Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΛΑΡΙΣΑ Εντείνονται οι διώξεις συνδικαλιστών

Σωρεία διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών του ταξικού εργατικού κινήματος έχει εξαπολυθεί στη Λάρισα, με στόχο την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων και την τρομοκράτηση όσων αντιδρούν αγωνιστικά στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική.
* Στις 10 του Γενάρη παραπέμπονται σε νέα δίκη στο Εφετείο και τα 9 μέλη του πρώην ΔΣ του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Λάρισας, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης εργοδοτών επιχείρησης ιντερνέτ - καφέ, επειδή μοίραζαν ανακοινώσεις έξω από το κατάστημα, καταγγέλλοντας τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας! Στις 2 δίκες πρώτου βαθμού που έγιναν, οι συνδικαλιστές καταδικάστηκαν και τις δυο φορές από 6 έως 8 μήνες φυλάκισης!
* Μέσα στο 2013, παραπέμπονται ξανά σε δίκες ο Αντιπρόεδρος, ο ΓΓ του ΕΚΛ και ο πρώην Πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, για τις κινητοποιήσεις που έγιναν το 2009 έξω από τα ΤΖΑΜΠΟ ενάντια στην απόλυση πρωτοπόρου εργαζόμενου από την πολυεθνική.

* Σε δίκες παραπέμπονται επίσης μέσα στο 2013, για τις κινητοποιήσεις για την κατάργηση των διοδίων, 8 στελέχη του ΠΑΜΕ από τη Λάρισα, ανάμεσά τους και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, άλλα 8 στελέχη του ΠΑΜΕ από την Μαγνησία και την Καρδίτσα, καθώς και 20 μέλη διαφόρων κινήσεων ενάντια στα διόδια από Λάρισα και Μαγνησία.
* Μηνύσεις έχουν υποβληθεί από τους βιομήχανους του «ΟΛΥΜΠΟΣ», σε βάρος του Προέδρου, του ΓΓ και του Αντιπροέδρου του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, για την 48ωρη απεργία που έγινε στο εργοστάσιο ενάντια στις μειώσεις μισθών. Από την άλλη, οι νομικές ενέργειες που έκανε το Συνδικάτο για την ακύρωση των πέρα για πέρα παράνομων ενεργειών της επιχείρησης, δεν είχαν καμία τύχη.
* Κλήσεις σε απολογία έχουν σταλεί και σε πολλά ακόμα στελέχη της Διοίκησης του ΕΚΛ και του ΠΑΜΕ για διάφορες κινητοποιήσεις.
Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας δηλώνει ότι «όχι μόνο δεν πρόκειται να καμφθεί από αυτές τις διώξεις και την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία, αλλά αντίθετα θα δυναμώσει τον αγώνα, για την υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, ενάντια στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία και διώξεις, για την ανατροπή της βάρβαρης ταξικής πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ, εργοδοσίας». Αξιώνει, δε, από την κυβέρνηση την άμεση παύση κάθε δίκης και καταδίκης σε βάρος συνδικαλιστών και εργαζομένων που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger