Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Πόλεμος στον πόλεμο της Νέας Τάξης "Δημήτρης Κουφοντίνας"

Πόλεμος στον πόλεμο της Νέας Τάξης

Εφορμούσα σαν γεράκι κατά των λαών...
Εκατομμύρια φτωχοί...
Ξέρετε, το αίμα
Είναι τόσο πολύ, που κυλάει
σε ποτάμια
Ντέιβισον Μπαντού Επιστολή παραίτησης από το ΔΝΤ, 1988

Εχουμε πόλεμο! Πόλεμο οικονομικό που όπως έλεγε ο Γκάντι είναι πιο φρικτός από τον πόλεμο με τα όπλα, γιατί εξοντώνει μέρα τη μέρα, την κάθε μέρα. Πόλεμο δίχως κανονιοφόρους, εκρήξεις οβίδων, προελάσεις στρατιωτών: Οι αδύναμοι σβήνουν σιωπηλά, τα όνειρα δολοφονούνται αθόρυβα, οι κόποι μιας ζωής εξατμίζονται δίχως κρότους και καπνούς. Οι σύγχρονες τευτονικές ορδές με την παλιά ιδεολογία των Νιμπελούνγκεν - της σφαγής, της αρπαγής, της εκδίκησης (που είναι όπως λέει ο Ζίγκφρινγκ η κινητήρια δύναμη της μοίρας) - οι σημερινοί Βάνδαλοι, Έρουλοι και Αλάριχοι εφορμούν με σινιέ κοστούμια. Μαζί τους και οι εγχώριοι ομόαι-μοί τους, που πλαγιοκοπούν και πλιατσικολογούν ασύδοτα ό,τι απομένει. Πρόθυμοι «να καεί η Ελλάδα για να σωθεί η Ευρώπη».

Πρέπει όμως να σωθεί αυτή η Ευρώπη; Αυτή η νεοφιλελεύθερη ένωση άνισων οικονομιών, με μόνο κοινό το «κοινό» τους νόμισμα, ήταν «εκ κατασκευής» προορισμένη να λειτουργήσει ως μηχανισμός μεταβίβασης του πλούτου της περιφέρειας προς τον Βορρά, προς το κέντρο ισχύος της, τη Γερμανία ιδίως. Η σημερινή κρίση αποκάλυψε αυτή τη δομή, έδειξε με τον πιο βίαιο τρόπο την έλλειψη συνοχής της, καθώς την απειλεί με έκρηξη της ευρωζώνης. Όμως αυτή η έκρηξη θα σαρώσει μόνο τους ανοχύρωτους.

Αυτή η Ευρώπη βρίσκεται σε διαρκή δομική κρίση την τελευταία δεκαετία, ενώ περιθωριοποιείται ολοένα και περισσότερο μέσα στο παγκόσμιο σύστημα. Πιέζεται ασφυκτικά από τις ΗΠΑ και τους νέους καπιταλιστικούς πόλους. Αλληλοσπαράζεται από τις εσωτερικές της αντιθέσεις ανάμεσα στα κεφάλαια και στα κράτη, ανάμεσα στο χρηματιστικό κεφάλαιο και τις άλλες μερίδες του κεφαλαίου (παρότι τα όρια μεταξύ τους γίνονται όλο και πιο δυσδιάκριτα και ασαφή). Αντιθέσεις που δυσκολεύεται όλο και πιο πολύ να τις διαχειριστεί, αντιμετωπίζοντας ζήτημα έκλειψης της πολιτικής και κρίση διακυβέρνησης. Όμως, οι ισχυροί, με τη βαθιά κοινότητα των ταξικών τους συμφερόντων, συνασπίζονται «μια χαρά» όταν πρόκειται να παραδώσουν τον λογαριασμό στους αδύναμους. Αυτή η Ευρώπη δεν είναι, ούτε μπορεί να εξελιχθεί σε ευρωπαϊκή ένωση των λαών, αυτή είναι η Ευρώπη της Γερμανίας και των περί αυτήν συγγενών κρατών, είναι η Γερμανική Ευρώπη. Η Ευρώπη όπως τη θέλησαν τα γερμανικά ράιχ του 20ού αιώνα, όπως τη σχεδίασαν οι ναζιστές οικονομικοί σύμβουλοι του Χίτλερ σαν τον Έρχαρντ, τον μετέπειτα υπουργό Οικονομικών και καγκελάριο. Της Γερμανίας, που μπορεί να είναι βιομηχανική χώρα με εξαγωγικό προσανατολισμό (παρότι όχι όπως κάποτε, που η βιομηχανία της ήταν η κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας), αλλά δεν πρέπει να ξεχνά ότι τα δικά της πλεονάσματα είναι τα δικά μας ελλείμματα.

Μια χώρα διεθνών ληστών, με τα τοκογλυφικά δάνεια. Απατεώνων, με τα υποβρύχια που γέρνουν και τα τανκς που ξεφλουδίζουν. Μιζαδόρων και διαφθορέων, με τη Ζίμενς επικεφαλής. Σορτάκηδων της Ντόιτσεμπανκ με τα ελληνικά ομόλογα. Μια χώρα πρωταθλήτρια στις μαγειρεμένες στατιστικές, με το τεράστιο κρυφό χρέος των 7 τρισεκατομμυρίων ευρώ (Haudelsblatt, 21.9.2011), με την ομολογημένη παραοικονομία του 15%. Μια χώρα που τολμά να υψώνει απειλητικά το δάχτυλο σ' αυτούς που χρωστά εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ πολεμικές αποζημιώσεις, επανορθώσεις και αναγκαστικά δάνεια από τον Δεύτερο, αλλά ακόμη και από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Δίχως αιδώ για τα Κούρνοβα, τους Χορτιάτηδες, τα Κερδύλλια και τα Δίστομα.

Αυτή η Ευρώπη είναι σήμερα ο αδύνατος κρίκος ενός συστήματος σε κρίση. Κρίση συστημική, που σημαίνει ότι το κεφάλαιο προσέκρουσε στα ανυπέρβλητα εσωτερικά του όρια και το σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει πλέον όπως πριν. Δεν μπορεί να αναπαραχθεί μέσα από τη «συνηθισμένη» εκμετάλλευση της εργασίας και την «ομαλή» κλοπή του δημόσιου πλούτου. Χρειάζεται να επιταχύνει ποσοτικά αυτούς τους ρυθμούς μέχρι να τους κορυφώσει σε μια νέα ιστορική ληστρική έφοδο.

Αυτό δεν είναι παρά η κανονικότητα του συστήματος, την οποία δεν διέκριναν όσοι, βυθισμένοι στην επίπλαστη ευημερία των τελευταίων δεκαετιών, δεν έστρεφαν το βλέμμα είτε στο ιστορικό παρελθόν είτε στο συγκαιρινό τους παρόν στον Νότο. Η κανονικότητα ενός συστήματος που γεννήθηκε μέσα από τους αιμάτινους σπασμούς της πρωταρχικής συσσώρευσης. Ανδρώθηκε μέσα από την αποικιοκρατική ληστεία του Νότου, θέριεψε μέσα από τις σφαγές των παγκοσμίων πολέμων. Και σήμερα τιμά το παρελθόν του, και προσπαθεί να σωθεί από τη σήψη του μέσα από την αφαίμαξη των αδύναμων χωρών και των αδύναμων της κάθε χώρας. Αναζητά βουλιμικά και απομυζά κάθε σταγόνα ρευστότητας, απορροφά κάθε υπόλειμμα «λίπους» των αδύναμων (μ' αυτή την ανατριχιαστική ορολογία που θυμίζει ναζιστικά κρε-ματόρια).

Οι τεχνικοί του συστήματος βρίσκουν εύηχα ονόματα για αυτή την αφαίμαξη: Αφαίρεση της «υπερβάλλουσας» ρευστότητας. Απαλλαγή από το «πλεονάζον» εργατικό δυναμικό. Περιστολή των «περιττών» δημοσίων δαπανών. Εσωτερική υποτίμηση διάρκειας έως και αρκετών δεκαετιών (Ρογκόφ - Ράινχαρτ, τεχνικοί του ΔΝΤ). Περιχαρείς δείχνουν το διάγραμμα υγείας του συστήματος που ανακάμπτει, την άνοδο των κερδών (Eurostat, Γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης, 2011). Δεν τους νοιάζει αν τα κέρδη αυτά προέρχονται από κερδοσκοπία, ενώ τους αφήνει παγερά αδιάφορους η άλλη όψη αυτής της «εξυγίανσης», το εφιαλτικό διάγραμμα της ανεργίας (στο ίδιο). Ο μόνος θεός του καπιταλισμού είναι το κέρδος με κάθε κόστος. Ανθρώπινο ή περιβαλλοντικό.

Οι θεωρητικοί τους αιτιολογούν την αφαίμαξη και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου με έναν λόγο που θυμίζει παπική θεολογία των πιο ζοφερών μεσαιωνικών χρόνων. «Οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν για τις αμαρτίες τους» συνόψισε ο Στρος Καν δείχνοντας την οροσειρά του χρέους που ρίχνουν στις πλάτες των αδύναμων. Τα ιερατεία της Δύσης εξακοντί-ζουν ως θέσφατο την Ενοχή του κοινωνικού σώματος για το Χρέος.

Λες και ήταν η κοινωνία αυτή που αποφάσιζε, λες και είχε ενημερωθεί, ερωτηθεί και συγκατατεθεί στην οικονομική πολιτική που σώρευε το χρέος. Σαν να μην είχε εξαπατηθεί με παραπληροφόρηση, κρυφά σουαπς, μαγειρεμενες στατιστικές. Σαν να μην είχαν φιμωθεί οι λίγες αντίθετες φωνές. Σαν να μην είχε θεριέψει το χρέος με την αποφορολόγηση των πλουσίων, σαν να μην είχε σπαταληθεί μιζοφόρα και αντιπαραγωγικά ή σε άχρηστες αμυντικές δαπάνες. Σαν να μην είχε λεηλατηθεί από τη διαπλοκή, με τις προμήθειες των αεριτζήδων, σαν να μην είχε εξαχθεί στις ελβετικές τράπεζες, στοιχεία όλα αυτά που προσδίδουν τα κλασικά χαρακτηριστικά απεχθούς χρέους.

Σαν να μην είναι το χρέος παράνομο: Λόγω των πολιτικών συνθηκών μέσα στις οποίες η χώρα έχει πέσει κάτω από την κυριαρχία των «αγορών» και λόγω της φύσης των «δανεικών» πάνω στα οποία πρέπει να πληρωθούν τόκοι και να εξασφαλισθεί η επιστροφή τους (Φ. Σενέ, Τα παράνομα χρέη, 2011).

Σαν να μην το έχουμε ήδη χιλιοπληρώσει με τα ληστρικά πανωτόκια.

Μπροστά στα μάτια μας συντελείται μια ιστορικού επιπέδου τραγωδία, το μέγεθος, την ουσία και το εύρος της οποίας επιμένουμε να μην αντιλαμβανόμαστε, είτε εθελοτυφλώντας είτε τυφλωμένοι από τους κήρυκες της υποτέλειας των ΜΜΕ, αλλά και από τα βαυκαλήματα των «δικών μας», των χρεοκοπημένων πνευματικών, συνδικαλιστικών και κομματικών ηγεσιών, που αποδείχτηκαν ανάξιοι των καιρών, άδεια κελύφη. Μπροστά στα μάτια μας γκρεμίζονται τα πάντα, διαλύεται η χώρα, γίνεται ερειπιώνας, τεμαχίζεται σε ζώνες εικαιρίας. Υποβαθμίζεται γεωστρατηγικά, γίνεται άθυρμα των ισχυρών στον άξονα Ισραήλ - Κύπρος - Ελλάδα που προωθούσαν οι ΗΠΑ από την εποχή ακόμη του Ιωαννίδη.

Μπροστά στα μάτια μας ο λαός ασιατοποιείται. Βιώνει την απόλυτη φρίκη όπως αποτυπώνεται στον αριθμό των ανέργων, των αστέγων, των πεινασμένων, των απόλυτα εξαθλιωμένων. Όπως αποτυπώνεται στην πρόβλεψη διεθνών οργανισμών για μείωση του ορίου ζωής κατά δέκα χρόνια. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια από εκείνες τις ιστορικές στιγμές που σημαδεύουν ανεξίτηλα την πορεία μιας χώρας και ενός λαού, που καθορίζουν το μέλλον. Στιγμή - τομή στην Ιστορία, όπου διακυβεύονται τα πάντα, η ίδια η επιβίωση, η ιδοσυστασία και η υπόστασή μας.

Σήμερα, απέναντι στον μονόδρομο των μνημονίων που οδηγεί στην υποδούλωση στη Νέα Τάξη και τη μόνη υπόσχεση για "περισσότερο ιδρώτα δάκρυα, αίμα", χρειάζεται να αντιπαραθέσουμε τον μονόδρομο της υπεράσπισης της ζωής και της αξιοπρέπειας.

Απέναντι στη θεολογία των αγορών χρειάζεται μια κοπερνίκεια στροφή στη σκέψη, την καθημερινή ζωή, τον τρόπο δράσης και το όραμα. Εδώ δεν χωρούν μικρές, περιφερειακές αλλαγές που αφήνουν ουσιαστικά ανέγγιχτες τις κοινωνικές και οικονομικές δομές. Αλλά μια ριζική ανθρωποκεντρική στροφή που αναπόφευκτα οδηγεί στην άμεση σύγκρουση με τη λογική του κεφαλαίου.

Μακριά από τον μικροσυμφεροντολογικό ατομισμό και τη λογική του ναυαγίου («ο σώζων εαυτόν σωθήτω»), με οικοδόμηση της αλληλεγγύης πέρα από στενά κοινωνικά και γεωγραφικά όρια. Με οικοδόμηση της αυτοοργάνωσης σε όλα τα δυνατά πεδία, πέρα από τον έλεγχο των συνδικαλιστικών και κομματικών ηγεσιών. Με οικοδόμηση πολιτικών ρευμάτων που συγκλίνουν μέσα από πολύμορφη δράση και δημιουργούν την αναγκαία πολιτική δύναμη η οποία προτείνει και υλοποιεί μια γενική στρατηγική και ένα πειστικό σχέδιο, στην προοπτική της κοινωνίας των ελεύθερα συνεταιρισμένων παραγωγών, ανθρώπων ελεύθερων που συμβιούν κοινωνικά σε αρμονία με τη φύση.

Σήμερα, οποιαδήποτε ημίμετρα με το ίδιο κυρίαρχο πολιτικό προσωπικό, με «ηγέτιδα» τη λούμπεν άρχουσα τάξη, αν δεν ληφθούν θεμελιακά, ριζικά, αποφασιστικά μέτρα, δίχως ριζική α αλλαγή του στρεβλού παραγωγικού και καταναλωτικού προτύπου, δίχως τροχιοδρόμηση μιας πορείας αυτοδύναμης και αειφορικής ανάπτυξης, δίχως ισότητα, δικαιοσύνη, ελευθερία, δίχως ριζικό γεωπολιτικό αναπροσανατολισμό, θα οδηγήσουν αναγκαστικά σε ένα ατέρμονο κύκλο κρίσεων, υπερδανεισμού-χρεοκοπιών και ύφεσης, που θα διευρύνεται διαρκώς- σε ένα ιλιγγιώδες καθοδικό σπιράλ χωρίς τέλος.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση οικονομικής αυτοδυναμίας αποτελεί η συνειδητοποίηση, ως μονόδρομου, της άμεσης εξόδου από το ευρώ και την έτσι κι αλλιώς φυλλορροούσα Ε.Ε. Με δημόσιο - κοινωνικό έλεγχο του τραπεζικού τομέα και των στρατηγικών τομέων της οικονομίας.

'Ελεγχο της κίνησης των κεφαλαίων, έλεγχο της ροής των επενδύσεων. Με αναδιανομή του εισοδήματος, με διοικητικά μέτρα στήριξης των αδύναμων.

Άρνηση αναγνώρισης του παράνομου απεχθούς και χιλιοπληρωμένου χρέους. Άρνηση που ακόμη και νομοπολιτικά στηρίζεται σε αποφάσεις του ΟΗΕ: Όταν απειλούνται οι βιοτικές ανάγκες, τα απαραίτητα για τη ζωή, διατροφή, υγεία, τότε τίθενται σε προτεραιότητα οι εσωτερικές υποχρεώσεις της χώρας προς τους πολίτες της.

Πολυσήμαντη και πολύτροπη τιμωρία των υπεύθυνων για τη μεγάλη συμφορά, όπως το επίπεδο και η πρωτοβουλία της λαϊκής οργής ορίζει. Η τιμωρία τους είναι χρέος απέναντι στην Ιστορία, απαραίτητο θεμέλιο για την κάθαρση και την κοινωνική αναγέννηση.

Σήμερα οι εργαζόμενοι και η νεολαία, όσοι συνθλίβονται από την κρίση, πέρα από διαχωρισμούς - δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί - είναι ώρα να ξεσηκωθούμε, να ορθώσουμε ανάχωμα στην ξέφρενη πορεία προς την καταστροφή, να παλέψουμε για τη ζωή και την αξιοπρέπεια. Έπαθλο τώρα θα είναι η λύτρωση από την τραγωδία και μια νέα κοινωνία που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στα όνειρα των γενιών που έρχονται.

Αν αφεθούμε στη μοίρα μας, ως «πρόβατα επί σφαγήν» θα παραδώσουμε μια χώρα προσκυνημένων. Δειλοί, μοιραίοι, θα φορτώσουμε στην πλάτη της νέας γενιάς την ευθύνη να δώσουν τη μάχη που δεν δίνουμε εμείς. Εμείς που θεωρήσαμε αυτονόητα δικαιώματα εκείνα που στην πραγματικότητα ήταν κατακτήσεις των παλιότερων γενεών. Κατακτήσεις που ήρθαν με αγώνες όλο αυτοθυσία, με πόνο, με αίμα, με δάκρυ. Γιατί, αλίμονο, δεν έχει βρει άλλον δρόμο η Ιστορία. Μακάρι να γύριζαν δίχως πόνο οι τροχοί της, να 'ρχόταν δίχως αγώνα η εποχή του Ανθρώπου.

Δεν είναι ώρα για «λόγους παρηγόριας» όπως λέει ο Βάρναλης: «ο που ποθεί τη λευτεριά πιάνει σπαθί».

Δημήτρης Κουφοντίνας Κορυδαλλός, Ειδική Πτέρυγα 14.1.2012

Δημοσιεύτηκε στο "Ποντίκι" 9/2/2011

Έφοδος στον ουρανό - Δημήτρης Κουφοντίνας

Αντίστροφη μέτρηση για την συναυλία των Red Hot Chili Peppers στην Αθήνα


Αντίστροφα μετρούν οι θαυμαστές των Red Hot Chili Peppers για τη μεγάλη συναυλία του διάσημου συγκροτήματος στις 4 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Το ιστορικό συγκρότημα από το Los Angeles κλείνει πια 29 χρόνια μουσικής πορείας, ενώ στη χώρα μας θα φτάσουν ο Josh Klinghoffer, που πλέον έχει προστεθεί δίπλα στους Anthony Kiedis, Flea και Chad Smith, αντικαθιστώντας τον αγαπημένο του κοινού, John Frusciante.
Οι πολύ-πλατινένιοι και πολυ-βραβευμένοι με Grammy Red Hot Chili Peppers είναι ένα από τα πιο πετυχημένα ροκ συγκροτήματα της ιστορίας.
Τη συναυλία του δημοφιλούς συγκροτήματος θα ανοίξουν τα συγκροτήματα AAAK (As Able As Kane) και Sunny Side Of the Razor.

Ατρόμητος... Λαζαρίδης και 2X2

Με γκολ του Λαζαρίδη ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 0-1 στο Περιστέρι και ο Ατρόμητος με την δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα ματς έγινε ο τέταρτος συγκάτοικος στην κορυφή της βαθμολογίας με Ολυμπιακό, Πανιώνιο και Αστέρα Τρίπολης
Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Ατρόμητος ξεκινάει με δύο νίκες στο πρωτάθλημα. Ογδοη διαδοχική φορά, που ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κερδίσει στο Περιστέρι. 
Παράδοση φαίνεται πως αρχίζει να δημιουργεί ο Λαζαρίδης κόντρα στον ΠΑΟΚ, αφού μετά το περσινό του γκολ (με τη φανέλα του Αρη) κατάφερε να τον πληγώσει και φέτος, χαρίζοντας στον Ατρόμητο μία σημαντική νίκη. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα, δημιούργησε ευκαιρίες και τελικά έκαμψε στο 78΄την αντίσταση του πολύ καλού Γλύκου, που μαζί με τον Σταφυλίδη ήταν οι μόνοι διακριθέντες του Δικεφάλου. Οι παίκτες του Δώνη, που επέστρεψε στο πρώην σπίτι του, δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου τον Ιτάνζ και έδειξαν αρκετά επηρεασμένοι από τις απουσίες, παρουσιάζοντας προβλήματα στον δημιουργικό και αμυντικό τομέα.
Χωρίς γκολ, με λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, αλλά με καλό ρυθμό στο παιχνίδι ολοκληρώθηκε το α' μέρος στο Περιστέρι. Ο ΠΑΟΚ, που αγωνίστηκε με τέσσερις σημαντικές απουσίες, είχε κατά κύριο λόγο την κατοχή, που έφτασε μέχρι και το 65-35, ωστόσο αυτή ήταν φλύαρη και δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να απειλήσει. Ο Αθανασιάδης δεν τροφοδοτήθηκε και είναι χαρακτηριστικό πως ο Ιτάνζ δεν χρειάστηκε να επέμβει σε καμία περίπτωση μετά από σουτ παικτών του Δώνη.
Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος ανέβασε την απόδοσή του μετά το 25λεπτο και σε δύο περιπτώσεις έφτασε πολύ κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος, δημιουργώντας ρήγματα κυρίως από τα αριστερά (από την πλευρά του Αποστολόπουλου). Στο 32' ο Μπέλιτς ανάγκασε σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Γλύκο, που είχε απαντήσεις και σε κάποιες επικίνδυνες σέντρες, ενώ οι θεσσαλονικείς στάθηκαν τυχεροί στη φάση του 36' όταν μετά από κόντρα στα πόδια του Λόρενς η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.
Με τους Μπέλιτς, Μπρίτο ιδιαίτερα δραστήριους, ο Ατρόμητος ξεκίνησε στην επανάληψη όπως στο τέλος του α' μέρους, προσπαθώντας να αυξήσει την πίεσή του στα καρέ του Γλύκου, που όμως ήταν σταθερός και δήλωνε παρών όποτε χρειαζόταν. Η πρωτοβουλία πέρασε σχεδόν ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, που επεδίωκαν να απειλήσουν από τις άκρες, ωστόσο οι θεσσαλονικείς έκλειναν σωστά τους διαδρόμους και δεν άφηναν εκτεθειμένο τον τερματοφύλακά τους. Ο Σταφυλίδης ιδιαίτερα ήταν εξαιρετικός και καθάριζε όλες τις φάσεις.
Παρ' όλα αυτά, ο Ατρόμητος βρήκε τον τρόπο να παραβιάσει την εστία του Γλύκου. Το οξύμωρο είναι πως ότι δεν κατάφεραν να κάνουν οι επιθετικοί του, το έκαναν οι δύο κεντρικοί του αμυντικοί. Φυτανίδης και Λαζαρίδης συνδυάστηκαν στο 78' και ο δεύτερος με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.  Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να αντιδράσει, ενώ οι γηπεδούχοι με την ψυχολογία υπέρ τους ήλεγχαν και μάλιστα άγγιξαν και δεύτερο γκολ με τον Γλύκο να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Ιγκλέσιας στο 87'.

Φαρμακοποιοί Αττικής: Aρνούνται τη χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει.....ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ?

Να μη χορηγούν επί πιστώσει φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί Αττικής
Να μη χορηγούν επί πιστώσει φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί Αττικής σε συνέχεια της συνέλευσής τους.

Την πρόθεση των φαρμακοποιών να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις εξέφρασε νωρίτερα και ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, μετά τη συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Σάλμα, από την Τρίτη θα αρχίσουν να πιστώνονται οι οφειλές του Μαίου και από την Τετάρτη η εξόφληση θα γίνεται άμεσα.

Ο υφυπουργός πρότεινε επίσης στους αρμόδιους φορείς να αυξηθούν οι χρόνοι πίστωσης στην αλυσίδα του φαρμάκου, προαναγγέλλοντας σε διαφορετική περίπτωση δυναμική παρέμβαση της πολιτείας.

Να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ βρίσκονται από σήμερα σε επίσχεση εργασίας, έως το μεσημέρι είχαν γίνει περίπου 2,500 συνταγογραφήσεις.

Αυτοί οι καφροπασόκοι που ... γιόρτασαν απόψε ήθελα νάξερα όλοι είναι βολεμένοι;

Καφρίλα πράσινη.
Πεινάνε τα ζώα και πήγαν να γιορτάσουν μαζί με τον πλούσιο Βενιζέλο και χειροκρότησαν και τον ΓΑΠ...
Ανόητους να τους πείς!
Βλάκες να τους χαρακτηρίσεις!
Πασοκοκαφρίλα που σου φέρνει στομαχικές διαταραχές!

Πόπη Χριστοδουλίδου
http://peiratikoreportaz.blogspot.gr/ 

Θέμα αλλαγής πρωθυπουργού έθεσε σύμβουλος του Βενιζέλου!


Θέμα αλλαγής πρωθυπουργού έθεσε σύμβουλος του Βενιζέλου!
Θέμα αλλαγής πρωθυπουργού της συγκυβέρνησης μετά την «σταθεροποίηση της χώρας», έθεσε ο Γιάννης Δατσέρης, στενός σύμβουλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και υπεύθυνος του επικοινωνιακού σχεδιασμού! Θεωρητικά, η αφορμή ήταν τα σενάρια για αλλαγές στη συγκυβέρνηση και συμμετοχής στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ή και των ίδιων των αρχηγών τους  ως αντιπροέδρων.
«Το τι θα συμβεί στην κυβερνητική πλειοψηφία, είναι ότι προβλέπει το σύνταγμα και αναλόγως των αναγκών της συγκυρίας. Μπορεί δηλαδή να μετάσχουν στο μέλλον οι αρχηγοί των κομμάτων και οι τρεις. Μπορεί να συμμετέχει μόνο ένα κόμμα και να το στηρίζουν τα υπόλοιπα. Μπορεί να κάνει δομικό ανασχηματισμό. Μπορεί να αλλάξει πρωθυπουργό» δήλωσε στον Real Fm

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΜΑΖΕΨΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΠΟΥΝΙΑ ΧΟΝΤΡΗ?


ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΔΩΜΑΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΞΕΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ .ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΓΙΑΤΗ?
ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Αντιμέτωπος με UFO βρέθηκε Σερραίος στο Παγγαίο! Απίστευτη μαρτυρία από τον φυσιοδίφη

Φωτογραφία για Αντιμέτωπος με UFO βρέθηκε Σερραίος στο Παγγαίο! Απίστευτη μαρτυρία από τον φυσιοδίφη
Διαβάστε αναλυτικά τι δηλώνει σε μήνυμα που απέστειλε στο Ser Res Publica ο αυτόπτης μάρτυρας:

Ser Res Publica ήθελα να μοιραστώ με τον κόσμο μία πρωτόγνωρη και πραγματικά περίεργη εμπειρία που μου συνέβη πριν από λίγες ημέρες κατά την διάρκειά ταξιδιού μου στο όρος Παγγαίο. Στόχος της διήμερης επίσκεψής μου στο βουνό ήταν να συλλέξω φωτογραφικό υλικό από την βιοποικιλότητα του βουνού. Το περιστατικό έλαβε μέρος το απόγευμα της πρώτης μέρας όταν στην προσπάθειά μου να εντοπίσω ένα κατάλληλο μέρος να κατασκηνώσω βρήκα μία υπέροχη πλαγιά που είχε θέα στην κορυφή του βουνού γνωστή και ωε «μάτι».

Άφησα τις αποσκευές μου σε κοντινό ξέφωτο και άρχισα να απολαμβάνω το ηλιοβασίλεμα, όταν σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από εμένα είδα ένα ιπτάμενο αντικείμενο να προσεγγίζει την θέση μου. Αρχικά νόμισα πως ήταν ελικόπτερο ή κάποιο άλλο αεροσκάφος, αλλά καθώς συνέχισε να με προσεγγίζει παρατήρησα πως το όχημα είχε τριγωνικό σχήμα και στο κέντρο του υπήρχε ένας σφαιρικός θαλαμίσκος. Το περίεργο όχημα μήκος 10 μέτρων όπως κατάφερα να το υπολογίσω σταμάτησε γύρω στα 800 μέτρα από τη θέση μου και άρχισε να εκπέμπει έναν περίεργο μηχανικό ήχο που έμοιαζε με σάλπιγγα.
Τότε από το κάτω μέρος του άνοιξε κάτι σαν πόρτα και μικρές φωτινές σφαίρες στο μέγεθος μπάλας διαχύθηκαν γύρω από το σκάφος. Στη συνέχεια τα σφαιροειδείς αντικείμενα κατευθύνθηκαν προς το δάσος λες και έψαχναν για κάτι. Το σκηνικό κράτησε για ένα τέταρτο και στη συνέχεια τα αντικείμενα επέστρεψαν στο σκάφος.

Αμέσως το τριγωνικό σκάφος έκανε μεταβολή και με απίστευτη επιτάχυνση κατευθύνθηκε βορειοδυτικά και χάθηκε εν ριπή οφθαλμού. Δεν ξέρω τη ήταν το αντικείμενο που είδα, πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω κάτι τέτοιο, δεν πιστεύω στα UFO και αν κάποιος μου δώσει μία λογική εξήγηση θα τον πιστέψω. Βέβαια κάποιος θα μπορούσε να μου πει πως θα μπορούσα να τραβήξω κάποιες φωτογραφίες, αλλά δυστυχώς είχα ξεχάσει την μηχανή στη τσάντα μου και δεν ήξερα αν θα προλάβαινα".
to-gamato

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με τον πρώην Πρωθυπουργό και πρώην Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Καραμανλή, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης θα συναντηθεί, αύριο, Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012, στις 12 το μεσημέρι, στο πολιτικό γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού (Παναγή Κυριακού 21).
Επίσης, με τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, θα συναντηθεί μετά την επιστροφή του πρώην Πρωθυπουργού, από την Κρήτη, τις αμέσως προσεχείς μέρες.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ. Φορολογικοί έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Φορολογικοί έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
Σε Κέρκυρα και Παξούς πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο τριήμερο από κλιμάκια αστυνομικών σε καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες κ.ά. συναφή καταστήματα
Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και άλλες σχετικές φορολογικές παραβάσεις
Στον αριθμό 11012 και στα e-mails 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr , οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις κατά τη διάρκεια των συναλλαγών τους

Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατά το τελευταίο τριήμερο (από 31.08 έως 02.09), από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε Κέρκυρα και Παξούς.
Συγκεκριμένα, κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους συνολικά σε πενήντα επτά (57) καταστήματα, με τα ακόλουθα αποτελέσματα:
• Στην Κέρκυρα διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 39 καταστήματα, σε 10 από τα οποία διαπιστώθηκαν παραβάσεις του «Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων», αλλά και της νομοθεσίας που αφορά την έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης. Επίσης, σε οκτώ (8) περιπτώσεις καταστημάτων σχηματίσθηκαν ποινικές δικογραφίες γιατί όπως προέκυψε στερούνταν αδείας λειτουργίας υγειονομικού ενδιαφέροντος.


• Στους Παξούς διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 18 καταστήματα, σε 3 από τα οποία διαπιστώθηκαν επίσης παραβάσεις του «Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων» και της νομοθεσίας που αφορά την έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης. Επιπλέον, σε δύο (2) περιπτώσεις καταστημάτων σχηματίσθηκαν ποινικές δικογραφίες γιατί όπως προέκυψε στερούνταν αδείας λειτουργίας υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., για την εφαρμογή της διοικητικής διαδικασίας.
Υπενθυμίζεται ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - Κ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ:"ΡΟΖ" ΤΗΛΕΦΩΝΟ Η ΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ


«ΡΟΖ» ΤΗΛΕΦΩΝΟ Η ΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ»Την άμεση κατάργηση της σύμβασης των πενταψήφιων αριθμών για την εξασφάλιση ραντεβού με γιατρό, ζήτησε με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος, τονίζοντας ότι οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να πληρώνουν πανάκριβα και το τηλέφωνο για τα ραντεβού με τους γιατρούς.

«Να καταργήσετε άμεσα τη σύμβαση των πενταψήφιων τηλεφωνικών αριθμών για εξασφάλιση ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ και να επιστρέψετε στο 184, που είχε κόστος 0,03 ευρώ ανά κλήση και τώρα έφθασε 1,2 ευρώ από σταθερό και 2 ευρώ από κινητό.» Η χρέωση αυτή είναι καθαρή κερδοσκοπία όπως ακριβώς και τα «ροζ» τηλέφωνα, υπογράμμισε ο κ. Μαρκόπουλος και πρόσθεσε ότι «οι πολίτες μπερδεύονται με τους πέντε διαφορετικούς αριθμούς, ενώ το τηλεφώνημα διαρκεί μέχρι και επτά λεπτά, χωρίς πάντα να εξασφαλίζει ραντεβού σε γιατρό. Είναι από τριάντα έως πενήντα φορές ακριβότερο. Μοιάζει με «ροζ» τηλέφωνο και θα γίνει παρεξήγηση στις οικογένειες χωρίς λόγο.»


Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι δεν προσφέρει ούτε ασφάλιση, ούτε ασφάλεια.
«Την ώρα που ο συνταξιούχος και ο κάθε μισθωτός του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα πρέπει να πληρώνει τα φάρμακά του από την τσέπη του, έπρεπε τουλάχιστον να του διασφαλίσετε ένα πιο φθηνό τηλέφωνο για να κλείνει ραντεβού με τους γιατρούς.»

Παράλληλα ο βουλευτής Ευβοίας κατήγγειλε ότι ο ΕΟΠΥΥ λειτουργεί μόνο στα χαρτιά , αφού χρωστά σε φαρμακοποιούς και γιατρούς και κάλεσε τον υπουργό Υγείας να απολύσει τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ εφόσον δεν φρόντισε να εξασφαλίσει τη επαρκή χρηματοδότηση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού στη χώρα.
«Ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει τίποτε και αυτά που εμφανίζει ότι καλύπτει τον ασφαλισμένο, τα καλύπτει δωρεάν για τις υπηρεσίες των επιστημόνων οι οποίοι παρέχουν στους ασφαλισμένους. Ενώ φαίνεται ότι καλύπτει τον ασφαλιζόμενο δε πληρώνει ούτε το γιατρό, ούτε τον φαρμακοποιό ο ΕΟΠΥΥ δεν υπάρχει. Είναι τσαμπατζής.

Αφού λοιπόν ο πρόεδρος του ο κ. Βουδούρης δεν φρόντισε να εξασφαλίσει την προίκα του, δεν μπορεί να εξασφαλίσει φθηνό τηλέφωνο για πρόσβαση σε γιατρό τι τον θέλετε; Να τον διώξετε, να βάλετε πρόεδρο της εμπιστοσύνη σας, να του δίνετε εντολή το πρωί και να υλοποιείται το βράδυ.
Κακώς καλέσατε φαρμακοποιούς και γιατρούς να συνεννοηθείτε. Χρωστάτε 80 χιλ. ευρώ μεσοσταθμικά σε κάθε φαρμακείο της χώρας. Έπρεπε να καλέσετε τις πολυεθνικές φαρμακευτικές που εκβιάζουν τους φαρμακοποιούς. Έπρεπε επίσης να ρωτήσετε τον κ. Στουρνάρα γιατί δεν ανακεφαλαιοποιήθηκαν τα 12 δις των ασφαλιστικών ταμείων που «κουρεύτηκαν», ενώ αυτό έγινε στις τράπεζες».
Από την πλευρά του ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς παραδέχθηκε ότι το κόστος κλήσης είναι ιδιαίτερα υψηλό και δεσμεύθηκε ότι εφόσον οι εταιρίες ακολουθήσουν ξανά εναρμονισμένη πρακτική θα προκηρύξει νέο διαγωνισμό και προς το παρόν «κατόρθωσε» έκπτωση 10% στις χρεώσεις των εταιριών.

Πυρκαγιές μαίνονται στη βόρεια Εύβοια και στο Μαρμάρι Καρύστου

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά από τις 18.30 το απόγευμα, σε δασική περιοχή στη θέση Φαράκλα της βόρειας Εύβοιας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, αλλά καίγεται δάσος. 

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις που προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Σε εξέλιξη παραμένει και η πυρκαγιά στο Μαρμάρι Καρύστου, η οποία έχει βγει από την κατοικημένη περιοχή και καίει χαμηλή βλάστηση. 

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η συγκεκριμένη φωτιά παρουσιάζει μικρή ύφεση και οι αξιωματικοί αισιοδοξούν ότι θα τη θέσουν υπό έλεγχο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή:www.capital.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Θέμα: Απολύσεις εργαζομένων στο εργοστάσιο ΚΙΟΛΕΪΔΗ στο Βόλο

Η εταιρεία Νικ. Κιολεϊδης ΑΕΒΕ με αντικείμενο εργασιών την κατασκευή αμαξωμάτων, σιδηροδρομικών βαγονιών και μεταφορικών μέσων και με εξειδίκευση στα ρυμουλκούμενα οχήματα βαρέως τύπου, στεγάζεται στην Α’  ΒΙ. ΠΕ Βόλου και απασχολεί περίπου 250 άτομα .
Αρχικά η διεύθυνση του εργοστασίου με πρόσχημα την κρίση, δεν κατέβαλε τα  δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, οι οποίοι προχώρησαν σε κινητοποιήσεις και στην συνέχεια αυτά τους καταβλήθηκαν.
Στην πορεία με την αιτιολογία της έλλειψης παραγγελιών και εντελώς ξαφνικά αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης για 40 ημέρες, αρχής γενομένης από την 1η Αυγούστου.
Οι εργαζόμενοι, για το διάστημα των 40 ημερών  που θα διαρκούσε η  αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης, θα έμεναν απλήρωτοι.
Ενώ όμως το εργοστάσιο παρέμενε  κλειστό, αιφνιδιαστικά η διεύθυνση απέλυσε 6 εργαζόμενους και συγκεκριμμένα τους πιο ενεργητικούς, αυτούς που συμετείχαν αγωνιστικά  στην μη  εφαρμογή της εκ περιτροπής  εργασίας, που αντέδρασαν στην μη καταβολή των δεδουλευμένων ημερομισθίων, που δεν υπέγραψαν την εκβιαστική και υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών των 40 ημερών και που προσέφυγαν μαζί με άλλους εργαζόμενους στην Επιθεώρηση Εργασίας.
Για άλλη μια φορά, φάνηκε το πραγματικό πρόσωπο της εργοδοσίας, που με αναλγησία και εκδικητικό τρόπο προσπαθεί με τις απολύσεις, να εκφοβίσει τους εργαζόμενους, ώστε να μη διεκδικούν τα δίκαια  αιτήματά τους. Το εργοστάσιο τελικά δεν το έκλεισαν οι εργάτες  με απεργείες, κινητοποιήσεις και υπερβολικές  διεκδικίσεις, αλλά, έστω και προσωρινά,η ίδια η εργοδοσία.
Το Εργατικό Κέντρο Βόλου έχει κάνει παρέμβαση υπέρ των  απολυμένων καταδικάζοντας τις αυθαίρετες ενέργειες της εργοδοσίας και  μαζί  με το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος  Παπαρήγας» θεωρεί τις απολύσεις παράνομες και καταχρηστικές .
Πολλοί εργαζόμενοι θα καταφύγουν στην δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους.Επειδή με πρόσχημα την κρίση, με τον ίδιο εκβιαστικό  τρόπο, η εργοδοσία εφαρμόζει την εκ περιτροπής εργασία, δεν καταβάλλει τα δεδουλευμένα και υπογράφει υποχρεωτικές άδειες άνευ αποδοχών
Επειδή οι απολύσεις είναι καθημερινότητα σε όλα τα εργοστάσια του Βόλου και της Μαγνησίας

Ερωτάται ο κ Υπουργός:

Σε τι ενέργειες θα προβεί για να σταματήσει αυτή την αυθαιρεσία των απολύσεων των 6 εργαζομένων στο εργοστάσιο ΚΙΟΛΕΙΔΗ που προστίθενται στις στρατιές ανέργων που καθημερινά αυξάνονται, προκαλώντας τεράστια κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση.Ο ερωτόντες βουλευτές

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Δημήτριος Στρατούλης

Στατιστικά στοιχεία Κρατικού Αερολιμένα Σκιάθου – Αύγουστος 2012Αίτημα της Κ.Ο. του ΚΚΕ για άμεση & ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών & Άμυνας της Βουλής για τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο με αιχμή την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία & το Ιράν

03/09/12
Προς τον Πρόεδρο
της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και
Εξωτερικών Υποθέσεων  της Βουλής
κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη
 
                                                                                                                                                                                              Αθήνα, 3 Σεπτέμβρη 2012
 
Θέμα: Ειδική συζήτηση για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή με αιχμή την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία και το Ιράν.
Οι  εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή είναι πολύ ανησυχητικές.
Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι εξελίσσεται οργανωμένη, σχεδιασμένη ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, αλλά και της Τουρκίας, του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας, του Ισραήλ, σε βάρος της Συρίας.
Η επικίνδυνη κλιμάκωση της επέμβασης των ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή, στο έδαφος των  ανταγωνισμών με τη Ρωσία και την Κίνα, περικλείει τον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύρραξης που θα έχει ολέθριες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής.
Παράλληλα, ενισχύεται το εμπάργκο, πληθαίνουν  οι απειλές κατά του Ιράν και είναι εκφρασμένη η θέση της κυβέρνησης του Ισραήλ για αεροπορική επίθεση κατά της χώρας αυτής.
Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι οι  εξελίξεις στη Συρία είναι υπόθεση του λαού της. Αυτός έχει την ευθύνη να αποφασίσει για την πορεία της χώρας του και καμία θέση δεν έχουν οι ΗΠΑ, η Ε.Ε, το ΝΑΤΟ αλλά και οι άλλες χώρες που αναφέραμε, να επεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας.
Το ΚΚΕ υποστηρίζει επίσης ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για ιμπεριαλιστική στρατιωτική επίθεση. 
Το Βασικό κίνητρο της επιθετικότητας των ΗΠΑ, της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής και η κατάκτηση νέων εδαφών για το συμφέρον των δικών τους μονοπωλιακών ομίλων. 
Η Ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη εμπλακεί στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κατά της Συρίας και του Ιράν με την υιοθέτηση των επικίνδυνων αποφάσεων του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετέχει στο εμπάργκο κατά του Ιράν, στα μέτρα κατά της Συρίας, διατηρεί ακόμα στρατιωτικές δυνάμεις στο εξωτερικό και αυτά συνιστούν πολύ επικίνδυνη εξέλιξη. 
Επειδή, έχουμε ήδη ζήσει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Λιβύη, στους οποίους η Ελλάδα με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ πήρε μέρος διαθέτοντας τη βάση της Σούδας, αεροδρόμια, λιμάνια και άλλα μέσα σε αντίθεση με τη θέληση του Ελληνικού λαού. 
Επειδή η επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας συνοδεύεται από τη συστηματική παραπληροφόρηση των μέσων μαζικής Ενημέρωσης για την προετοιμασία επίθεσης, όπως άλλωστε έγινε και στην περίπτωση των προηγούμενων ιμπεριαλιστικών πολέμων.  
Επειδή οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν συνάψει στρατιωτικές συμφωνίες με το Ισραήλ και πραγματοποιούνται κοινές Ελληνοϊσραηλινές ασκήσεις που εμπλέκουν τη χώρα μας σε περιπέτειες κατά του Παλαιστινιακού και των άλλων λαών της περιοχής. 
Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ θέτει το αίτημα της άμεσης και ειδικής συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για την εξέταση των επικίνδυνων εξελίξεων στην περιοχή μας. 
Εκ των προτέρων θέλουμε να τονίσουμε ότι το ΚΚΕ έχει καλέσει ήδη το λαό να αντιταχθεί αποφασιστικά σε κάθε περίπτωση ιμπεριαλιστικού πολέμου και να απαιτήσει:
  • Να μην πάρει μέρος η Ελλάδα στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που ετοιμάζονται σε βάρος της Συρίας και του Ιράν.
  • Να μην τηρηθεί οποιαδήποτε «συμβατική υποχρέωση» που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκει τη χώρα μας.
  • Να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας. Να κλείσει τώρα!
  • Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.
  • Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
  • Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και το ΝΑΤΟ.
 
Οι βουλευτές του ΚΚΕ -  Μέλη της Επιτροπής
Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής
 
Θανάσης Παφίλης
Λιάνα Κανέλλη

Το Ειρηνοδικείο Σκιάθου στο Ειρηνοδικείο Σκοπέλου!

alt
Συγχώνευση των Ειρηνοδικείων της χώρας κατά 50% θα προχωρήσει σύμφωνα με διάταγμα του υπ. Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος 150 Ειρηνοδικεία από τα 301 των 17 εφετειακών περιφερειών της χώρας συγχωνεύονται.
Βασικό κριτήριο για τη συγχώνευση των «άγονων» ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων της χώρας αποτέλεσε ο μικρός αριθμός έκδοσης δικαστικών αποφάσεων.
Παράλληλα, από τη συγχώνευση αυτή θα προκύψουν σημαντικότατα οικονομικά οφέλη, όπως εκτιμά το υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς υπολογίζεται, ότι η εξοικονόμηση δημόσιας δαπάνης σε ετήσια βάση θα ξεπεράσει συνολικά το ένα εκατομμύριο ευρώ.
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Περιφέρεια Εφετείου Λάρισας:
Τα Ειρηνοδικεία Ολύμπου, Κισσάβου και Αγιάς ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Λάρισας
Τα Ειρηνοδικεία Ζαγοράς, Αργαλαστής στο Ειρηνοδικείο Μηλέων
Το Ειρηνοδικείο Σκιάθου στο Ειρηνοδικείο Σκοπέλου
Τα Ειρηνοδικεία Πύρρας και Φαρκαδόνας στο Ειρηνοδικείο Τρικάλων
Τα Ειρηνοδικεία Σοφάδων, Παλαμά και Μουζακίου στο Ειρηνοδικείο Καρδίτσας

Για τον θάνατο του 63χρονου εξαιτίας ελλείψεων στο Νοσοκομείο ΒόλουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τον θάνατο του 63χρονου εξαιτίας ελλείψεων στο Νοσοκομείο Βόλου

          Ο θάνατος του 63χρονου συνταξιούχου εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων του Νοσοκομείου Βόλου πρέπει να σημάνει συναγερμό σε όλες τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής μας. Μόλις πρόσφατα είχαμε το περιστατικό άνεργης γυναίκας από τη Ν. Ιωνία να μένει εκτός χειρουργείου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας για 26 μέρες, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη ζωή της μετά από ατύχημα που υπέστη, με το αιτιολογικό ότι δεν καλύπτεται επειδή, λόγω της ανεργίας της, ήταν ανασφάλιστη.

          Ο θάνατος του 63χρονου αποτελεί ένα έγκλημα με ηθικούς αυτουργούς τις κυβερνήσεις και τα κόμματα της Ε.Ε. που όλα τα προηγούμενα χρόνια προωθούσαν και υλοποιούσαν τα μέτρα της ιδιωτικοποίησης, της επιχειρηματικής λειτουργίας στην υγεία, τσάκισαν το δικαίωμα στην περίθαλψη για το λαό, κατάντησαν τα νοσοκομεία να είναι στη σημερινή κατάσταση.
          Τα νέα μέτρα αποτελούν συνέχειά τους, δεν παίρνουν παραλλαγές διαχείρισης προς όφελος του λαού. Είτε με τη μια είτε με την άλλη μορφή οι συνέπειες που ήδη βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι με τα φάρμακα, τον ΕΟΠΥΥ, στο βαθμό που δεν μπουν αποφασιστικά στο προσκήνιο, στην αντεπίθεση, θα γίνουν ακόμα πιο δραματικές. Θα θρηνήσουμε κι άλλα θύματα στο βωμό των κερδών, της «ανταγωνιστικότητας» και των υπόλοιπων κατευθύνσεων της Ε.Ε.

          Καλούμε τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες να μπουν μπροστά στην πάλη για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση, από ένα ενιαίο, καθολικό, σύγχρονο και αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα παρέχει όλες τις υπηρεσίες σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και την κοινωνικοποίηση όλων των ιδιωτικών μονάδων υγείας, της βιομηχανίας φαρμάκων, ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού και αναλώσιμου υλικού.

          Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου συνταξιούχου.

Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ

Κίνηση "ματ" από Κύπρο: Το Ισραήλ απέκτησε μερίδιο στο κοίτασμα φυσικού αερίου!


Mια εξαιρετικής σημασία εξέλιξη σημειώθηκε τις τελευταίες ώρες στην Α.Μεσόγειο, καθώς μετά από 1,5 χρόνοα διαπραγματεύσεων η ισραηλινή Delek και η αμερικανική Noble Energy συμφώνησαν για την συνεκμετάλλευση του κοιτάσματος φυσικού αερίου που έχει βρεθεί στο Οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ. Η ισραηλινή εταιρεία θα λάβει το 30% από το αμερικανικό μερίδιο και βέβαια αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού αποκτά συμφέροντα επί των κυπριακών κοιτασμάτων και δεν θα χρησιμοποιεί απλά την Κύπρο για μεταφορα αερίου στην Ευρώπη από το ισραηλινό κοίτασμα Λεβιάθαν.
 Κατ'συτό τον τρόπο διαψεύδονται και δημοσιεύματα όπως αυτό της Ιnternational Herald Tribune το οποίο ανέφερε ότι "Αν δεν κατανοήσει η Κύπρος και η Ελλάδα ότι το παιχνίδι της ενέργειας στην Α.Μεσόγειο τους υπερβαίνει κινδυνεύουν με πόλεμο αφού το Ισραήλ μπορεί σε δεύτερο χρόνοα να έρθει σε συμφωνία με την Τουρκία και να μείνει μόνη της η Κύπρος"
Σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας της Κύπρου, Νεοκλή Συλικιώτη, η αρμόδια επιτροπή της κυπριακής Βουλής αναμένεται να κάνει δεκτό το αίτημα της Delek και να της επιτραπεί να συμμετάσχει στο επενδυτικό σχήμα στην εκμετάλλευση της «Αφροδίτης».
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που κλείνει αυτή η συμφωνία (σκληρίι διαπραγματευτές οι Κύπριοι, ας το λάβει αυτό υπ'όψιν της η ελληνική κυβέρνηση) καθώς οι Κύπριοι είχαν διαπραγματευθεί με πείσμα η είσοδος της Delek να μην γίνει σε βάρος τους δικού τους μεριδίου. Και το κέρδισαν.
Το ότι το Ισραήλ αποκτά απτά συμφέροντα και μερίδιο στο κυπριακό κοίτασμα, πέρα από την οποιαδήποτε συμφωνία μεταφοράς του ισραηλινού φυσικού αερίου από το κοίτασμα Λεβιάθαν (είτε μέσω αγωγού, είτε με υγροποιησή τους στην Κύπρο και μετά μεταφορά του με πλοία LNG), χωρίς να μειωθεί το ποσοστό της Κύπρου, δίνει, εκτός των άλλων, δυνατότητα ενεργού προστασίας του συγκεκριμένου κοιτάσματος από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και περαιτέρω ασφάλεια στην κυπριακή προσπάθεια.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Απεργούν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι δάσκαλοιΣε απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στις 12 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα μετά τον αγιασμό. Στις 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσουν επίσης δίωρο συμβολικό αποκλεισμό των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος αντιδρά με αυτόν τον τρόπο  στην "οικονομική εξαθλίωση και κυρίως των νέων εκπαιδευτικών, οι οποίοι υποχρεώνονται να ζήσουν κάτω από τα όρια στοιχειώδους διαβίωσης, με μισθούς πείνας των 570 ευρώ".
Στο πλαίσιο του ζητήματος αυτού η ΔΟΕ θα επιδιώξει συναντήσεις με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και με κόμματα και παράλληλα θα πραγματοποιήσει εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης.
Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης διαμαρτύρονται ακόμη για την απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Πολιτισμού (ΦΕΚ 15/06/2012) να καταργηθεί η δυνατότητα ελεύθερης εισόδου των εκπαιδευτικών σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και ιστορικά μνημεία και ζητούν την ανάκληση της "απαράδεκτης" όπως την χαρακτηρίζουν απόφασης.
http://www.alterthess.gr/content/apergoyn-me-tin-enarksi-tis-sxolikis-xronias-oi-daskaloi

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ 3 ΣΕΠΤΈΜΒΡΗ ΕΙΝΑΙ Η 3 ΦΛΕΒΑΡΗ?


ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΤΑΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΗ ΕΙΤΑΝ ΜΑΥΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΗ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Οι εισαγγελείς απειλούν για να μην χάσουν αποδοχές..

Φωτογραφία για Οι εισαγγελείς απειλούν για να μην χάσουν αποδοχές..

«Στάση εργασίας» 11.00-15.00, τυπικά «προβλεπόμενη» εργασία, επιστροφή δικογραφιών στις εισαγγελίες, αλλά και προσφυγή στη Δικαιοσύνη και μαζική παραίτηση εισαγγελέων, περιλαμβάνει το «οπλοστάσιο» ενάντια στις περικοπές. Tο κλασικό ελληνικό σενάριο σε πλήρη εφαρμογή Σειρα κινητοποιήσεων αποφάσισαν το Διοικητικο Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, που συνεδριασε σήμερα εκτάκτως, με αφορμη τις πληροφορίες για περικοπές στους μισθούς των δικαστικών λειτουργών.

Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος,αποφάσισε να προτείνει στα μέλη της Ένωσης τη συμμετοχή τους στην Πανελλήνια Πανδικαστική Συγκέντρωση, που θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012 στον Άρειο Πάγο, και στις Πανδικαστικές Συγκεντρώσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στις λοιπές Εφετειακές έδρες την πρώτη ημέρα του νέου δικαστικού έτους, 17 Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12.30 μμ –όπως αποφασίστηκε κατά την κοινή συνάντηση των Δικαστικών Ενώσεων της 31-8-2012-, με ταυτόχρονη διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων και της λειτουργίας των εισαγγελικών γραφείων, κατά το χρόνο των εν λόγω συγκεντρώσεων.
Παράλληλα , το ΔΣ της Ενώσεως , αποφάσισε, σε περίπτωση υλοποίησης περαιτέρω περικοπών των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, να εισηγηθεί σε Γενική Συνέλευση των μελών της:

- Διακοπή των τακτικών συνεδριάσεων όλων των ποινικών δικαστηρίων της χώρας κατά τις ώρες 11.00 έως 15.00 μμ, για χρονικό διάστημα που θα αποφασιστεί ειδικότερα.

-Προσαρμογή, οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, του τρόπου εργασίας των Εισαγγελικών λειτουργών στις υφιστάμενες συνθήκες με βάση αποκλειστικά την παρεχόμενη από την Πολιτεία υποδομή.

Τούτο δύναται να συνεπάγεται,οπως επισημαίνει η Ενωση στην ανακοίνωση της, ", (α) το χειρισμό των δικογραφιών αποκλειστικά εντός του χώρου της υπηρεσίας και μόνον στα πλαίσια του ωραρίου λειτουργίας της (εννοείται εφ'όσον και στο μέτρο που υφίσταται η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή προς τούτο), (β) την επιστροφή των δικογραφιών στο χώρο των εισαγγελιών, όπου θα γίνεται ο χειρισμός τους κατά τα ανωτέρω, (γ) την παύση ενασχόλησης των εισαγγελέων με εξωδικαστηριακές δραστηριότητες (π.χ παρουσία τους σε αθλητικούς χώρους, δημόσιες συγκεντρώσεις κ.λπ.) εκτός του ωραρίου λειτουργίας της υπηρεσίας."

-Άμεση προσφυγή ενώπιον των αρμοδίων Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων και άσκηση των δεόντων ενδίκων βοηθημάτων, με ταυτόχρονο αίτημα προσωρινής δικαστικής προστασίας, προς το σκοπό της παροχής στους βαλλόμενους δικαστικούς λειτουργούς έννομης προστασίας.

- Υποβολή παραιτήσεων των Εισαγγελικών Λειτουργών όλων των βαθμών, στη διάθεση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, με σκοπό την εν καιρώ διαβίβαση τους αρμοδίως, αν συγκεντρωθεί αριθμός που υπερβαίνει το 50 % των μελών της, σε συνεννόηση με αντίστοιχες πρωτοβουλίες των λοιπών ενώσεων που εκπροσωπούν το σύνολο των δικαστικών λειτουργών».
ethnos.gr

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου