Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Αγκαλιά Τσίπρα με Ράιχενμπαχ (Αντε, καλά ...στέφανα και με τον Τόμσεν, Αλέξη!)

Πέτυχε τελικά η γραμμή των Ευρωπαίων επικυρίαρχων. «Φτύνοντας» με περιφρό­νηση τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέ­ξη Τσίπρα, ο Λουξεμβουργιανός πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ και ο Βέλγος πρόε­δρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι, αρνούμενοι να συναντηθούν μαζί του, τον έστειλαν τελικά στην αγκαλιά του Γερμανού γκαουλάπερ!
Οσο και αν φαίνεται σχεδόν απί­στευτο, την Τρίτη ο Αλ. Τσίπρας, συνοδευόμενος από «ευρωλιγούρια» της δεξιάς πτέρυγας του κόμ­ματος του, συναντήθηκε πραγματι­κά στη Βουλή με τον Χοροτ Ραιχενμπαχ, τον κατοχικό διοικητή της χώ­ρας! Τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης των Ευρωπαίων επικυρίαρ­χων, ο οποίος ελέγχει αν η κυβέρνη­ση των πολιτικών δοσίλογων Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη εφαρμόζει πιστά τις εντολές της τρόικας. (*) Η στάση του Τσίπρα γίνεται ακόμη πιο αξιοκατάκριτη γιατί με επιμονή στο πρόσφατο παρελθόν αρνιόταν κατηγορηματικά κάθε επαφή με την τρόικα.
«Η αντιπροσωπεία της τρόι­κας ζήτησε συνάντηση και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η θέση μας είναι απολύτως σαφής: Οι κύριοι Τόμσεν, Μορς και Μαζουχ είναι εντεταλμένοι υπάλ­ληλοι με σκοπό την παρακολούθη­ση της εφαρμογής του Μνημονίου και όχι πολιτικοί εκπρόσωποι των εταίρων μας. Δεν έχει κανένα νόη­μα η συνάντηση και η συζήτηση μα­ζί τους» είχε δηλώσει προ διμήνου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τι άλλαξε τώρα και ο Αλέξης Τσί­πρας αναγνώρισε το καθεστώς κα­τοχής συναντώμενος με τον Ράιχενμπαχ;
Μπορεί έτσι να απαξιώνεται στα μάτια των αριστερών και των αντιμνημονιακών Ελλήνων, αλλά με αυτή την κωλοτούμπα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί να εγκριθεί ως «πρωθυπουργήσιμος» από τους Γερμανούς, ώστε να τον βάλουν να συνεχίσει το έργο του Γιωργάκη και του Σαμαρά!
Αντε, καλά ...στέφανα και με τον Τόμσεν, Αλέξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger