Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Σκόπελος: Διαμαρτύρεται ο δήμος για υποβάθμιση του Δ.Σ. Γλώσσας

dim-glossasΗ υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας από εξαθέσιο σε πενταθέσιο, δέκα ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, προκαλεί την έντονη αντίδραση της δημοτικής αρχής. Ο δήμαρχος Σκοπέλου Γ. Μιχελής με επιστολή του προς το υπουργείο Παιδείας  επισημαίνει ότι « «έφτασε ένα τηλεφώνημα για να υποβαθμιστεί το σχολείο, ενώ δεν έχουμε «δει», ούτε απόφαση, ούτε σκεπτικό», ενώ διερωτάται αν, ο λόγος ήταν η μη έλευση στο νησί δασκάλας, η οποία ζήτησε και πήρε την τελευταία στιγμή και αφού είχε ανακοινωθεί η απόσπασή της, άδεια εγκυμοσύνης.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος επισημαίνει ότι θα περίμενε κανείς, αν το Υπουργείο είχε αποφασίσει την υποβάθμιση του Σχολείου, να είχε προηγηθεί εδώ και καιρό μια συνεννόηση με τις Τοπικές Αρχές, αφού ουσιαστικά έχουν αναλάβει τη λειτουργία των σχολείων. «Αν με αυτόν τον τρόπο εννοείται η εκπαιδευτική πολιτική, εκτιμάται πως θα συντηρηθεί η απομακρυσμένη νησιωτική Ελλάδα σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς και επιζητείται συνεργασία Κεντρικής Διοίκησης και Δημοτικών Αρχών, τότε, πολύ φοβούμαι ότι το πρόβλημα της Χώρας μας είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι όλοι φανταζόμαστε», τονίζει ο κ. Μιχελής.
Επιστολή Αγοραστού
Να συνεχίσει να λειτουργεί ως 6-θέσιο το Δημοτικό Σχολείο ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, σε μια περίοδο όπου καταγράφεται επιστροφή στον πρωτογενή τομέα, η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να διατηρεί δομές, όπως τα σχολεία, που είναι απαραίτητα για να ζήσει ένα νέο ζευγάρι στην περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger