Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Στις 13 Σεπτεμβρίου όλοι εμείς οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού, προχωράμε αρχικά σε διακοπή εργασίας των μαγειρείων και της τυπογραφίας.
Η διαμαρτυρία μας αυτή αποτελεί κομμάτι της πανελλαδικής κινητοποίησης  που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στις περισσότερες φυλακές. Τα αιτήματά μας είναι ήδη γνωστά και τα έχουμε δημοσιοποιήσει εδώ και μήνες στο υπουργείο δικαιοσύνης. Απαιτούμε τον εκσυγχρονισμό των απαρχαιωμένων και γραφειοκρατικών θεσμικών διατάξεων που έχουν ως αποτέλεσμα ο λεγόμενος «σωφρονισμός»  να αποτελεί μια διαρκή τιμωρία δίχως τέλος. Αναφερόμαστε κυρίως στον εξορθολογισμό και στη θεσμοποίηση του δικαιώματος της άδειας, της αναστολής καθώς και στην επισημοποίηση της υπουργικής υπόσχεσης για την τροποποίηση  της ποινής κάθειρξης των 10 χρόνων σε ποινή φυλάκισης.
Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν ακόμα δεκάδες άλυτα και σοβαρά προβλήματα στον κόσμο των φυλακών, όπως η υπερσυσσώρευση των κρατουμένων (άνθρωποι κοιμούνται στα πατώματα), άθλιες συνθήκες υγιεινής, υποσιτισμός κ.α.
 Εμείς κάνουμε απλώς την αρχή.
Θεωρούμε πως τα αιτήματά μας δεν αφορούν μόνο την κοινωνία των κρατουμένων, αλλά και κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο. Κλείνοντας παραφράζουμε το γνωστό απόσπασμα του Μπρεχτ, θεωρώντας πως αποκτά ιδιαίτερο νόημα στις μέρες μας…
«Σήμερα ήρθαν να κλειδώσουν τους φυλακισμένους
Δεν μίλησα, δεν ήμουν φυλακισμένος
Την επομένη έκαναν ποκρόμ στους μετανάστες
Δεν μίλησα,  δεν ήμουν μετανάστης
Αύριο θα έρθουν για μένα
Δεν υπήρχε κανείς για να μιλήσει…»

                                 Οι κρατούμενοι από τις Α.Β.Γ.Δ.Ε.  πτέρυγες Κορυδαλλού

Να επιτεθούμε στην επέλαση του καπιταλισμού


Όταν στο πρόσφατο παρελθόν κείμενα και αναλύσεις έκαναν αναφορά στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στην κοινωνία, ίσως αυτό να έμοιαζε βαρύγδουπη έκφραση μιας μορφής ξύλινου λόγου. Δυστυχώς όμως, οι εκτιμήσεις αυτές όχι μόνο επιβεβαιώθηκαν, αλλά μοιάζουν και επιεικείς μπροστά στο μέγεθος του πολέμου που κήρυξε ο καπιταλισμός ενάντια στον άνθρωπο. Ενός πολέμου που τον αποκαλούν "μέτρα" και που σαν λαός, τον βιώνουμε πρώτοι και ίσως περισσότερο έντονα από άλλους, μιας και εδώ βρήκε την πρώτη της εφαρμογή η αναβάθμιση και μετεξέλιξη του καπιταλισμού στην Ευρώπη.

Το πείραμα που εφαρμόστηκε στη χώρα μας, δεν είναι μόνο οι "συνέπειες" της αποκαλούμενης οικονομικής κρίσης [2], αλλά κυρίως ήταν η χρυσή ευκαιρία για το κεφάλαιο και την εξουσία να ξεμπερδέψει μια καλή με αυτά τα "ηλίθια εμπόδια" που έβρισκε στο δρόμο της ανακατανομής του πλούτου. Ποια είναι αυτά τα δικαιώματα, τα κεκτημένα, η κοινωνική πρόνοια (έτσι κι αλλιώς ανύπαρκτη στην περίπτωσή μας), που μπαίνουν μπροστά στις ορέξεις του κεφαλαίου όταν αυτό πρέπει να συσσωρευτεί στα χέρια των λίγων; Τι αστειότητες είναι αυτές που ορθώνονται μπροστά στην προσπάθεια να σωθούν οι τράπεζες και τα αφεντικά;

Με φάστ τρακ, σαρωτικές διαδικασίες ισοπεδώνονται όλα. Εργασιακές σχέσεις και κεκτημένα, δημόσιοι χώροι, δημόσια αγαθά, υγεία, παιδεία, φυσικός πλούτος... όλα, θυσία στο βωμό του κέρδους που συγκεντρώνεται στα χέρια ελάχιστων, παρέχοντάς τους μάλιστα και διευκολύνσεις!
Αυτές οι πολιτικές κινήσεις που ορίζονται από τις οικονομικές ελίτ του πλανήτη μετέτρεψαν τη χώρα σε μια από τις αμέτρητες Ειδικές Οικονομικές Ζώνες. Αυτός ήταν και ο τελικός σκοπός. Φτηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς απαιτήσεις και δικαιώματα, που θα δουλεύει μέρα νύχτα αποδίδοντας πλούτο στο κεφάλαιο και τις πολυεθνικές.

Έτσι φτάσαμε σήμερα 100.000 άνθρωποι να κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους από τις τράπεζες... εκατομμύρια ασφαλισμένοι να μην έχουν πρόσβαση σε φάρμακα και νοσοκομειακή περίθαλψη [2]... εκατομμύρια μαθητές συσσωρευμένοι σε σχολεία-φυλακές να "παρακολουθούν" μαθήματα με τεράστιες ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής αλλά και καθηγητών... εκπαιδευτικοί που δεν διορίζονται ποτέ και που αν φτάσουν σε κάποιο σχολείο να πληρώνονται με μισθούς πείνας... φοιτητές να πληρώνουν για να πάρουν συγγράμματα αν η σχολή τους δεν κλείσει...
Έτσι φτάσαμε στις αποκρατικοποιήσεις [ 2| 3 ] στην ιδιωτικοποίηση όλων των ΔΕΚΟ,  στο ξεπούλημα κάθε σπιθαμής γης και αέρα και νερού είτε μέσω του παραμυθιού της πράσινης ανάπτυξης είτε ακόμα πιο χοντροκομμένα με την άμεση πώληση παραλιών, λιμανιών και νησιών σε ιδιώτες.
Έτσι φτάσαμε στην αλματώδη αύξηση της ανεργίας με ταυτόχρονες περικοπές έως και κατάργηση -ανα περιπτώσεις- του ταμείου ανεργίας, στούς άθλιους μισθούς για όσους ακόμα δουλεύουν, στις τεράστιες περικοπές συντάξεων, στα μόνιμα χαράτσια και την άνιση φορολογία, στις αλλαγές του ασφαλιστικού με αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης. Σε όλα αυτά δηλαδή που εξαθλιώνουν το βιωτικό μας επίπεδο και οδηγούν στην απόγνωση μια ολόκληρη κοινωνία ενώ μεγαλώνουν οι οικονομικές ανισότητες. Ο πόλεμος μαίνεται και έχει νεκρούς... όλους/ες όσοι αυτοκτονούν είτε σαν πράξη διαμαρτυρίας είτε από απόγνωση, μη αντέχοντας το βάρος της σκλαβιάς που βιώνουμε, όλους/ες τους δολοφονημένους στα σύνορα που ψάχνουν για μια καλύτερη ζωή απ΄ αυτή που τους ρήμαξε το κεφάλαιο. 

Και φυσικά μέσα σ΄ ένα τέτοιο τοπίο κοινωνικής εξαθλίωσης και καπιταλιστικής βαρβαρότητας, βρίσκει πρόσφορο έδαφος ο ζόφος του ναζισμού που με τη μπόχα του, συνεπικουρεί το σύστημα ενώ παράλληλα λειτουργεί σαν το αντίπαλο δέος διευκολύνοντας την αναχαίτιση του μαζικού κινήματος.

Είναι καιρός όμως να συντονιστούν όλες οι αντιστάσεις, να πάρουν κάθε δυνατή μορφή για να επιτεθούμε νικηφόρα στην επέλαση του καπιταλισμού. Για να μην ζήσουμε σαν δούλοι! Για να πάρουμε πίσω ό,τι μας ανήκει! Για να οικοδομήσουμε τον δικό μας κόσμο ελεύθερίας και ισότητας στα συντρίμμια του κόσμου της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης!

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΌ ΡΆΝΤΙΣΜΑ ......ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ΡΗΓΑ ΚΡΎΒΕΣΑΙ?


ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ SKOPELOS NEWS ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑ !

Συμβολικές καταλήψεις των εμπόρων σε Τράπεζες και Εφορίες
Στα 1200 τα «λουκέτα» επιχειρήσεων στο οκτάμηνο του 2012
Σε συμβολικές καταλήψεις σε τράπεζες και Εφορίες, το τριήμερο 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου, πρόκειται να προχωρήσουν οι έμποροι του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, όπως αποφασίστηκε σήμερα το βράδυ σε ανοιχτή συζήτηση και αφού η απόφαση επικυρωθεί από τη γενική συνέλευση, που θα γίνει το επόμενο διάστημα.
Οι έμποροι έθεσαν επί τάπητος και συζήτησαν τα οξυμένα προβλήματα που τους απασχολούν και εκπέμπουν SOS, καθώς, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου - Ν. Ιωνίας, Κώστα Τσέλιο, από την αρχή της χρονιάς μέχρι και σήμερα 1200 εμπορικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις έβαλαν «λουκέτο», ενώ πάνω από τους μισούς επαγγελματίες (ποσοστό 60%), δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να δηλώσει στην Εφορία ότι παραδίδει βιβλία, για να συνταξιοδοτηθεί. Στην ανοιχτή συζήτηση που έγινε σήμερα το απόγευμα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, παρουσία αρκετών δεκάδων εμπόρων, ο πρόεδρος των εμπόρων Κώστας Τσέλιος, περιέγραψε με «μελανά» χρώματα την κατάσταση στην αγορά που έχει «στεγνώσει» λόγω έλλειψης ρευστότητας και αγοραστικής δύναμης του καταναλωτικού κοινού. Ο κ. Τσέλιος, προέβλεψε, ότι το επόμενο διάστημα μοιραία οι επιχειρήσεις που θα κλείσουν θα πολλαπλασιαστούν, καθώς οι προμηθευτές του εξωτερικού ζητούν μετρητά για να πουλήσουν προϊόντα και οι επαγγελματίες δεν έχουν τη ρευστότητα για να γεμίσουν τις προθήκες των καταστημάτων τους.
Στα προβλήματα των εμπόρων εντάσσεται και η ασφυκτική πλέον πίεση των τραπεζών για ληξιπρόθεσμες οφειλές που απειλούν με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, αλλά και οι οφειλές προς τον ΟΑΕΕ και την Εφορία και ζητούν περισσότερες δόσεις για διακανονισμό των χρεών.
Τέλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, που πρότεινε οι κινητοποιήσεις να περιλαμβάνουν συμβολικές καταλήψεις σε υπηρεσίες όπως οι ΔΟΥ και ο ΟΑΕΕ, τόνισε ότι πλέον πολλοί έμποροι, δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν την ασφάλισή τους και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ταμείο τους, με αποτέλεσμα να μην έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Τέλης Μπασδάνης, ζήτησε να επαναληφθεί η εκδήλωση, ώστε να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση των εμπόρων και χαρακτήρισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος πολύ σοβαρά. Επέστησε δε την προσοχή των καταστηματαρχών να μη στραφούν ενάντια σε άλλες κοινωνικές ομάδες και να διατηρήσουν την κοινωνική συνοχή. Χαρακτήρισε δε μεγάλο θέμα το παραεμπόριο και τόνισε ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια, δεν υπήρξε σχεδιασμός, ώστε να βάλει «φρένο» στην ανάπτυξη των πολυκαταστημάτων στον ιστό της πόλης.
Αναφορικά με τις υποχρεώσεις των εμπόρων προς ΟΑΕΕ, ΙΚΑ και Εφορία, ο κ. Μπασδάνης ζήτησε να καταγραφούν οι προτάσεις και να τις προωθήσει το Επιμελητήριο, από κοινού με τον Εμπορικό Σύλλογο προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στο υπουργείο Οικονομικών. Τέλος, ανέφερε ότι το Επιμελητήριο διαθέτει νομικό τμήμα και το έθεσε στη διάθεση κάθε εμπόρου, που θα ήθελε μια συμβουλή.
Ο Θαν. Κατσαγιώργης, εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων χαρακτήρισε ελάσσων πρόβλημα το παραεμπόριο και τόνισε ότι το μείζον είναι οι πολυεθνικές εταιρίες που πληρώνουν μειωμένη φορολογία και δίνουν μισθούς πείνας. Αναφορικά με τον ΟΑΕΕ, τόνισε ότι έπρεπε να είχε περάσει στη διαχείριση των εμπόρων, δηλώνοντας ότι σήμερα δεν θα ήταν τόσοι οι ανασφάλιστοι έμποροι.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, το λόγο πήραν πολλοί έμποροι, που αναφέρθηκαν διεξοδικά στα προβλήματα που υπάρχουν και έκαναν διάφορες προτάσεις όπως κλείσιμο των καταστημάτων για μία ημέρα και κατάληψη της Εφορίας, πίεση προς την κυβέρνηση, ώστε οι τράπεζες να χρηματοδοτούν τους εμπόρους, να παγώσουν οι πλειστηριασμοί και να γίνει μεγαλύτερος διακανονισμός ληξιπρόθεσμων οφειλών, για επέκταση του ωραρίου στην αγορά Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 9 π.μ. - 7 μ.μ. και να σταλεί επιστολή στους βουλευτές να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα. Τέλος, κάποιοι χαρακτήρισαν την κρίση ευκαιρία για να βγούμε κερδισμένοι αργότερα και εξέφρασαν εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της κυβέρνησης, ζητώντας από τις επιχειρήσεις να μειώσουν τις δαπάνες για να είναι βιώσιμες, προκαλώντας την αντίδραση μεγάλης μερίδας των εμπόρων.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Ο ΚΑΛΛΙΤΈΧΝΗΣ !ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΡΩΙΝΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΤΑ ΚΥΔΩΝΙΆ !Γιορτάζω!Του Αγίου ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ! Βασανίστηκε-ΑΔΙΑΚΟΠΑ- και δολοφονήθηκε από το Χριστιανισμό....να αρνηθεί την Αυτονομία!

Σήμερα του: Αγίου ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ!
Γιορτάζω!!!!!
Ο Μάρτυρας Αυτόνομος βασανίζεται  και δολοφονείται, πάνω από δύο χιλιετίες,  από τον πλέον επίσημο Χριστιανισμό.
Η Χριστιανική εξουσία (όλων των δογμάτων) τον υποβάλλει στα πλέον απίθανα βασανιστήρια ώστε να υποχρεωθεί να αρνηθεί την Αυτονομία και να προσκυνήσει την Ετερονομία!
Ως γνωστό, ο Χριστιανική Ετερονομία βρίσκεται στον αντίποδα της Ελληνικής Αυτονομίας.
Αυτό είναι και το κυρίαρχο στοιχείο ότι δεν υφίσταται σχέση μεταξύ Ελληνικού και Χριστιανικού Πολιτισμού!
Ο "Ελληνοχριστιανικός Πολιτισμός" είναι ένας (ακόμη) Χριστιανικός μύθος!

 ...............Παραθέτουμε ενδιαφέρον αποσπάσματα :

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΝ Κ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗ:

http://autenergos.blogspot.gr/2012/09/blog-post_2540.html

Δήλωση Β’ Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Αθανασίου ΝάκουΟ Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Μαγνησίας κ. Αθανάσιος Νάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 

 Η σημερινή απόφαση για τη συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στο πρωτάθλημα της Football League αποτελεί έστω και μερική τελικά αποκατάσταση της αδικίας που συντελέστηκε σε βάρος της ομάδας μας. Αποτελεί όμως και δικαίωση για τον Ολυμπιακό, αφού το σκεπτικό της βασίστηκε στην παραδοχή –για πρώτη φορά!– από την ΕΠΟ του παράνομου χαρακτήρα της αρχικής απόφασης για μη συμμετοχή της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες, η οποία ήταν –όπως εξαρχής καταγγέλλαμε– προϊόν κρατικής παρέμβασης, που παραβίαζε κατάφορα το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. 
 Ελπίζω να έβαλαν μυαλό όσοι προσπάθησαν, με τεχνάσματα ή εκβιασμούς και παίζοντας… καθυστέρηση, να μπλοκάρουν την απόφαση υπέρ του Ολυμπιακού. Όπως κι εκείνοι που, «πουλώντας» δήθεν αγάπη και ενδιαφέρον για την ομάδα, επέλεξαν να «σπεκουλάρουν» πάνω στην αγωνία των φιλάθλων,  να εκφράσουν τις προσωπικές τους εμπάθειες, να ικανοποιήσουν τα κόμπλεξ τους και τους υποκινητές τους.
 Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη, που μέχρι την τελευταία στιγμή κατέβαλε προσπάθειες χρησιμοποιώντας τα μοναδικά διαθέσιμα μέσα που είχε στη διάθεσή του, κόντρα σ΄ένα απίθανο συνονθύλευμα παραγόντων και συμφερόντων να τηρήσει την υπόσχεσή του που έδωσε τόσο αυτός όσο και η Νέα Δημοκρατία για την πολιτική δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ: Για τη στήριξη & την επέκταση του αγώνα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου
την Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη, στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Βόλου
για τις εξελίξεις σε σχέση με το σωματείο και την απάντηση των εργαζόμενων του χώρου το επόμενο διάστημα.

Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκά Δίκτυα για τις Δασικές Πυρκαγιές)


Συνεχίζονται οι εργασίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής της ως εταίρου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Interreg IVC και συγκεκριμένα στο έργο με τίτλο “EUFOFINET – European Forest Fire Networks” (Ευρωπαϊκά Δίκτυα για τις Δασικές Πυρκαγιές) που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΤΠΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας), με σκοπό την ανάπτυξη μίας ολοκληρωμένης τοπικής πιλοτικής στρατηγικής, βασισμένης σε σειρά εφαρμοσμένων καλών πρακτικών της Ελλάδας και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, για την πρόληψη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.
Το έργο EUFOFINET συνιστά το αποτέλεσμα μίας εντατικής συνεργασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την Περιφέρεια Ηπείρου και άλλους εννέα (9) φορείς από επτά (7) χώρες της Ε.Ε. (Γαλλία, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία και Σλοβακία), που ενώ αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών, γεγονός που τους οδήγησε στην ένωση των δυνάμεών τους για την προώθηση κοινών στρατηγικών, εντούτοις το επίπεδο τεχνογνωσίας τους διαφέρει σημαντικά (τόσο μεταξύ χωρών όσο και μεταξύ φορέων), με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται ισχυρές δυναμικές διοχέτευσης καλών πρακτικών από τις πλέον έμπειρες στις λιγότερο έμπειρες περιοχές και χώρες.
Το πρόγραμμα δράσης που εκπονεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα αποτελέσει εφαλτήριο για τη βελτίωση του περιφερειακού σχεδιασμού στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών. Εκπονούνται μελέτες σκοπιμότητας για την εφαρμογή καλών πρακτικών στα κύρια πεδία προτεραιότητας (χαρτογράφηση κινδύνου, πρόληψη, αποκατάσταση, τεχνικές παρέμβασης στη φάση έναρξης και τεχνικές εκπαίδευσης με εργαλεία προσομοίωσης), εκπονείται σχέδιο δράσης – εφαρμογής των καλών πρακτικών στη Θεσσαλία και οργανώνονται εκπαιδεύσεις στελεχών των φορέων πολιτικής προστασίας της Θεσσαλίας σε χώρες – δότες καλών πρακτικών, δράσεις ευαισθητοποίησης των τοπικών φορέων και του πληθυσμού και τοπικές διαβουλεύσεις για την ενσωμάτωση των προτεινόμενων μέτρων του σχεδίου δράσης στον Περιφερειακό Αναπτυξιακό – Στρατηγικό Σχεδιασμό της επόμενης προγραμματικής περιόδου.

Σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Λάρισα

Σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Λάρισα
Πέντε εστίες φωτιάς ξέσπασαν ταυτόχρονα στην περιοχή των Φαρσάλων και σε εκτάσεις με πουρνάρια τις απογευματινές ώρες, με την Πυροσβεστική να βρίσκεται σε επιφυλακή.
Στην περιοχή επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, πάνω από 20 πυροσβεστικά οχήματα και δεκάδες άνδρες της Πυροσβεστικής.

Μέχρι στιγμής, βρίσκονται υπό έλεγχο οι τρείς πυρκαγιές. Εκτίμηση των ζημιών προς το παρόν δεν υπάρχει.

ΑΠΟΒΛΗΤΑ από το Μαντούδι στό ΑΙΓΑΙΟ.!!!!!!!!!!!!!!!!(ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ..                                                                                                                                                                                            
Λαμία  10/9/12
Προς την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης


Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Τετάρτης 12/9/12 θα θέλαμε να θέσουμε προ ημερήσιας διάταξης κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και κλιματικής Αλλαγής (Αρ. πρ.οικ.37963/1790  5/7/12) περί τροποποίησης της απόφασης του ΥΠΕΚΑ (132087/2650  7/10/11) που αφορούν την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την υπόγεια εκμετάλλευση λευκολίθου και των συνοδών έργων από τη ΒΙΟΜΑΓΝ στο Δ.Δ. Προκοπίου του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας.
Αναφέρουμε εδώ ότι στην 3η  συνεδρίαση της  Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης(15/ 2/12)  αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία  με 8 ψήφους υπέρ  και 1 κατά η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  και Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων  της «ΒΙΟΜΑΓΝ Α.Ε.» για το έργο της υπόγειας εκμετάλλευσης μεταλλείου μαγνησίτη (λευκολίθου), και των συνοδών αυτού έργων σε χώρους συνολικής έκτασης 16.570,17 τ.μ. στη θέση ‘’Γερόρεμμα’’ και το έργο ‘’Σκάλα φόρτωσης λευκολίθου’’ στη θέση «Δαφνοπόταμος», Τ.Κ. Προκοπίου, Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, εντός της Μεταλλειοκτησίας ‘’Κτήμα Αχμέτ Αγά – Δράζι’’.
Εμείς καταψήφισα και τα δύο θέματα δηλώνοντας ότι η ΒΙΟΜΑΓΝ θέλει να κατοχυρώσει μεταλλευτικά δικαιώματα στην ευρύτερη περιοχή της Β.Κ. Εύβοιας, ότι τη θεωρούμε  έκπτωτη ,χωρίς δικαίωμα σε γη που ανήκει στο λαό της περιοχής, ότι  και τα τσιφλίκια του Μπαίκερ είναι περιουσία που πρέπει να περιέλθει στο λαό. Θεωρούμε τον ορυκτό πλούτο της περιοχής λαϊκή περιουσία και η αξιοποίησή του πρέπει να γίνεται από δημόσιο φορέα διαχείρισης με κεντρικό έλεγχο που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού .
 Διαβάζοντας την παραπάνω απόφαση προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:
ü  Πρόκειται , κατά την εκτίμησή σας, για τροποποίηση ή καινούρια απόφαση αποκομιδής και απόρριψης αποβλήτων στη θάλασσα;
ü  Υπάρχουν επικίνδυνα απόβλητα στα μεταλλεία; Υπάρχει σχετική έκθεση των επιθεωρητών περιβάλλοντος; Αυτά προβλέπεται να μετακινηθούν; Συμπεριλαμβάνονται στα όποια απόβλητα θα ρίχνονται στη θάλασσα;
ü  Τα φορτηγά που αναφέρει η απόφαση τι θα μεταφέρουν στο λιμάνι αφού το μετάλλευμα θα μεταφέρεται από ταινιόδρομο; Γιατί δεν χρησιμοποιείται ο όρος μετάλλευμα αλλά γενικώς «υλικά»;
ü  Γιατί η αξιολόγηση καταλληλότητας των νερών θα καταγράφεται σε βιβλίο και όχι, όπως προβλεπόταν, ηλεκτρονικά; Ποιος θα ελέγχει; Η ίδια η επιχείρηση;
ü  Προβλέπεται, σύμφωνα με τη συνολική εικόνα που έχετε και τις τελευταίες εξελίξεις, μόνο υπόγεια ή και ανοιχτή εξόρυξη;
Για άλλη μια φορά δηλώνουμε ότι το ξεπούλημα της γης, του ορυκτού πλούτου, της ενέργειας στο ιδιωτικό κεφάλαιο, στη ΒΙΟΜΑΓΝ, την ΤΕΡΝΑ, τους μεγάλους, ξένους και ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους, στο όνομα δήθεν της «ανάπτυξης» και των «επενδύσεων» γίνονται μόνο για την εκμετάλλευση του πλούτου που διαθέτει ο τόπος μας, με τραγικές συνέπειες και για τους εργαζόμενους και για το περιβάλλον. Και όσοι στηρίζουν αυτές τις πολιτικές, που σφαγιάζουν καθημερινά το λαό μας, έχουν τεράστιες ευθύνες.
Τάσος Χρονάς
Γιώργος Γκικόπουλος
Σοφία Ντούρου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου