδιστικο υλικο για την πορεια του Σαββατου(5μιση πλΕλευθεριας) με το καραβανι της ΒΙΟΜΕ κι επισης εγινε ενημερωση για τη σημερινη πορεια(6μιση, πλΕλευθεριας).


 

ΒΟΛΟΣ: Φωτο απο τη σημερινη κινητοποιηση ΟΤΑ κι αλληλεγγυων στη ΔΕΗ

http://www.eekmag.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html
http://www.eekmag.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html

Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012


Σημερινη καταληψη ΔΕΗ απο ΟΤΑ κι αλληλεγγυους.

 
Φωτογραφιες απο την καταληψη των εργαζομενων ΟΤΑ στη ΔΕΗ.
Αρκετος κοσμος στηριξε την κινητοποιηση.
Μοιραστηκε προπαγανδιστικο υλικο για την πορεια του Σαββατου(5μιση πλΕλευθεριας) με το καραβανι της ΒΙΟΜΕ κι επισης εγινε ενημερωση για τη σημερινη πορεια(6μιση, πλΕλευθεριας).


 

Επίσκεψη Μεϊκόπουλου στη ΣκόπελοΣτις 6/10/2012 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ  Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος,  με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επισκέφθηκε το νησί των Β. Σποράδων, τη Σκόπελο.
Συνομίλησε με αγρότες και μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου για διάφορα θέματα που τους φορούν και ιδιαίτερα το πρόβλημα της επανεξέτασης του αιτήματος , για την δημιουργία εργοστασίου ελαιολάδου με υπαγωγή στο Μέτρο 123 Α του επενδυτικού σχεδίου για τη “Μετεγκατάσταση και Εκσυγχρονισμό ελαιοτριβείου”, που αρχικά το Υπουργείο Γεωργίας έχει απορρίψει.
Συνομίλησε με τον δήμαρχο Σκοπέλου κ. Γιώργο Μιχελή για τα προβλήματα του δήμου που έχουν τελευταία οξυνθεί, λόγω της κρίσης, αλλά και λόγω των μειωμένων κονδυλίων που δίνονται προς τους ΟΤΑ στα πλαίσια της μνημονιακής πολιτικής. Σε εποχές που οι δήμοι, λόγω ανεργίας, φτώχειας, ακρίβειας, μείωσης του εισοδήματος, θα έπρεπε να είναι δίπλα στον πολίτη με αυξημένους κοινωνικούς θεσμούς, δεν μπορούν να ανταποκριθούν, λόγω μείωσης της χρηματοδότησης από το κράτος.
Τέλος ο βουλευτής συμμετείχε και μίλησε στην συνέλευση ίδρυσης του νέου ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ του νησιού, δηλώνοντας ότι η πορεία προς το συνέδριο είναι βαθειά δημοκρατική και θα πρέπει όλοι οι πολίτες να συμβάλλουν με την συμμετοχή τους στην επεξεργασία των θέσεων και  της πολιτικής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και στη δημιουργία μιας σύγχρονης αριστερής ριζοσπαστικής παράταξης. Η ανατροπή του μνημονίου και των δεινών που έχει επιφέρει στην ελληνική κοινωνία είναι για όλες τις αριστερές δυνάμεις πρώτη προτεραιότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις μαζί με τους κατοίκους του νησιού για την επίλυση των προβλημάτων τους.

ΠΡΟΒΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!


ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!
Η ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΛΕΩ ΤΗΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΜΕΡΚΕΛ!
Με μια ανακοίνωσή η οποία παραπέμπει στην περίοδο της μαύρης επταετίας , η ΓΑΔΑ ενημερώνει ότι με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύεται για λογούς δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας(!!!), από τις 9 το πρωί ώς τις 10 το βράδυ, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην Αθήνα. Απαγόρευση και στην Αττική Οδό, από και προς το αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος.
Από τις «απαγορευμένες» περιοχές εξαιρούνται η Ομόνοια και το Σύνταγμα.
Η απαγόρευση αφορά την περιοχή που περικλείεται από: Βασ. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας).
Επίσης, η απαγόρευση αφορά τα τμήματα των ανωτέρω δρόμων που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με την Κατεχάκη, στο τμήμα της Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΑΔΑ
«Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύεται για λογούς δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, κατά το χρονικό διάστημα από 09.00 ώρα της Τρίτης 09 Οκτωβρίου 2012 μέχρι και την 22.00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς:
» Λεωφόρους: Β. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.»
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Η αυριανή συγκέντρωση των συνδικάτων στο Σύνταγμα θα στείλει ένα μήνυμα σε όλη την Ευρώπη, ένα μήνυμα αντίστασης και δημοκρατίας. Αντίστασης στα μνημόνια της λιτότητας, του αυταρχισμού, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Η μαζική και ειρηνική συμμετοχή στις διαδηλώσεις θα είναι η δυναμική απάντηση του ελληνικού λαού στα κοινά σχέδια της κυβέρνησης με την γερμανίδα καγκελάριο, θα είναι ένα ηχηρό όχι στα νέα μνημονιακά μέτρα με τα οποία η πλειοψηφία της κοινωνίας είναι αντίθετη.
Τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας στοχεύουν στο να δημιουργήσουν ένα γενικευμένο κλίμα τρομοκράτησης ενόψει των συγκεντρώσεων και αποτροπής του κόσμου από να συμμετέχει σε αυτές. Ο λαός δεν τρομοκρατείται, με μαζικό και ειρηνικό τρόπο θα διαδηλώσει ενάντια στη βαρβαρότητα της Ευρώπης των αγορών και του κεφαλαίου.

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΑ HΣΥΧΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Π.Γ. ΤΟΥ ΣΥΝ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΗΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ ΜΕΡΚΕΛ.
"Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, κατά το χρονικό διάστημα από 09.00 πμ ώρα της Τρίτης 09 Οκτωβρίου 2012 μέχρι και την 22.00 μμ ώρα της ιδίας. Πρόκειται για ασύλληπτη απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης, που φτάνει  στο σημείο να κλείσει και τα σχολεία του κέντρου της Αθηνας !
Η Τροικανή κυβέρνηση χάνει κάθε ίχνος ψυχραιμίας. Βρίσκεται σε κρίση πανικού. Έχει ξεπέσει σε λογικές υποδούλωσης. Η απόφαση του Γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής παραβιάζει κάθε έννοια  συνταγματικής νομιμότητας και των δημοκρατικών θεσμών της χώρας μας.
Πανικόβλητη η κυβέρνηση υιοθετεί  λογικές απολυταρχικών καθεστώτων και θυμίζει τις πιο μαύρες εποχές της χώρας μας, όπου προσπαθεί να κάμψει το αγνωστικό μαζικό και ενωτικό φρόνημα του λαού μας, που οφείλει να διαδηλώσει ειρηνικά βροντοφωνάζοντας «Φτάνει πια!»
ΠΑΜΕ:Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΥΓΜΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
"Η επίδειξη πυγμής που επιχειρεί να δείξει η κυβέρνηση μπροστά στο ερχομό της Μέρκελ στη χώρα μας, για να προστατεύσει τους εκπροσώπους των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, την κερδοφορία τους απαγορεύοντας τις διαδηλώσεις δεν θα περάσει.
Η καλύτερη απάντηση της εργατικής τάξης, των ανέργων, των συνταξιούχων,των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, της νεολαίας είναι η μαζική, μαχητική συμμετοχή τους στην συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 1μ.μ.
Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς μέχρι την τελευταία στιγμή να συζητήσουν με τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα την οργανωμένη συμμετοχή στην συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 13.00 μ.μ." 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.:Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ!
ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ! ΕΞΩ Η ΜΕΡΚΕΛ, ΕΞΩ Η ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ!
Με χουντικής έμπνευσης ανακοίνωση ο αστυνομικός διευθυντής της Αττικής σαν άλλος κατοχικός διοικητής απαγορεύει τις δημόσιες συγκεντρώσεις στη διαδρομή και τους χώρους που θα βρεθεί η ανεπιθύμητη για το λαό Γερμανίδα καγκελάριος στην αυριανή της επίσκεψη. Η προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης έρχεται σε συνέχεια της καταστολής σε εργατικές κινητοποιήσεις, των προληπτικών προσαγωγών, της καλλιέργειας του φόβου και της τρομοκρατίας με τη βοήθεια των ναζιστικών συμμοριών.
Η κυβέρνηση των προσκυνημένων, εκτός από κατάπτυστη, είναι και γελασμένη, αν νομίζει ότι θα τρομοκρατήσει το λαό. Είναι φανερό πως ο Σαμαράς και οι συνένοχοι της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχουν χάσει την επαφή με την κοινωνία, την οποία άλλωστε αντιμετωπίζουν σαν εχθρό. Ό,τι και αν αποφασίζουν πίσω από κλειστές πόρτες των γραφείων τους, όσο φοβερίζουν με την προπαγάνδα, θα πλημμυρίσει τους δρόμους της Αθήνας και όλης της Ελλάδας η δίκαιη οργή και το μίσος για την πολιτική που ισοπεδώνει τις κατακτήσεις, τα δικαιώματα, την ελευθερία και τα όνειρα του λαού και των εργαζομένων.
Τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει το λαό να διαδηλώσει ενάντια σε στην κυβέρνηση-ΕΕ και ΔΝΤ και ότι εκπροσωπεί η Μέρκελ, τα Μνημόνια και την κοινωνική καταστροφή που φέρνουν.
Αύριο η αδούλωτη Αθήνα θα τιμήσει αγωνιστικά την επέτειο του τέλους της ναζιστικής Κατοχής στις 12 Οκτώβρη του 1944, διαδηλώνοντας στους δρόμους της πόλης για να μην περάσουν τα μέτρα, για να ξηλωθούν τα προηγούμενα, για να απελευθερωθούμε από το Μνημόνιο, το χρέος, την ΕΕ και το ευρώ.
Για να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις που με αίμα και θυσίες επιβλήθηκαν από τον αγωνιζόμενο λαό στην κοινωνία την εργασία τη δημοκρατία.
Για να αλλάξουμε τη ζωή φέρνοντας τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων.

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η Μέρκελ έρχεται στην Αθήνα για να στηρίξει την ετοιμόρροπη κυβέρνηση Σαμαρά, και το αδιέξοδο και εγκληματικό μνημόνιο. Ο ελληνικός λαός θα την υποδεχτεί ειρηνικά και μαζικά, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης και ανατροπής των νεοφιλελεύθερων πολιτικών τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο.
Την ώρα που η κυβέρνηση κρίνει ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, στη χώρα μας, σήμερα και αύριο, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,αγρότες, έμποροι, επαγγελματοβιοτέχνες και φοιτητές διοργανώνουν συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Επικράτεια.
 Η έναρξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων γίνεται σήμερα, με συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά των νέων μέτρων, που διοργανώνουν για τις 18.00 το απόγευμα τα συνδικάτα στο Σύνταγμα, ενώ ανάλογο θα είναι το σκηνικό και την Τρίτη με την άφιξη της Μέρκελ στις 12.00 το μεσημέρι.
Από τις 15.00 θα κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό. Οι συγκεκριμένοι σταθμοί θα δοθούν και πάλι προς χρήση στο επιβατικό κοινό μετά το πέρας των συγκεντρώσεων.

ΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ
Στις 13.00 το μεσημέρι της Τρίτης, θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από τα συνδικάτα ενάντια «στη συνεχιζόμενη αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας». Επίσης, θα γίνει παναττική στάση εργασίας, από τις 12.00 έως τις 15.00, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.
Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και οι λιμενεργάτες, οι οποίοι κήρυξαν στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας. Η προσυγκέντρωση της Ένωσης Λιμενεργατών θα γίνει στις 12.30 στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά.
Επίσης, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) θα συμμετάσχει στα συλλαλητήρια, κηρύσσοντας στάση εργασίας από τις 12.00 μέχρι το πέρας του ωραρίου.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά «των νέων βάρβαρων μέτρων και των εκβιασμών Ε.Ε., κυβέρνησης και κεφαλαίου» θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ στις 13.00 το μεσημέρι της Τρίτης στην Ομόνοια.
Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον λαό να στείλει ένα ειρηνικό και αποφασιστικό μήνυμα εν όψει της επίσκεψης Μέρκελ. Σημείο συνάντησης των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στις ώρες έναρξης των κινητοποιήσεων έχει οριστεί η συμβολή Αμαλίας και Όθωνος, στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος.
Με το σύνθημα «Μπλόκο στα μέτρα», η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καλεί τους εργαζομένους και τον λαό σε μεγάλες κινητοποιήσεις εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά και κατά της επίσκεψης Μέρκελ. Η κα Παπαρήγα χαρακτήρισε την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου ως στήριγμα στην κυβέρνηση για να εκφοβίσει και να φιμώσει τον λαό.
Τις ώρες των διαδηλώσεων πρόκειται να κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα σε Ευαγγελισμό, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια.

ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα της Δευτέρας, 8 Οκτωβρίου, με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, τα πρωτοβάθμια σωματεία θα συγκεντρωθούν στις 17.30 στην Καμάρα, ενώ σε συγκέντρωση στις 18.30 στο άγαλμα Βενιζέλου καλούν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης και ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.
Θα ακολουθήσουν πορείες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους να συμμετάσχουν τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, στις 18.00, στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας. Το συλλαλητήριο ολοκληρώνεται με συναυλία καλλιτεχνών όπως: Το κάλεσμα της φύσης (Κ. Μουδάτσος, Μ. Ξυδάκης κ.ά.), οι ΠΕΤΡΙΤΕΣ (Βασίλης Ξυλούρης, Κ. Σκουλάς, Κ. Μαρκάκης, Βαγγέλης Σκουλάς, Γ. Λουκάκης, Κ. Καλέργης, Ν. Ξυλούρης–Γκρας), ο Γιάννης Κασσωτάκης, ο Νίκος Λιανέρης, ο Γιώργος Βρέντζος, ο Μιχάλης Κακέπης και ο Σήφης Γαρεφαλλάκης κ.ά..
Επίσης, την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 18.00, στην πλ. Ελευθερίας.
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ
Συγκέντρωση στον Βόλο, με αφορμή την έλευση της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ, διοργανώνει την Τρίτη το ΠΑΜΕ Μαγνησίας. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 το απόγευμα στην πλατεία Πανεπιστημίου.
Παράλληλα, συμβολικό αποκλεισμό του γερμανικού προξενείου στον Βόλο, στη συμβολή της οδού Κωνσταντά με Αγ. Νικολάου, διοργανώνει αύριο, στις 18.00 το απόγευμα, η νομαρχιακή επιτροπή Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας καλεί όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, στη συγκέντρωση που οργανώνει την Τρίτη 9 Οκτωβρίου, στις 19.00, στην κεντρική πλατεία, την ημέρα που έρχεται στη χώρα μας η καγκελάριος της Γερμανίας.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «δεν έρχεται για το καλό μας. Είναι για να βοηθήσει την κυβέρνηση να επιβάλει τα νέα βάρβαρα μέτρα».
ΠΑΤΡΑ:ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ
Συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Τρίτη στην πλατεία Γεωργίου και καλεί τους πολίτες να διαμαρτυρηθούν. Σε ανακοίνωση- πρόσκληση, το ΠΑΜΕ αναφέρει: «ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ με τα συνδικάτα τις λαϊκές επιτροπές, με το ΠΑΜΕ. Την Τρίτη έρχεται στη χώρα μας η Μέρκελ. Δεν έρχεται για το καλό μας. Είναι για να βοηθήσει την κυβέρνηση να επιβάλλει τα νέα βάρβαρα μέτρα».
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Γεωργίου, στις 19.00.

Σαν σήμερα τον δολοφόνησαν οι φονιάδες των λαών αμερικάνοι...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: ΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

http://deinews.blogspot.gr/

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: ΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ  ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ 
Φίλοι Δημοσιογράφοι,
    Κατ’ αρχήν θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ανταπόκριση σας στο κάλεσμα μας.
    Ο λόγος που δίνουμε συνέντευξη σας είναι γνωστός.
   Αφορά το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτουμενων δομημένων επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) γνωστότερο ως χαράτσι.

  Στόχος της συνέντευξης είναι να αναδείξει δυο πράγματα.
  Το πρώτο αφορά :
 • τον εμπαιγμό και την αδικία από την πολιτεία απεναντι στο λαό μας απέναντι στους φτωχούς και άνεργους συνάνθρωπους μας.
 • την καταπάτηση του άρθρου 4 του Συντάγματος που λέει ότι όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι
 • την παραπλάνηση των μελών του ΣΤΕ και τέλος
 • το πώς οι πλούσιοι αυτής της χώρας, τα αφεντικά της χώρας βρίσκουν τρόπους να μην πληρώνουν.
Ο Δεύτερος στόχος της συνέντευξης είναι να τεθούν δημόσια μια σειρά σοβαρά ερωτήματα που κατά την άποψη μας χρειάζονται διερεύνηση από εισαγγελέα.
ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΩΤΗ:
ΦΕΟΥΔΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΙ
Ξεκινάμε από το πρώτο και επιτρέψτε μας να κάνουμε μια μικρή αναδρομή
   Είναι Οκτώβριος 2011 και οι  λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος έχουν αρχίσει να καταφτάνουν σε κάθε ελληνικό σπίτι μαζί με τη χρέωση του ΕΕΤΗΔΕ (γνωστό ως χαράτσι).
   Με βάση την αρχική απόφαση (Α.Υ.Ο. Πολ. 1211/10-10-2011)η οποία κυρώθηκε από τη Βουλή με το Νόμο 4021/2011 το τέλος διατηρούσε μία αναλογικότητα αφού υπολογιζόταν με βάση το μέγεθος, την παλαιότητα και την τιμή ζώνης του ακινήτου
  Αφορούσε ηλεκτροδοτούμενα σπίτια και εμπορικά ακίνητα.
  Προέβλεπε μειώσεις ή απαλλαγές για συγκεκριμένες ευπαθείς κατηγορίες πολιτών (μακροχρόνια ανέργους, πολύτεκνους, αναπήρους).
  Επίσης υπήρχε πρόβλεψη για απαλλαγή του 35% των τετραγωνικών μέτρων των ξενοδοχείων, με το σκεπτικό ότι το ποσοστό αυτό αφορά κοινόχρηστους χώρους και πρέπει να απαλλαχθεί όπως και οι κοινόχρηστοι χώροι των πολυκατοικιών.
   Με βάση αυτήν την υπουργική απόφαση, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (1972/2012) έκρινε ότι: «η εφαρμογή του τέλους δεν παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας».

    Όμως όταν  πάρθηκε η απόφαση για το χαράτσι,

    η απόφαση πάρθηκε γρήγορα (κάτω από την πίεση της έγκρισης κάποιας δόσης) με αποτέλεσμα οι κυβερνόντες να μη προλάβουν να σκεφτούν πώς να απαλλάξουν από το χαράτσι τους ιδιοκτήτες της χώρας. Έτσι κατά λάθος και λόγω βιασύνης φεουδάρχες και δουλοπάροικοι με την απόφαση του 2011 έγιναν ίσοι και όμοιοι στην υποχρέωση καταβολής του τέλους.

  Για κάποιους καχύποπτους, 
ίσως βέβαια να μην ήταν “κατά λάθος”, αλλά η απόφαση να συντάχθηκε έτσι ώστε να μπορεί να “περάσει” από το ΣτΕ, στις αναμενόμενες προσφυγές και μάλιστα να πάρει και “πιστοποιητικό” αναλογικότητας. Όπως και έγινε.

  Έτσι την ίδια στιγμή που η υπουργική απόφαση (1211/10-10-2011 – ΦΕΚ 2298 Β΄/13-10-2011) βρίσκεται στο ΣτΕ με το αίτημα της ακύρωσης, το υπουργείο οικονομικών στις 16 Δεκέμβρη  εκδίδει καινούργια απόφαση εισάγοντας νέα δεδομένα (ΠΝΠ ΦΕΚ Α 262/16-12-2011). Φυσικά το ΣτΕ συνεδριάζει επί της προσφυγής – δηλαδή της παλαιάς απόφασης – και την κρίνει συνταγματική και αναλογική.

  Όμως στη νέα απόφαση έχει προστεθεί μια παράγραφος που δεν υπήρχε στη προηγούμενη.
Συγκεκριμένα η παράγραφος έλεγε:     
  «Για τα ακίνητα τα οποία δεν έχουν οικιακή χρήση και με το εμβαδόν δομημένης ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας άνω των χιλίων τετραγωνικών μέτρων (1000), ο συντελεστής προσδιορισμού του τέλους του πίνακα θα υπολογίζεται μειωμένος κατά  τριάντα τοις εκατό (30%) για το άνω των χιλίων τετραγωνικών μέτρων (1000) τμήμα και εξήντα τοις εκατό  (60%) για το άνω των δυο χιλιάδων (2000) τετραγωνικών μέτρων τμήμα του ακινήτου.»
   Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάσκεψη του ΣτΕ έγινε στις 17 και 29 Φεβρουαρίου και την 1η και 2α Μαρτίου του 2012. Η Α.Υ.Ο. (Πολ. 1056/02-03-2012) εκδίδεται από το υπουργείο οικονομικών ακριβώς την τελευταία μέρα συνεδρίασης του ΣτΕ, 2/3/2012. Το θέμα δεν είναι μόνο ότι προσδιόριζε τον τρόπο υπολογισμού του ΕΕΤΗΔΕ για το 2012, αλλά είχε και αναδρομική ισχύ για τον υπολογισμό του 2011 αφού καταργούσε, με το άρθρο 9 παράγραφος 2, την παλαιά Α.Υ.Ο. Πολ. 1211/10-10-2011. Δηλαδή ουσιαστικά το ΣτΕ συνεδρίασε και έκρινε μια απόφαση καταργημένη, χωρίς καμία ισχύ.                            
Τι άλλαξε όμως στην καινούργια απόφαση; Τι έλεγε η παράγραφος που προστέθηκε στην Α.Υ.Ο 1056;

«Α.Υ.Ο. Πολ. 1056/02-03-2012

Άρθρο 1 – Νέα παράγραφος
Η πληροφορία για τα ακίνητα εμβαδού ακινήτου άνω των χιλίων (1.000) ή άνω των δύο χιλιάδων (2.000) τετραγωνικών μέτρων, που δεν έχουν οικιακή χρήση, για τον υπολογισμό μειωμένου συντελεστή υπολογισμού του τέλους κατά 30% ή 60% αντίστοιχα, προκύπτει ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος (ανεξάρτητα αν με την εν λόγω παροχή ηλεκτροδοτούνται περισσότερες από μια οριζόντιες ιδιοκτησίες), σύμφωνα με το συνολικό εμβαδό που αναγράφεται στον αντίστοιχο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.»
Ίσως μία δυσνόητη παράγραφος, που μπορεί να διατυπώθηκε έτσι για διάφορους λόγους. Όμως τι θέλει να πει, με απλά λόγια;
   Θέλει να πει ότι σε όλα τα μεγάλα εμπορικά ακίνητα χορηγείται έκπτωση 60% στο χαράτσι.
   Ποια είναι αυτά τα ακίνητα;
   Δεν χρειάζεται να έχουμε πρόσβαση στα αρχεία του υπουργείου ή της ΔΕΗ για να τα μάθουμε.
   Μπορούμε να τα μαντέψουμε χωρίς να κινδυνεύουμε να πέσουμε έξω. Είναι τα  εμπορικά κέντρα ή αλλιώς Malls …πολυκαταστήματα. Είναι τα …μεγάλα Super Markets.
    Είναι τα κτίρια γραφείων πολυεθνικών εταιρειών. Είναι τα …κτίρια τραπεζών. Είναι τα …κτίρια εταιριών εκμετάλλευσης ακινήτων και συγκροτημάτων γραφείων. Είναι τα  …μεγάλα ξενοδοχεία. Είναι τα …ιδιωτικά νοσοκομεία. Είναι τα  …ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Είναι επίσης και τα μεγάλα ΜΜΕ.
  Αν σκεφτούμε τώρα ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες όλων των παραπάνω, ίσως καταφέρουμε να μαντέψουμε το σκεπτικό του υπουργού, που συνέταξε την απόφαση. Θα μαντέψουμε επίσης γιατί κανείς δεν μίλησε για την προσθήκη της παραγράφου στην καινούργια απόφαση.
  Ωστόσο αν και μπορούμε να μαντέψουμε τους λόγους της αλλαγής της απόφασης, είναι δύσκολο να κατανοήσουμε και εδώ θέλουμε να θέσουμε μια σειρά ερωτήματα.
  Γιατί ένας ιδιοκτήτης ενός εμπορικού καταστήματος πρέπει να πληρώσει το ΕΕΤΗΔΕ κανονικά και στον ιδιοκτήτη ενός πολυκαταστήματος ή εμπορικού κέντρου χορηγείται έκπτωση 60%; Αλήθεια οι εμπορικοί σύλλογοι τι γνώμη έχουν για αυτή τη ρύθμιση;  Κατά τη γνώμη τους αυτό δεν δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των μικρών και μεσαίων καταστημάτων απέναντι στα μεγάλα πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα; Είναι θεμιτό το κράτος να δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό πριμοδοτώντας τους μεγαλοϊδιοκτήτες καταστημάτων έναντι των μικρομεσαίων ιδιοκτητών;
  Γιατί ένας πολίτης που με τις οικονομίες του αγόρασε ένα σπίτι, ένα μαγαζί ή ένα γραφείο πρέπει να επιβαρύνεται κανονικά με το ΕΕΤΗΔΕ και μία εταιρία που έχει στην κατοχή της και εκμεταλλεύεται ολόκληρα κτίρια καταστημάτων ή γραφείων, πολλών χιλιάδων τετραγωνικών, πρέπει να έχει έκπτωση 60%; Αλήθεια οι σύλλογοι ιδιοκτητών ακινήτων τι γνώμη έχουν για αυτή τη ρύθμιση;
  Γιατί ένα μεγάλο ξενοδοχείο να πληρώνει το 40% του ΕΕΤΗΔΕ ανά τετραγωνικό από αυτό που πληρώνει μία μικρομεσαία ξενοδοχειακή μονάδα; Οι σύλλογοι ξενοδόχων τι γνώμη έχουν για την ευνοϊκή μεταχείριση των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων έναντι των μικρών και μεσαίων, από το ίδιο το κράτος;
  Γιατί εκατομμύρια μισθωτοί δεν δικαιούνται καμία έκπτωση και “κάποιοι άλλοι” δικαιούνται έκπτωση 30% πέρα από τα 1000 τετραγωνικά και 60% πέρα από τα 2000 τετραγωνικά;
  Το σύνταγμα στο Άρθρο 4, παράγραφος 5 ορίζει ότι: «Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους».                                     
   Με ποια λοιπόν λογική αποφασίστηκε ότι οι ιδιοκτήτες εμπορικών κτιρίων πολλών χιλιάδων τετραγωνικών έχουν μικρότερες οικονομικές δυνάμεις από καταστηματάρχες που κλείνουν τα μαγαζιά τους, από χαμηλοσυνταξιούχους και εργαζόμενους με συντάξεις και μισθούς φιλοδωρήματα;
  Για να επανέλθουμε στην ουσία
  Η απόφαση αυτή πάρθηκε επί κυβερνήσεως Παπαδήμου όταν στο υπουργείο οικονομικών υπουργός και αναπληρωτές υπουργοί ήταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ένας υφυπουργός από τη ΝΔ. Συγκεκριμένα η απόφαση υπογράφτηκε από τον τότε αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου.
  Μάλιστα ο τότε αντιπρόεδρος και υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε το τέλος ως «ελάχιστο, μηδαμινό ασφάλιστρο κινδύνου για τις περιουσίες», επίσης υποστήριξε  ότι «αν θέλουμε να προστατευθεί η αξία των ακινήτων και να υπάρξει ξανά αγορά στα ακίνητα και ο καθένας να έχει την αίσθηση ότι κατέχει μια περιουσία, πρέπει η χώρα να βγει από την κρίση».
  Βέβαια ο αντιπρόεδρος δεν αποκάλυψε ότι οι μεγαλοϊδιοκτήτες δεν χρειάζεται να “ασφαλίσουν” τα ακίνητα τους με αυτό το “ελάχιστο, μηδαμινό ασφάλιστρο”. Ίσως γιατί αυτοί δεν ενδιαφέρονται για τις περιουσίες τους όπως ενδιαφέρονται οι φιλοχρήματοι μικροϊδιοκτήτες.
  Όμως για να είμαστε δίκαιοι το διευκρίνισε επαρκώς. Δεν φταίει εκείνος αν αυτοί που τον άκουγαν δεν ήθελαν να το καταλάβουν. Το χαράτσι αφορούσε τον καθένα που έχει την αίσθηση ότι κατέχει μια περιουσία, όχι αυτούς που κατέχουν τις περιουσίες.
  Όμως μεσολάβησαν οι εκλογές και η απόφαση ενεργοποιήθηκε τελικά μέσα στον Αύγουστο από την συγκυβέρνηση, προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη των τριών κομμάτων που συμμετέχουν σ’ αυτή και οπωσδήποτε με την έγκριση της τρόικας.
  Για το ΠΑΣΟΚ φυσικά δεν γίνεται λόγος, άλλωστε σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ισχυριστεί άγνοια ή διαφωνία για την συγκεκριμένη απόφαση αφού την συνέταξαν στελέχη του και την υποστήριξε ο σημερινός αρχηγός του.
  Όμως καλό θα είναι να μην τολμήσουν να ισχυριστούν άγνοια ή διαφωνία, μετά την αποκάλυψη του θέματος και τα υπόλοιπα κόμματα που συμμετέχουν στη συγκυβέρνηση. Η ΝΔ αφενός γιατί διέθετε υφυπουργό – τοποτηρητή στο υπουργείο την εποχή της έκδοσης της απόφασης και αφετέρου επειδή έχοντας την βασική ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης και αποκλειστικά δικά της στελέχη στο οικονομικό επιτελείο, οφείλει να γνωρίζει ποιους νόμος και ποιες αποφάσεις εφαρμόζει.
  Όσο για τη Δημοκρατική Αριστερά αν ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε, αν και όφειλε να γνωρίζει, ένα θέμα που τόσο σάλο έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία, θα επιβεβαιώσει όχι μόνο το χαρακτηρισμό που της προσάπτουν: του αριστερού άλλοθι, αλλά θα προσθέσει μόνη της και άλλον έναν, αυτόν του κορόιδου της παρέας.
  Για να κλείσουμε το πρώτο μέρος της συνέντευξης αν έστω και τώρα τα κόμματα της συγκυβέρνησης δεν ζητήσουν αλλαγή  της χαριστικής αυτής ρύθμισης, καλύτερα λοιπόν  να παραδεχτούν ότι η δημοκρατία μας δεν έχει μεγάλες διαφορές με τη φεουδαρχία, τουλάχιστον ως προς την φορολογική πολιτική. Θα ήταν πιο σωστό και έντιμο, να ξεκαθαρίσουν στους ψηφοφόρους τους: ότι οι φόροι είναι για τους δουλοπάροικους και όχι για τους φεουδάρχες, ιδιοκτήτες του κράτους.
  Όσο για την τρόικα τίθεται ένα εύλογο ερώτημα:
  Οι κύριοι αυτοί που ελέγχουν και εγκρίνουν κάθε νόμο και απόφαση που παίρνει η κυβέρνηση και μάλιστα πιέζουν σε κάθε περίπτωση για περικοπή ακόμα και λίγων ευρώ που αφορά μισθούς ή συντάξεις, γιατί ενέκριναν μία απόφαση που χαρίζει εκατομμύρια ευρώ στους μεγαλοϊδιοκτήτες της χωράς;
Ας παραδεχθούν λοιπόν οι τοκογλύφοι δανειστές μας ότι στόχος τους δεν είναι απλά τα λεφτά μας. Αν ήταν αυτά θα τα έπαιρναν από εκεί που υπάρχουν και δεν θα τα αναζητούσαν εκεί που δεν υπάρχουν.

Ας το καταλάβουμε εμείς οι δουλοπάροικοι ψηφοφόροι ότι μόνο τα κορόιδα  πληρώνουν, έστω και αν ξεπουλήσουμε

 • ακόμα και τις βέρες μας και το βαφτιστικό μας σταυρουδάκι
 • ακόμα και αν μας πάρουν τα σπίτια μας
 • ακόμα και αν δεν έχουμε να φάμε
 • ακόμα και αν δεν έχουμε να αγοράσουμε τα φάρμακά μας
 • ακόμα και αν παγώσουμε  από το κρύο το χειμώνα. 

  Άλλωστε μας το έχουν πει ξεκάθαρα: «Το ότι πτωχεύουν οι Έλληνες, δεν είναι ταυτόσημο ότι πτωχεύει η Ελλάδα». Φυσικά δεν μας διευκρίνισαν τι εννοούν ως Ελλάδα και σε ποιους θεωρούν ότι ανήκει…
ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ-ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ
   Για να κλείσουμε αυτή την ενότητα και να γίνει απολύτως κατανοητό το τι ακριβώς έχει γίνει.
 Για να γίνει απολύτως κατανοητό το ποιοι γλίτωσαν εκατομμύρια και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το χαράτσι
 • Øλες και είναι αναξιοπαθούντες,
 • Øλες και έχουν ανάγκη στήριξης,
 • Øλες και δεν κερδίζουν.
  Ενδεικτικά θα δώσουμε μερικά παραδείγματα για το πόσα έπρεπε να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.
   Πόσο πλήρωσαν και πόσα γλίτωσαν από την ρύθμιση του κ. Βενιζέλου και όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση με περίσσιο θράσος λέει ότι δεν υπάρχει ΜΙΑ και ετοιμάζεται για μια φορά ακόμα να πετσοκόψει τους μισθούς και τις συντάξεις ακόμα και του ΟΓΑ !!!
ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗ

  Στο δεύτερο τμήμα της συνέντευξης μας εκείνο που θέλουμε να αναδείξουμε είναι μα σειρά φαινόμενα και γεγονότα που γεννούν τεραστία ερωτηματικά και κατά τη γνώμη μας χρήζουν διευκρίνισης.  

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠ’ ΑΥΤΑ

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ
Επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός:
Τέσσερις (4) παροχές ρεύματος 
 • Κηφισίας 1-3
 • Κηφισίας  7
 • Κηφισίας 49
 • Κηφισίας  95-97

   Πως γίνεται , τι έγινε και σε όλες μα σε όλες τις παροχές και ενώ επί χρόνια πλήρωνε ΤΑΠ  με συγκεκριμένα τετραγωνικά σε κάθε παροχή. Μόλις μπήκε το χαράτσι                                                                                        

-   στην πρώτη παροχή τα τ.μ από 15.578 έγιναν 9.985 και ο επιχειρηματίας γλίτωνε 196.585 ευρω χαράτσι ;

-   Πως γίνεται τι έγινε και στη δεύτερη παροχή τα τ.μ από 33.705 έγιναν 19.981 και ο επιχειρηματίας γλίτωσε 446.626 χαράτσι;

-   Πως γίνεται τι έγινε και στην τρίτη παροχή τα τετραγωνικά από 20.956 έγιναν 9.728 και ο επιχειρηματίας γλίτωσε 310.364 ευρώ;

-   Πως γίνεται τι έγινε και στην  τέταρτη παροχή τα τετραγωνικά από 22.173 έγιναν 12. 844 και ο επιχειρηματίας γλίτωσε 296.891 ευρώ !!;

 

ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ

  Πως γίνεται και τι έγινε το REGENCY καζίνο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης ενώ το 2011 χρεώνεται με ΕΕΤΗΔΕ με βάση τα τετραγωνικά του, το 2012 μηδενίζονται τα τετραγωνικά του με αποτέλεσμα να του επιστρέφεται και το ποσό που είχε χρεωθεί το 2011.

-  Ανήκει στις Ουρσουλινες;

-  Έχει ανάγκη στήριξης;

-  Είναι φιλόπτωχο ταμείο;

 

 ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ

Πως γίνεται και γιατί το ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ενώ αρχικώς πλήρωσε, δεν πληρώνει ΕΕΤΗΔΕ;

ü  Ανήκει στην εκκλησία;

ü  Έχει ανάγκη στήριξης;

 

ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ

Πως γίνεται και ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ , δεν πληρώνει καθόλου χαράτσι;

ü  Είναι φιλανθρωπικό Ίδρυμα; 

ü  Είναι βιομηχανία; 

ü  Είναι εκκλησία;

 

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΕΜΠΤΟ

  Πως γίνεται, τι γίνεται και τα εκπαιδευτήρια ΚΩΣΤΕΑ ΓΕΙΤΟΝΑ δεν πληρώνουν χαράτσι;
  Έχει ανάγκη φιλανθρωπίας  ο κ. Γείτονας ;     

ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΚΤΟ

  Γιατί ενώ ο εκδοτικός Οργανισμός Λαμπράκη και η εφημερίδα Ελευθεροτυπία μετά το δώρο Βενιζέλου πληρώνουν με μειωμένο χαράτσι. Ο εκδοτικός οίκος Πήγασος δεν πληρώνει καθόλου;
  Αν η απάντηση είναι γιατί έχει βιομηχανικό ρεύμα, τι διαφορετικό βγάζει –κάνει –εκδίδει από τον ΔΟΛ και την Ελευθεροτυπία που να του δίνει την δυνατότητα να έχει βιομηχανικό ρεύμα;
ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΒΔΟΜΟ
Πώς γίνεται, τι γίνεται και τα ελαστικά ΜΙΣΕΛΕΝ δεν πληρώνουν χαράτσι;
Παράγονται εδώ;
ΕΡΩΤΗΜΑ ΟΓΔΟΟ
Πως γίνεται, τι γίνεται και το ΙΚΕΑ στα Σπάτα δεν πληρώνει;
Οι Γερμανοί έχουν δική τους οικονομική ζώνη;
121008 1

Τρίτη, 9/10, 18.30, πλ. Ελευθερίας, Βόλος ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ συμμετέχει στο ανεξάρτητο συλλαλητήριο


Το Εργατικο Επαναστατικό Κόμμα συμμετέχει στο ανεξάρτητο συλλαλητήριο που οργανώνουν οργανώσεις, συλλογικότητες και κινήσεις πόλης με αφορμή την άφιξη του μεγάλου αφεντικού της μνημονιακής κυβέρνησης της κοινωνικής καταστροφής (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ) που ζητά χείρα βοηθείας για να ανακοινώσει το νέο πακέτο μέτρων που δεν μπορεί να παρουσιάσει στον χειμαζόμενο λαό και από τη πλευρά του λαού δεν πρέπει να γίνει ανεκτό.

Ο Σαμαράς θα πει μόνο ένα πράγμα στην Μέρκελ: Αν το ευρωπαϊκό κεφάλαιο δεν βάλει πλάτη στη κυνέρνησή του, η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα μιας ανεξέλεγκτης κοινωνικής έκρηξης, δεκαπλάσιας σε ισχύ από το Δεκέμβρη του 2008.

Καθώς η 24ωρη απεργιακή τουφεκιά των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ έριξε λάδι στη φωτιά με το αίτημα της Γενικής Απεργίας Διαρκείας, μπροστά σε μια ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη η αστική κυβέρνηση ενεργοποίησε χουντικούς νόμους για την ασφάλεια της εκπροσώπου του χρηματιστικού κεφαλαίου.

Εμπρός για Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για να ανατρέψουμε αστικές κυβερνήσεις και μνημόνια, να τσακίσουμε φασίστες και αφεντικά.


Τρίτη, 9/10, 18.30, πλ. Ελευθερίας, Βόλος

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Θέμα: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΧΑΤΖΗΟ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΧΑΤΖΗ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ


-----------------------------------------------------------------------------------
ΠΕΜΠΤΗ 11/10 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ
ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  11:00 ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
-----------------------------------------------------------------------------------
ΚΥΡΙΑΚΗ 14/10 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ
ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗ (ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ)
 ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:00  Α-Β ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου